חובת עבודה בבידוד

• הוסף לסימניות
הייתי מחוייב בידוד, דיווחתי מיידיתי למעסיק ולמשרד הבריאות כנדרש
ובעצם, המשכתי לעבוד מהבית (כמעט) רגיל
האם בעצם יכלתי להגיד למעסיק שאיני מחויב לעבוד, כי זה בעצם משולם כמו ימי מחלה ע"פ חוק? הרי הוא היה חייב לשלם לי על ימי הבידוד האלה (אולי לא הכל, אבל לפחות חלק איני יודע מדויק כמה)
ואם עבדתי, אז בעצם עשיתי כאן לפנים משורת הדין או שיש לי דרך לבקש תשלום על כך (יש לי אפשרות דיווח כל חודש על שעות נוספות)

• הוסף לסימניות
אם עבדת אז אתם לא זכאים לתשלום נוסף, כי לא הפסדתם כלום. וזה לא לפנים משורת הדין.

בעיקרון תשלום על ימי בידוד מהמדינה זה חלקי, חלק זה על חשבון העובד (4 ימי מחלה מתוכם 1 ללא תשלום) וחלק על חשבון המעסיק (ימי המחלה וחלק מהימים הנוספים).

• הוסף לסימניות
ז"א, שמתך ה14 ימי בידוד אוריד 4 ימים על חשבוני, נשאר עדיין 10 ימים שהמעסיק חייב לשלם.
בפועל אם אחשב את השעות שעבדתי ויצא שזה מעבר ל10 ימים כלומר שאולי כן הפסדתי פה משהו - 10 ימים שיכלתי לקבל בחינם ובהם עבדתי, לא כן?
אשמח אם תדייקו אותי

• הוסף לסימניות
יכלתם אולי לא לעבוד (סביר שהמעסיק לא היה אוהב את זה אם זה לא בגלל סיבה אמיתית, והיה מאוכזב מכם מה שהיה מרע את יחסי העבודה ביניכם) ולקבל כפי שכתבתם (למרות שלכאורה מותר למעסיק לדרוש את הבדיקה השלילית ביום ה9 כדי שתחזרו אחרי 10 ימים ולא 14).

במציאות כן עבדתם אז למה לחשוב שהפסדתם?

• הוסף לסימניות
יום ראשון על חשבונך
ימים 2.3.4 המעסיק משלם מכיסו
(ולך יורד 4 ימי מחלה)
הימים הבאים זה חלק על חשבון המעסיק וחלק על חשבון ביטוח לאומי
יש הבדלים בין סוגי מעסיקים וכמה עובדים יש במקום

• הוסף לסימניות
יתכן ואתה צודק מה שכתבת בהתחלה
בכל אופן יתכן ש'הפסדתי' 10 ימים שיכלתי לקבל מלא, ואת השעות שעבדתי לדווח כשעות נוספות. יש לי אפשרות כזו במילא כל חודש לדווח שעות נוספות.
תודה בכל אופן על התשובה לעיל, עזר לי בהחלט.

• הוסף לסימניות
יום ראשון על חשבונך
ימים 2.3.4 המעסיק משלם מכיסו
(ולך יורד 4 ימי מחלה)
הימים הבאים זה חלק על חשבון המעסיק וחלק על חשבון ביטוח לאומי
יש הבדלים בין סוגי מעסיקים וכמה עובדים יש במקום
נכון, זה ידוע, כתבתי לעיל שה4 ימי מחלה הראשונים על חשבוני
התכוונתי על ה-10 הנוספים שעבדתי בעוד שיכלתי לקבל אותם גם בלי לעבוד ...

• הוסף לסימניות
למרות שלכאורה מותר למעסיק לדרוש את הבדיקה השלילית ביום ה9 כדי שתחזרו אחרי 10 ימים ולא 14
יש מקור לזה?
גם אם הייתי מאד רוצה יצא לי יום 9 ביום שישי ויום 10 בשבת וללכת לבדיקה כולל הילדים כדי שמישהו ישמור עליהם בראשון זה סיפור של יותר משעה מהבית שלי וכו' ולא היה מצב בשישי....
ולא מצאתי שום סימוכין למעסיק לדרוש - גם באישור בידוד כתוב עד לתאריך- לפי 14 יום!

• הוסף לסימניות
חוקית אולי לא יכול לדרוש, למרות שסביר שארגוני המעסיקים יחשבו על זה ויפנו לבית הדין לעבודה (סביר שלחילוני ממוצע כן דחוף לצאת מהבידוד ולכן זה עדיין לא נעשה עד היום).

אבל גם זה כפי שכתבתי עלול להרע את יחסי העבודה אם המעסיק ירגיש שסוחטים אותו.

• הוסף לסימניות
דחוף לי מאד לצאת מבידוד ואני עושה בדיקה מחר על הבוקר ומקווה להיות בשני,
מה גם שזה פעם שלישית שאני נכנסת לבידוד בגלל העבודה אז בוא לא נדבר...
וגם א"א לומר חייבת על שישי שבת...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה