- הוסף לסימניות
@הני מושקוביץ אפשר לשאול מה עשיתם לתכנית?
אני נבוכה ממש@הני מושקוביץ אפשר לשאול מה עשיתם לתכנית?
נראה ממש טוב,!!!
יש אפשרות להעתיק לכאן את המתכון של הלחמניות חלב?
פשוט חסום לי![]()
לא מצורףמצרפת לכן את המגנט המעוצב
ארוע מושקע ומהמם!אני נבוכה ממש
משהו ממש פשוט, אם תשמנה לב, יש על הקיר בצד בריסטול גדול
מה שעשינו היה כך:
רשמנו רשימת שאלות שהתשובה שלהן היא מספר (נגיד-כמה ארונות יש לך בבית? באיזו קומה את גרה? וכו')
ואז על הבריסטול כתבתי "לאה המהממת מזל-טוב 12" אבל יצרתי את האותיות בעזרת המספרים שהמוזמנות נתנו לי (יואו איזו שאלות חופרות!!!) והשאר פיזרתי מספרים לא קשורים נתתי לכל משתתפת חבילת מדבקות ושאלתי אותן שאלה נגיד "כמה X שילמה על הדבר הכי יקר שקנתה בחיה" ובגלל שX קנתה בחייה רק פאה ושילמה עליה 8000, כולן מחפשות את 8K או "באיזה מספר רחוב גרה סבתא?" אז כולן מחפשות את 58 בבריסטול ומדביקות על כל ה-58 מדבקות
בסוף יוצא מה שכתבתי בתחילה
התוכנית ממש גיבשה!
כולן עמדו ליד הבריסטול וצהלו וצחקו למשמע השאלות והתשובות (כמה מלפפונים את אוכלת בארוחה? כמה פעמים אכלתם פיצה החודש? וכו')
נכון, בטעות נשלח, מחקתי ו... עוד לא הספקתי להוציא מהכרטיס ולהעלות והעיצוב התאדה מהמחשב, אז בעז"ה בהמשך היום (כשאוציא תמונות של לקוחה מאתמול כדי שיהיה מקום ללקוחה של היום-אני אעלה)לא מצורף
בדיוק!ארוע מושקע ומהמם!
הכנתי שבוע שעבר בת מצוה אמנם בשרית, אבל גם בקונספט הקליל של סלטים בהרכבה אישית והרבה ירקות, ואני יודעת להעריך כמה עבודה עומדת מאחורי כל הפרודקטים האלו, ואגב האשכול שלך מאד עזר לי לפתח את התפריט.
לגבי התוכנית- נשמעת גזעית ברמות, זה בעצם תפזורת מספרים שכשמגלים את המספרים הנכונים יוצאת מילה?
קופצת פה מפעם לפעם, הנס הוא שבין הזמנים וערימת לקוחות נופשת לה ולא בחרו תמונות, אז בטפטופים שכן בוחרים, אני מעבדת לי בקצב איטי יותר (בכ"א יש פה ילדים בחופש ויום אחרי האירוע הנ"ל, הבן יקיר שלי החליט על סיום חלבי ענק אצלנו בבית,מדהים! מושקע!
תודה על השיתוף
תוכלי בבקשה (כאשר יהיה לך זמן פנוי)
רעיון מהמם, הולכת לעשות את זה סתם ביום קיץאני נבוכה ממש
משהו ממש פשוט, אם תשמנה לב, יש על הקיר בצד בריסטול גדול
מה שעשינו היה כך:
רשמנו רשימת שאלות שהתשובה שלהן היא מספר (נגיד-כמה ארונות יש לך בבית? באיזו קומה את גרה? וכו')
ואז על הבריסטול כתבתי "לאה המהממת מזל-טוב 12" אבל יצרתי את האותיות בעזרת המספרים שהמוזמנות נתנו לי (יואו איזו שאלות חופרות!!!) והשאר פיזרתי מספרים לא קשורים נתתי לכל משתתפת חבילת מדבקות ושאלתי אותן שאלה נגיד "כמה X שילמה על הדבר הכי יקר שקנתה בחיה" ובגלל שX קנתה בחייה רק פאה ושילמה עליה 8000, כולן מחפשות את 8K או "באיזה מספר רחוב גרה סבתא?" אז כולן מחפשות את 58 בבריסטול ומדביקות על כל ה-58 מדבקות
בסוף יוצא מה שכתבתי בתחילה
התוכנית ממש גיבשה!
כולן עמדו ליד הבריסטול וצהלו וצחקו למשמע השאלות והתשובות (כמה מלפפונים את אוכלת בארוחה? כמה פעמים אכלתם פיצה החודש? וכו')
קניתי לארוע דומה 4 סוגי קופסאות.מילאנו בשוקולדים וסוכריות גומי
עזרתי לך?קניתי לארוע דומה 4 סוגי קופסאות.
שוברת את הראש במה למלא ...
עזרת מאוד.עזרתי לך?
צריכה רעיון?
תרגעי, קניתי את האלו עם הליקר...עזרת מאוד.
באחת הכנסנו סוכריות בעטיפה נוצצת.
אחת מרשמלו (התאים בצבעים)
חסר לי לקופסא הגדולה יותר אותה אני רוצה לשים ליד כל צלחת.
מחפשת משהו מקורי ולא יקר
חבל ששוקולדים היום זה משהו לעשירים בלבד.
בבת מצוות הקודמות חגגנו על פסק זמן ומקופלות ....
@הני מושקוביץקופצת פה מפעם לפעם, הנס הוא שבין הזמנים וערימת לקוחות נופשת לה ולא בחרו תמונות, אז בטפטופים שכן בוחרים, אני מעבדת לי בקצב איטי יותר (בכ"א יש פה ילדים בחופש ויום אחרי האירוע הנ"ל, הבן יקיר שלי החליט על סיום חלבי ענק אצלנו בבית,
אחרי שבסלון נערכו בבוקר אחרי האירוע צילומי NB,
קיפלתי את הסטודיו כדי לפתוח אתמול שוב ע"מ לערוך את הסיום הענק שהוא התאווה לו,
וח"ו שאחשוב לקחת שאריות מהאירוע, מה הוא קבצן שמגיע לאולמות לאסוף אוכל? חלילה וחס מלדמיין את זה, למחרת כולנו התרוצצנו בקניות כדי להרים את ההפקה,
נס שהוא וויתר על ח"פ יוקרתי, אחרת הוא היה עורך את השולחן בכלים רוזגולד עם Happy Birthday למורת רוחו...
אז מה היה בתפריט שלו? פיצות קטנות עם גבנ"צ, זיתים ומוצרלה (בסוף לא מצאנו מוצרלה, מוזר מאוד, אצלנו בבית בשימוש קבוע) רוטב פיצה, פלטות ירקות עם רטבים, בלינצ'עס תפו"א ורוטב פטריות, מרק בצל מוקרם (יצא מממממטורףףףףףףףף) פסטה שמנת פטריות (כן, כן הכנתי מחדש בעצימת עיניים! למרות שבמקרר ישבה לה לבטח תבנית ח"פ עם תאומה, ואחרי האירוע הן התחבקו ביחד, כי אכלו מהפסטה החדשה אולי 2 מנות, התפוצצו מכל האוכל, קינוח, אהוב נפשו-פרוזן יוגורט שהכנתי עם פרוזן יוגורט+אננס קפוא+מנגו קפוא+דובדבנים קפואים+פטאיה קפואה+מקופלות חום לבן, יואו, סליחה שחפרתי...)
אז ככה, כמו שעדכנתי ביום שני שעבר הבנתי לחרדתי שהכי מתאים לכל המוזמנות להתייצב בביתי ביום א' בשבוע הבא, האירוע תוכנן לשעה 8 בערב
ולכן עלי לאזור מותניי ולקום מהכיסא המשרדי וממצב הבטטיות והעפעפיים הנפולים שלי ויאללה להתחיל
לחרדתי, ביומן שלי מופיעים יום יום צילומים עד האירוע ואלוקים עדי שבאמת התאפקתי מלהתמוטט...
הושבתי את כלת האירוע לארוז את קופסאות השי האלוצפה בקובץ המצורף 2039525
מילאנו בשוקולדים וסוכריות גומי
זמן הכנה: 3 ימים וטונות עצבים שלי (שתגמור כבר!)
ביום שלישי, שלחתי את מחמלי נפשי והמחמל הנשוי לי לרכישות בכל רחבי העיר, אל דאגה, גם אני נגררתי בזיעה השוטפת בחום היום עם עגלה+2 קטנות שתלו על 2 צידי העגלה+נערת האירוע, כדי לרכוש את כל האבזור הח"פ, נושאת בנטל אנוכי, אלא מה?
אפילו ההנתי להעיצר עם החבריה להצצה על אתר הבניה הסמוך, עד שאיזה ילדון ברחוב החליט שהוא רוצה שאאמץ אותו, הסתלקתי לפני שזה יקרה...
התחלתי בלחמניות חלב, למה? כי יש שם סטארטר שמצריך בישול וקירור בטמ' חדר
משם פניתי לבצק אהוב חיי ונשמתי-בצק החלות הקבוע שלי, אותו הכנתי תוך כדי נמנום, כי אני עושה אותו גם בשינה
השארתי אותו להתפחה חביבה ואז עברתי לפוקאצ'ת בועות (כמעט כתבתי בובות) שערבבתי בכף בקערה ענקית
הסטארטר התקרר, הוספתי חומרים ולשתי, העברתי להתפחה במקרר יחד עם הפוקאצ'ה הישנונית, שחיבת שנת יופי של לילה כדי להתנאות באפיה, רגע, היא חיבת גם טיפוח של לטיפות כל 4\1 שעה, הענקתי לה את אהבתי
יצאתי לצילומים,
שבתי הביתה עם דיונות חול בנעליים, עייפהההה, מותשת, נכנסתי למקלחת ויצאתי רעננה כדי להקדיש תשומת לב לבצקים הנואשים
התחלתי עם לחמניות החלב הדורשות קיפולים וכו', הנחתי בצד להתפחה אחרי משיחת הבצק בחלב (מומלץ תמיד למשוח את הציפויים על הבצק לפני ההתפחה, כי משיחת ציפוי על בצק תפוח, עלול להצניחו)
עברתי לפיצות הקטנטנות, רידדתי, קרצתי, מרחתי, תיבלתי, הנחתי גבנ"צ וזיתים, התפחתי, בינתיים המשכתי הלאה לתבנית הבאה
לחמניות החלב נכנסו לתנור ובינתיים סיימתי פיצות
הכל נכנס להקפאה, לחמניות החלב הופרדו (בדיעבד עדיף להשאיר אותן בתבנית ח"פ לעטוף ולהקפיא כדי לחמם לפני האירוע) הפיצות בתוך קופסאות-רק אחרי שמתקררות-בהקפאה.
זמן הכנה: שעה וחצי בצקים
התפחה בצק חלות:שעה וחצי+שעה וחצי לפני האפיה הכנת פיצות-חצי שעה
התפתחת בצק לחמניות חלב: במקרר 3 שעות לערך, לפני התנור: שעה וחצי
בצק פוקאצ'ה, פינוק של שעה, התפחה 8 שעות, לפני אפיה עוד שעתיים
יום רביעי
אתא בוקר, מפנקת את הפוקאצ'ה שוב, שוטחת בתבנית, מתפיחה, משמנת אצבעות, נועצת בבצק, מטפטפת שמ"ז, מניחה זיתים שחורים (איכותיים!) מלח, רוזמרין, אופה 3 שעות התפחה+אפיה
צילומי ניובורן בערב, אז חייבת להספיק הכל עד 7 וחצי
מכינה את הקינוחים, עוגת גבינה ויולו שמה על המגש שאמור לעמוד בבר, עוטפת בנייר כסף-למקרר-שעתיים
יום חמישי בבוקר
מסננת 8 שמנת חמוצה, מבשלת לשבת, מוסיפה עוד ירקות לקילוף בנוסף לשבת, מטגנת עוד בצל קוצצת ירקות דקדק
מחלקת את הגבינת שמנת שיצאה מהסינון ל-3 קופסאות של חצי ק"ג מתבלת אחת במלח בצל מטוגן, שניה מלח, שום שמיר, השלישית מלח וירקות קצוצים-טסות למקרר
מכינה רוטב לסלט כרוב
מכינה פשטידות פטריות ובצל-נכנסות להקפאה
סינון גבינות:6 שעות
טיגון בצל וחיתוך ירקות ותיבול-10 דק'
הכנת פשטידות-שעה וחצי לערך
מוצ"ש-הבית עובר סידור וארגון, שטיפה יסודיץ, הזזת שולחן לצד, ריצה לגמ"ח להבאת המפות, עריכת השולחן, העמדת הבר ציפוי במפות, עיצבתי את הבר מהלילה!!! העמדתי את כל הכלים בדיוק כמו שרציתי, בניתי לאט לאט, בעצם, למחרת רק לקחתי את הכלים ומילאתי-מאוד מקל על העבודה!
תלינו את הבלונים של "בת מצווה" על הקיר, תלינו את שרשרת הדגלונים (רציתי להכין את התוכנית אבל שכחנו לקנות לפני שבת את הבריסטול לצערי, וזה נכנס ללחץ של לפני האירוע)
3 שעות
יום א' בבוקר, נקרעת מהמיטה ב-9
מתארגנת ורצה לסלון, מדליקה מזגן, עד אחרי האירוע
עובדת על פיתוח הריאות
מנפחת עשרות בלונים מאוד מהר מצטרפים בני ה-14, ה-13 ובת ה-12 לחגיגה ומפתחים את ראותיהם שלהם
הקטנים מדלגים בין גלי הבלונים
מסיימים, נאנחים, מתחילים להשחיל את הבלונים לסרט, קושרת את השער לדלת בצורה פרובזורית מוסיפה את הבלונים הקטנטנים-יאללה, מאחורי, מתחילה עם הכנת התוכנית
השעה 11 מוציאה את כל הלחמניות, הפיצות והפוקאצ'ה מהמקפיא, מוציאה גם פשטידות להפשרה
בשעה 12 קולפת בטטות, חותכת לקוביות קטנטנות, שמן-לתנור על 200 מע'
השעה 1 בצהריים, קצת מאטה את הקצב (מקבלת הודעה שכמה אורחים החליטו להופיע ב-5 וחצי, למה לא?)
השעה 2-פותחים אבטיח ומלונים, מצפים בניילון-יאללה למקרר
משרים ענבים במים וסבון, שטיפה, סינון במסננת-יאללה למקרר
השעה 4 מתחילה לבשל את הפסטות, החלטתי שאני אעשה כך-אבשל פסטה אחת, אכין את הרוטב, אאחד, תבנית ח"פ נייר כסף, להניח בצד מכניסה את הפשטידות לחימום בתנור וככה בשאר
בשעה 5 שוטפת חסה לאליק(טיפ חמוד, מניחה בתוך מסננת את הירק\הפאי הזקוק להשריה ושטיפה, שופכת סבון, מניחה את המסננת בתוך קערה גדולה ממלאה מים ומשרה, בסיום ההשריה, פשוט מרימה את המסננת ושוטפת היטב את התכולה ומניחה ליבוש בקלות) קוצצת גמבה, חותכת גבנ"צ, פותחת קרואסונים מעצבת, מניחה במגש, נועצת קיסמים יפים-יאללה לבר
השעה 6, מניחה הכל על פלטה קרה בינתיים-נשאר רק להדליק בדקות הקרובות זה יקרה, במקביל גם הפוקאצ'ה נכנסת לחימום בתנור
מתחילה לשטוף ולחתוך ירקות ופירות,
מתחילה להכניס הכל לקערות, מעבירה את הקינוחים לבר מסדרת את הלחמניות והפוקאצ'ה על הבר
בשעה 7 הכל מבעבע על הפלטה, מתחילה להניח את הכל בבר מתחילה מהקרים, ירקות לסלטים, רטבים, חותכת סלט, שוטפת עגבניות שרי, בסוף מניחה גם חמים ורצה להתארגן
אז האירוע התחיל לא רשמית ב-5 וחצי...
בפועל ב"ה ב-8 והכל היה טעים.
לא יודעת פחדתי לנסות@הני מושקוביץ את ממש אמא משקיענית
איזה כיף לבת שלך
קראתי הכל בשקיקה
והתגלגלתי מצחוק
ועכשיו לשאלות:
האם את היולו עם השמנת אפשר להקפיא?
הכנתי כמות כפולה באמת...ולכמה הספיק לך? 2 שמנת לכל הכמות? או שעשית כמות כפולה
לא מצורף
נפתח למישהי בנטפרי?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים