בעלי נסע עכשיו מחוץ לעיר להצטיד במצות. אמנם לא נעצר על ידי שוטר. אבל בדקנו ואין הגבלה קילומטראז' להצטידות במזון, כך שממש לא חששנו.יש עוד זמן עד ליל בדיקת חמץ...
שאלתי בכללי בלי קשר לחג
עקרונית את צודקת, במיוחד בנושא המצות שאתם מחפשים משהו ספציפי.בעלי נסע עכשיו מחוץ לעיר להצטיד במצות. אמנם לא נעצר על ידי שוטר. אבל בדקנו ואין הגבלה קילומטראז' להצטידות במזון, כך שממש לא חששנו.
מאיפה המידע על התחבורה הציבורית? לא מדובר על סגר בימים הקרובים?עוצרים בכבישים רק מכוניות פרטיות והולכי רגל. אבל על איזה תחבורה ציבורית את מדברת. גם לפי ההנחיות היום מליל בדיקת חמץ לא יהיה תח"צ. ומן הסתם זה רק יוחמר.
זה גם תלוי איפה גרים, פה בק"ס לא שמעתי שהמשטרה עצרה הולכי רגלעקרונית את צודקת, במיוחד בנושא המצות שאתם מחפשים משהו ספציפי.
אבל אני אומרת כדי שכולם ידעו, יש צורך בהסבר משכנע מספיק כדי לנמק למה אתם הולכים לקניות בחנות רחוקה ולא בחנות קרובה יותר. (למרות שאין הגבלת קילומטרז, כמו שאמרת.)
בד"כ הסיבות הפשוטות והנכונות מספקות אותם. (אנחנו לדוג' הסברנו שאין בסופר הקרוב עוף בהכשר המקובל עלינו.)
אבל אני אומרת כדי שכולם ידעו, יש צורך בהסבר משכנע מספיק כדי לנמק למה אתם הולכים לקניות בחנות רחוקה ולא בחנות קרובה יותר. (למרות שאין הגבלת קילומטרז, כמו שאמרת.)
בד"כ הסיבות הפשוטות והנכונות מספקות אותם. (אנחנו לדוג' הסברנו שאין בסופר הקרוב עוף בהכשר המקובל עלינו.)
שואלים רבהכי כואב על אלמנים/ות מבוגרים או בודדים מבוגרים אחרים, שיהיו השנה לבד בסדר.
שד' ישלח לכולנו ישועה במהרה!
מה עושים איתם תכל'ס???
אותו הדבר פרט למתכונים.(לאשכנזים בלבד, אין לי מושג איך נערכים בעדות המזרח...)
וואו איזה סיפור.אותו הדבר פרט למתכונים.
ואם הם לא מרוקאים יש להם גם פרויקט ברירת אורז ושאר קטניות - בוררים שלש פעמים ורק לפני החג.
בטח.גם הורים צעירים? (משפחות עם ילדים קטנים עוד )
סליחה שאני מצטטת דווקא את שלך, פשוט זה האחרון בנושא..מציע לקחת את זה כהזדמנות
למעשה בשביל זוג צעיר זאת קפיצת מדרגה
בודאי אם נערכים לסדר מכל ההבטים אז זה מוצלח ואפ'מאודסליחה שאני מצטטת דווקא את שלך, פשוט זה האחרון בנושא..
לא יודעת למה. כל יועצי הנישואין והמדריכים למיניהן מציעים לתת "ספייס" אחד לשני בתור זוג צעיר.
כן מגבים את המרחב את הלא להיות ביחד 24 שעות.
אז כן, אני מבינה מאוד זוג צעיר הן אם זה גבר והן אם זה אישה שקשה להם לחשוב על להיות סגורים בבית חג שלם,
מבינה מאוד אם זה עול בשבילם ולחץ . כן. בלי קשר לחג או לא חג. עצם השהות ה"צפופה" הזאת - קשה.
משפחה עם ילדים (אפילו ילד אחד) זה משהו אחר לעומת זו"ז.
ואגב, אני דווקא לא רואה את העריכה של הליל הסדר פעם ראשונה כקושי, מבחינתי זו חוויה.
אבל אני כל כך מרחמת על הבת שלי. גם ככה, אם אני או בעלי יוצאים, איזה תחנונים לבוא איתנו. באמת, הלב שלי יוצא אליה.
אצלנו אין קטניות יבשות.וואו איזה סיפור.
עדיף כבר לוותר לגמרי על הקטניות, לא?![]()
ועכשיו לגבי ההיערכות:
מה צריך מבחינה לוגיסטית?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים