דיאטה זריקות הרזיה ויגובי/מאונג׳רו - מי יודע איזה קופ"ח מסבסדת?

• הוסף לסימניות
כן, בסל
צריך אישור מהקופה לזה.
רכשתי החודש ויגובי במחיר של 289 בערך...

• הוסף לסימניות
האם וויגובי עוזר לכם?
המינון של 0.25 בארבע שבועות הראשונים לא השפיע עלי בכללללל
האם שווה להמשיך לנסות (בגלל העלות הגבוהה)?

• הוסף לסימניות
אני ממש בהתלבטות האם להתחיל את הזריקות
מישהו יכול להסביר לי איך זה עובד? האם יחד עם זה צריך לשנות את כל אורח החיים?
האם התופעות לוואי קשות מאוד?

• הוסף לסימניות
אני ממש בהתלבטות האם להתחיל את הזריקות
מישהו יכול להסביר לי איך זה עובד? האם יחד עם זה צריך לשנות את כל אורח החיים?
מניסיון עם אוזמפיק
החודש וחצי הראשונים קשים מאוד
בחילות, הקאות, סחרחורות, כאבי ראש, ימים של עצירות קשה ואח"כ ימים של שלשולים וכו'...
בהמשך - ימים רגועים ממש ב"ה
למדתי אלו מאכלים משפיעים עלי לא טוב, ופשוט מתנזרת מהם - פחמימות, מטוגנים, אוכל עם הרבה תבלון ועוד.
אורח החיים משתנה אוטומטית בגלל מאכלים שלא טובים למערכת העיכול,
וגם בגלל היכולת לאכול כמות קטנה בלבד.
בשונה מדיאטה רגילה אין את החלק של מלחמה על כל מאכל - לאכול או לא
כי הגוף מגיב מיד אם זה מזון שלא טוב לו, וכאבי הבטן או השלשולים הם גורם מרתיע מצוין...

כן, יש גם ימים של אכילת שוקולד וכו' - זה בסדר גמור, ויורדים עם הנשנושים האלו מידי פעם

ב"ה ירדתי 24 ק"ג ב-9 חודשים

• הוסף לסימניות
מישהו יכול להסביר לי איך זה עובד?
רופאת המשפחה או דיאטנית יעשו את זה יותר טוב..
האם יחד עם זה צריך לשנות את כל אורח החיים?
כן
נסבל

• הוסף לסימניות
מניסיון עם אוזמפיק
בחילות, הקאות, סחרחורות, כאבי ראש, ימים של עצירות קשה ואח"כ ימים של שלשולים וכו'...
למדתי אלו מאכלים משפיעים עלי לא טוב, ופשוט מתנזרת מהם - פחמימות, מטוגנים, אוכל עם הרבה תבלון ועוד.
כי הגוף מגיב מיד אם זה מזון שלא טוב לו, וכאבי הבטן או השלשולים הם גורם מרתיע מצוין...

כן, יש גם ימים של אכילת שוקולד וכו' - זה בסדר גמור, ויורדים עם הנשנושים האלו מידי פעם

תודה על השיתוף!
באיזה מינון השתמשת?

• הוסף לסימניות
מניסיון עם אוזמפיק

מה את/ה כן אוכל/ת?

• הוסף לסימניות
מה את/ה כן אוכל/ת?
בגדול, הכל
אין הגבלה ספציפית על מאכלים
יש מאכלים שפשוט מרגישים עם הזמן שקשים לגוף לעיכול ונמנעים מהם
כמו הרבה פחמימות, מטוגנים, מתוקים
גם כמות גדולה של ירקות אני לא מסוגלת לאכול...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
איך זה הולך? אם מספיק לי לדוגמא 0.5 אני ממשיך במינון הזה כמה חודשים? ואם אח"כ אין השפעה אז ממשיכים ועולים במינון?

• הוסף לסימניות
מניסיון עם אוזמפיק

וואי קודם כל כל הכבוד ענק!!!!!!!!!!!!!!!
והאם לא כדאי לסבול כאבי ראש ובחילות מדיאטה או מנקיון לגוף כמו שיטת הרב אשרוב?

• הוסף לסימניות
וואי קודם כל כל הכבוד ענק!!!!!!!!!!!!!!!
והאם לא כדאי לסבול כאבי ראש ובחילות מדיאטה או מנקיון לגוף כמו שיטת הרב אשרוב?

לא ניסיתי אז אני לא יודעת לומר מה עדיף...

• הוסף לסימניות
מה ידוע למי שהוא על מנג'רו האם הוא יותר טוב מהויגובי או לא, כיון שלי אומרים שהוא שוה הרבה יותר מויגובי.
מי שיש לו מידע אודה לו שישלח לי.

• הוסף לסימניות
לאחרונה יש שמועות ופרסומים על קופות חולים שמסבסדות את הזריקות היקרות הללו.
עד עכשיו אף קופה לא סבסדה אותם ומי שרצה להרזות היה צריך לשלם מחיר מלא

מי יודע איזה קופה מסבסדת?

נא לעדכן לתועלת הציבור.
קופות חולים שמסבסדות:

• מכבי ומאוחדת: מסבסדות את זריקת ההרזיה מאונג'רו (Mounjaro) ב-50% למבוטחי הביטוחים המשלמים שלהן (עדיף או שיא במאוחדת).
  • כללית: מסבסדת את זריקת ההרזיה וויגובי (Wegovy) ב-50% למבוטחי "כללית מושלם".
  • לאומית: הודיעה שתסבסד את זריקת מאונג'רו (Mounjaro) ב-50% למבוטחי "לאומית זהב" החל מינואר 2025.
חשוב לדעת:

• לא כל הזריקות מסובסדות: נכון לעכשיו, הסבסוד מתמקד בעיקר בזריקות מאונג'רו ווויגובי. זריקות אחרות כמו אוזמפיק וסקסנדה אינן מסובסדות באופן ישיר להרזיה על ידי כל הקופות, אך ייתכן שיש החזרים חלקיים דרך הביטוחים המשלימים או בהתוויות רפואיות ספציפיות (למשל, אוזמפיק לחולי סוכרת).
  • תנאים וקריטריונים: הסבסוד ניתן למבוטחים שעומדים בקריטריונים רפואיים מסוימים, כמו BMI גבוה מ-30, או BMI גבוה מ-27 עם גורמי סיכון נוספים. לעיתים נדרש גם ביקור אצל דיאטנית או השתתפות בקבוצת הרזיה.
  • ביטוח משלים: לרוב, הסבסוד ניתן רק למבוטחים בעלי ביטוח משלים של קופת החולים.
  • מחיר לאחר סבסוד: גם לאחר הסבסוד, העלות החודשית של הזריקות עדיין יכולה להיות גבוהה (מאות שקלים).
  • לא חלק מסל הבריאות: זריקות ההרזיה אינן כלולות בסל הבריאות הממלכתי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה