דרוש מידע חדש מ-2025 - עיריית ירושלים מחייבית גישה לנתוני הביטוח הלאומי כדי לתת הנחה לארנונה

• הוסף לסימניות
אולי זה היה קיים בעיריות אחרות, אבל בירושלים זה חדש.
עד עכשיו היה אפשר לא לאפשר גישה, ולמסור לבד טפסים נצרכים.
החל מהשנה, ללא אישור הסעיף - אין אפשרות להתקדם בבקשה להנחה בארנונה.
הדבר מהווה פגיעה חמורה בפרטיות, על קיצבאות ואינסוף מידע שאמור להשאר פרטי ולא חשוף לצוות רחב של עובדי עירייה (שאת חלקם אני מכירה באופן אישי, ושומעת לא פעם על כלמיני 'פנינים' מהמידע שקצת זולג..).
האם יש מה לעשות?
מסתבר שגם בהגשה ידנית יחייבו כך.
יש מה לעשות?

• הוסף לסימניות
בס"ד
בקשר לתהליך הסנכרון.
כואב מאוד שקורה... אבל זה היעד של כל המדינה...
חבל רק שזה מתחיל מהכיוון שאמור לכאוב דווקא לחרדים.
צריך להפנים שלשם אנחנו הולכים, ואין מידי הרבה מה לעשות לזה.

בנוגע לפנינים:
לפני תקופה שמעתי מכלי ראשון על מקרה של זליגת מידע [טלפנית בקופ"ח, סידרה תור למישהי שמכירה, שהייתה לפני לידת שלישיה, בסוף אחד היה שקט, שאלו אותה איפה השלישי...], אפשר לקבל על זה פיצוי מסויים, עם קנס גבוה למי שהפר את הפרטיות והסודיות.

הבעיה המרכזית היא, שהעובדים כעת בעירייה, כשהתקבלו, עדיין לא היה צורך להחתים אותם על סודיות.

בקיצור,
להפנים שלשם אנחנו הולכים.
במידה והיה פגיעה כזאת או אחרת בפרטיות, לתעד ולהוכיח, ולתבוע!!! [-אפשר אולי גם בבית דין, לא חייבים בית משפט]

• הוסף לסימניות
הדבר מהווה פגיעה חמורה בפרטיות, על קיצבאות ואינסוף מידע שאמור להשאר פרטי ולא חשוף לצוות רחב של עובדי עירייה (שאת חלקם אני מכירה באופן אישי, ושומעת לא פעם על כלמיני 'פנינים' מהמידע שקצת זולג..).
מה שמטריד אותך זו הפגיעה בפרטיות או החשש לאובדן ההנחה?

• הוסף לסימניות
מה שמטריד אותך זו הפגיעה בפרטיות או החשש לאובדן ההנחה?
מאמינה שגם וגם...
אצלי למשל היתה עבודה מזדמנת (בנוסף לעבודה הרגילה) בחודש נובמבר.
לא רוצה שידעו שעבדתי בעוד עבודה בחודש זה.
אני עלולה לאבד את הזכאות להנחה רק בגלל החודש הזה ויוצא שבעצם עבדתי לחינם באותו חודש כיון שההנחה מתבטלת לי רק בגלל שהממוצע עולה משמעותית.
מאמינה שיש עוד הרבה מקרים כאלה ולצערינו העירייה לא מתחשבת (אמנם יש את האופציה להגשת הכנסות לשנה שלמה אבל זה סתם מתיש)

• הוסף לסימניות
בנוגע לפנינים:
לפני תקופה שמעתי מכלי ראשון על מקרה של זליגת מידע [טלפנית בקופ"ח, סידרה תור למישהי שמכירה, שהייתה לפני לידת שלישיה, בסוף אחד היה שקט, שאלו אותה איפה השלישי...], אפשר לקבל על זה פיצוי מסויים, עם קנס גבוה למי שהפר את הפרטיות והסודיות.

הבעיה המרכזית היא, שהעובדים כעת בעירייה, כשהתקבלו, עדיין לא היה צורך להחתים אותם על סודיות.

בקיצור,
להפנים שלשם אנחנו הולכים.
במידה והיה פגיעה כזאת או אחרת בפרטיות, לתעד ולהוכיח, ולתבוע!!! [-אפשר אולי גם בבית דין, לא חייבים בית משפט]
היה מביך גם ככה המידע שזלג, תביעה ודאי תביא אותי למצב מביך פי כמה.
כבר לא יודעת...

באופן כללי, מלבד העקיצות וההיטפלות על אלו שניצלו לרעה (או לטובתם) את החולשה בעירייה - לא רואה פה באשכול בשורה משמעותית.

• הוסף לסימניות
מאמינה שגם וגם...
אצלי למשל היתה עבודה מזדמנת (בנוסף לעבודה הרגילה) בחודש נובמבר.
לא רוצה שידעו שעבדתי בעוד עבודה בחודש זה.
אני עלולה לאבד את הזכאות להנחה רק בגלל החודש הזה ויוצא שבעצם עבדתי לחינם באותו חודש כיון שההנחה מתבטלת לי רק בגלל שהממוצע עולה משמעותית.
מאמינה שיש עוד הרבה מקרים כאלה ולצערינו העירייה לא מתחשבת (אמנם יש את האופציה להגשת הכנסות לשנה שלמה אבל זה סתם מתיש)
אפשר לעשות לפי ממוצע שנתי

• הוסף לסימניות
כש'עובדים' על המערכת באופן תעשייתי זה בד"כ חוזר כבומרנג והמפסידים האמיתיים אלו שומרי החוק הישרים, עיין ערך חוקי המזומן, הקשיים להיתרי בניה בב"ב ועוד ועוד.
מה קשור לכאן?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אולי זה היה קיים בעיריות אחרות, אבל בירושלים זה חדש.
עד עכשיו היה אפשר לא לאפשר גישה, ולמסור לבד טפסים נצרכים.
החל מהשנה, ללא אישור הסעיף - אין אפשרות להתקדם בבקשה להנחה בארנונה.
האם יש מה לעשות?
מסתבר שגם בהגשה ידנית יחייבו כך.
יש מה לעשות?
מי אמר לכם שזה המידע שנשאב מביטוח לאומי?

לכאורה הם רק אמורים לבקש מהם את שמות המעסיקים.

• הוסף לסימניות
כמו במעונות.
זה בטח יהיה כמו במעונות שרואים את הסכום הכולל של המשכורות שהיו בתקופה שצריך וזהו.
ולגבי קצבאות, למי שיש קצבה שמזכה בהנחה בארנונה גם עכשיו ביטוח לאומי שולח לעירייה את המידע. כבר שנים.

• הוסף לסימניות
מתיש?
אם הכל מגיע מביטו"ל אוטומטית, מה מתיש בזה?
העירייה יכולה לקבל מביטוח לאומי את פרטי המעסיקים, את סכום ההכנסה הכולל וקצבאות.
אבל היא לא יכולה לקבל פירוט אודות מרכיבי השכר. לביטוח לאומי אין את המידע הזה (ולכן בתביעת דמי לידה, אבטלה וכדו' יש צורך לשלוח תלושים או שהמעסיק נדרש למלא טופס 100)
אז כן, אם עבדתי אצל כמה מעסיקים לאורך השנה אני נדרשת להביא את כל התלושים.
וכן.. זה קצת מתיש 😞

• הוסף לסימניות
העירייה יכולה לקבל מביטוח לאומי את פרטי המעסיקים, את סכום ההכנסה הכולל וקצבאות.
אבל היא לא יכולה לקבל פירוט אודות מרכיבי השכר. לביטוח לאומי אין את המידע הזה (ולכן בתביעת דמי לידה, אבטלה וכדו' יש צורך לשלוח תלושים או שהמעסיק נדרש למלא טופס 100)
אז כן, אם עבדתי אצל כמה מעסיקים לאורך השנה אני נדרשת להביא את כל התלושים.
אין צורך שהעירייה תקבל את כל המידע הזה; מספיק להם המידע שכבר נמצא אצל ביטוח לאומי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה