נכתב ע"י bracha;310482:יש לי עיצה קטנה עבורך ועבור כולם:
לאחר שקרו לי מקרים דומים, החלטתי שאני לחברות והשכנות עושה הכל בחינם ובכיף, חוץ מעבודות גרפיקה. ואת זה אני מודיעה מראש: "אני מוכנה לעשות לך, אבל מכיון שזה תחום העיסוק שלי וממנו אני מתפרנסת אז אני לוקחת כסף, אם זה יקר לך את לא חייבת לבוא אלי, את יכולה ללכת למשהי אחרת". אחרי כזה נאום את רק שומעת מהצד השני: "בוודאי בודאי, ברור שחשבתי לשלם לך".
אני חושבת שאם היית מודיעה לה מראש שאת לוקחת כסף, לא היית צריכה לפתוח את האשכול הזה.
נכתב ע"י pessi&chani;311068:לחילופין מי שרוצה יכול לפתוח במקום גמ"ח תרופות גמ"ח גרפיקה ויזכה כנראה להרבה מצוות.
נכתב ע"י מיכל123;311078:אולי ממבט שונה:, מנסיון - אם מדברים עם השכנים והחברים על העבודה חוסכים הרבה כסף בפרסום. אם עושים לשכנה ולחברה עבודות בחינם או במחיר מאד מאד (והיא מודעת שהמחיר הוא מוזל) אז היא מביאה חברות שלה שרוצות עבודה דומה. (לדוגמא, גננות או תמונה יפה לשלוח לסבא וסבתא לכבוד החג), והחברות האלו משלמות פחות ממחיר שוק - אבל הם מביאות חברות שלהם שמשלמות מחיר שוק.
אז כפרסום זה שווה מאד מאד מאד - מנסיון.
מי שבכל מקרה עמוסה כבר בעבודה יכולה לומר שהיא עמוסה ולא לקבל עבודות מחברות אבל מי שעדיין לא עמוסה לדעתי כדאי וכדאי לה לעשות עבודות לשכנות וחברות במאור פנים ובסבר פנים יפות מתוך ידיעה שעל ידי זה העסק יגדל.
בהצלחה לכל המאירי פנים.
מי שקרא מה שכתבתי בלי לדלג מילים ראה שאני מדברת על הסוג שמכירים אותך רק כשצריכים טובה לעצמם או לחלופין רוצים למצוא חן בעיני החברים ש ל ה ם בעבודה וע"כ עושים להם תיווך עבודות 'בחינם' על הטרמפ של השכנה הגרפיקאית, ורק להם אסור לעשות את הטובות האלו.נכתב ע"י מאיר14;311083:בקצב הזה.. הייתי הולך לגור במדברות... הרחק הרחק מבני אדם
מה פשוט יותר מלומר לחבר או שכן - ויהיה אשר יהיה, שמע אחי, זה עולה כך וכך. כמובן הכל במאור פנים ובחיוך דיפלומטי.
בהתחלה לא כל כך נעים, אח"כ מתרגלים, ובסוף - מאד מאד מעריכים...
מה, אם היה לי מכולת, וכי היה עולה על הדעת שאתן לחברים או שכנים בחינם או בחצי מחיר??
האמור בזה מתייחס ל"חברים" ול"שכנים"...
אך, חברים טובים באמת, לא רק שמשלמים כמו שצריך, לפעמים רוצים לתת יותר ממה שצריך.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים