כללי חברה ביקשה עבודה ולא משלמת

• הוסף לסימניות
בהצלחה לכל המאירי פנים.[/QUOTE]

תודה.

• הוסף לסימניות
מיכל היקרה. את טועה ומטעה.
אין לי בעיה אם את מעוניינת להיות גמ"ח. אבל חבל שאת מערבבת בין גמילות חסדים לפרסום ושיווק.

א. עבודה שעבדת בשביל חברה, שווה כסף. אם לא קיבלת כסף עליה, הפסדת כסף.

ב. האפקטיביות והתפוצה של פרסום בעיתון עולה עשרות מונים על זו של השכנה. ("מניסיון")

ג. אם את חושבת שאת שייכת לקטגוריה של מי עדן וחברות ענק אחרות שיש להן תקציבי פרסום של עשרות מליוני שקלים, את טועה. הרשי לי להחזיר אותך לקרקע המציאות. את שייכת לקטגוריית בעלי מקצועות חופשיים. שבה נכללים מתכנתים, רואי-חשבון, אדריכלים, גננות ו... למרבה התדהמה, גרפיקאים.

ד. אני לא בטוח שאבחר דווקא במתקין המזגנים שחבר המליץ עליו, אולי אבחר דווקא בזה שהמודעה שלו בעיתון משדרת מקצועיות ואמינות, אבל גם אם כן, עדיין לא פגשתי במתקין מזגנים שביצע התקנה "מסובסדת" כדי לזכות במוניטין ובפרסומת.

• הוסף לסימניות
הכנתם פעם עוגה לשכנה?
אני לא מגיעה לזה,
אבל באנר לעשות לה לסוכה קל לי יותר.

כל זמן שזה מבחירה ולא מאילוץ אין בעיה.
ודאי שהעבודה שלי שווה כסף אלא מה?
אני נותנת מתנות בעלות ערך גבוהה זו זכותי.
(שוב כל זמן שאני מכתיבה את התנאים ולא החברה, בת דודה , שכנה, וכו וכו...)

וב"ה רוב חברותי ובני משפחתי משלמים לי כשאני דורשת את התמורה המלאה.

• הוסף לסימניות
כמובן.
גם אני בעד גמילות חסדים. רק צריך לזכור שזו בדיוק המטרה. גמ"ח.
אם המטרה היא לא גמילות חסדים, אלא פרסום, אני ממליץ לבחור דרכים אפקטיביות יותר לפרסום.

בפורים האחרון עיצבתי "עיתון פורים" לישי"ק שבה אחי לומד. עשיתי עבודה מדהימה, באמת.
עשיתי את זה מבלי לצפות לתמורה כלשהי. גביתי מהישיבה את עלויות ההדפסה בלבד, וגם אותם תרמתי בסופו של דבר לישיבה.

העיתון שהודפס ב70 עותקים, בצבע מלא, ע"ג 4 עמודי נייר כרומו, אמנם גרר גל של תגובות חיוביות מאנשים רבים, אבל לא הוליד ולו עבודה אחת.

למרבה המזל, לא הייתי מאוכזב, הרי המטרה שלשמה עבדתי (מצווה), הושגה.

• הוסף לסימניות
למשפחה ולחברים עושים עבודות רק בחינם או שלא עושים בכלל!!!!
אם תקחו תשלום ירגישו שעשקתם או שלקחתם יקר ובכלל שאתם מתעשרים על חשבונם...
גם יכול להיווצר מצב שבסוף לא יהיו מרוצים מהעבודה ולא יהיה נעים. אבל אם זה בחינם, אומרים תודה ושותקים. מניסיון, הכי כדאי לומר: אני עמוסה עכשיו מאד לא אוכל להתפנות לזה או אני לא מתעסקת עם דברים מהסוג הזה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מאן דאמר;310323:
סתם שאלה. האם כשאנחנו עומדים מהצד השני, אנחנו לא מתנהגים לפעמים ככה?
לדעתי דווקא עקב סוג עבודתינו, לא. מי מכאן שזה לא קרה לו אף פעם עם אף אחד שירים אצבע. אכשהו יודעים יותר להתנהג ברגישות אחרי שזה קורה לכם, אני שמתי לב שעם הזמן אני יותר ויותר בלחץ לשלם לאנשים באותו יום, אלא אם כן סוכם אחרת.
ולעידוד גי'ינג'ית המדוכדכת וכל השאר בעזרת סיפורים אישיים קלים - ציור קיר מלפני שנתיים בערך עוד לא זכה להכרה כספית (כי התאמנתי על הקיר שלה בס"הכ, אז מה אם זה יצא מאד יפה, וזה גם פרסומת),
1,500 ש"ח זה לא כ"כ הרבה אז למה את בלחץ אז מה אם עברה חצי שנה ממועד התשלום, הנה הנה כבר אחרי החופש/יוכ"פ/סוכות ועוד,
850 ש"ח זה גם לא סיפור גדול (חוב בן שנה) ואין לי כסף עכשיו, אני אברך (ומה אני?! אשת אברך זה פחות סמלי),
ועוד היד נטויה.
אני בעקרון לא עושה עבודות חינם משפחתיות שעושות לי הרגשה רעה, כמו באמת ציור קיר לחדר ילדים שזו עבודה רבה ומאמצת, שעות והוצאות. ענינים קטנים אחרים, פה ושם, למה לא, בכיף. אבל לא לאלו שקשר ביננו לא היה מעולם, אבל כשהיו צריכים בעבודה לוגו/פלקט וכד' הם אומרים - יו! יש לי בת דודה ציירת גרפיקאית ועוד, מחר יש לנו בחינם.
בהצלחה ושתפגשו תמיד באנשים הוגנים....

• הוסף לסימניות
"ובשבילך חברתי 'שירי' (שם בדוי), אעשה לך מחיר מיוחד! הכרטיס ביקור יעלה לך 2000 ש"ח בלבד!!" :)

• הוסף לסימניות
מה רע בגמילות חסדים בתחום הגרפיקה? עיצבתי ועימדתי חוברת שלמה "הינומה" כגמ"ח ולא הרווחתי על זה אגורה, ושמחתי בזה.

אבל כך זה היה מתוכנן מראש, אז אין בזה בעיה. אני לא רואה שום סיבה לא לתרום מהידע שלי לעזור לאחרים אם אפשרי גם בחינם. אבל פה מדובר בחברה [מכרה יותר נכון, לא חברה קרובה] שפנתה אלי ועבודה בתשלום, ולמרות שידעה את המחיר המסובסד, עדיין בחרה לא לשלם. המחיר המסובסד לא ניתן כגמ"ח ולא איכפת היה לי לא להרוויח את המחיר המלא. מה שכן הפריע לי זה תחושת הניצול והביזוי שקיבלתי כשהתקשרתי לקבלת התשלום.

• הוסף לסימניות
בקשר לתשלום

לא נותנים עבודה לפני שמקבלים כסף !!!!!!!!!! כלל ברזל!!!!!! תכניסו טוב לראש, גם אם יפלו לפני רגליכם, ויתחננו, ויבכו, יבטיחו 20000 הבטחות, מנסיון, תמיד הכסף נמצא בסוף,
היה פעם שהסכמתי לאחר הפצרות מרובות והסברים שלמים, ביום הבא על הבוקר קיבלתי את הכסף.
את העיקרון הזה אני מבצעת גם עם שכנות! וגם עם ידידות הכי קרובות שלי, אני מסבירה יפה שהיו לי הרבה סיפורים עם אנשים שנעלמו, וכספים שהגיעו שנים לאחר העבודה, ולכן אני לא מוציאה בשום אופן עבודה לפני שאני מקבלת כסף, אין מצב בכלל! מנסיון, זה הפתרון הכי טוב שקיים, צריך להיות חזקים ועקרוניים, אבל, זה משתלם!!!!

• הוסף לסימניות
נהניתי ממשפט ששמעתי- כמו שלא יעלה בדעתך לבקש טרמפ מנהג מונית- בדיוק ואפילו יותר, לא יעלה בדעתך לבקש עבודה מגרפיקאי בחינם!!!!
הבעיה נובעת בעיקר מזה שאנשים לא מספיק יודעים להעריך את ההשקעה, המחשבה והשעות שעומדים מאחורי העבודה.
טיפה פחות אנוכיות, קצת פחות אהבה עצמית וטיפה יותר מחשבה על הזולת היו פותרים את הבעיה, אך מה לעשות שא"א לשנות את העולם????
רק לקחת הכל יותר בקלות (ואני אומרת זאת גם כדי להרגיע את עצמי מכל מיני עוולות שנעשות ..)

• הוסף לסימניות
פסי, כשנהג המונית הזה יהיה אחיך, או דוד קרוב במיוחד - יתכן שהוא לא ירצה לקחת לך כסף?
זה אופצויונלי?

כל דבר לגופו,
ההבדל צריך להיות ברור לגרפיקאית מתי היא דורשת תשלום ומתי לא.
לפעמים זו דרך נהדרת וקלה להכיר טובה.

במקרה של ג'ינג'ית זה פשע.
אבל לא ניתן ללמד ממנו לכלל כולו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;311903:
פסי, כשנהג המונית הזה יהיה אחיך, או דוד קרוב במיוחד - יתכן שהוא לא ירצה לקחת לך כסף?
זה אופצויונלי?

כל דבר לגופו,
ההבדל צריך להיות ברור לגרפיקאית מתי היא דורשת תשלום ומתי לא.
לפעמים זו דרך נהדרת וקלה להכיר טובה.

במקרה של ג'ינג'ית זה פשע.
אבל לא ניתן ללמד ממנו לכלל כולו.

יתכן שלא ירצה לקחת לי כסף, אני בחיים לא אבקש ממנו נסיעה בחינם. אם זו העבודה שלו וממנה הוא מתפרנס.
וגם אם לא (!!!) אני אכנס לרכב שלו רק לאחר שיקח ממני כסף עבור הנסיעה כמו שהייתי משלמת למונית רגילה. ולא- אני לא נוסעת איתו.
אלא א"כ הוא נוסע למקום מסוים ועל הדרך הוא יתחנן אלי להצטרף אליו, זה משהו אחר.

כאן דברנו על עבודה והשקעה וזמן במיוחד עבור הלקוח (ולא על הדרך), וזה צריך להעשות בתשלום. אלא א"כ אני החלטתי שזה לשם שמים/ מצוה/ ידידות/ שכנות/ משפחה/ הכרת הטוב, וזה מתאים לי ברגע זה.
ואכן אני מסכימה איתך שכל מקרה לגופו. בוודאי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י BRO;311440:
לא נותנים עבודה לפני שמקבלים כסף !!!!!!!!!! כלל ברזל!!!!!! תכניסו טוב לראש, גם אם יפלו לפני רגליכם, ויתחננו, ויבכו, יבטיחו 20000 הבטחות, מנסיון, תמיד הכסף נמצא בסוף,
היה פעם שהסכמתי לאחר הפצרות מרובות והסברים שלמים, ביום הבא על הבוקר קיבלתי את הכסף.
את העיקרון הזה אני מבצעת גם עם שכנות! וגם עם ידידות הכי קרובות שלי, אני מסבירה יפה שהיו לי הרבה סיפורים עם אנשים שנעלמו, וכספים שהגיעו שנים לאחר העבודה, ולכן אני לא מוציאה בשום אופן עבודה לפני שאני מקבלת כסף, אין מצב בכלל! מנסיון, זה הפתרון הכי טוב שקיים, צריך להיות חזקים ועקרוניים, אבל, זה משתלם!!!!

מה יקרה ואם ייתן לך צקים והם יקפצו ללא כיסוי?
אם תהיה מרובע, אולי תצליח אבל גם תפסיד, מהסיבה שמי שכעת אין לו, הוא פשוט לא יעשה את העבודה.
לבעלי עסקים לא תמיד יש מזומן, לפעמים ידחפו לך צקים מאוחרים, וזה לאחר הצגת חשבונית.
תהיה מתחשב על מנת לשמור על השם שלך! בסופו של דבר אנשים כולם ישלמו.
בד"כ אם אני 'משחרר' משהוא, זה לאנשים מוכרים ושהם נותנים לי ערבות אישית לתשלום.

חשוב לזכור שהעולם הוא קטן ומתגלגל, מי שנשרף אצלי או אצל משהוא אחר, מקבל יחס של לקוח בסיכון!

אני מאמין שבשלב מסויים, יהיה איזו 'רשימה שחורה' של לקוחות בעייתיים שהתברר מעל כל ספק שהם פושעים.

אגב, יש כזה מידע על לקוחות מוגבלים או לקוחות נודניקים שמתלוננים על בעייות פגימות מוצר, על מנת לקבל פיצויים מהחברה וכו'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;311930:
מה יקרה ואם ייתן לך צקים והם יקפצו ללא כיסוי?
אם תהיה מרובע, אולי תצליח אבל גם תפסיד, מהסיבה שמי שכעת אין לו, הוא פשוט לא יעשה את העבודה.
לבעלי עסקים לא תמיד יש מזומן, לפעמים ידחפו לך צקים מאוחרים, וזה לאחר הצגת חשבונית.
תהיה מתחשב על מנת לשמור על השם שלך! בסופו של דבר אנשים כולם ישלמו.
בד"כ אם אני 'משחרר' משהוא, זה לאנשים מוכרים ושהם נותנים לי ערבות אישית לתשלום.

חשוב לזכור שהעולם הוא קטן ומתגלגל, מי שנשרף אצלי או אצל משהוא אחר, מקבל יחס של לקוח בסיכון!

אני מאמין שבשלב מסויים, יהיה איזו 'רשימה שחורה' של לקוחות בעייתיים שהתברר מעל כל ספק שהם פושעים.

אגב, יש כזה מידע על לקוחות מוגבלים או לקוחות נודניקים שמתלוננים על בעייות פגימות מוצר, על מנת לקבל פיצויים מהחברה וכו'.

שלמה, הלוואי והיית צודק.
הלוואי והידע על אנשים לא ישרים היה נגיש לכל.
הלוואי ואנשים היו חוששים לשמם הטוב וזה היה ערובה לכך שנקבל תשלום.

לדאבוננו, אנשים לא מעטים חוששים לכספם יותר מאשר לשמם.
נוכלים מדופלמים פועלים באין מפריע ומצליחים להערים על אחרים די בקלות.
ואפילו אנשים מהוגנים שלעולם לא היית מצפה מהם לסוג כזה של התנהגות, לפעמים מלינים שכר, לפעמים מאחרים מעט בתשלום חובותיהם, לפעמים מאחרים הרבה...

פושעים יש משחר האנושות... רשימות שחורות... יש אולי לבנקים אבל לא לאנשים פרטיים.

לכן על כל אדם המנהל עסק, לקבוע נהלים לגביית תשלום מלקוחות.
לדוגמה:
כמה אחוז משלמים מראש,
כמה משלמים לאחר ביצוע חצי מהעבודה,
לא מוסרים עבודה לפני שסולק החוב.
עליו לדעת שאם הוא התעלם מהנהלים שלו, זו זכותו, אבל הוא צריך לדעת שהוא נוטל בזה סיכון.
מניסיון, מי שאין לו לשים מקדמה, יתקשה לשלם גם על עבודה מוכנה.
לא אכפת לי להפסיד לקוח שלא מוכן לתת מקדמה. זה עדיף מלעבוד ולא לקבל תשלום.

• הוסף לסימניות
ה'עקיצות' החזקות (או מקרים מזעזעים שאין ברמת הפורום לכותבם כאן), קורים מאנשים מוכרים וכדומה, כך שאין ביטחון לשום דבר בחיים.

אף אחד לא רוצה שהשם שלו יהיה בסטיגמה של אדם כלא אמין, כל אדם יש לו את הכבוד המינימלי.

אנשים קונים בסופר, בגלל שזה יותר זול מהחנות השכונתית, אך התשלום הוא מזומן או בזמן (לידיעתך ויזה זה גם סוג של הקפה!).

למרות הכול, אנשים ממשיכים לקנות בחנות השכונתית בגלל ההקפה ובגלל השירות וההתחשבות.

שאל תבין אותי לא נכון! אני בד"כ מקבל את שאר הכסף בסיום ביצוע העבודה.
מה כן, אני מתחשב ומגשש מה קורה מעבר לקלעים. ויוצא נשכר ובכבוד.

• הוסף לסימניות
אני יכולה להגיד לכם מנסיון, שאף אחד לא הלך בגלל שביקשתי את הכסף בסוף העבודה ולא הסכמתי לדחות, כולם שילמו בזמן, והבינו את זה מצוין, וזה קרה גם עם שכנות הכי קרובות, זה נראה לך מאד מרובע, אבל, אני טיפוס הכי לא מרובע שיש, אני מעגלת פינות במקומות אחרים, ומוסיפה מעצמי פה ושם, אבל, התשלום הוא ברור ובזמן! כמו שלא יעלה בדעתך להגיד למוכר רהיטים, תן לי שולחן אשלם לך בעוד חודשיים, (אני לא מדברת על צ'קים דחויים, אין מה לעשות, אתה אף פעם לא יודע מה יקרה עם הצ'ק) באופן כללי אני משתדלת לא לקחת צ'קים בכלל, אבל,על זה אני לא עומדת כ"כ, כי אין ברירה וחייבים להתגמש במשהו, אבל, עדיין לא קרה לי ב"ה שחזר צ'ק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pessi&chani;311909:
יתכן שלא ירצה לקחת לי כסף, אני בחיים לא אבקש ממנו נסיעה בחינם. אם זו העבודה שלו וממנה הוא מתפרנס.
וגם אם לא (!!!) אני אכנס לרכב שלו רק לאחר שיקח ממני כסף עבור הנסיעה כמו שהייתי משלמת למונית רגילה. ולא- אני לא נוסעת איתו.
אלא א"כ הוא נוסע למקום מסוים ועל הדרך הוא יתחנן אלי להצטרף אליו, זה משהו אחר.

כאן דברנו על עבודה והשקעה וזמן במיוחד עבור הלקוח (ולא על הדרך), וזה צריך להעשות בתשלום. אלא א"כ אני החלטתי שזה לשם שמים/ מצוה/ ידידות/ שכנות/ משפחה/ הכרת הטוב, וזה מתאים לי ברגע זה.
ואכן אני מסכימה איתך שכל מקרה לגופו. בוודאי.

את כנראה שונה מאנשים רבים, שכן היו נכנסים למונית של אחיהם, ואפילו היו מבקשים ממנו נסיעה קצרה, ובאותה מידה גם היו עושים לו בשמחה דבר שהוא בתחום התמחותם.

דוגמא: אני מעצבת לאחותי מודעות למכירה שלה והיא נותנת לי מוצרים במחיר הקרן. לא סיכמנו את זה מעולם, אבל כך זה באופן טבעי.

אבל בכל אופן, אנשים שונים מאוד וטוב לדעת גישות אחרות כדי להבין התנהגויות שונות.

• הוסף לסימניות
עם משפחה לא עושים עסקים!
עם משפחה אוכלים צ'ולנט!

אני שמח שיכול לעזור לקרובי משפחה שלי.
קצת מן הכרת הטוב על המון דברים אחרים שהם עוזרים.

• הוסף לסימניות
חבל שלי אין כאלו ידידים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;311958:
את כנראה שונה מאנשים רבים, שכן היו נכנסים למונית של אחיהם, ואפילו היו מבקשים ממנו נסיעה קצרה, ובאותה מידה גם היו עושים לו בשמחה דבר שהוא בתחום התמחותם.

דוגמא: אני מעצבת לאחותי מודעות למכירה שלה והיא נותנת לי מוצרים במחיר הקרן. לא סיכמנו את זה מעולם, אבל כך זה באופן טבעי.

אבל בכל אופן, אנשים שונים מאוד וטוב לדעת גישות אחרות כדי להבין התנהגויות שונות.

הופס!
נגעת בנקודה רגישה.
אני מסוג האנשים שיכנסו למכונית של האחים המקסימים שלהם וינהגו כפי שכתבתי למעלה, ובלי שום מידה , לא בעד ולא 'כנגד מידה'ולא בגלל ולא תמורת אלא אך ורק כי את/ ה אחי/אחותי המקסימים אני יעמוד על ארבע לעשות מה שהם רק יצפצפו. הן לגדולים ממני והן לקטנים ממני וזה כולל גם את בן/בת זוגם.חינם אין כסף, במתנה גמורה ובכיף הכי גדול שיש.

וחכי, אני רושמת עכשיו 9 מנויים חדשים לפרוג רק כדי שהאחים המדהימים שלי יעלו לדיון ויראו לך איך שומרים אצלינו על המשפחה.:)

(אגב, או שבכלל לא אגב, כשמישהו מהם ירצה עבודה רצינית ממני הוא ישלם מראש עם ריבית והצמדה ומכל הלב!!, כך שהדיון הוא על נהגי מוניות שהם לא קרובי משפחה בדרגה ראשונה... וידידים מסוג ב':p)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....