מידע שימושי זוגות צעירים בנופשון ערב פסח ?!?!?!

• הוסף לסימניות
מה? אני ממש לא מבינה. ממש ממש לא מבינה....
כשהיינו זוג צעיר, אף אחד לא ציפה מאיתנו לבוא לנקות את הבית של ההורים. לא ציפה ולא רצה.
לא מאיתנו, ולא מאף אחד אחר מאחי, אחיותיי, גיסי וגיסותיי.
ברור שכל אחד מנקה את הבית שלו. זוגות צעירים ואלו שאינם.
גם לזוגות צעירים יש מספיק מה לנקות ולעבוד...
אני בטוחה שאם אשאל את אמא שלי, שנעזרת ברווקים שבבית, אם היא ציפתה או מצפה שאי מי מהנשואים יבואו אליה לעזור בניקיונות לפסח,
היא לא תבין מה נפלתי עליה עם שאלה כזו, ומקסימום תגיד לי - מקווה שלפחות תסתדרו עם הניקיונות שלכם...
ובתור אמא לילדים - לא מדמיינת שכשילדיי יתחתנו, אצפה מהם לבוא לעזור לי בניקיונות לפסח.
מה הקשר? יש להם את החיים שלהם והבית שלהם לבנות. מה הקשר לנקות לי את הבית לפסח?
לא מצליחה להבין את המציאות שמתוארת פה.
את הציפייה, את הטרוניה, את הקפידא.
כיבוד הורים זה ערך עליון, אבל אין שום קשר לנושא הזה.
אולי אנחנו חיים בשני עולמות מקבילים.
(אגב, מעולם לא ראיתי בסביבתי זוגות שנופשים בערב פסח. למי יש זמן? ואם יש זמן - שיהנו להם. למה לא?)
מעניין מה שאת כותבת
שאמא שלך הייתה רואה בתדהמה אם היית מציעה לה עזרה

• הוסף לסימניות
מעניין מה שאת כותבת
שאמא שלך הייתה רואה בתדהמה אם היית מציעה לה עזרה
בתור שוכני הבית - נערים/ות, בחורים/ות וכו - ברור שכולם עוזרים. זה הבית של כולנו.
בתור נשואים? ממש לא.
כמו שלנו ממש ברור שאנחנו לא הולכים להתיישב אצל ההורים לכל 7 ימי החג. לא שייך.

• הוסף לסימניות
הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
כל מילה
ישר כוח

• הוסף לסימניות
מעולה ממש להעלות למודעות
ולכל אלו שקופציםם
אפשר להספיק הכלל
גם לנפוש ול הנות
וגם קצת לעזור
לא תמיד צריך עזרה מאסיבית
צריך לראות אותם , את ההורים והאחים
להבין שזה לא ברור מאליו

וגם בחג עצמו מותר ואפשר לעזור
שם בּבית עם בישולים וכו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה