מאפים זוכרות את האשכול על החלות?

@שרינה וכל האלופות שפה,
אולי תעזרו לי לפתור את ה-תעלומה.

מכינה חלות לפעמים בבית שלי ולפעמים אצל ההורים.
אותו מתכון, אותה קליעה, פחות או יותר אותן זמנים (לא סופרת, לפי העין, אבל לא נראה לי שיש הבדל משמעותי(
ולמרות זאת, באופן קבוע, אצלי בבית החלות יוצאות מעולה במראה ובטעם, אצל ההורים שלי יוצאות מעולה בטעם, אבל בהתפחה השניה אחרי הקליעה הן "נופלות" ותופחות לצדדים קצת במקום לגובה, והקליעה מטשטשת, ובאפיה - הן"נקרעות" בחויבור בין הרצועות.
רק המיקסר אחר, והתנור.
מה יכולה להיות הסיבה?

חשבתי כך,
אבל לכאורה הבעיה של התפיחה לצדדים היא לפני התנור עוד אז לא קשורה אליו..

@שרינה וכל האלופות שפה,
אולי תעזרו לי לפתור את ה-תעלומה.

מכינה חלות לפעמים בבית שלי ולפעמים אצל ההורים.
אותו מתכון, אותה קליעה, פחות או יותר אותן זמנים (לא סופרת, לפי העין, אבל לא נראה לי שיש הבדל משמעותי(
ולמרות זאת, באופן קבוע, אצלי בבית החלות יוצאות מעולה במראה ובטעם, אצל ההורים שלי יוצאות מעולה בטעם, אבל בהתפחה השניה אחרי הקליעה הן "נופלות" ותופחות לצדדים קצת במקום לגובה, והקליעה מטשטשת, ובאפיה - הן"נקרעות" בחויבור בין הרצועות.
רק המיקסר אחר, והתנור.
מה יכולה להיות הסיבה?
אולי תנאי מזג אויר
במקום אחד יש מזגן במטבח ובמקום אחר לא?
מה לגבי סוג הקמח? השמרים ועל החומרים?
מיקסר? האם עוצמת ואיכות הלישה זהה?
מקום ההתפחה וכו׳

אולי תנאי מזג אויר
במקום אחד יש מזגן במטבח ובמקום אחר לא?
מה לגבי סוג הקמח? השמרים ועל החומרים?
מיקסר? האם עוצמת ואיכות הלישה זהה?
מקום ההתפחה וכו׳
האמת במטבח שלנו יש מזגן, שם אין,
אותו סוג קמח ואותם שמרים,
לי מיקסר קנווד ולהורים שלי דאבו.

0BC19160-81DF-4B9A-9F59-02FF5BCC593A.jpeg
האמת במטבח שלנו יש מזגן, שם אין,
אותו סוג קמח ואותם שמרים,
לי מיקסר קנווד ולהורים שלי דאבו.
כל הבדל כזה יכול לשנות את סוג הבצק שיצא לך.
תבדקי בסיום הלישה אם נוצרה לך רשת גלוטן
אולי המיקסר אצל אמא שלך לא מערבל מספיק טוב

א': אני ראיתי שאם חם מידי הבצק תופח מידי מהר ונופל
ב': התנור גם מאוד משפיע, אם נגיד התנור אופה יותר חזק כדאי מאוד לשים תבנית מים למטה, זה מוסיף לחות שלא יצא יבש

סליחה על ההקפצה-
נראה לכן שהבצק מתאים גם להכנת עוגת שמרים?
אני מתכננת כבר נצח לנסות את המתכון הזה, אבל הפעם מחפשת להכין בצק אחד ולהכין ממנו גם חלות וגם עוגה.. יתאים?

סליחה על ההקפצה-
אני מתכננת כבר נצח לנסות את המתכון הזה, אבל הפעם מחפשת להכין בצק אחד ולהכין ממנו גם חלות וגם עוגה.. יתאים?
לא, בצק לעוגת שמרים ובצק לחלות, הוא ממש לא אותו דבר.

אם כבר בשמרים עסקינן,
ממליצה על המתכון הזה מ'שמח במטבח'- ממש טעים ופשוט נחטף:

סליחה על ההקפצה-
אני קבוע מכינה מהבצק הנל גם חלות,לחמניות ,לחם שום ושמרים
ממש הכל יוצא מעולה.
..

יצאו לי חלות מהממות
אבל הצבע לא כמו צבע עם ביצה...
איך "צובעים" אותן?

יצאו לי חלות מהממות
אבל הצבע לא כמו צבע עם ביצה...
איך "צובעים" אותן?
סליחה על ההקפצה, אבל בפעם הראשונה גם אני פספתי את זה ויצא לי חיוור כזה ולא הבנתי למה,
אחרי שהחלות יוצאות מהתנור למרוח עליהם שמן זית והוא נותן להם את הצבע והברק.

זה נראה לי הרבה יותר שמן, באופן יחסי, מהמתכון שלי.
ועוד בנושא השמן. כשמורחים שמן מבחוץ, זה לא מפיל את השומשום?

נערך לאחרונה ב:
שרינה
לא הבנתי איך עושים נחש לעובי 7 ס''מ זה לא עבה מדי?
אז הנחש ייצא מדיי קצר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה