זהירות: מטריד חרדי בשם אלימלך לייפער

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
התפתחויות.
לאחר ששלחתי לו את המייל עם הקישור, הוא נתן לי מספר טלפון שלו שאתקשר אליו, וכך גם לאורך עשרת המיילים הבאים כל מייל מגיע איך שהוא לזה שאני יתקשר אליו, ואני מתעקש שאני לא רוצה לפתח קשר טלפוני.
אחרי שהובן לו שלא אתקשר, הוא טען שהוא לא מבין על מה אני מדבר כי אין לו אינטרנט והוא לא ראה, והקשר שלו לאינטרנט זה דרך משרד של מישהו אחר. תיארתי לו בקצרה שחשפו את שמו וכו', וזה מספיק סיקרן אותו. ואכן הוא הסתכל, והוא ממש נהיה היסטרי.
הוא מעדיף להתמקד בסיפור אחד של גניבת כספי האשראי בתואנה שיש לו הצדקה לזה (אני מעדיף שלא להאריך כאן מדוע), ועל שיחות אישיות עם אחת שהוא הכיר את סבא שלה.
והוא גם מתחייב לשלם בקרוב לאלו שעדיין לא שילם להם.
הוא טוען משעורבים הרבה שקרים בסיפורים עליו, והוא לא יודע איך להגיב.
הודעתי לו שאני עומד לנתק את הקשר איתו באם לא יודה במעשים ולא יתחייב לטפל בעצמו, ושהדברים יפורסמו כאן.
זהו בקצרה לבינתיים מתוך מיילים ארוכים ומיגעים.

• הוסף לסימניות
והתפתחות אחרונה מהדקות האחרונות, ומקוה שאחרונה לגמרי.
הוא מסכים שאכן היו כמה מקרים שלא היה לנהוג כפי שהוא נהג, ומאידך ישנם סיפורים שקריים גם כן, והוא מתחייב ללכת לטפל בעצמו. הוא הודה לי מקרב לב על המלצתי.
כמו כן כתבתי לו שאני יכתוב כאן שמי שיתקל אי פעם בהטרדות ממנו בתורה כזו או אחרת, יכתוב את זה כאן בפרוג למען ישמעו ויראו.

• הוסף לסימניות
גם אני שלחתי לו מייל (סתם קשקשתי משהו) וזה התשובה שלו ;)
Good Morning

You have proabably contacted me as a result of some (wrong) accusations in prog. You are welcome to call me at 1 347 652 9532 and we will clarify this matter.

Thank You

• הוסף לסימניות
תגידו, מותר לעשות כזה דבר, לשפוך פה דם עם שם והכל? זה מתחיל להראות כמו רדיפה.
וגם אם מותר לפרסם את שמו להזהיר את הציבור, צריך להמנע כמה שיותר מדיבורים לא יפים עליו. אתם קצת חורגים פה בהשמצות.

ומה שכן עלה מהאשכול הזה, זה השימוש בריבוי ניקים.
מדוע בן אדם ישר וכן, נזקק לשני ניקים בפורום כזה?
ועוד לפרסם הודעות כל פעם בניק אחר...... מוזרים אתם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1251215:
גם לא מבינה את הקטע הזה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1251215:
יש פה ניקים שהחליפו ניק בגלל הטרדה בלתי פוסקת מצד גורמים כאלה ואחרים....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1251215:
וגם אם מותר לפרסם את שמו להזהיר את הציבור, צריך להמנע כמה שיותר מדיבורים לא יפים עליו. אתם קצת חורגים פה בהשמצות.

הסיפורים כאן עצובים ומעוררי הזדהות, ואיחולי לכל מי שנפגעה ממנו, שהקב"ה ישמח אותה כימות ענותה בכפל כפליים. אבל גם אני שואלת כמו תמנתי: לפני שפורסם שמו, התקבל היתר הלכתי לעשות זאת?
אם הוא נוכל- יש מקום לברר הלכתית אם אפשר לפנות לרשויות.
אם הוא חולה- לא מן הראוי לשמור על כבודו ולפנות בדיסקרטיות לגורמים מקצועים, שיכולים לעזור לו?
יכול להיות שהיתה פסיקה הלכתית, שמותר לפרסם את שמו ברבים, ואז אני חוזרת בי מתמיהותי. אבל בבקשה, שתפו אותנו במידע הזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1251215:

לענ"ד על דברים כגון אלה אמרו רז"ל "ענוותנותו של רבי זכריה בן אבקולס החריבה את ביתנו ושרפה את היכלנו"

חז"ל אמרו: מפרסמים את החנפים מפני חילול ה'
יש דבר שנקרא לשון הרע לתועלת, החפץ חיים מביא לכך 7 כללים.

לפי מה שאני ראיתי באשכול הזה - כל מי שכתב נגדו והעיד נגדו - הכול נכנס בגדר שבעת הכללים (מלבד הכלל שהמספר צריך להקפיד שלא יהיה זה מתוך שנאה על המסופר, ועל זה נאמר "הלב יודע אם לעקל אם לעקלקלות" ורק המספר יכול להעיד על עצמו שאינו פועל מתוך שנאה אלא אך ורק לתועלת)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1251247:
יש פה ניקים שהחליפו ניק בגלל הטרדה בלתי פוסקת מצד גורמים כאלה ואחרים....

לא זה מה שעלה מהסיפורים. לא זו הסיבה הנראית לעין. אפשר לחסום ניק אם הוא מטריד.
נורא מגעיל אותי שפיכות הדפים פה והרדיפה ושמחה לאיד.
יש בזה משהו התלהמותי שלא מתאים לפורום חרדי.
אם הבן אדם סובל מבעיות נפשיות, צריך לרחם, לא לרדוף!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יערי;1250839:
והוא מתחייב ללכת לטפל בעצמו.

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

בעצם... לא מצחיק בכלל... אתם עדיין מאמינים לו??? :eek::eek::eek:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;1251378:
לענ"ד על דברים כגון אלה אמרו רז"ל "ענוותנותו של רבי זכריה בן אבקולס החריבה את ביתנו ושרפה את היכלנו"

חז"ל אמרו: מפרסמים את החנפים מפני חילול ה'
יש דבר שנקרא לשון הרע לתועלת, החפץ חיים מביא לכך 7 כללים.

לפי מה שאני ראיתי באשכול הזה - כל מי שכתב נגדו והעיד נגדו - הכול נכנס בגדר שבעת הכללים (מלבד הכלל שהמספר צריך להקפיד שלא יהיה זה מתוך שנאה על המסופר, ועל זה נאמר "הלב יודע אם לעקל אם לעקלקלות" ורק המספר יכול להעיד על עצמו שאינו פועל מתוך שנאה אלא אך ורק לתועלת)

זה לא לשון הרע לתועלת מה שנעשה פה.
אם זה היה ל"ר לתועלת באישור רבני, היו מקסימום כותבים שם פעם אחת ואומרים להזהר וזהו.

כל הפירוט של מה שהולך פה וכל האנשים האלה שמפרסמים דברים שכתבו להם באישי עם פירוט יתר, הגזמות ושמחה לאיד זה על גדר הלבנת פנים ברבים, הוצאת שם רע, שמחה לאיד ועוד כל מיני התנהגויות שלא מתאימות ליהודים מאמינים.

• הוסף לסימניות
ה לא לשון הרע לתועלת מה שנעשה פה.
אם זה היה ל"ר לתועלת באישור רבני, היו מקסימום כותבים שם פעם אחת ואומרים להזהר וזהו.

היית רוצה את להיותך הבאה בתור שנפגעת ממנו?
לדעת להיזהר חצי מהבעיה.
ממה שנשמע כאן יש לו יותר מפרצוף אחד.

• הוסף לסימניות
די פרוג, תמחקו את האשכול הזה.
הלב נשבר לחשוב מה קורה לבן אדם, שהעדתם עליו שהוא לא בסדר.
עלה מפה שזו בעיה נפשית ולא רוע.
למה לשפוך את דמו?

למה?????????

• הוסף לסימניות
כדי שלא ימשיך להטריד את בנות ישראל הכשרות ולפגוע בכבודן
וכדי שלא ימשיך לעשוק את שכרן

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1251382:
לא זה מה שעלה מהסיפורים. לא זו הסיבה הנראית לעין. אפשר לחסום ניק אם הוא מטריד.
נורא מגעיל אותי שפיכות הדפים פה והרדיפה ושמחה לאיד.
יש בזה משהו התלהמותי שלא מתאים לפורום חרדי.
אם הבן אדם סובל מבעיות נפשיות, צריך לרחם, לא לרדוף!

אני בד"כ לא מהמגיבים או המתלהמים, דווקא במקרה הזה אני חושבת שמוצדק לפרסם את שמו ואני מאד מבינה את אלו שנפגעו/ סבלו / רומו ועוד... על ידי אדם זה
הגיע הזמן לשים סוף לתופעת ההסתרה וההגנה על אנשים מהסוג הזה , זו מדיניות קלוקלת שהשתרשה בציבור שלנו!!
כך צריך לעשות למען ישמעו, יראו וייראו , הוא לא יחיד ! שיבינו שלא משתלם העסק הזה
ואם היו נוהגים כך בעוד מקרים היו נמנעים הרבה מקרים לא נעימים שקרו עקב מנגנון הגנה זה בציבור שלנו.
הנהלת פרוג
בבקשה אל תורידו את האשכול הזה הוא חשוב מאד!!

• הוסף לסימניות
מנגנוני ההגנה הם חלק מההתנהגות שלנו כציבור חרדי. לפני כל מעשה כזה חובה לשאול פוסק הלכה!
מי אמר שמותר לפרסם שם של מישהו שלקח ממך כספים לפני שפנית איתו לדין תורה? האם הניקים פנו לדין תורה לפני שפרסמו את השם?
אני מסכימה שהנושא בעייתי מאוד מאוד ודורש טיפול דחוף! אבל מי קבע שזוהי הדרך לעשות זאת. חישבו אם האיש היה קרוב משפחתכם מה הייתם חושבים על צורת התנהלות האשכול הנ"ל. על כן עיצרו פה בבקשה, תפנו לפוסק הלכה ונשמח לראות שאלה בצמוד לפסק מצוטט במדויק עם שם הפוסק. כך כל אחד יעשה את חשבון נפשו.

• הוסף לסימניות
תמנתי, מי ערב לך שמה שעלה פה הוא לא רק קצה קרחון?
איך את חושבת שאפשר להגן על החברה מפני אנשים כאלה אם לא ע"י פרסום וחקירה?

• הוסף לסימניות
אנחנו אנשים שומרי תורה ומצוות ולא עושים דברים על דעת עצמנו.

• הוסף לסימניות
ואתם כותבים לשון הרע על פרוג, אולי שאלו ודרשו אצל רב אם מותר לפרסם את שמו, לא חשבתם על זה וכתבתם תגובות נגד, אני בטוח שכל אלה שנפגעו ממנו יותר נפגעו מאלה שמשום מה מגינים עליו בלי לחוות את מה שעולל.

• הוסף לסימניות
תודה רבה

המטרה שלשמה פתחתי אשכול זה - הושגה!:
א. שנשים תיזהרנה.
ב. תודה למר יערי שפנה אישית לאותו אדם - אני מאמינה שזה גם יעצור אותו מלהמשיך במעלליו.

תהיו ברוכים!
אני מודה להנהלת פרוג שהשאירה את האשכול הזה, שינתה את שמו וסיננה את המודעות המיותרות.

לכל המסתפקים בדבר:
שאלנו רב בנושא אם זה לשון הרע, אם זה מותר,
הוא ענה שזה מצווה לפרסם למען יראו וייראו! מזיק, גנב. גם למשטרה מותר לספר.
(אין לי שנאה כלפי אותו אדם.)
אלא שקוראים את האשכול, זה העניין שלהם לקבל את הדברים בתור אזהרה גרידא - זו מטרת האשכול.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה