נכתב ע"י טקסטיב;1251443:המטרה שלשמה פתחתי אשכול זה - הושגה!:
א. שנשים תיזהרנה.
ב. תודה למר יערי שפנה אישית לאותו אדם - אני מאמינה שזה גם יעצור אותו מלהמשיך במעלליו.
תהיו ברוכים!
אני מודה להנהלת פרוג שהשאירה את האשכול הזה, שינתה את שמו וסיננה את המודעות המיותרות.
לכל המסתפקים בדבר:
שאלנו רב בנושא אם זה לשון הרע, אם זה מותר,
הוא ענה שזה מצווה לפרסם למען יראו וייראו! מזיק, גנב. גם למשטרה מותר לספר.
(אין לי שנאה כלפי אותו אדם.)
אלא שקוראים את האשכול, זה העניין שלהם לקבל את הדברים בתור אזהרה גרידא - זו מטרת האשכול.
ולמה זה איכפת לי? הרי אין לי היכרות עם האדם וכו' אבל אם זו נהיית שיטה אז מחר מפרסמים שם של דפוס שלא משלם בזמן ומחרתיים את השכן ההוא ואת הבנאדם ההוא ונהיה פה פורום חילוני למהדרין נוסח עיתונות כללית ואיך שהיא נראית... ולכן דרושה זהירות רבה. אם היו מפרסמים פרטים מזהים ללא השם כל אחת שנתקלה בסיפור היתה יודעת לפנות ולהתארגן יחד בלי להוציא את השם המלא לרשות הרבים.נכתב ע"י טקסטיב;1251443:המטרה שלשמה פתחתי אשכול זה - הושגה!:
א. שנשים תיזהרנה.
ב. תודה למר יערי שפנה אישית לאותו אדם - אני מאמינה שזה גם יעצור אותו מלהמשיך במעלליו. הדבר הזה הוא הנכון ביותר שנעשה כאן, ויכול היה להיעשות לפני פרסום השם ולבדוק אם זה באמת עוזר. פרסום שמו של אדם בצורה הזו לפני בדיקה לעומק שאין אופציה אחרת לדעתי היא עוול גמור. בלי קשר למה שהוא עשה. גם אם הוא חטא זה לא מתיר לנו לחטוא בתמורה.
תהיו ברוכים!
אני מודה להנהלת פרוג שהשאירה את האשכול הזה, שינתה את שמו וסיננה את המודעות המיותרות.
לכל המסתפקים בדבר:
שאלנו רב בנושא אם זה לשון הרע, אם זה מותר, נשמח אם תפרסמו את הפסק
הוא ענה שזה מצווה לפרסם למען יראו וייראו! מזיק, גנב. גם למשטרה מותר לספר. ממש לא דומה, המשטרה צריכה לדעת, אבל כל גולשי פרוג לא בהכרח צריכים לדעת
(אין לי שנאה כלפי אותו אדם.)
אלא שקוראים את האשכול, זה העניין שלהם לקבל את הדברים בתור אזהרה גרידא - זו מטרת האשכול.
נכתב ע"י אפרתה;1251456:ולמה זה איכפת לי? הרי אין לי היכרות עם האדם וכו' אבל אם זו נהיית שיטה אז מחר מפרסמים שם של דפוס שלא משלם בזמן ומחרתיים את השכן ההוא ואת הבנאדם ההוא ונהיה פה פורום חילוני למהדרים נוסח עיתונות ככלית ואיך שהיא נראית... ולכן דרושה זהירות רבה. אם היו מפרסמים פרטים מזהים ללא השם כל אחת שנתקלה בסיפור היתה יודעת לפנות ולהתארגן יחד בלי להוציא את השם המלא לרשות הרבים.
נכתב ע"י אפרתה;1251456:ולמה זה איכפת לי? הרי אין לי היכרות עם האדם וכו' אבל אם זו נהיית שיטה אז מחר מפרסמים שם של דפוס שלא משלם בזמן ומחרתיים את השכן ההוא ואת הבנאדם ההוא ונהיה פה פורום חילוני למהדרין נוסח עיתונות כללית ואיך שהיא נראית... ולכן דרושה זהירות רבה. אם היו מפרסמים פרטים מזהים ללא השם כל אחת שנתקלה בסיפור היתה יודעת לפנות ולהתארגן יחד בלי להוציא את השם המלא לרשות הרבים.
אפרתה יקרה!!נכתב ע"י אפרתה;1251462:אין לי שום בעיה לנסוע נגד התנועה... אנחנו נוסעים לפי ההלכה ולא לפי מה שמרגיש לאנשים.
אני אשמח מאוד לראות פסק של רב וזה באמת חשוב מאוד.
למה לא ניתקת?נכתב ע"י נני5;1251466:קראתי את האשכול, וזה הציף בי סיפור שאני עברתי ג"כ.
הייתי נשואה כשנתיים אחרי החתונה, באחד הימים התקשר[ה] אישה מחסוי ודיברה באידיש עסיסית, עם מבטא אמריקאי. ושאלה אותי אם אני המדריכת כלות. כשאמרתי שלא, היא שאלה אותי אם אני מכירה מישהי.
בקיצור, היידיש שלה היתה כל כך עסיסית, וחסידית, שבכלל לא עלה בי לרגע המחשבה - שמשהו כאן לא בסדר. המשכתי לדבר איתה על כל מיני נושאים. ואז היא התחילה להתקשר אלי 2-3 פעמים בשבוע, ודי מהר גלשה לנושאים מאוד פרטיים ואינ...., בקיצור. תקופה ארוכה היא היתה מדברת איתי, וכל פעם שניסיתי להסיט את הנושא למשהו אחר, היא תמיד הגיעה לדברים מאוד מלוכלכים... עם הצעה שאני רק יגיד לה, והיא תבוא אלי [לעשות לי 'נעים'... ברררר], והיה נשמע שהיא גם יודעת את הכתובת שלי. [441 - וזה לא בעיה]
אחרי תקופה של כמה חודשים[!!] סיפרתי לאחותי את הסיפור. ופתאום אחרי כשבוע היא מתקשרת אלי ומספרת לי שהאשה הזאת התקשרה היום גם לבת דודה שלנו, עם אותו סיפור בדיוק. אך היא ניתקה מיד.
אחותי, שהסיפור הזה נשמע לה חשוד, דיברה על כך עם מדריכת כלות, וההיא אמרה לה 'תזהרי, מדובר בגבר!!!! יש היום אופציות לשנות את הקול לקול של אשה, והוא מטריד עשרות נשים, וכל פעם מתקשר עם הסיפור הזה, או סיפורים דומים, וסוחף נשים תמימות לשיחות מלוכלכות, היא יודעת על כך, היות והעבירו את המידע הזה לכל מדריכות הכלות - שיזהירו את כל מי שהן יכולות'.
מיותר לציין את ההיסטריה שנכנס בי. נעלתי את הדלת טוב-טוב, וסגרתי את כל התריסים. הייתי בפחד אדיר, לא ידעתי אם זה מישהו שגר קרוב אלי, הוא הרי כל הזמן הציע לי לבוא אלי, וכמעט התחנן לזה...
ובנוסף: הוא הפסיק להתקשר מחסוי, היות והוא ראה שאני די נסחפת [תמימה שכמותי...]
בעלי סיפר את כל הסיפור לרב שלנו, והוא מצידו אמר שהסיפור ידוע, אך הם לא יודעים מי הוא, היות והוא מתקשר כל הזמן מחסוי. העברנו לו את המספר, והוא אמר לנו שיטפלו בו.
מאז, הוא התקשר עוד פעם-פעמיים, וזה הפסיק. ב"ה.
אחרי כל המידע שקראתי כאן, נראה שמדובר באותו אדם. התיאורים - אותו הדבר. אמנם הוא לא הציע לי עבודה, אבל תמיד הגיע לנושאים פרטיים. [מה שעולה גם כאן].
בשעתו, הסביר לנו הרב שמדובר באחד שלא מגיע ל'מעשים', אלא נהנה מעצם השיחה עם נשים זרות - בנושאים אלו... וכל תקופה - הוא מתקשר לנשים עם סיפור אחר.
נכתב ע"י נני5;1251466:קראתי את האשכול, וזה הציף בי סיפור שאני עברתי ג"כ.
אחרי כל המידע שקראתי כאן, נראה שמדובר באותו אדם. התיאורים - אותו הדבר. אמנם הוא לא הציע לי עבודה, אבל תמיד הגיע לנושאים פרטיים. [מה שעולה גם כאן].
בשעתו, הסביר לנו הרב שמדובר באחד שלא מגיע ל'מעשים', אלא נהנה מעצם השיחה עם נשים זרות - בנושאים אלו... וכל תקופה - הוא מתקשר לנשים עם סיפור אחר.
נכתב ע"י אברהם;1251392:כדי שלא ימשיך להטריד את בנות ישראל הכשרות ולפגוע בכבודן
וכדי שלא ימשיך לעשוק את שכרן
נכתב ע"י נני5;1251466:קראתי את האשכול, וזה הציף בי סיפור שאני עברתי ג"כ.
הייתי נשואה כשנתיים אחרי החתונה, באחד הימים התקשר[ה] אישה מחסוי ודיברה באידיש עסיסית, עם מבטא אמריקאי. ושאלה אותי אם אני המדריכת כלות. כשאמרתי שלא, היא שאלה אותי אם אני מכירה מישהי.
בקיצור, היידיש שלה היתה כל כך עסיסית, וחסידית, שבכלל לא עלה בי לרגע המחשבה - שמשהו כאן לא בסדר. המשכתי לדבר איתה על כל מיני נושאים. ואז היא התחילה להתקשר אלי 2-3 פעמים בשבוע, ודי מהר גלשה לנושאים מאוד פרטיים ואינ...., בקיצור. תקופה ארוכה היא היתה מדברת איתי, וכל פעם שניסיתי להסיט את הנושא למשהו אחר, היא תמיד הגיעה לדברים מאוד מלוכלכים... עם הצעה שאני רק יגיד לה, והיא תבוא אלי [לעשות לי 'נעים'... ברררר], והיה נשמע שהיא גם יודעת את הכתובת שלי. [441 - וזה לא בעיה]
אחרי תקופה של כמה חודשים[!!] סיפרתי לאחותי את הסיפור. ופתאום אחרי כשבוע היא מתקשרת אלי ומספרת לי שהאשה הזאת התקשרה היום גם לבת דודה שלנו, עם אותו סיפור בדיוק. אך היא ניתקה מיד.
אחותי, שהסיפור הזה נשמע לה חשוד, דיברה על כך עם מדריכת כלות, וההיא אמרה לה 'תזהרי, מדובר בגבר!!!! יש היום אופציות לשנות את הקול לקול של אשה, והוא מטריד עשרות נשים, וכל פעם מתקשר עם הסיפור הזה, או סיפורים דומים, וסוחף נשים תמימות לשיחות מלוכלכות, היא יודעת על כך, היות והעבירו את המידע הזה לכל מדריכות הכלות - שיזהירו את כל מי שהן יכולות'.
מיותר לציין את ההיסטריה שנכנס בי. נעלתי את הדלת טוב-טוב, וסגרתי את כל התריסים. הייתי בפחד אדיר, לא ידעתי אם זה מישהו שגר קרוב אלי, הוא הרי כל הזמן הציע לי לבוא אלי, וכמעט התחנן לזה...
ובנוסף: הוא הפסיק להתקשר מחסוי, היות והוא ראה שאני די נסחפת [תמימה שכמותי...]
בעלי סיפר את כל הסיפור לרב שלנו, והוא מצידו אמר שהסיפור ידוע, אך הם לא יודעים מי הוא, היות והוא מתקשר כל הזמן מחסוי. העברנו לו את המספר, והוא אמר לנו שיטפלו בו.
מאז, הוא התקשר עוד פעם-פעמיים, וזה הפסיק. ב"ה.
נכתב ע"י ip6;1251447:רואים? אני עוד לפני ששאלתי ובדקתי הבנתי שאם מפרסמים את שמו כנראה ששאלו רב, לא כמו אלה שישר צועקים ומגינים על הצד הלא נכון, תבינו, אתם נמצאים בפלטפורמה מסויימת שעוזרת לכם כל הזמן, קצת הכרת הטוב לא תזיק לכם.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים