קורונה זה מתחיל להיות מפחיד -2

מצב
הנושא נעול.
תקראי את כל התכתובת לגבי מספר החולים קשה. תתעדכני בכמה מיטות שיש בכל בית חולים. לא יודעת למה ולמי להאמין.
זה לא רלוונטי לגבי. אני משתדלת לשמור ככל הניתן. אבל האמון שלי בדיווחים ובמחקרים המפורסמים לציבור נשחק לחלוטין.
איזה סיבה יכולה להיות לממשלה להטיל סגר על כל הארץ כשכולם יודעים כמה זה פוגע בכלכלה
לא נראה לי שהם יורים לעצמם ברגליים בשביל פוליטיקה או בשביל אינטרסים כאילו ואחרות
אם יש משהו שיכול לתת לי סיבה אחרת הגיונית למה מוכנים פה בארץ להקריס את הכלכלה חוץ מבאמת בשביל להוריד את התחולאה אשמח לשנות את דעתי.

איזה סיבה יכולה להיות לממשלה להטיל סגר על כל הארץ כשכולם יודעים כמה זה פוגע בכלכלה
לא נראה לי שהם יורים לעצמם ברגליים בשביל פוליטיקה או בשביל אינטרסים כאילו ואחרות
אם יש משהו שיכול לתת לי סיבה אחרת הגיונית למה מוכנים פה בארץ להקריס את הכלכלה חוץ מבאמת בשביל להוריד את התחולאה אשמח לשנות את דעתי.

שאלה טובה. לא רק את שואלת אותה.

לפי מה שנראה מהכתבה צריך עוד יותר להחמיר את הסגר בשביל שיתחיל להשפיע
לא?

אני לא יודע אם יש לי בעיה בהבנה או שמה שהוא כאן הזוי
מן הלינק המצו"ב
https://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=6428
עולה שנזקי העישון הן חמורים פי כמה וכמה מכל מה ששמענו עד היום על הקורונה
אז איך משביתים מדינה שלימה על כל המשתמע מכך בגלל הקורונה וממשיכים למכור סיגריות חופשי ?

לא?

יתכן. מה שכנראה לא יקרה כאן בארץ.
ולכן השאלה נכונה. מדוע עושים סגר 'מדומה' אם אין בו תועלת. תנסו להפעיל את הראש לכיוונים אחרים אפקטיביים יותר.
ונפסיק כאן. כבקשתה של היונה.

מן הלינק המצו"ב
אז איך משביתים מדינה שלימה על כל המשתמע מכך בגלל הקורונה וממשיכים למכור סיגריות חופשי ?
דבר ראשון זה לא תשובה על מה ששאלתי לגבי קריסת הכלכלה
חוץ מזה נראה לי שגם בממשלה יודעים את את כל מה שכתוב שם על סיגריות ועדיין החליטו שעל זה צריך לסגור ועל זה לא יש שם במשרד הבריאות מקצוענים הרבה יותר מאיתנו (ממני בכל אופן).

דבר ראשון זה לא תשובה על מה ששאלתי לגבי קריסת הכלכלה
חוץ מזה נראה לי שגם בממשלה יודעים את את כל מה שכתוב שם על סיגריות ועדיין החליטו שעל זה צריך לסגור ועל זה לא יש שם במשרד הבריאות מקצוענים הרבה יותר מאיתנו (ממני בכל אופן).
נכון מאוד שיש שם מקצוענים וזה מה שמעלה את החשד שהשיקולים אינם עניינים נטו

כוונת השר הינה שסגר נושם כמו שיש עכשיו רק ימתן את העלייה ולא יוריד את התחלואה (ולכן צריך סגר מוחלט)
ברור לכולם שאין כוונתו שלכן לא נעשה כלום ונשב בחיבוק ידיים עד שיהיו כאן אלפי מתים נוספים והמגפה תצא מכלל שליטה

כוונת השר הינה שסגר נושם כמו שיש עכשיו רק ימתן את העלייה ולא יוריד את התחלואה (ולכן צריך סגר מוחלט)
ברור לכולם שאין כוונתו שלכן לא נעשה כלום ונשב בחיבוק ידיים עד שיהיו כאן אלפי מתים נוספים והמגפה תצא מכלל שליטה

נכון. והמשכתי וכתבתי:
לא?
יתכן. מה שכנראה לא יקרה כאן בארץ.
ולכן השאלה נכונה. מדוע עושים סגר 'מדומה' אם אין בו תועלת. תנסו להפעיל את הראש לכיוונים אחרים אפקטיביים יותר.
ונפסיק כאן. כבקשתה של היונה.

בתי החולים בצפון ובירושלים כבר איזה זמן עמוסים מאוד. חלק מהחולים בצפון מועברים למרכז.
היה יום ששערי צדק הודיעו שלא מקבלים יותר חולי קורונה.
גם מעייני הישועה ואשדוד הודיעו לא מכבר, שלא מקבלים יותר.
(אולי זה משתנה לפי המצב: לא מקבלים, ואחר כך שוב כן מקבלים).

ודאי שיש בתי חולים פחות עמוסים. אך בכללי - יש עומס שהולך ומתגבר.
המספרים המדויקים - פחות חשובים, בפרט שהם משתנים כל יום.

סתם מעניין למה הכתב שגילה סתירה בין נתוני משרד הבריאות לנתוני בתי החולים - הביא רק את שיבא כדוגמא.
חזקה עליו שאם היו לו מספרים סותרים מבתי חולים אחרים - היה מיידע את הציבור.
אז מה בדיוק הבעיה הנקודתית בשיבא? - מעניין, אבל רק ברמה הנקודתית.

הבעיה העיקרית היא הצוותים. שחוקים, עמוסים מעל ומעבר, רבים מהם בבידוד. חלק מהם נלקחו ממחלקות אחרות.
לא מיטות נוספות ולא מכונות הנשמה יעזרו לזה.

שתהיה בריאות איתנה לכולם!

נערך לאחרונה ב:
כוונת השר הינה שסגר נושם כמו שיש עכשיו רק ימתן את העלייה
ודאי שגם למתן את העלייה עדיף בהרבה מכלום. פחות חולים, פחות נפטרים.
ולוואי שיימצאו פתרונות טובים יותר! נראה שהציבור דוחה ומתנגד לכל פיתרון שהוא, בכל זמן שהוא.

נערך לאחרונה ב:
מן הלינק המצו"ב
ברור,
אבל אי אפשר למנוע ממי שמעשן להרוג את עצמו (עדיין אין כזה חוק)
משא"כ הקורונה זה פיגוע המוני שגורם לקריסת בתי החולים ולרבבות מתים רח"ל. זה תרחיש שכבר קרה במקומות אחרים והמדינה כאן נלחמת שזה לא יקרה וחוטפת בוץ ורפש מכל הצדדים במקום זרי פרחים

אגב על כל קופסת סיגריות יש התראה ענקית באותיות קידוש לבנה על הנזקים החמורים שלה.
והמיסוי המטורף על הסיגריות
והאיסור לעשן במקום ציבורי
והאיסור למכור את זה מתחת גיל 18
ועוד הרבה הגבלות שעוזרות לנו לחיות לצד המעשנים.
אחרת יתכן שהיה צריך לסגור את המדינה.

ציטוט מהמחדש "במחלקת קורונה בהדסה עין כרם מאושפזים הבוקר 94 חולים, 20 במצב קשה"
כך אמר גם פרופסור רוטשטיין בראיון.

משהו לא מסתדר בנתונים:
אם בבית החולים הדסה בית חולים מהגדולים בארץ מאושפזים רק 20 במצב קשה, איך יכול להיות שיש בארץ 650 חולים במצב קשה ???

נראה עוד פייק בשרשרת הפרסומים המפחידים.
יש עוד כמה וכמה בתי חולים גדולים יותר מהדסה. ומחלקת הקורונה לא חייבת להיות ביחס לגודל בית החולים.
חלק מבתי החולים יכולים לקבל יותר וחלק פחות.

ומה כל כך קשה להבין שאם יש 34 בתי חולים ברשימה של אתר משרד הבריאות, ויש 668 חולים קשים, חשבון פשוט מראה שלכל בית חולים יגיעו 20 חולים קשים אם זה יהיה חלוקה שווה.

והאחוזים לא חייבים להיות זהים כל הזמן. האם הסטטיסטיקה מחייבת שכל 20 המתים יתחלקו שווה בשווה בין כל בתי החולים?? יכול להיות יום אחד שכולם מבית חולים אחד, ויכול להיות יום אחד שיש הרבה מחלימים בבית חולים או הרבה מחמירים בבתי חולים אחרים.

ומה כל כך קשה להבין שאם יש 34 בתי חולים ברשימה של אתר משרד הבריאות, ויש 668 חולים קשים, חשבון פשוט מראה שלכל בית חולים יגיעו 20 חולים קשים אם זה יהיה חלוקה שווה.
ובפרט שבצפון יש אחוזים יותר גבוהים של חולים קשה עיין ערך רמב''ם וכרמל
וגם בירושלים רבים מהחולים הקשים מאושפזים בשערי צדק

‏ממונה הקורונה גמזו בביקור בבית החולים וולפסון: "ברור שכמות החולים תוכפל בשבועות הקרובים. בתי החולים כרגע נערכים"

ירח טוקר : ‏חשבתי שכל מי שהכרתי, נדבק בסבב א׳. אבל כעת הרגשה של סוף העולם. כל דקה טלפון מחבר נוסף, ידידים ומכרים, חיוביים, חיוביים, אשפוזים, חום, השם ירחם. אסור לצאת מהבית אנשים. המ ג י פ ה משתוללת!!! אסור להתחכם עכשיו.

לכל השואלים:
לאחר הפרסום של יואב אבן אתמול במהדורה, במשרד הבריאות מחקו את הנתונים על תפוסת הקורונה במחלקות בתי החולים. זאת בשל הפערים בין הצגת הנתונים באתר המשרד לבין המצב בפועל. (ענבר טויזר)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה