זה תנאים בעבודה??

• הוסף לסימניות
הבת שלי התחילה לעבוד במשרד כלשהו כגרפיקאית, מיד אחרי החגים,
היא עובדת שם קשה, אם כי לא בדיוק משרה מלאה.
3 ימים בשבוע מ 9-12, ופעמיים בשבוע מ-8-5.
הבוסית שלה הורתה לה לרשום שעות וישלמו לה לפי שעות, ואם אין לה מה לעשות היא יכולה ללכת לבית.. (למרות שבפועל זה כמעט לא קרה)
היא עובדת כאמור ב-30 ש״ח לשעה, ברוטו, אחרי כל הניכויים זה יוצא לה ב-27 ש״ח כגרפיקאית לא מתחילה.
על חופשות וחגים היא לא מקבלת אגורה כי זה לפי שעה.
אין חוזה, הובטח לה שמחודש שני היא תקבל 35 במשכורת, אבל תכלס הבוסית מתכחשת לעובדה.
הבת שלי מוכשרת מאוד, ומוציאה למשרד תוצרים עוצרי נשימה, אמנם יש לה הערכה מהבוסית, אבל היא לא מתבטאת במשכורת בכלל.
תכלס, היא נהנית שם, השעות טובות לה, ויש בצוות עוד 2 חברות שלה מימי הסמינר, והמקום בעיר, אוטובוס 3 תחנות והיא בעבודה.
אבל מאוד כואב לה על התנאים,
לכן חשוב לי לדעת מה החוקים,
1. האם כשמשלמים שכר מינימום הוא צריך להיות ברוטו?
2. האם אמורים לשלם לה שעות מסויימות על חופשות? או שבגלל שסוכם שזה לפי שעות או בגלל שזה לא לגמרי משרה מלאה אז היא לא זכאית.
3. מתי אמורים להפריש לה פנסיה, והאם גם זה צרי לרדת לה מהמשכורת?
4. זה חוקי לעבוד לפי שעות ולא עם חוזה מסודר?

ועוד 2 שאלות:
1. במידה ומגיע לה משהו חוקית, אי היא מבקשת א זה מהבוסית?
2. למישהי יש רעיון מה ניתן לעשות עם כל הסיפור של ההעלאה???

• הוסף לסימניות
כן.
העתק מכל זכות-
שכר עבודה לעניין חישוב שכר המינימום הוא השכר ברוטו, לפני ניכויים (כגון: מס הכנסה, ביטוח לאומי, ביטוח בריאות, חלקו של העובד בקרן השתלמות או בביטוח הפנסיוני וכיו"ב).

• הוסף לסימניות
. האם כשמשלמים שכר מינימום הוא צריך להיות ברוטו? ברוטו
2. האם אמורים לשלם לה שעות מסויימות על חופשות? או שבגלל שסוכם שזה לפי שעות או בגלל שזה לא לגמרי משרה מלאה אז היא לא זכאית. לא אמורה לקבל על חופשות אלא לפי שעות, חוץ מימי חופשה שנתית הקבועים בחוק
3. מתי אמורים להפריש לה פנסיה, והאם גם זה צרי לרדת לה מהמשכורת? במידה וזה העבודה הראשונה שלה אמורים להפריש לה אחרי חצי שנה וזה יורד מהמשכורת
לפי החוק צריך חוזה, החוזה יכול להיות גם שהעבודה היא לפי שעות אין קשר בינהם

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא אמורה לקבל על חופשות אלא לפי שעות, חוץ מימי חופשה שנתית הקבועים בחוק
אני מתכוונת היא לא מקבלת על חופשת מחלה-כי לא עשתה שעות, לא מקבלת יום חופש בחודש, אלא היא לוקחת חופש ולא מקבלת עליו כי היא לא עבדה בשעות האלו...

• הוסף לסימניות
אני מתכוונת היא לא מקבלת על חופשת מחלה-כי לא עשתה שעות, לא מקבלת יום חופש בחודש, אלא היא לוקחת חופש ולא מקבלת עליו כי היא לא עבדה בשעות האלו...
כל תלוש כתוב למטה כמה שעות חופשה הצטברו לה

• הוסף לסימניות
על חופשת מחלה היא אמורה לקבל רק מהיום הרביעי באופן מלא, ועל הימים השני והלשישי רק חצי, על היוםם הראשון לא אמורה לקבל כלל.
ולגבי ימי חופשה, היא לא אמורה לקבל בפועל יום חופש כל חודש, אמור להצטבר לה יום חופש כל חודש, והיא יכולה לפדות אותו רק בהסכמת המעסיק, כשהיא פודה היא מקבלת כסף על יום שלא עבדה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
כל תלוש כתוב למטה כמה שעות חופשה הצטברו לה
חידשת לי! תודה.
על חופשת מחלה היא אמורה לקבל רק מהיום הרביעי באופן מלא, ועל הימים השני והלשישי רק חצי, על היוםם הראשון לא אמורה לקבל כלל.
ולגבי ימי חופשה, היא לא אמורה לקבל בפועל יום חופש כל חודש, אמור להצטבר לה יום חופש כל חודש, והיא יכולה לפדות אותו רק בהסכמת המעסיק, כשהיא פודה היא מקבלת כסף על יום שלא עבדה
על שבוע שלם, היא לא קיבלה כסף אלא רק על מה שעבדה מהבית ורשמה שעות :(
וכך גם על בידוד, פשוט לא היה לבוסית כח להתעסק עם זה.

• הוסף לסימניות
ואם הוא לא הסכים?
אז לא מגיעה לה חופשה?
זו בוסית קשה, שאוהבת להרגיש עקשנית על חשבון העובדות, אם היא יכולה לא להסכים, היא לא תעשה את זה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ודרך אגב אחרי שלושה חודשים מגיעה לה ימי חג אם החג נופל על חשבון יום עבודה
אבל בחירות מגיעה לה
כרגע לפסח זה לא משנה כי זה בכל מקרה לא יום עבודה

• הוסף לסימניות
הבת שלי התחילה לעבוד במשרד כלשהו כגרפיקאית, מיד אחרי החגים,
היא עובדת שם קשה, אם כי לא בדיוק משרה מלאה.
3 ימים בשבוע מ 9-12, ופעמיים בשבוע מ-8-5.
הבוסית שלה הורתה לה לרשום שעות וישלמו לה לפי שעות, ואם אין לה מה לעשות היא יכולה ללכת לבית.. (למרות שבפועל זה כמעט לא קרה)
היא עובדת כאמור ב-30 ש״ח לשעה, ברוטו, אחרי כל הניכויים זה יוצא לה ב-27 ש״ח כגרפיקאית לא מתחילה.
על חופשות וחגים היא לא מקבלת אגורה כי זה לפי שעה.
אין חוזה, הובטח לה שמחודש שני היא תקבל 35 במשכורת, אבל תכלס הבוסית מתכחשת לעובדה.
הבת שלי מוכשרת מאוד, ומוציאה למשרד תוצרים עוצרי נשימה, אמנם יש לה הערכה מהבוסית, אבל היא לא מתבטאת במשכורת בכלל.
תכלס, היא נהנית שם, השעות טובות לה, ויש בצוות עוד 2 חברות שלה מימי הסמינר, והמקום בעיר, אוטובוס 3 תחנות והיא בעבודה.
אבל מאוד כואב לה על התנאים,
לכן חשוב לי לדעת מה החוקים,
2. האם אמורים לשלם לה שעות מסויימות על חופשות? או שבגלל שסוכם שזה לפי שעות או בגלל שזה לא לגמרי משרה מלאה אז היא לא זכאית.

ועוד 2 שאלות:
ימי חג לא משלמים מיד. צריך לחכות נראה לי חצי שנה.
וימי חופשה, ברור שבהסכמת המעסיק. היא לא יכולה להחליט שמחר היא לוקחת יום חופשה ושהמעסיק ישלם. הכל צריך להיות בתאום.
סתם כך, לא נראה לי שכדאי לבוא מיד בטענות וכו' המעסיקים לא אוהבים את אלו שמנופפים להם תמיד עם החוקים. על זה נאמר- אל תהיה צודק תהיה חכם.

• הוסף לסימניות
שתקח עבודות פרטיות מהצד במחיר שמכבד את המקצועיות שלה.
אח"כ כבר לא יהיה לה קשה למצוא מקום טוב כשכירה עם שכר כפול לשעה.
מי שמוכשרת בעיצוב צריכה סה"כ בטחון עצמי כדי להרוויח טוב. זה הכל.

• הוסף לסימניות
אני רואה שענו לך, ואני אוסיף כאן

ועוד 2 שאלות:
1. בד"כ השכר שמסוכם הוא שכר ברוטו. היום עומד על 29.12 ש"ח לשעה.
2. בכל חודש היא צוברת שווי יום לחופשה, ושווי יום וחצי למחלה. רשום בתחתית התלוש.
3. פנסיה - מפרישים לאחר חצי שנה עבודה. (אם כבר קיימת קופת פנסיה אז מפרישים לאחר שלושה חודשים ורטואקטיבית)
4. אין חובה בחוזה. יש חובה ב"הודעה לעובד" מסמך שמודיע לעובד מהם תנאי העבודה שלו.
במקרה שלכם : עבודה לפי שעות, בימים XY וכו' בשכר מינימום.
חידשת לי! תודה.

על שבוע שלם, היא לא קיבלה כסף אלא רק על מה שעבדה מהבית ורשמה שעות :(
וכך גם על בידוד, פשוט לא היה לבוסית כח להתעסק עם זה.
כאן, אסביר לכם על משמעות הימי מחלה:
בעיקרון, עובד שחולה - מגיש אישור מחלה למעסיק ומקבל שכר בהדרגה:
על היום הראשון לא מקבל.
על היום השני והשלישי - מקבל 50%
על היום הרביעי והלאה - מקבל 100% (כאילו עבד כל היום)

אבל:
1. אם היא עבדה שעות בשבוע זה, היא לא מקבלת ימי מחלה. כי היא עבדה.
2. תשלום על ימי מחלה הם לפי כמות הצבורה לעובד.
כפי שאמרנו לעיל, כל חודש נצברים יום וחצי. תבדקו, אם בעת החולי היו צבורים לה בכלל כמות מספקת של ימי מחלה.

• הוסף לסימניות
סליחה שאני שואלת באשכול שלך.
אבל הזכרת לי שאלה שמזמן רציתי לשאול.
עובדת לפי שעות, שתאורתית יכלה לעבוד ביום הבחירות (מקום העבודה עבד כרגיל) אבל היא - לא עבדה.
האם זכאית לקבל משכורת על היום הזה?

• הוסף לסימניות
סליחה שאני שואלת באשכול שלך.
אבל הזכרת לי שאלה שמזמן רציתי לשאול.
עובדת לפי שעות, שתאורתית יכלה לעבוד ביום הבחירות (מקום העבודה עבד כרגיל) אבל היא - לא עבדה.
האם זכאית לקבל משכורת על היום הזה?
אין קשר אם יכלה לעבוד או לא זה יום שבתון והיא אמורה לקבל עליו גם אם לא עבדה, ואם כן עבדה אמורה לקבל 200%

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....