קורונה חדשות חיוביות - קורונה II

מצב
הנושא נעול.
אולי ע"י עקיפת הבג"ץ
איך? זה בלתי אפשרי.
הודות לבנימין נתניהו לא עברה פה בחקיקה פסקת התגברות כשהיתה הזדמנות לפני כמה שנים.
ועכשיו הוא וגם כולנו קוצרים את הפירות.

בגל הראשון היתה הנחה שהקורונה היא מחלה שחולפת מעצמה אחרי גל אחד ולא משנה מה יעשו.
כולם ראו את הקורונה כמשהו מההסטוריה.
פשוט לא נכון עובדתית.
היה מתווה ליציאה הדרגתית שמוסמס גם על ידי חברי כנסת פופוליסטיים שנכנעו ללחץ הציבור וגם על ידי אנשים שעיגלו פינות או הכחישו בכלל את הקורונה.
וכך במקום לפתוח כל שבועיים מעגל אחד פתחו הכל בבת אחת.

שימי לב. אני דיברתי על כך שמדברים על מתווים לחתונות, לתפילות, הפגנות, ואילו לימודים בכלל לא על הפרק.
אבל היו.
ואנשים עקפו ועקפו וזלזלו.
היו חתונות ענק בכל המגזרים.
חגגו פה בבין הזמנים בנופשים משפחתיים וטיולים.
ועכשיו משלמים את המחיר.
בוודאי שיש דרכים. לא צריך להתחיל מכות ואלימות. מספיק להגדיל את סכום הדוחות למשהו שידגדג למוסדות ולתורמים.
אבל יש קבוצות שמבחינתן אין קורונה. אין. לא תבלבלי אותן עם אכיפה וקנסות.
איך ספינה תפליג בבטחה אם קודחים בחדר אחד וחותרים בחדר שני?
איך אנטיביוטיקה תסייע אם לוקחים אותה רק במחצית מהימים שהרופא נקב במרשם?

לא תבלבלי אותן עם אכיפה וקנסות.
למה לא? אם אדם יודע שזה עולה לו הרבה מאוד כסף הוא לא יעשה.
כמו שאנשים לא נוסעים בלי חגורה למרות שהם לא מאמינים שהחגורה תציל את חייהם.

אבל יש קבוצות שמבחינתן אין קורונה. אין. לא תבלבלי אותן עם אכיפה וקנסות.
איך ספינה תפליג בבטחה אם קודחים בחדר אחד וחותרים בחדר שני?
איך אנטיביוטיקה תסייע אם לוקחים אותה רק במחצית מהימים שהרופא נקב במרשם?
השאלה אם אנחנו מסתכלים על זה כמו או הכל או לא כלום.
אם מתווה יאט את ההתפשטות גם אם רק חלק מהציבור שומר, הכל בסדר. אשלח את הילדים שלי למקומות ששומרים וכך גם פחות אסבול מבידודים, וגם ייקח זמן רב יותר עד הסגר הבא.
אם שמירה של חלק מהציבור אפילו לא תאט את ההתפשטות, אז הדבר היחיד שיש לי להגיד: ייאוש.
כי מי שמאמין שאפשר לחנך ציבורים לשנות דעות אידאולוגיות, לא משנה אם הן נכונות או לא, טועה.

אם מתווה יאט את ההתפשטות גם אם רק חלק מהציבור שומר, הכל בסדר. אשלח את הילדים שלי למקומות ששומרים וכך גם פחות אסבול מבידודים, וגם ייקח זמן רב יותר עד הסגר הבא.
אם שמירה של חלק מהציבור אפילו לא תאט את ההתפשטות, אז הדבר היחיד שיש לי להגיד: ייאוש.
מתווה מאט אבל מייאש את הציבור שלא מבין למה הוא שומר וסובל בידוד ושאר כללים בזמן שאחרים חוגגים וכך רמת הציות הולכת ופוחתת וההדבקה מואצת והגרף מטפס והופ ! שוב סגר.
כל עוד לא יהיה פה שילוב כוחות של רוב הציבור כמו בגל הראשון לא נוכל לקיים שגרה בצל קורונה.
יהיו פה סגרים הולכים ובאים, מוות של יהודים וייאוש.
צר לי.
זו האמת.
גם בתורה שלנו ובהסטוריה שלנו רואים שוב ושוב מה קורה כשישראל מאוחדים ומה קורה כשהם לא.

תספר את זה לחברי הכנסת שלנו שמייללים על כל אכיפה.

פשוט לא נכון עובדתית.
היה מתווה ליציאה הדרגתית שמוסמס גם על ידי חברי כנסת פופוליסטיים שנכנעו ללחץ הציבור וגם על ידי אנשים שעיגלו פינות או הכחישו בכלל את הקורונה.
וכך במקום לפתוח כל שבועיים מעגל אחד פתחו הכל בבת אחת.
בדיוק כך.
ובתקופה ההיא, היה מתסכל מאוד לראות איך אנשים לא מסוגלים או לא רוצים לראות קצת קדימה.
הנה, הם טענו, המספרים נמוכים.
כמה שהזהירו שאם יפתחו ככה בלי זהירות, וגם אנשים יזלזלו בהוראות - יתרומם הגל הנוסף!

ואז, לא רק שזה יזיק לבריאות, אלא גם לכלכלה - שבגינה מיהרו לפתוח.
וגם לכל אותם שרוצים לחיות רגיל לגמרי - בסוף יגיעו לסגירת לימודים, חנויות וסגרים.
מי שהבין קצת במספרים והסכים לראות כמה צעדים קדימה - לא הופתע לרגע מהגל השני.

היום, כשאנחנו כבר בתוך הברוך הגדול - ועדיין ההכחשה ממשיכה, נשאלת השאלה -
למה היתה ציפיה שאנשים ייראו כמה צעדים קדימה, אם גם כשזה כבר כאן - לא מוכנים לראות?

הם מוחים על אכיפה בררנית. שלדעתי היתה גם היתה. על קנסות - לא שמעתי שמחו, ושמעתי על מקומות שקיבלו.
עדיף שאני לא אכתוב שמות.
שכחת שחלק מחברי הכנסת שלנו מגיעים מסקטורים שאידאולוגית לא שומרים?
אני מבינה שקשה להתמודד עם העובדה שחלק מהאשמה הוא בציבור שלנו ובחוסר האחדות שלו אבל זו האמת.

אני חוששת מאוד, שהרבה אנשים ששומרים היטב, רק יעגלו איזו פינה - וינזקו קשות.
ואילו המקצוענים - יצליחו להתחמק.
בדיוק כמו אלה שחוטפים מכות או מעצר כי עברו ליד הפגנה לתומם או מסקרנות, ואילו ה'מקצוענים' מצליחים להיעלם בזמן, ולהשאיר אחרים לסבול קשות בגלל מעשיהם.

נערך לאחרונה ב:
אני חוששת מאוד, שהרבה אנשים ששומרים היטב, רק עגלו איזו פינה - יינזקו קשות.
ואילו המקצוענים - יצליחו להתחמק.
בדיוק כמו אלה שחוטפים מכות או מעצר כי עברו ליד הפגנה לתומם או מסקרנות, ואילו ה'מקצוענים' מצליחים להיעלם בזמן, ולהשאיר אחרים לסבול קשות בגלל מעשיהם.
זה חשש שקיים בכל חוק שהוא ובכל אופן לא גורם לבטל חוקים חיוניים.

עדיף שאני לא אכתוב שמות.
שכחת שחלק מחברי הכנסת שלנו מגיעים מסקטורים שאידאולוגית לא שומרים?
אני מבינה שקשה להתמודד עם העובדה שחלק מהאשמה הוא בציבור שלנו ובחוסר האחדות שלו אבל זו האמת.
לא צריך שמות...
אייכלר נאם על זה לעיני כל עמ"י בכנסת
וצוטט באתרים וביומונים חרדיים

כי מי שמאמין שאפשר לחנך ציבורים לשנות דעות אידאולוגיות, לא משנה אם הן נכונות או לא, טועה.
ומה עדיף? שאנשים יתייאשו כבר מעכשיו (כמו שקורה לאט לאט)?

זה חשש שקיים בכל חוק שהוא ובכל אופן לא גורם לבטל חוקים חיוניים.
לא בכל חוק זה באותה המידה.
יש חשש כבד, גם על סמך עובדות שכבר היו, שמישהו ברחוב פתוח ושקט יחטוף חזק בגלל מסכה על הסנטר, ואלו התקהלות גדולה וצפופה במקום סגור עם אנשים 'חזקים' - תזכה להתעלמות.

נערך לאחרונה ב:
יש חשש כבד, גם על סמך עובדות שכבר היו, שמישהו ברחוב פתוח ושקט יחטוף חזק על מסכה על הסנטר, ואלו התקהלות גדולה עם אנשים 'חזקים' - תזכה להתעלמות.
בסדר, לא אמרתי להשוות את הקנסות של מסכה במקום פתוח להתקהלות גדולה, כן? קצת הגיון תמיד צריך.

לא צריך שמות...
אייכלר נאם על זה לעיני כל עמ"י בכנסת
וצוטט באתרים וביומונים חרדיים
אבל לא רק אייכלר
זכור לי שאשר דרש ששוטרים יתנו לעברייני מסיכות לשים מסיכה ולתקן את מעשיהם.
זאת אומרת שעד שהשוטר כבר תפס אותו הוא יוכל להגיד: "טוב מעכשיו אני בסדר".

אבל לא רק אייכלר
יחי ההבדל המיקרוסקופי

אבל לא רק אייכלר
לא צריך להיתפס למסכות במקום פתוח. עדיף להתמקד בנושאים קצת יותר בעייתיים.

יש חשש כבד, גם על סמך עובדות שכבר היו, שמישהו ברחוב פתוח ושקט יחטוף חזק בגלל מסכה על הסנטר, ואלו התקהלות גדולה עם אנשים 'חזקים' - תזכה להתעלמות.
בקיצור אין לנו משטרה בכלל. יש קבוצת בריונים שעושה מה שהיא רוצה ולא מה שהמחוקק אומר. בלע"ז "רפובליקת בננות" או משהו כזה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה