מדריך חדש ומרענן באקסלנס טרייד: הוראה מחזורית להשקעה פאסיבית מושלמת!

• הוסף לסימניות
מסגרת המינוס של אקסלנס מאוד יקרה ולא משתלמת.
היא אכן יקרה ולא משתלמת בשביל מינוף
אבל היא מצויינת בשביל לנצל את השוק ולקנות בזמני ירידות
(עד שתשיג הלוואה ועד שההעברה תתעדכן בחשבון ולפעמים צריך גם לבצע המרת מט"ח, בינתיים ההזדמנות עלולה לחלוף. במקום זה אתה מבצע את הקניה מיד ובינתיים מתארגן להשיג את הכסף.)

• הוסף לסימניות
עשיתי הוראה מחזורית לקרן מחקה 5124482 קסם SP500 KTF

נראה שיש בה מעלות רבות:
קרן כשרה (כשרות בד"ץ עד"ח על פי הרשימה של @השקעות R הון )
דמי ניהול זולים: 0.1 ד.נ. משתנים + 0.025 דמי נאמנות, סה"כ 0.125
היא של קסם ובאקסלנס יש פטור בקרנות של קסם מעמלות קניה ומכירה (מוגבל ל40 פעולות בשנה)
מחיר ליחידה זול (כרגע פחות מ3 שקלים) מה שמקטין את החשש מכספים שלא יושקעו
מחיר קניה ומחיר פדיון זהים.

אשמח לשמוע את חוות דעת המומחים עליה
והאם יש בזה חסרונות מלבד החשש מהעלאה של דמי הניהול
(אני זכאי להחזרי מס ולא מפחד ממלכודת מס)
אשמח לשמוע את חוות דעתכם על הרעיון שהצעתי

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
הו'ק זה כלי מאוד חשוב למי שרוצה להיות פאסיבי אבל חשוב להבחין שלא על כל 200 שווה לעשות קניה.
אבל זה אחד בכלים הכי חשובים לדעתי
מנתק רגשית כל פעם לפני רכישה.

• הוסף לסימניות
(מוגבל ל40 פעולות בשנה)
לא ברור לי אם זה 40 פעולות חינם או 40 פעולת בשנה. זוכר שראיתי 2 סגנונות ניסוח להצעה שלהם ובכל מקום היה משתמע אחרת.
מאמין ש @דניאל נבון יוכל לעזור
ולעצם התוכנית , היא מעולה!
רק אל תפריע ... (האויב הגדול ביותר של המשקיע זה הוא בעצמו...)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא ברור לי אם זה 40 פעולות חינם או 40 פעולת בשנה.
מבחינת החוזה מה שהם אמרו זה שמדובר על 40 פעולות בשנה הראשונה של פתיחת החשבון (למעשה מי שנרשם במהלך 2023 אמרו לו שההטבה לשנת 2023, מי שנרשם ב 2024 אמרו לו שההטבה היא 40 פעולות לשנת 2024 וכן הלאה).
בפועל יש מצב שהאריכו אותה מדי שנה ללקוחות שביקשו (או אפילו סתם לכולם) כי לא הזיק להם להמשיך להעניק יתרון לקרנות מבית "קסם".

זוכר שראיתי 2 סגנונות ניסוח להצעה שלהם ובכל מקום היה משתמע אחרת.
מאמין ש @דניאל נבון יוכל לעזור
ולעצם התוכנית , היא מעולה!
רק אל תפריע ... (האויב הגדול ביותר של המשקיע זה הוא בעצמו...)
שימו לב שאקסלנס למיטב ידיעתי ביטלו את ההטבה הזאת לחלוטין בעקבות פסילה של ההטבה מצד הרשות לניירות ערך.
למעשה יצא שהם העניקו עדיפות לקרנות של חברת "קסם" מבית הפניקס וזה יצר אי שיוויון אל מול הקרנות של החברות האחרות.

ההטבה הזאת הוסרה אצלי מהטבלאות כבר לפני כחודש וחצי כשהדבר פורסם (וגם אקסלנס בעצמם הודיעו לי על כך).

אני לא יודע מה הוחלט סופית ויש סיכוי שההטבה הזאת תחזור בעתיד לאחר שהעניין יסתדר (אם יסתדר),
אבל כרגע היא הוקפאה לחלוטין ולא רלוונטית.

• הוסף לסימניות
מבחינת החוזה מה שהם אמרו זה שמדובר על 40 פעולות בשנה הראשונה של פתיחת החשבון (למעשה מי שנרשם במהלך 2023 אמרו לו שההטבה לשנת 2023, מי שנרשם ב 2024 אמרו לו שההטבה היא 40 פעולות לשנת 2024 וכן הלאה).
בפועל יש מצב שהאריכו אותה מדי שנה ללקוחות שביקשו (או אפילו סתם לכולם) כי לא הזיק להם להמשיך להעניק יתרון לקרנות מבית "קסם".

שימו לב שאקסלנס למיטב ידיעתי ביטלו את ההטבה הזאת לחלוטין בעקבות פסילה של ההטבה מצד הרשות לניירות ערך.
למעשה יצא שהם העניקו עדיפות לקרנות של חברת "קסם" מבית הפניקס וזה יצר אי שיוויון אל מול הקרנות של החברות האחרות.

ההטבה הזאת הוסרה אצלי מהטבלאות כבר לפני כחודש וחצי כשהדבר פורסם (וגם אקסלנס בעצמם הודיעו לי על כך).

אני לא יודע מה הוחלט סופית ויש סיכוי שההטבה הזאת תחזור בעתיד לאחר שהעניין יסתדר (אם יסתדר),
מעניין
בשבוע שעבר קניתי קרן של קסם ונראה שלא גבו ממני עמלה
החשבון שלי נפתח לפני למעלה משנה

• הוסף לסימניות
מעניין
בשבוע שעבר קניתי קרן של קסם ונראה שלא גבו ממני עמלה
החשבון שלי נפתח לפני למעלה משנה
1749411743076.png

מקור:

וגם כפי שציינתי אקסלנס הודיעו לי על כך באופן אישי.

• הוסף לסימניות

ידעתי את מי לתייג :D
תודה רבה !!!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
גם כשההטבה לא חוקית?
אני מעריך שאפשר יהיה לבטל אם ההטבה לא חוקית - בסוף בכל חוזה חברות ענק יודעות להכניס את הסעיפים המתאימים למצבים כאלה.

אבל יתכן (איני יודע) שההנחיה עוד בדין ודברים ולכן הצליחו/העדיפו עדיין לא לבטל אותה למשתמשים קיימים (אם אכן כך הדבר),
אבל זה יכול להשתנות ברגע שתהיה הנחיה ברורה וחד משמעית שיכולה להתקבל בכל יום.

מה שאני כן יודע בוודאות - עדכנו שההטבה לא רלוונטית עבור מצטרפים חדשים (ביקשו להסיר מהפרסומים אצלי באתר לדוגמה ואני מעריך שכך ביקשו גם מכל האחרים).

• הוסף לסימניות
ידעתם שבאקסלנס מבקשים עמלה לכל קניה בקרן נאמנות בסך 16 שקלים ואפי' הקנייה בסך 1 שקל בלבד
אכן, זה מצוין בכל מקום שמפרט לגבי העמלות שלהם.
זה נקרא עמלת מינימום לפעולה בקרנות נאמנות - אך שים לב שזה מחיר קבוע כך שגם אם הפעולה היא ב 2 מיליון ש"ח אז תשלם את אותם 16 ש"ח עמלה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ידעתם שבאקסלנס מבקשים עמלה לכל קניה בקרן נאמנות בסך 16 שקלים ואפי' הקנייה בסך 1 שקל בלבד
באמת עמלה יקרה בד"כ ביחס לעמלת מסחר רגילה שעומדת על 3 ש"ח מינימום.
מעניין האם גם במיטב וIBI ושאר בתי ההשקעות הישראלים, גם גובים עמלות כאלה גבוהות על קרנות נאמנות?
אולי @דניאל נבון יוכל לעזור בזה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה