קורונה זוגות צעירים? איפה אתם בליל הסדר?

יש עוד זמן עד ליל בדיקת חמץ...
שאלתי בכללי בלי קשר לחג
בעלי נסע עכשיו מחוץ לעיר להצטיד במצות. אמנם לא נעצר על ידי שוטר. אבל בדקנו ואין הגבלה קילומטראז' להצטידות במזון, כך שממש לא חששנו.
אני לא חושבת שצריך להכנס לפניקה. כל עוד שומרים על ההנחיות. אפילו במקרה קיצון שנקבל דוח יהיה אפשר לערער עליו. אנחנו עדיין במדינת חק.

בעלי נסע עכשיו מחוץ לעיר להצטיד במצות. אמנם לא נעצר על ידי שוטר. אבל בדקנו ואין הגבלה קילומטראז' להצטידות במזון, כך שממש לא חששנו.
עקרונית את צודקת, במיוחד בנושא המצות שאתם מחפשים משהו ספציפי.
אבל אני אומרת כדי שכולם ידעו, יש צורך בהסבר משכנע מספיק כדי לנמק למה אתם הולכים לקניות בחנות רחוקה ולא בחנות קרובה יותר. (למרות שאין הגבלת קילומטרז, כמו שאמרת.)
בד"כ הסיבות הפשוטות והנכונות מספקות אותם. (אנחנו לדוג' הסברנו שאין בסופר הקרוב עוף בהכשר המקובל עלינו.)

מומלץ בחום!
שיחות הכנה לליל הסדר מהרב שלמה לוינשטיין שליט"א

עוצרים בכבישים רק מכוניות פרטיות והולכי רגל. אבל על איזה תחבורה ציבורית את מדברת. גם לפי ההנחיות היום מליל בדיקת חמץ לא יהיה תח"צ. ומן הסתם זה רק יוחמר.
מאיפה המידע על התחבורה הציבורית? לא מדובר על סגר בימים הקרובים?

עקרונית את צודקת, במיוחד בנושא המצות שאתם מחפשים משהו ספציפי.
אבל אני אומרת כדי שכולם ידעו, יש צורך בהסבר משכנע מספיק כדי לנמק למה אתם הולכים לקניות בחנות רחוקה ולא בחנות קרובה יותר. (למרות שאין הגבלת קילומטרז, כמו שאמרת.)
בד"כ הסיבות הפשוטות והנכונות מספקות אותם. (אנחנו לדוג' הסברנו שאין בסופר הקרוב עוף בהכשר המקובל עלינו.)
זה גם תלוי איפה גרים, פה בק"ס לא שמעתי שהמשטרה עצרה הולכי רגל

מציע לקחת את זה כהזדמנות
למעשה בשביל זוג צעיר זאת קפיצת מדרגה
בסופו של דבר, גם ההורים שלכם שתמיד מארחים אתכם,
עשו סדר לבד בפעם הראשונה, ורוב הסיכויים שהם עשו את זה בשלב מוקדם בהרבה מהשלב המקובל היום.

ועכשיו לגבי ההיערכות:
מה צריך מבחינה לוגיסטית?
(לאשכנזים בלבד, אין לי מושג איך נערכים בעדות המזרח...)

דבר ראשון להכשיר את המטבח מוקדם, לדאוג למה שצריך שיהיה על השיש לפי המנהג + כיורים לפי המנהג
לדאוג לארון אחד פנוי לאוכל, ארון שני פנוי לכלים וזה בדרך כלל מספיק
את כל האחרים פשוט תסגרו..

מה להזמין +-
קילו או 2 של מצות
לאלה שאוכלים מצות מכונה, אפשר להזמין פחות מצות יד
לאוכלי שרויה: קמח מצה
(תבררו מול ההורים כמה הם בדרך כלל מזמינים בשבילכם)
כמה בקבוקי יין ומיץ ענבים
שתייה קלה (מה שנוהגים)
עוף \ בשר\ דגים
לעשות הזמנה מרוכזת של הכל לפי תפריט.
ולחשוב על דגים ללילה ולבוקר ולשבת חול המועד + שביעי של פסח
אלה שעושים געפילטע פיש - להתקשר לאמא לקחת מתכון.
אלה שעושים פאלשע פיש, כנ"ל, ולוותר בכלל על הדגים.
בשר לחג, בשר לחמין של שבת בשר לשביעי של פסח
לבשל באופן כזה שהשאריות יאכלו בחול המועד (גם ככה אין לכם מספיק סירים...)
סימנים שצריך להכין מראש:
לדאוג שיש לפחות כנף עוף או פולקע בשביל הזרוע, ואופציה לצלות אותו.
חרוסת - אפשר לקנות מוכן בדרך כלל, ואם לא, אפשר לטחון לבד ולהכין בקלות
חזרת צריך לקערה (ו\או חסה שצריך לשטוף) עדיף לגרר..
כרפס לפי המנהג - תפוחי אדמה \ צנון \ סלרי\ וכן הלאה.
מי מלח - לא צריך מדריך מיוחד..
לבשל מראש את הביצה, שלא תתפוס לכם סיר ברגע האחרון.
כשהכל מוכן, שימו במקרר בקופסאות אחסון חד פעמיות, ותתחילו לבשל.
(בנוסף לשטוף חסה למרור בלי קשר למה ששמים על הקערה)

לא כדאי להשתגע עם כמויות בבישול
גם ככה מאוד קשה לדחוף את המנות בליל הסדר אחרי כל הכזיתים.
(וזאת ההזדמנות לבדוק בדיוק כמה צריך לאכול + להצטייד במשקל אנלוגי מתאים)
במידה ואתם מוגבלים בלהבות \ כירות, תעבדו עם דף ועט ותרשמו את הסדר של הבישול.
ממליץ להתחיל עם הגעפילטע פיש, מאוד קל לסיים איתו ולשים במקרר (חשוב לקנות עכשיו, אחרת לא תוכלו למצוא קרפיון אחד לרפואה...) או שתקנו צנצנת.....
אחר כך בשר,
אחר כך מרק עם רוצים
לתוספת - אפשר תפוחי אדמה עם תפוחי אדמה, בתיבול תפוחי אדמה (ככה זה כשאשכנזים ולא אוכלים כלום)
אם אתם ממש נועזים, תבשלו בכיף, יש מלא ירקות שאפשר לעשות מהם תוספות מעניינות.
עדיף לקחת בחשבון אוכל גם לצהריים, אולי עוף או משהו כזה עם תפוחי אדמה כמובן

לגבי סירים:
תקנו סירים לא גדולים, גם ככה תצטרכו מתי שהוא סיר קטן...
עדיף כמה סירים קטנים, מאשר סיר ענק ומיותר.
אפשר לעשות הגעלת כלים בבית, בתוך הסיר הכי גדול שיש לכם (אפילו בזה של החמץ, תשאלו רב בדיוק איך..)
סירי ענק קשה למצוא מקום להגעיל.
מומלץ להצטיין בתבניות חד פעמיות \ סירים חד פעמיים, הם יעזרו לכם במידה ותרצו לאחסן דברים במקרר.

ציוד היקפי:
סכין טובה, מאוד חשוב, בשרי וחלבי.
קרש חיתוך
מגררת או פומפיה \ או מעבד מזון
מצקות, כפות הגשה וערבוב
כלי הגשה סבירים (אפשר חד"פ)
3 סירים קטנים לפחות
+ אחד חלבי אם רוצים
מחבת חלבי ובשרי
כמה קערות
כלי אחסון לסלטים וסימנים
מסננת

מוצרי חשמל שמומלץ שיהיו:
קומקום חשמלי \ פינג'אן
אם יש תינוק שצריך אוכל, מומלץ מיחם לשבת
פלטה של שבת
בלנדר מוט
כירה חשמלית \ גז
אפשר גם טוסטר אובן
ומקצף ידני
אפשר גם לוותר על הבלנדר והמקצף, ולרכוש סלייסר עם זרוע הקצפה.

ציוד כללי:
הגדות של פסח בלי מליון פירושים, שיהיה קל להגיד ברצף
עדיף כאלה עם הלכות.
קערת סדר (יש חד"פ)
מפית למצות או קערת סדר מהודרת 3 קומות מזהב טהור..
שקית לאפיקומן (ולתכנן מחבוא טוב..)
נטלה וקערה
אפשר גם כריות הסבה מרוקמות מכל הבא ליד
יש כאלה שמשתמשים בניילונים לשולחן, ויש כאלה שלא (נא להצטייד לפי הצורך)
סכום וצלחות יפות ומפיות
קליות ואגוזים ושוקולד שוויצרי
נרות להדלקה

זהו בערך לאנשים אשכנזים סטנדרטיים
למחמירים במיוחד - אין לי יכולת לתת עצות.

נערך לאחרונה ב:
הקטע הוא גם הם הסביבה. יש אנשים שחושבים שאני לא נורמלית וחרדתית ו"מה כבר יכול להיות". ויחגגו סדרים המוניים. ואני פוחדת על ההורים, ורוצה להשאר בבית למרות שלא עשיתי מעולם חג בכלל. הבעיה הנוספת היא גם האחים בבית שלא מוכנים לא לראות את האחינים.
תחשבו שזה חג שלם לא רק ליל הסדר. הסדר הוא 5 שעות. מול חג של 7 ימים.
סיפור מהפטרה. הפסח הזה.

הכי כואב על אלמנים/ות מבוגרים או בודדים מבוגרים אחרים, שיהיו השנה לבד בסדר.
שד' ישלח לכולנו ישועה במהרה!

מה עושים איתם תכל'ס???

מעניין, כנראה באמת תלוי על איזה שוטר נופלים.
אנחנו נסענו ביום שישי מחוץ לישוב שלנו, וחזרנו במוצ"ש עברנו דרך מקום מועד לעצירת שוטרים, ובאמת עצרו אותנו, אמרנו את הסיבה בלי שום הסבר למה נסענו לפה, האמת לא בדקו בכלל מאיפה הגענו ועד איפה אנחנו מתכוונים לנסוע רק אמרנו את הסיבה בכלליות וזהו. חלק.

מישהו טען שנראה לו שיהיו שוטרים ברחבות בערב החג לעצור את כולם מה שהיה היום בב"ב זה רק התחלה כך אמר לי

הכי כואב על אלמנים/ות מבוגרים או בודדים מבוגרים אחרים, שיהיו השנה לבד בסדר.
שד' ישלח לכולנו ישועה במהרה!

מה עושים איתם תכל'ס???
שואלים רב

אותו הדבר פרט למתכונים.
ואם הם לא מרוקאים יש להם גם פרויקט ברירת אורז ושאר קטניות - בוררים שלש פעמים ורק לפני החג.
וואו איזה סיפור.
עדיף כבר לוותר לגמרי על הקטניות, לא? ;)

מציע לקחת את זה כהזדמנות
למעשה בשביל זוג צעיר זאת קפיצת מדרגה
סליחה שאני מצטטת דווקא את שלך, פשוט זה האחרון בנושא..
לא יודעת למה. כל יועצי הנישואין והמדריכים למיניהן מציעים לתת "ספייס" אחד לשני בתור זוג צעיר.
כן מגבים את המרחב את הלא להיות ביחד 24 שעות.
אז כן, אני מבינה מאוד זוג צעיר הן אם זה גבר והן אם זה אישה שקשה להם לחשוב על להיות סגורים בבית חג שלם,
מבינה מאוד אם זה עול בשבילם ולחץ . כן. בלי קשר לחג או לא חג. עצם השהות ה"צפופה" הזאת - קשה.
משפחה עם ילדים (אפילו ילד אחד) זה משהו אחר לעומת זו"ז.

ואגב, אני דווקא לא רואה את העריכה של הליל הסדר פעם ראשונה כקושי, מבחינתי זו חוויה.
אבל אני כל כך מרחמת על הבת שלי. גם ככה, אם אני או בעלי יוצאים, איזה תחנונים לבוא איתנו. באמת, הלב שלי יוצא אליה.

סליחה שאני מצטטת דווקא את שלך, פשוט זה האחרון בנושא..
לא יודעת למה. כל יועצי הנישואין והמדריכים למיניהן מציעים לתת "ספייס" אחד לשני בתור זוג צעיר.
כן מגבים את המרחב את הלא להיות ביחד 24 שעות.
אז כן, אני מבינה מאוד זוג צעיר הן אם זה גבר והן אם זה אישה שקשה להם לחשוב על להיות סגורים בבית חג שלם,
מבינה מאוד אם זה עול בשבילם ולחץ . כן. בלי קשר לחג או לא חג. עצם השהות ה"צפופה" הזאת - קשה.
משפחה עם ילדים (אפילו ילד אחד) זה משהו אחר לעומת זו"ז.

ואגב, אני דווקא לא רואה את העריכה של הליל הסדר פעם ראשונה כקושי, מבחינתי זו חוויה.
אבל אני כל כך מרחמת על הבת שלי. גם ככה, אם אני או בעלי יוצאים, איזה תחנונים לבוא איתנו. באמת, הלב שלי יוצא אליה.
בודאי אם נערכים לסדר מכל ההבטים אז זה מוצלח ואפ'מאוד

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה