כללי חברה ביקשה עבודה ולא משלמת

• הוסף לסימניות
לא לותר לכאלה אנשים..פשוט לשגע אותם כמו שהם משגעים אותנו לנדנד בלי סוף עד שיבינו שצריך לשלם..
לצערי אני טובה בלתת עיצות אבל כשזה מגיע אלי גם אני נופלת בזה...ומתביישת לעמוד על שלי מול חברות/ שכנות/קרובות משפחה/ ידידות/וכוי

• הוסף לסימניות
אמרו חכמינו אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו ....וכנראה שידעו מה שאומרים ...
גם במצב כזה תדוני את חברך לטובה ... היא עדיין לא גנבה ...היא עדיין לא אמרה את המילה האחרונה..
ובסך הכל אפשר להסביר לה בנועם וללא ספק הכל יגיע על מקומו....
על חטא שחטאנו לפניך במשא ובמתן.......

• הוסף לסימניות
יש לי עיצה קטנה עבורך ועבור כולם:
לאחר שקרו לי מקרים דומים, החלטתי שאני לחברות והשכנות עושה הכל בחינם ובכיף, חוץ מעבודות גרפיקה. ואת זה אני מודיעה מראש: "אני מוכנה לעשות לך, אבל מכיון שזה תחום העיסוק שלי וממנו אני מתפרנסת אז אני לוקחת כסף, אם זה יקר לך את לא חייבת לבוא אלי, את יכולה ללכת למשהי אחרת". אחרי כזה נאום את רק שומעת מהצד השני: "בוודאי בודאי, ברור שחשבתי לשלם לך".

אני חושבת שאם היית מודיעה לה מראש שאת לוקחת כסף, לא היית צריכה לפתוח את האשכול הזה.

• הוסף לסימניות
אני גם נתקבלתי עם לקוח בכלל חוצפן... אחרי שקבעתי איתו על מחיר
הוא אומר לי "קולה מה עשית פה" רצה לזרוק לי 100 שקל על כרטיס ביקור
כמעט שברתי לו ת'ראש!

אנשים חוצפנים.. לכן צריך לסגור מראש הכל והכי טוב על הנייר!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bracha;310482:
יש לי עיצה קטנה עבורך ועבור כולם:
לאחר שקרו לי מקרים דומים, החלטתי שאני לחברות והשכנות עושה הכל בחינם ובכיף, חוץ מעבודות גרפיקה. ואת זה אני מודיעה מראש: "אני מוכנה לעשות לך, אבל מכיון שזה תחום העיסוק שלי וממנו אני מתפרנסת אז אני לוקחת כסף, אם זה יקר לך את לא חייבת לבוא אלי, את יכולה ללכת למשהי אחרת". אחרי כזה נאום את רק שומעת מהצד השני: "בוודאי בודאי, ברור שחשבתי לשלם לך".

אני חושבת שאם היית מודיעה לה מראש שאת לוקחת כסף, לא היית צריכה לפתוח את האשכול הזה.

כמו שכתבתי בהודעת הפתיחה: "נקבתי לה סכום סמלי של 200 ש"ח"

• הוסף לסימניות
למה לא לומדים לקחת כסף מראש ? או בצ'ק דחוי, או במספר כ.אשראי (למי שעובדת באופן חוקי).

• הוסף לסימניות
חברה,
אני עם חברות ומכרות כמעט ולא עובדת, ואם כן אני פשוט נוקבת מחיר ומוותרת עליו מראש. אני מעדיפה להעביר את העבודה לחברות- ויש המון כאלו טובות, שהן יעשו את העבודה וירוויחו עליה ביושר, ולא אני שגם אתאמץ, גם לא אקבל תגמול הולם, גם אשאר פראיירית, גם אתרושש, וגם בסוף אפסיד חברות.
ומי שלוחצת שאעשה לה אני אומרת מחיר ולא מבקשת אותו שוב. ולא דוחה עבודות אחרות למענה, שתחכה...

אני מודה, לקח לי הרבה זמן להגיע להחלטות האלו, ואחרי המון נפילות. אבל היה שווה.

• הוסף לסימניות
יש משהו במה שאת אומרת, אבל אפילו אם מוותרים מראש על תשלום, האם את עדיין רואה את עצמך כחברה של מישהי שלא חושבת שאת שווה אגורה עבור עבודה שעשית? זהלא פוגע ביחסי החברות?

• הוסף לסימניות
אני עשיתי עבודה למשהי שהיא לא משפחה/חברה וכו', עבודה נטו. כשנתתי לה את העבודה אמרתי לה שזה יעלה 200 שח' (לא ידעתי כשהתחלתי כמה זמן זה יקח לי ולכן העדפתי להגיד לה את המחיר רק אחרי שאני מסיימת את העבודה). את הכסף קיבלתי משהו כמו שבועיים/שלוש שבועות אח"כ. וכשכבר קיבלתי את הכסף היא הביאה לי עוד עבודה לעשות לה (משהו שהוא לא גרפיקה), זה לא היה הרבה עבודה ושוב, כשנתתי לה את העבודה נקבתי בסכום ממש קטן. בערב ר"ה היא התקשרה אלי להגיד שהיא מתנצלת שהיא עוד לא הכניסה לי את הכסף, ומיד אחרי ר"ה היא תביא לי.
אני עדיין מחכה...

• הוסף לסימניות
גם אני לא חושבת שצריך לווצר כ"כ מהר... תנסי את מה שהציעה אילה זה אמור לעבוד.
לגבי הלוח שנה בכלל נראה לי לא הגיוני. אבל הכל יכול להיות...
גם לחברות אפשר לקחת עם הרבה התחשבות, אבל לקחת.

• הוסף לסימניות
אולי תגידי שהרואה חשבון ביקש ממך לסגור את כל החשבונות שנשארו פתוחים? או משהו כזה...
תפילי את הלכלוך על מישהו אחר...

• הוסף לסימניות
לדעתי, לא הרבה התחשבות ולא תחשבות בכלל, לסוג כזה של חברות שמכירות אותך רק כשהן צריכות שתעשי להן עבודה 'בסכום סמלי' ומצפות שתגידי 'אוי, באמת שלא צריך, בשבילך - אני עושה הכווווול, בכיף'
לכאלו לא עושים בכלל!!!
אני מצטרפת לדעת ברכה שכתבה לפני : לחברות הכל חוץ מגרפיקה, וכן, רק אני אחליט במה אני רוצה להיות נחמדה לחברה שלי, היא בחיים לא תכתיב לי את זה.

אני נזכרת עכשיו שפעם פעם בתחילת הדרך, עשיתי לאחותי מגנט מהמם לר"ה, ראתה השכנה הטובה ואמרה : "יווווו, חבל"ז, אולי את עושה לי גם כזה? רק תחליפי את התמונה של הילד, אל תעבדי מחדש ואני אשלם לך על ההדפסה!"....
עשיתי לעצמי חשבון פשוט: אני בתחילת הדרך, בא לי שיראו אותי וגם אני רוצה לשמור על יחס מצוין עם השכנה, יקח לי 5 דקות בדיוק . שווה לי.
למחרת השכנה מביאה לי תמונות של חמש ילדים של חברות שלה מהעבודה:"את לא יודעת איך הן התלהבו, הן לא ראו עוד כזאת השקעה, אפילו בירושלים (חלקן ירושלמיות) שכל מגנט כזה עולה 60 ש"ח לא משקיעים כ"כ הרבה, אז הן רוצות גם..."
אמרתי לשכנה: אני צריכה לדבר איתן ולקבל הוראות וגם לסכם על מחיר.
השכנה: אה, הן אמרו שזה בסדר מה שעשית לי תעשי גם להן,
ולגבי המחיר אמרתי להן שישלמו לך 'אפילו קצת יותר ממני, (5 ש"ח!! על ההדפסה) שישלמו---------
7 שקלים שלמים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!'

אז הייתי בהלם, היום זה כבר עבר. ואני משתדלת לא לדבר עם שכנות וחברות על נושא הגרפיקה שלא יעשו לי דילים עם כל החברות מהעבודה והבנות דודות.

לחילופין מי שרוצה יכול לפתוח במקום גמ"ח תרופות גמ"ח גרפיקה ויזכה כנראה להרבה מצוות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pessi&chani;311068:
לחילופין מי שרוצה יכול לפתוח במקום גמ"ח תרופות גמ"ח גרפיקה ויזכה כנראה להרבה מצוות.

:):):) אהבתי את עיניין הגמ''ח :):)

אגב אבא שלי עשה גמ''ח בקרית ספר למוצצים לילדים (חדשים ,חדשים לא להגעל :))
אולי נצרף את הגמ''ח שהצעת לגמ''ח המוצצים :)

וכל זה קורה בציבור החרדי?? פפפשששששששששששששש ! :)

• הוסף לסימניות
מותר בהחלט לעשות טובות לחברות ושכנות.

אישית הכנתי לאיזה דודה באנר מיוחד לסוכה עפ"י דמיונם במשך לילה כמעט שלם.

רק שאני טורחת לידע אותם בערך של המתנה. (הנותן מתנה לחברו צריך להודיעו)
ומראש לוקחת בחשבון שלא אקבל את התגמול המגיע לי.

כל זמן שאין כאן ניצול, וכל זמן שאני בוחרת בכך ומסוגלת להגיד לא.(לא ניתן לחייב אותי לתת מתנות)
אין כל בעיה.
זו דעתי.

• הוסף לסימניות
אולי ממבט שונה:, מנסיון - אם מדברים עם השכנים והחברים על העבודה חוסכים הרבה כסף בפרסום. אם עושים לשכנה ולחברה עבודות בחינם או במחיר מאד מאד (והיא מודעת שהמחיר הוא מוזל) אז היא מביאה חברות שלה שרוצות עבודה דומה. (לדוגמא, גננות או תמונה יפה לשלוח לסבא וסבתא לכבוד החג), והחברות האלו משלמות פחות ממחיר שוק - אבל הם מביאות חברות שלהם שמשלמות מחיר שוק.
אז כפרסום זה שווה מאד מאד מאד - מנסיון.
מי שבכל מקרה עמוסה כבר בעבודה יכולה לומר שהיא עמוסה ולא לקבל עבודות מחברות אבל מי שעדיין לא עמוסה לדעתי כדאי וכדאי לה לעשות עבודות לשכנות וחברות במאור פנים ובסבר פנים יפות מתוך ידיעה שעל ידי זה העסק יגדל.

בהצלחה לכל המאירי פנים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;311078:
אולי ממבט שונה:, מנסיון - אם מדברים עם השכנים והחברים על העבודה חוסכים הרבה כסף בפרסום. אם עושים לשכנה ולחברה עבודות בחינם או במחיר מאד מאד (והיא מודעת שהמחיר הוא מוזל) אז היא מביאה חברות שלה שרוצות עבודה דומה. (לדוגמא, גננות או תמונה יפה לשלוח לסבא וסבתא לכבוד החג), והחברות האלו משלמות פחות ממחיר שוק - אבל הם מביאות חברות שלהם שמשלמות מחיר שוק.
אז כפרסום זה שווה מאד מאד מאד - מנסיון.
מי שבכל מקרה עמוסה כבר בעבודה יכולה לומר שהיא עמוסה ולא לקבל עבודות מחברות אבל מי שעדיין לא עמוסה לדעתי כדאי וכדאי לה לעשות עבודות לשכנות וחברות במאור פנים ובסבר פנים יפות מתוך ידיעה שעל ידי זה העסק יגדל.

בהצלחה לכל המאירי פנים.

נקודה למחשבה 1.
חישוב פשוט: עבודה ללקוח שווה כמה מאות שקלים.
עבודה "בחינם" דינה כהפסד של כמה מאות שקלים.
מודעת פרסומת עצמית במקומון עולה כמה מאות שקלים.
האפקטיביות של מודעה במקומון גדולה לאין שיעור מהאפקטיביות של עבודה בחינם לשכנה/חברה/גיסה.

נקודה למחשבה 2.
האם פעם קיבלת שירות חינם מפאנית/גננת/עוזרת-בית/תופרת רק בשביל פרסומת?
אני לא...

בלי קשר, אשתדל להמשיך להאיר פנים...

• הוסף לסימניות
אינני מסכימה מכמה סיבות:
נקודה למחשבה 1
אני מדברת על שכנה וחברה שאם אני יקח לה כמה מאות שקלים לא תעשה אצלי את העבודה וממילא זה לא נקרא הפסד כספי כי בכל מקרה לא אקבל את הכסף.

מודעת פרסומת במקומון עולה כמה וכמה מאות שקלים - לפרסום חד פעמי - ואף אחד לא יודע לפי המודעה כמה אני נחמדה וטובה - כי יש הרבה שמפרסמים שם. ומידע על ידי חברות הוא מידע מקיף גם על העבודה, וגם על האיכות וגם על השירות.

רק תחושב שעי'ה אם תראה מודעת פרסומת למתקין מזגנים, ויהיה לך חבר שיש לו חבר בכולל שהוא מתקין מזגנים והוא התקין לחבר שלך במחיר מאד זול והחבר מאד מרוצה מההתקנה - במי תבחר ?

נקודה למחשבה 2.

קיבלתי מתנובה ומשטראוס ומנביעות מדענים ומים מינרלים בחינם, כשהם חילקו ברחובות למטרת פרסום.

פאנית - גננת - עוזרת ותופרת אינם אנשי שיווק - אי אפשר להביא מהם ראיה.

בלי קשר, אשתדל להמשיך לעזור לשכנות שלי כדי שהם יהנו וגם כדי שיביאו לי עוד לקוחות. ו....צוחק מי שצוחק אחרון.

• הוסף לסימניות
בקצב הזה.. הייתי הולך לגור במדברות... הרחק הרחק מבני אדם

מה פשוט יותר מלומר לחבר או שכן - ויהיה אשר יהיה, שמע אחי, זה עולה כך וכך. כמובן הכל במאור פנים ובחיוך דיפלומטי.
בהתחלה לא כל כך נעים, אח"כ מתרגלים, ובסוף - מאד מאד מעריכים...
מה, אם היה לי מכולת, וכי היה עולה על הדעת שאתן לחברים או שכנים בחינם או בחצי מחיר??
האמור בזה מתייחס ל"חברים" ול"שכנים"...
אך, חברים טובים באמת, לא רק שמשלמים כמו שצריך, לפעמים רוצים לתת יותר ממה שצריך.

• הוסף לסימניות
תודה לMIG ולמיכל123 שהסבירו אותי נהדר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מאיר14;311083:
בקצב הזה.. הייתי הולך לגור במדברות... הרחק הרחק מבני אדם

מה פשוט יותר מלומר לחבר או שכן - ויהיה אשר יהיה, שמע אחי, זה עולה כך וכך. כמובן הכל במאור פנים ובחיוך דיפלומטי.
בהתחלה לא כל כך נעים, אח"כ מתרגלים, ובסוף - מאד מאד מעריכים...
מה, אם היה לי מכולת, וכי היה עולה על הדעת שאתן לחברים או שכנים בחינם או בחצי מחיר??
האמור בזה מתייחס ל"חברים" ול"שכנים"...
אך, חברים טובים באמת, לא רק שמשלמים כמו שצריך, לפעמים רוצים לתת יותר ממה שצריך.
מי שקרא מה שכתבתי בלי לדלג מילים ראה שאני מדברת על הסוג שמכירים אותך רק כשצריכים טובה לעצמם או לחלופין רוצים למצוא חן בעיני החברים ש ל ה ם בעבודה וע"כ עושים להם תיווך עבודות 'בחינם' על הטרמפ של השכנה הגרפיקאית, ורק להם אסור לעשות את הטובות האלו.

חברים טובים באמת לא ירצו שתעשה להם ותפסיד ולכן דוקא להם לפעמים מתחשק לעשות עבודות במתנה ובכיף, אבל שוב שזו תהיה הבחירה שלי.

מובן???

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....