זהירות: מטריד חרדי בשם אלימלך לייפער

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י טקסטיב;1251443:
המטרה שלשמה פתחתי אשכול זה - הושגה!:
א. שנשים תיזהרנה.
ב. תודה למר יערי שפנה אישית לאותו אדם - אני מאמינה שזה גם יעצור אותו מלהמשיך במעלליו.

תהיו ברוכים!
אני מודה להנהלת פרוג שהשאירה את האשכול הזה, שינתה את שמו וסיננה את המודעות המיותרות.

לכל המסתפקים בדבר:
שאלנו רב בנושא אם זה לשון הרע, אם זה מותר,
הוא ענה שזה מצווה לפרסם למען יראו וייראו! מזיק, גנב. גם למשטרה מותר לספר.
(אין לי שנאה כלפי אותו אדם.)
אלא שקוראים את האשכול, זה העניין שלהם לקבל את הדברים בתור אזהרה גרידא - זו מטרת האשכול.

רואים? אני עוד לפני ששאלתי ובדקתי הבנתי שאם מפרסמים את שמו כנראה ששאלו רב, לא כמו אלה שישר צועקים ומגינים על הצד הלא נכון, תבינו, אתם נמצאים בפלטפורמה מסויימת שעוזרת לכם כל הזמן, קצת הכרת הטוב לא תזיק לכם.

• הוסף לסימניות
אמנם אני לא רציתי לכתחילה לפרסם את שמו, כי לא היה לי דרך לברר, אבל ברגע שפרסמו אותו אין לי ספק שאין בכך טעות.

לכל אלו שמתנגדים, ודאי שכחתם את התקופה ההיא כשהייתם עדיין טירונים, ולא מנוסים. אם אני למשל הייתי נחשפת אז לאשכול הזה, הייתי חוסכת מעצמי הרבה מאוד עוגמת נפש שנמשכה לאורך מספר חודשים. ויש כאן כאלו שאצלן זה נמדד בהרבה מעבר. תוך גלישה לפגיעה בכבוד האישה והצניעות.

אני אמנם לא בעד שפיכות דמים, אבל אני חושבת שבמקרה הזה, דמן של בנות ישראל שנשפך (וישפך- אם לא נשים לזה סוף) קודם להכל.

הבחנתי שהנהלת פרוג מחקה חלק מהאשכול, ואני מסכימה איתם. כיוון שמדובר בנושא רגיש חשוב בהחלט לסנן ולמחוק את כל מה שלא נחוץ. אבל את מה שכן נחוץ, חשוב לא פחות מכך להשאיר.

אם אתם היית עוברת את מה שאני עברתי (עבודה לחינם במשך מספר חודשים, בזמן שיכולתי להתמקד במציאת עבודה אחרת, חוסר סיפוק עצמי, וכמובן חוסר פרנסה, ואפילו הריסת מעט הביטחון העצמי שהיה לי בתור מתחילה. לקח לי זמן לשקם את זה ולהעיז מחדש.) ודאי הייתם חושבים כמוני.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טקסטיב;1251443:
המטרה שלשמה פתחתי אשכול זה - הושגה!:
א. שנשים תיזהרנה.
ב. תודה למר יערי שפנה אישית לאותו אדם - אני מאמינה שזה גם יעצור אותו מלהמשיך במעלליו. הדבר הזה הוא הנכון ביותר שנעשה כאן, ויכול היה להיעשות לפני פרסום השם ולבדוק אם זה באמת עוזר. פרסום שמו של אדם בצורה הזו לפני בדיקה לעומק שאין אופציה אחרת לדעתי היא עוול גמור. בלי קשר למה שהוא עשה. גם אם הוא חטא זה לא מתיר לנו לחטוא בתמורה.

תהיו ברוכים!
אני מודה להנהלת פרוג שהשאירה את האשכול הזה, שינתה את שמו וסיננה את המודעות המיותרות.

לכל המסתפקים בדבר:
שאלנו רב בנושא אם זה לשון הרע, אם זה מותר, נשמח אם תפרסמו את הפסק
הוא ענה שזה מצווה לפרסם למען יראו וייראו! מזיק, גנב. גם למשטרה מותר לספר. ממש לא דומה, המשטרה צריכה לדעת, אבל כל גולשי פרוג לא בהכרח צריכים לדעת
(אין לי שנאה כלפי אותו אדם.)
אלא שקוראים את האשכול, זה העניין שלהם לקבל את הדברים בתור אזהרה גרידא - זו מטרת האשכול.
ולמה זה איכפת לי? הרי אין לי היכרות עם האדם וכו' אבל אם זו נהיית שיטה אז מחר מפרסמים שם של דפוס שלא משלם בזמן ומחרתיים את השכן ההוא ואת הבנאדם ההוא ונהיה פה פורום חילוני למהדרין נוסח עיתונות כללית ואיך שהיא נראית... ולכן דרושה זהירות רבה. אם היו מפרסמים פרטים מזהים ללא השם כל אחת שנתקלה בסיפור היתה יודעת לפנות ולהתארגן יחד בלי להוציא את השם המלא לרשות הרבים.

• הוסף לסימניות
אני לא מכירה את האיש ואת מעלליו אבל אם פעם אדם שרצח היה נקרא רוצח היום מדביקים לו תווית של חולה נפש ואז זה כביכול נסלח כי הוא לא מודע לעצמו!
אדם שמסוכן גשמית ורוחנית מצוה לפרסם את שמו למען ישמעו ויראו!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1251456:
ולמה זה איכפת לי? הרי אין לי היכרות עם האדם וכו' אבל אם זו נהיית שיטה אז מחר מפרסמים שם של דפוס שלא משלם בזמן ומחרתיים את השכן ההוא ואת הבנאדם ההוא ונהיה פה פורום חילוני למהדרים נוסח עיתונות ככלית ואיך שהיא נראית... ולכן דרושה זהירות רבה. אם היו מפרסמים פרטים מזהים ללא השם כל אחת שנתקלה בסיפור היתה יודעת לפנות ולהתארגן יחד בלי להוציא את השם המלא לרשות הרבים.

ולא נראה לך שיש בהנהלת פרוג אנשים קצת יותר חכמים שיודעים לטפל קצת יותר טוב בעניין הזה? היה פה אשכול בלי שם, בדקו חקרו ומצאו, הורידו הודעות עבדו שעות, שאלו רב, מה את רוצה יותר מזה?

שימי לב שאת בין היחידים שנוסעים נגד התנועה וד"ל.

• הוסף לסימניות
אין לי שום בעיה לנסוע נגד התנועה... אנחנו נוסעים לפי ההלכה ולא לפי מה שמרגיש לאנשים.
אני אשמח מאוד לראות פסק של רב וזה באמת חשוב מאוד.

• הוסף לסימניות
אם את לא מאמינה להנהלת פרוג אולי כדאי שלא תשתמשי בכלל בפלטפורמה הזו כי אולי תיכשלי ח"ו....

• הוסף לסימניות
קראתי את האשכול, וזה הציף בי סיפור שאני עברתי ג"כ.
הייתי נשואה כשנתיים אחרי החתונה, באחד הימים התקשר[ה] אישה מחסוי ודיברה באידיש עסיסית, עם מבטא אמריקאי. ושאלה אותי אם אני המדריכת כלות. כשאמרתי שלא, היא שאלה אותי אם אני מכירה מישהי.
בקיצור, היידיש שלה היתה כל כך עסיסית, וחסידית, שבכלל לא עלה בי לרגע המחשבה - שמשהו כאן לא בסדר. המשכתי לדבר איתה על כל מיני נושאים. ואז היא התחילה להתקשר אלי 2-3 פעמים בשבוע, ודי מהר גלשה לנושאים מאוד פרטיים ואינ...., בקיצור. תקופה ארוכה היא היתה מדברת איתי, וכל פעם שניסיתי להסיט את הנושא למשהו אחר, היא תמיד הגיעה לדברים מאוד מלוכלכים... עם הצעה שאני רק יגיד לה, והיא תבוא אלי [לעשות לי 'נעים'... ברררר], והיה נשמע שהיא גם יודעת את הכתובת שלי. [441 - וזה לא בעיה]
אחרי תקופה של כמה חודשים[!!] סיפרתי לאחותי את הסיפור. ופתאום אחרי כשבוע היא מתקשרת אלי ומספרת לי שהאשה הזאת התקשרה היום גם לבת דודה שלנו, עם אותו סיפור בדיוק. אך היא ניתקה מיד.
אחותי, שהסיפור הזה נשמע לה חשוד, דיברה על כך עם מדריכת כלות, וההיא אמרה לה 'תזהרי, מדובר בגבר!!!! יש היום אופציות לשנות את הקול לקול של אשה, והוא מטריד עשרות נשים, וכל פעם מתקשר עם הסיפור הזה, או סיפורים דומים, וסוחף נשים תמימות לשיחות מלוכלכות, היא יודעת על כך, היות והעבירו את המידע הזה לכל מדריכות הכלות - שיזהירו את כל מי שהן יכולות'.
מיותר לציין את ההיסטריה שנכנס בי. נעלתי את הדלת טוב-טוב, וסגרתי את כל התריסים. הייתי בפחד אדיר, לא ידעתי אם זה מישהו שגר קרוב אלי, הוא הרי כל הזמן הציע לי לבוא אלי, וכמעט התחנן לזה...
ובנוסף: הוא הפסיק להתקשר מחסוי, היות והוא ראה שאני די נסחפת [תמימה שכמותי...]
בעלי סיפר את כל הסיפור לרב שלנו, והוא מצידו אמר שהסיפור ידוע, אך הם לא יודעים מי הוא, היות והוא מתקשר כל הזמן מחסוי. העברנו לו את המספר, והוא אמר לנו שיטפלו בו.
מאז, הוא התקשר עוד פעם-פעמיים, וזה הפסיק. ב"ה.

אחרי כל המידע שקראתי כאן, נראה שמדובר באותו אדם. התיאורים - אותו הדבר. אמנם הוא לא הציע לי עבודה, אבל תמיד הגיע לנושאים פרטיים. [מה שעולה גם כאן].
בשעתו, הסביר לנו הרב שמדובר באחד שלא מגיע ל'מעשים', אלא נהנה מעצם השיחה עם נשים זרות - בנושאים אלו... וכל תקופה - הוא מתקשר לנשים עם סיפור אחר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1251456:
ולמה זה איכפת לי? הרי אין לי היכרות עם האדם וכו' אבל אם זו נהיית שיטה אז מחר מפרסמים שם של דפוס שלא משלם בזמן ומחרתיים את השכן ההוא ואת הבנאדם ההוא ונהיה פה פורום חילוני למהדרין נוסח עיתונות כללית ואיך שהיא נראית... ולכן דרושה זהירות רבה. אם היו מפרסמים פרטים מזהים ללא השם כל אחת שנתקלה בסיפור היתה יודעת לפנות ולהתארגן יחד בלי להוציא את השם המלא לרשות הרבים.

את צודקת בעיקרון, ודאי עדיף להזהר מאשר לחטוא אפילו בשוגג, אבל כדאי שתדעי שבמקרה הספציפי הזה, מדובר באדם מתוחכם ביותר, ועד לרגע שפרסמו את שמו לא ידעתי אם אכן מדובר באותו אחד למרות כל הסימנים.

כמו כן, אני מדברת עכשיו לאחר שעברו כבר מספר שנים, והתפכחתי, אולם אם יש כאלו שעוברות את זה נכון לעכשיו, ועדיין לא יודעות שהם מרומות שכן שיטות העבודה שלו מתוחכמות כל כך, עד שלוקח מספר חודשים לעלות על העוקץ (לי בכל אופן), ואם אכן התקבל פה היתר של רב, אין חולק על כך שזהו הדבר הנכון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1251462:
אין לי שום בעיה לנסוע נגד התנועה... אנחנו נוסעים לפי ההלכה ולא לפי מה שמרגיש לאנשים.
אני אשמח מאוד לראות פסק של רב וזה באמת חשוב מאוד.
אפרתה יקרה!!
נכווית פעם במקרה כזה??
אני בטוחה שלא , לכן קל לך לדון את אלו שנכוו . אם היית עוברת את זה היית מדברת אחרת - אני בטוחה!
הבן אדם צריך לדעת שיש דין ויש דיין ולהזהר על העור שלו , באמריקה מקבלים עונש מאסר על עבירות של הונאה מהסוג הזה..
אני לא נכוויתי אבל כואב לי מאד על אלו שנכוו אני מזדהה עם התחושות שלהם .
אני מאחלת לך שלא תכווי אף פעם !!

• הוסף לסימניות
----
הורד עקב ההערה של אפרתה.
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נני5;1251466:
הייתי נשואה כשנתיים אחרי החתונה, באחד הימים התקשר[ה] אישה מחסוי ודיברה באידיש עסיסית, עם מבטא אמריקאי. ושאלה אותי אם אני המדריכת כלות. כשאמרתי שלא, היא שאלה אותי אם אני מכירה מישהי.
בקיצור, היידיש שלה היתה כל כך עסיסית, וחסידית, שבכלל לא עלה בי לרגע המחשבה - שמשהו כאן לא בסדר. המשכתי לדבר איתה על כל מיני נושאים. ואז היא התחילה להתקשר אלי 2-3 פעמים בשבוע, ודי מהר גלשה לנושאים מאוד פרטיים ואינ...., בקיצור. תקופה ארוכה היא היתה מדברת איתי, וכל פעם שניסיתי להסיט את הנושא למשהו אחר, היא תמיד הגיעה לדברים מאוד מלוכלכים... עם הצעה שאני רק יגיד לה, והיא תבוא אלי [לעשות לי 'נעים'... ברררר], והיה נשמע שהיא גם יודעת את הכתובת שלי. [441 - וזה לא בעיה]
אחרי תקופה של כמה חודשים[!!] סיפרתי לאחותי את הסיפור. ופתאום אחרי כשבוע היא מתקשרת אלי ומספרת לי שהאשה הזאת התקשרה היום גם לבת דודה שלנו, עם אותו סיפור בדיוק. אך היא ניתקה מיד.
אחותי, שהסיפור הזה נשמע לה חשוד, דיברה על כך עם מדריכת כלות, וההיא אמרה לה 'תזהרי, מדובר בגבר!!!! יש היום אופציות לשנות את הקול לקול של אשה, והוא מטריד עשרות נשים, וכל פעם מתקשר עם הסיפור הזה, או סיפורים דומים, וסוחף נשים תמימות לשיחות מלוכלכות, היא יודעת על כך, היות והעבירו את המידע הזה לכל מדריכות הכלות - שיזהירו את כל מי שהן יכולות'.
מיותר לציין את ההיסטריה שנכנס בי. נעלתי את הדלת טוב-טוב, וסגרתי את כל התריסים. הייתי בפחד אדיר, לא ידעתי אם זה מישהו שגר קרוב אלי, הוא הרי כל הזמן הציע לי לבוא אלי, וכמעט התחנן לזה...
בעלי סיפר את כל הסיפור לרב שלנו, והוא מצידו אמר שהסיפור ידוע, אך הם לא יודעים מי הוא, היות והוא מתקשר כל הזמן מחסוי. העברנו לו את המספר, והוא אמר לנו שיטפלו בו.

אחרי כל המידע שקראתי כאן, נראה שמדובר באותו אדם. התיאורים - אותו הדבר. אמנם הוא לא הציע לי עבודה, אבל תמיד הגיע לנושאים פרטיים. [מה שעולה גם כאן].
בשעתו, הסביר לנו הרב שמדובר באחד שלא מגיע ל'מעשים', אלא נהנה מעצם השיחה עם נשים זרות - בנושאים אלו... וכל תקופה - הוא מתקשר לנשים עם סיפור אחר.
למה לא ניתקת?
לא עונים לשיחות מחסוי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נני5;1251466:

לא מחייב שזה אותו אדם, לצערינו, לא חסר מטורפים.
גם לחברה שלי "התקשרה" מישהי, תמיד, אבל תמיד, דקה אחרי שבעלה יצא מהבית!
ונוסח השיחה היה כמו שתארת. חייב להיות ש"היא" גרה לידה.
בקיצור, מקבץ חולי נפש.ה' ישמור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;1251392:
כדי שלא ימשיך להטריד את בנות ישראל הכשרות ולפגוע בכבודן
וכדי שלא ימשיך לעשוק את שכרן

אז כתוב כבר בראש האשכול את השם.
איזה היתר יש להמשיך ולשפוך פה דם?
ומי אמר שלא נפגעתי מאנשים כאלה?
גם אלי התנכלו מפה לא פעם ולא פעמיים
ומעולם!!!! לא כתבתי שם, רק כתבתי הזהרה.
כי לא היה לי אישור רבני למסור שם.
היה מישהו שאיים על חיי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נני5;1251466:

איך החלטתם להצמיד לו גם את הסיפור הזה???
יש כל כך הרבה עם מבטא אמריקאי שגולשים לשיחות אסורות.
עד עכשיו אף אחת לא ציינה שיש לו קול של אישה ואף אחת לא אמרה שהוא גלש לשיחות מלוכלכות אלא התעניין מעט יותר מהמותר בחייהן האישים.

זו נראית לי באמת היסחפות להדביק לו את כל הסיפורים שקרו בסביבה בלי כל בסיס לדעת שאכן זה הוא.

• הוסף לסימניות
ולנושא העקרוני:

סליחה.
מה פרוש בשביל פרנסה להגרר לדיבורים מיותרים???
על המילה הראשונה שלא במקום בהצעת העבודה או בכל ענין אחר. מנתקים את הטלפון.
פשוט לנתק. לא להגיב. לא להתחלחל. פשוט על המילה הראשונה לנתק.
איך הגיעו פה לשיחה? למשפט?
מילה אחת ומנתקים!!!!!
זה א.ב.

• הוסף לסימניות
ולא נדבר על זה שמתארים כאן עכשיו מקרים מסוגים שונים וכל אחת בטוחה שמדובר באותו אדם. האם זה מותר? הגזמתם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ip6;1251447:
רואים? אני עוד לפני ששאלתי ובדקתי הבנתי שאם מפרסמים את שמו כנראה ששאלו רב, לא כמו אלה שישר צועקים ומגינים על הצד הלא נכון, תבינו, אתם נמצאים בפלטפורמה מסויימת שעוזרת לכם כל הזמן, קצת הכרת הטוב לא תזיק לכם.

אף אחד לא מגן על הצד הלא נכון!
נגעלים משפיכות דמים שנעשית פה. גם ההיתר לפרסם שם ברבים בא עם דרך שמותר לעשות זאת וזה לא מה שקורה פה.
שום רב לא יתיר לשפוך דם ככה.
על זה צועקים פה.
וחבל שיש אנשים שמתקשים להבין זאת.

אני בטוחה שיש אנשים בפורום שנפגעו ממנו או מאחרים, ולא שופכים פה דם.
גם אני נפגעתי דרך הפורום ולא שופכת פה דם ולא שמחה לאיד.

• הוסף לסימניות
לא עונים לחסוי?
תמיהני.
פקידות קופות חולים, בנקים ועוד.. ועוד הם משיחות חסויות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה