זהירות: מטריד חרדי בשם אלימלך לייפער

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
עכשיו אני מבינה מאיפה הוא הגיע אלי, כמה חודשים הוא שיגע אותי בהבטחות לעבודה עד שהעפתי אותו.

• הוסף לסימניות
אין לי מושג מה הניק שלו...
הוא פונה טלפונית בעיקר - לאותן אלא שמפרסמות ביקוש עבודה וכדו' ומשאירות מס' פלאפון.
הוא אומר שהוא ראה את המודעה בפרוג.
ואגב, יש עוד מישהי ששלחה לי הודעה באישי לגבי אותו ברנש שהטריד גם אותה!

• הוסף לסימניות
נשמע לי מוכר ביותר!!! גם אלי נטפל פעם אדם בתחילת דרכי בפרוג, הוא מתגורר בחו"ל והציג את עצמו בשם מסויים. הוא דרש ממני לשמור על חסיון כדי שלא יוודע למתחריו. לאחר זמן מה, שכמובן עבדתי עבורו בלי לראות שקל, כי הייתי מתחילה ומאוד לא מנוסה, התפכחתי פתאום והתחלתי לחשוד. לרוע מזלו בעיר מגוריו מתגורר קרוב משפחה שלי שמכיר אותו היטב, בתחילה הקרוב שלי אמר לי שמדובר באדם אמין ביותר, אולם אח"כ נודע לי שהאדם שעבורו עבדתי הציג את עצמו בשם בדוי - של אדם אחר לחלוטין! אדם שהוא אכן אמין ואיכותי!!! וביררתי עליו תחת השם שהציג עצמו. כשקרוב משפחתי גילה את זה, הוא הזהיר אותי נחרצות להתרחק ממנו, מה שאכן עשיתי מיד.
עד היום לא ראיתי ממנו אגורה.
אני חייבת לציין שהאדם הנ"ל עושה רושם אמין ומכובד ביותר, ומצליח מאוד להטעות.
שימו לב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לומדת 10;1249228:
באיזה תחום הוא מציע עבודה?
בהתחלה הוא הציע לי עבודה בתור מזכירה מהבית.
הציע משרד, הציע תנאים, הציע משכורת מעולה....
בלה בלה בלה....

בפעם השניה, שהוא חשב שאני אדם אחר הוא התעניין לגבי הקלדות, תמלולים...
רק שמעתי את הקול שלו, ניתקתי עליו.

בקיצור, הוא לא מתמקד על תחום מסויים.
לפי מה שנראה לי, הוא רק רואה מס' פלאפון והוא כבר מתכנן לעצמו מהלך שלם!
אכן, הוא באמת נשמע אדם מאוד חכם ומשכיל!

• הוסף לסימניות
גם שתי חברות שלי סיפרו לי שנפלו בפח עם איזה בנ"א שהציע להם עבודה בקשר לתחום הפרסום והשווק. דיבר איתן בטלפון שעות ואפילו נפגש איתן למס' שעות.
הוא מציע הצעות שתשארנה אותו בטוח לגמרי ותעמיד בסיכון כספי ונפשי רק אותן.
הן דווקא סיפרו שהיה לו ראיות אמיתיות (באמת!, שיתופי פעולה שבאמת היו בעבר) ומספרי טלפון וכתובות מייל
כאשר סיפרה את זה אחת החברות לקרובת משפחתה היא נזכרה שגם אותה הוא שיגע בעבר עם כל מיני הצעות משונות (ג"כ בתחום הגרפיקה) ומישהו הציע לה למשוך ידה מן הענין.
אחת מהן נזכרה שגם בעבר כמעט והתעסקה איתה ומישהו הציע לה למשוך ידה מן הענין.
הן יודעות בברור שהוא אכן הפיק אירועים... הוא פעם הדפיס חומרים בדפוס שאחת מהן עבדה בו כך היא יודעת

• הוסף לסימניות
לי הוא רצה שאני הסריט לו כל מיני מקומות בחו"ל כמו וורשה פולין רוסיה וכו'
על מנת להקים אתר לאנשים שלא יכולים לבוא לשם.
אח"כ הוא שכנע אותי לקנות ציוד יקר ואמר לי שהוא מכיר חנות באמריקה מאוד זולה וכדאי לי להזמין שם
וכל הזמן אמר שהצ'ק בדרך ושאני הזמין כבר.
הוא גם סיפר לי על אנשים שאני מכירה מילדות שהוא מכיר אותם וחבר שלהם
אבל רובם לא היו בחיים כך שלא היה את מי לשאול.
הוא נתן מספר בחו"ל ורק בשביל לראות אם זה אמת ניסיתי כמה פעמיים פעם אחת הוא ענה לי
וזה הספיק שהייתי בטוחה שהוא משם.
רוב הדיבורים היו על העבודה אבל איך שהו הוא גלש לנושאים פרטיים ילדים...
אחרי כמעט חודשיים של דיבורים בערך פעמיים בשבוע 2-5 שעות
ואני עם הצעת עבודה של אלפי שקלים ובהתייעצות של בעלי פשוט חיכיתי לעבודה
פתאום שמתי לב שהבן אדם עובד עלי ובפעם אחת אמרתי לו לא להתקשר יותר וכך באמת היה.
פתאום הוא התנדף.

• הוסף לסימניות
אני לא מאמינה!!!!!!!!!
הצילו!!!!!
גם לי זה קרה!!!

אני יודעת גם איך קוראים לו!!!

בדיוק התחתנתי, וממש לפני הוא דיבר על עבודה, שכר גבוהה!!
יש לו פרויקט ענק שהוא מקים וצריך עורכות וידיאו..

הוא פנה אלי פעמים שפרסמתי עבודה בזהויות שונות
אח"ג הודה שזה אותו אחד.

תזהרו ממנו כמו מאש
אל תתפתו להצעות שלו...

הוא רצה לדעת איפה אני קונה פאה... הביא לא שם של מותג ומס' טלפון שהוא מכיר בחול.
והיה מרבה לשוחח איתי לכאורה בעניני עבודה וחדר לענינים אישיים .
הוא שאל איפה אני גרה, מה בעלי עושה ניסנה לשכנע שהוא ישלם לנו דירה גדולה יותר...

שום כלום הכל שקר ודיבורים!!

בסוף גם אני ובעלי נפגשנו איתו, הוא מוצג כחרדי, חסיד אמיריקאי מבוגר!!!!!!

מאז אני לא מעיזה כמעט לפרסם בפרוג שאני מחפשת עבודה..

• הוסף לסימניות
נלך עד הסוף - קבלו את השם שלו!

ציטוט: (מהאישי)
פורסם במקור על ידי טקסטיב
לייפר או לאופר.. משו כזה..

" נכון!!!!!!!

אלימלך לייפער!!!!!!!!!!!

ג-נ-ב!!!! "

4 נשים נוספות פנו אליי גם דרך האישי!!!!

נכתב ע"י efrat1;1249702:
אני לא מבינה אתכן!
נולדתן היום?????????
איך יתכן שבנאדם מורח אישה במשך חודשיים!!!! ורק אחר כך היא קולטת שמשהו לא בסדר???????
בנות, תהיינה קצת יותר זהירות!!!

יש לי כמה דברים לומר בנושא.
א. את לא מבינה כמה הבנאדם הזה נשמע חכם.
מה בסך הכל אנו מבקשות? למצוא פרנסה ברווח, בכבוד!
מגיע בן אדם שנראה חרדי, מדבר כמו חרדי והוא נשמע נורמלי לחלוטין.
מי לא תרצה לסגור עיסקה כזו מושלמת? עבודה גדולה אשר בצידה כזה שכר גבוה?!
אם לא נפגשת בו, אשרייך ואני לא מאחלת לאף אחת בחיים!
ומי שכן, מבינה על מה אני מדברת. ואנחנו ממש לא ילדות קטנות. נשים נשואות עם ילדים.

ב. מישהי ביקשה ממני לפרסם מהאישי:
גם אליי הבנאדם הזה הגיע.
אודה לך אם תפרסמי את הודעתי באשכול שלך לא בא לי לכתוב את זה תחת שמי (אני ממש חוששת ממנו!)

גם אליי הוא הגיע באמת אחרי פרסום של חיפוש עבודה בפרוג.
טען שיש לו עשרות פרוייקטים שהוא צריך בשבילם עיצוב גרפי.
והוא משלם טוב :cool:
וממש משמים שהוא מצא אותי...
תיקשרתי איתו בתחילה רק במייל ולא הבנתי למה זה לא מתקדם. כ"כ רציתי את העבודה הזו והשכר הגבוה שבצידה.
בסוף הוא התקשר, דיברתי איתו בקול ממש קר וטכני, כמו שאני מדברת עם כל גבר זר, והוא לא יצר יותר קשר מאז.
עכשיו אני מבינה שאין מה להצטער על אובדן העבודה.
באמת הוא היה בעל מבטא אמריקאי ועם קול מבוגר.

• הוסף לסימניות
אלימלך לייפר - נוכל.

קבלו עוד מהאישי שלי:

תודה שפרסמת את השם שלו
תגדילי בענק!!!
כל מי שתחפש אי פעם את השם הזה תגיע לאשכול הזה.

בשיחה הראשונה שלו איתי הוא אמר לי תדעי שיש בי 3 דברים:
1. אני הכי חכם בעולם
2. יש לי המון כסף יותר ממה שאת חושבת
3. לא זוכרת כרגע...

הוא יצר איתי קשר כל יום גם אחרי שהתחתנתי ויום אחד שבעלי( הטרי)
הגיע הביתה מהכולל וראה אותי מדברת בטלפון הוא שאל אותי:
מי זה ? שוב פעם חבר שלך????
זה היה עוד משהו שסימן לי עצור...

במקרה בסוף הזכרתי לו א השם של סבא שלי - שהוא רב בחול
הבנ"א התלהב מאד והראה כמה הוא מתרגש
ששאלתי את סבא שלי עליו הוא הזהיר אותי ואמר שאשמור מרחק .
מאז התרחקתי ממנו ...

(לא אכפת לי שתפרסמי את זה ללא השם שלי)!!!

ואם תרצי .. יש לי את המס' שלו בחו"ל ממש מקודם בעלי "תפס" אותו...

• הוסף לסימניות
מהאישי:
"גם לי אמר כל הזמן... את כמו הבת שלי .
אחרי החתונה הוא גם דפק אותנו מרוב שסמכתי עליו ביקש כרטיס אשראי ופעם נוספת בקש לעשות קו טלפון בסלקום על חשבון בעלי... הינו תמימים.
הנזק הוא גם קרוב ל4 אלף.... על שיחות שביצע בחול על חשבונינו!!!"

אנשים הצילו!!!! מה עושים????

• הוסף לסימניות
מעניין שפתאום קוראים לו דוד

גם לי בפעם בראשונה אמר שקוראים לו דוד
בפעם השניה שהתקשר אלי הזדהה בשם אחר
ואז הודה שזה אותו אחד

• הוסף לסימניות
כשאישה נואשת למצוא עבודה, או אפילו מעוניינת להגדיל את הכנסתה, היא לא מתחילה דבר ראשון לדחות את המציע עבודה. רבים וטובים יכולים להצביע על כך שקיבלו עבודות נוספות דרך פרוג, עבודות שעלו יפה ופרנסו אותם ב"ה.

אני מניחה שהשיחות לא התחילו ישר בצורה מחשידה, שהרי ב"ה נשות פרוג מחזיקות בקדקדן שכל, וכנראה שגם אותו נוכל.

הוא פשוט יודע איך לעבוד (תרתי משמע) ולכן בתחילה כנראה מדבר רשמית ומציע עבודה, ותוך כדי, מדי פעם 'נסחף' כמו שקורה לפעמים כי אנחנו בני אדם (לכולנו יש יצה"ר).

מכיון שמדובר בעבודה, והוא מציע סכומים גדולים כביכול אחרי שהתרשם מעבודות פה בפורום, או אפילו רק התרשם ממקצועיות של בת שיחו, הוא מנצל את העניין, ותוך כדי שיחות רשמיות נסחף. הוא יודע שהאישה שבויה בידיו כי גם אם זה מדליק לה נורה אדומה, היא לא עד כדי כך מטומטמת כדי לדחות הצעה עסקית שטומנת בחובה שכר גבוה.

אני מניחה שלכולן עלו לבסוף נורות אזהרה, אבל מדובר פה באדם שנשמע כאחד שיןדע איך לעבוד, וזאת לא חכמה, אחרי מעשה, ואחרי החשיפה כאן בפרוג (וטוב עשו שכתבו את שמו בריש גלי) לבוא ולומר שלכם זה לא היה קורה.

צריך להבין שהוא מדבר בעיקר רשמית בענייני עבודה, רק 'מדי פעם' הוא נסחף. ככה הבנתי מהתאורים פה. אף אחד לא יכול להבטיח שזה לא יקר לו.

נראה את כל מי שכתבה שהיא היתה עולה על זה, דוחה מחר הצעת עבודה שתגיע לה דרך פרוג. במיוחד אחרי שכבר קיבלה כמה עבודות מוצלחות דרך פרוג.

נדרשת זהירות ותשומת לב, וטוב עשו מי שהעלו את העניין למודעות.

• הוסף לסימניות

קבצים מצורפים

• i-87info.pdf
    KB 122.4 · צפיות: 238
  • הוסף לסימניות
השם שלו אמיתי, הבן אדם אמיתי לגמרי, אבל מסכן...
עבדתי איתו ב-2 עבודות גדולות, על הראשונה שלח לי את כל הכסף מיידית, ועל השניה לא. (כמעט 3 שנים...)
המיילים שלו: <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
אבל היום כ"כ פשוט לפתוח מייל, שזה כנראה לא רלוונטי...

• הוסף לסימניות
טוב, אז אחרי שפתחתי ניק חדש,
(כמו רוב מי שעבד איתו בעבר)
אני רוצה גם לשתף אתכם בתעלולי האיש.

בתחילה, כשראיתי את כותרת האשכול בהודעות האחרונות, כלל לא חשבתי לפותחו. לא חשבתי שהוא קשור אלי.
הוא נפתח לי במקרה. ואז נזכרתי ברב לייפער, ה'משוגענער' איך שכיניתי אותו בשעתו, שיצר איתי קשר לפני כשנה וחצי.
לכל מי שתוהה על הנשים הכשרות, אז תדעו שאני אישה חסידית, למדתי בבי"ס חסידי די מצומצם. בקיצור לא העלתי בדעתי שיכול להיות דברים כאלה.
בשעתו, הייתי אישה צעירה, סיימתי את לימודי בסמינר, ובמקביל לימודי גרפיקה באחד המכונים.
ישבתי בבית, בלי ילדים עדיין, ובלי צפי קרוב לילדים. היו לי מילויי מקום פה ושם בבית הספר, ובד בבד ניסיתי להשתלב בעבודות גרפיקה. אבל רוב שעות היום הייתי די לבד, ורציתי מאוד עבודה הן לצורך פרנסה והן לצורך התעסוקה.
פרסמתי בפרוג שאני מחפשת עבודה וצרפתי את עבודותי.
היה איזה רגע שציפית לשיחת טלפון מסבתא שלי- שיש לה מספר חסוי, והנה מתקשר הפלאפון ממספר חסוי, הרמתי ומיד התחלתי לדבר ביידיש- כי הייתי בטוחה שזה סבתא שלי.
אבל התברר שזהו אדם אחר, הוא התלהב שאני יודעת אידיש, וסיפר לי שראה את עבודותי בפרוג ומאוד התלהב, והוא רוצה לעבוד איתי.
הוא שאל אותי מי אני, וסיפר לי מי הוא. מתברר שהוא מכיר את משפחתי הרחוקה, כלומר את סבי ואת הסבא רבא שלי. הוא סיפר לי על הקשרים שלו עם משפחתי ועם החסידות שלי, והכל ביידיש עסיסית. בקיצור, לכל מי שמדבר על זה שאסור לדבר עם זרים- זה לא היה נשמע אדם זר בכלל.
אחרי השיחה איתו- שאלתי את אבי, ואת סבי עליו. אמרו לי שהוא אדם נועז, עם רעיונות משוגעים, אבל אם הוא רוצה לתת לי עבודה וכסף, אז למה לא.
הוא רצה לתת לי הרבה עבודה- שמאוד משכה אותי, וגם הרבה כסף. כמו שאמרו כאן הוא הבטיח לי דירה וכו' וכו'.
התחלתי לעבוד איתו.
בתחילה הכל זרם חלק.
אני עבדתי על מודעות, ושלחתי לו לחוו"ד.
הוא נהנה מהעבודות שלי אבל לא בצורה מוגזמת.
פה ושם הוא השחיל גם כל מיני דיעות פוליטיות בין החסידויות וכו', אבל אני רק הקשבתי ולא דיברתי כלום.
יש לציין, שהוא מעולם לא שאל אותי מה נשמע.
הוא לא התעניין כלל בחיי הפרטיים.
מלבד מה ששאל אותי אם אני מצפה לילד, שזה היה נשמע כמו שאלה שכל לקוח שרוצה עבודה מתמשכת רוצה לדעת.
כך עבדתי לו איזה תקופה של כמה שבועות. היו לו כל מיני רעיונות גרנדיוזיים שהוא היה צריך להם גרפיקה: חברת תעופה, חברה למוצרי חלב, עלונים, פרסומות ועוד ועוד.
תחשבו על אישה שעכשיו סיימה לימודי גרפיקה- איזה כיף זה להתחיל לעבוד על פרויקטים גדולים! ולא סתם לעבוד באיזה משרד קטן...
לאט לאט הוא התחיל לשוחח איתי יותר באריכות. הוא החל לשתף אותי בכל מיני מעשים מגונים שנעשים באמריקה וכו' וכו'. באותה תקופה למי שזוכר היה איזה משפט נגד מישהו מסאטמער. והוא סיפר לי את כל הפרטים, בשפה מאוד לא נקיה.
כאן התחלתי לחשוד שמשהו לא בסדר. שיתפתי את בעלי ואת הורי, והם הורו לי להמשיך איתו אבל לקבוע איתו גבולות-כלומר לומר לי שאני מדברת רק על עניני עבודה.
גם הם לא הבינו במה מדובר. הם נהנו שיש לי תעסוקה, והוא גם הכניס לי כסף. אז היה להם קשה לומר לי לעזוב לגמרי.
מאז שאמרתי לו שיפסיק לדבר איתי על ענינים שלא קשורים לעבודה, הוא אכן הפסיק לשוחח איתי. וכך נמשך איזה שבוע רק עבודה בלבד.
אחרי שבוע הוא חזר אלי וסיפר לי שיש לו מפעל חסד כאן בארץ, והוא רוצה שאני אלך לקנות נדוניה לאיזה כלה עניה, ושאני יכולה לקנות גם לעצמי מה שאני רוצה. (רק תחשבו איזה פיתוי)
אמרתי לו שאענה לו תשובה. למזלי, ממש באותו זמן התבשרתי בבשורה משמחת. ופשוט לא היה לי כח פיזי ללכת לקנות את הנדוניה. הודעתי לו, נדמה לי בתא הקולי, שלא אוכל ללכת לקניות (כמובן בלי לפרט את הסיבה).
למחרת ציפה לי הודעה קולית- שמכיוון שלא עמדתי בציפיות שלו- הוא מפסיק לעבוד איתי והוא מבקש שלא אתקשר אליו יותר. הוא ציפה שאני אזום איתו שיחה, אבל אני שמחתי שהוא עזב אותי, ולא הייתי צריכה להמשיך עוד בספיקות הללו- האם להמשיך לעבוד איתו או לא.
דרך אגב, הרב לייפר, אם אתה קורה אותי- דע לך שאתה חייב לי עוד 2000 ש"ח!
ב"ה, ד' לא הפסיק לדאוג לי. והיום ב"ה יש לי עבודה ואני מתפרנסת מגרפיקה.
עד כאן סיפורי האישי. מה שאני זוכרת עכשיו, מאז זרמו הרבה מים בכינרת, עברתי לידה ודירה, וכאן רשמתי רק מה שהצלחתי לדלות מזכרוני. ב"ה שהפרק הזה נשכח מחיי.
מקווה שלא שיעממתי א"א...

המסקנות:
א. לא לדון א"א. לרוב אילו שנתפסו - זה בא מתמימות ולא מחוסר אחריות.
ב. צריך לחשוב איך אפשר להסביר לנשים ולבנות איך להיות זהירות בלי לפגוע בתמימות שלהן...

נ.ב. אני מצרפת עבודות שעשיתי לו, סתם בשביל לקבל מחמאות.
פשוט אילו יצירות שלי שמעולם לא קבלו פרסום, וחבל...

קבצים מצורפים

• כרטיס ביקור.jpg
    KB 782.4 · צפיות: 242
  • 5 אפשרויות ללוגו.jpg
    2.6 MB · צפיות: 216
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י free;1250314:
השם שלו אמיתי, הבן אדם אמיתי לגמרי, אבל מסכן...
עבדתי איתו ב-2 עבודות גדולות, על הראשונה שלח לי את כל הכסף מיידית, ועל השניה לא. (כמעט 3 שנים...)
המיילים שלו: <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
אבל היום כ"כ פשוט לפתוח מייל, שזה כנראה לא רלוונטי...
ומבירור (עקיף) שעשיתי אצלו הלילה הוא ג"כ בעל ההכנסת האורחים שהיה בעלון המצורף למעלה.
הכי טוב יהיה אם יפנה אליו אחד ממכריו, (או שהוא בעצמו יקרא את זה כאן) ויבהיר לו שלטובתו וכדי שלא יוכפש שמו ושם משפחתו באזור שבו הוא מתגורר בארה"ב, שילך מידית לטיפול, בדרך כלל במקרים האלו זה 99 אחוז מחלה ואחוז אחד רשעות.
היתה לי מחשבה לשתף באשכול הזה חבר שגר שם באזור, כדי שיעשה לי בירור עליו, והגעתי למסקנה שצריך לתת לבן אדם הזדמנות לטפל לפני שמשמיצים אותו.

• הוסף לסימניות
לי הוא ענה בלילה במייל שמתחיל עם המילה אדיר.

• הוסף לסימניות
לא חלמתי כשהוא הונה אותי ושמדובר פה בשיטת עבודה!!!

ולכל מי ששואל איך קורה שנופלים בפח- אם מתקשר אלי אדם שמגיע מסביבה בחו"ל המוכרת לי (מונטריאול- ניו יורק), אדם שמכיר את סבא שלי המתגורר שם, ויודע לספר לי על משפחתי, ובנוסף מדובר באדם עם בטחון עצמי מופרז, כזה שיודע בדיוק מה הוא רוצה, בעוד אני טירונית מתחילה שקופצת על כל עבודה - ודאי שעובר זמן עד שאני עולה על זה!!! מה גם שחוץ מלשגע אותי הוא לא ממש גלש לעיניינים אישיים, מעבר למשפחתי המורחבת, וברור שזה היה מדליק אצלי נורות אדומות!!!

הסיפור שלי הוא כזה: מתקשר אלי אדם שמתגורר בקנדה, הוא רוצה לפתוח מחלבה כשרה והוא צריך מדבקות לאריזה של מוצרי החלב. הוא טרטר אותי במשך מספר חודשים עם מליוני תיקונים. (הייתי טירונית - זוכרים?) ועדיין לא שילם (הצ'ק בדרך. כבר שלחתי - מה זה עוד לא הגיע? לא יכול להיות!)
ביקשתי ממנו שיעשה לי העברה בנקאית לחשבון האמריקאי של אבי, והוא טוען שהוא לא יכול לנסוע לניו יורק כי יש שלג!!! (בניו יורק היה אז שלג קל שהפשיר מיד, וקנדה הרי חיה ומתפקדת בשלגים...) ובכלל, סניפים של הבנק הנ"ל קיימים גם בקנדה... התחננתי שלא ישלח בדואר, אבל הוא 'כבר שלח' על החשבון... בקיצור, יום אחד נודע לי שהוא הציג עצמו בשם בדוי, ומדובר באדם הזוי, גרוש ותמהוני שמחזיק מעצמו 'רעבעלע' שלם. כשאמרתי לו בפרצוף שגיליתי שהוא נתן לי שם מפוברק - הוא אפילו לא מצמץ!!!
כשראיתי שלא הולך לי איתו שלחתי את בעלי שידבר איתו, אבל אפילו את בעלי הוא משך בטלפון לשיחה ארוכה וחסרת תוחלת... ב"ה שחוץ מעוגמת נפש לא היה לי נזק מהסיפור הזה.

אני שמחה שפתחו פה את האשכול הזה, כדי להזהיר את כולם, ולמנוע עוגמת נפש מעוד הרבה אחרים שיכולים ליפול בפח.

• הוסף לסימניות
דוקא לי הוא כן התקשר מידי יום אפילו מס' פעמים
כל שיחה שאל מה נשמע?...
ואת לא יודעת כמה את חשובה לי
את כמו הבת שלי
אני אדאג לך...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה