כללי חוו''ד עימוד ספר קודש

• הוסף לסימניות
מכיוון שזה ספר קודש הראשון שאני מעמדת
אשמח לקבל התרשמות והערות ממעמדים בתחום.

אני מעמדת את הספר באינדיזיין
עבודה קשה, אבל אין לי ברירה

אשמח לקבל גם תמחור ממוצע בשוק לעבודה שכזו.
הספר מכיל כ-400 עמודים.
את השערים אני אחשב בנפרד.

תודה!

צפה בקובץ המצורף 36262

קבצים מצורפים

• 83769.pdf
    KB 474 · צפיות: 56
  • הוסף לסימניות
מספרי העמודים לדעתי גדולים קצת.

• הוסף לסימניות
מאד מאד יפה. בהצלחה.

רק להעיר את תשומת לבך לעמ' כב', ששם יש שתי שורות בודדות וזה נראה די מוזר. כדאי אולי קצת לצופף בין השורות כדי שהן תעבורנה לעמוד הקודם, או לרווח שתעבורנה לפחות עוד שתי שורות לעמוד הזה.

אני לא יודעת מה מקובל, אבל אני מאד מאד משתדלת שלא תעבור שורה בודדת או מילה בודדת לעמוד הבא.

יכול להיות שגם את הכותרות הייתי משנה, כי זה מוזר לי שהכותרת היא שורה ארוכה כל כך עם קו מתחת, ופתאום מילה אחת יורדת למטה. נראה לי טיפה לא מאוזן.

ועוד נקודה למחשבה - צריך לשמור על אחידות. יש דפים שהמילה הראשונה מוכנסת וגם השורה הבאה, ויש עמודים כמו עמ' יז שלא. כדאי להחליט איך רוצים ולשמור על אחידות לאורך כל הספר.

אולי המומחים פה יוכלו להגיד לך יותר טוב ממני מה מקובל ומה לא.

בסך הכל נראה מאד יפה.

• הוסף לסימניות
בגדול זה נראה ממש בכיוון די טוב, אני רוצה לתת מספר הערות ועצות לשיפור העימוד
מספר הערות כלליות:

1. להקטין מספר עמוד (אני הייתי עושה אותו פונט וגודל כמו 'סימן של"ט' שבאמצע בארות שלמה.​

2. איפה שיש שאלה (למשל עמוד יא) לעשות כניסה משני הצדדים (נגיד של ס"מ ) ושורה אחרונה ממורכזת.​

3. שם, את המילה 'שאלה' הייתי עושה בסגנון הפוך מכל הקטע ומכין שכל הקטע מודגש, אז את המילה שאלה הייתי עושה רגיל.​

4. הריוח בין הכותרת בארות שלמה לגוף הטקסט גדול מידי (בעמוד יב רואים את זה יותר טוב מעמוד יא).​

5. בגוף הטקסט: מילה ראשונה בקטע להנמיך מעט.​

6. להקפיד שתמיד הטורים יסתיימו באותו מיקום (לפעמים יש בעיה במספר השורות צריך להוסיף שורה עלי ידי רווחים בין המילים וכו'. (גם בעמוד יא זה כמעט אבל לא, העין רואה את זה)

7. ענין של טעם , אבל כאן הייתי עושה שורה אחרונה ממורכזת בטקסט. ככה אני עושה כשיש מילה ראשונה וחלון. (לא חובה)

8. מה שיש בעמוד כ' למטה זה 'מחדל' לעולם לא משאירים 2 טורים עם שורה אחת, במקרה כזה או שמכניסים לעמוד עוד 2 שורות ע"י צמצום הרווחים בקטעים הקודמים (אם אפשר) או שמעבירים מהכותרת 'מה ההגדרה וכו' לעמוד הבא.​

9. אותו דבר בעמוד כב למעלה.. זה גם 2 טורים עם 2 שורות בלבד, (וגם יתום צעיר בלי הורים. (שורה מיותמת של סוף פסקה בתחילת טור או עמוד...)).​

10.אסור שיהיה מצב שהפיזור בין השורות יהיה ניכר, שים לב בעמוד כד, בקטע כתב מרן בסעיף וכו'. זה דרסטי!​

11.כותרות לא מגיעות עם קו תחתי, זה לא מתאים לספרי קודש . מספיק הדגשה, /גודל /פונט שונה, לא?​

12. שים לב בעמוד יב בכותרות צריך להיות יותר ריוח לפני הכותרת מאשר אחרי, דהיינו הכותרת צריכה להיות צמודה לפסקה הבאה ולא הקודמת..​

13. מסקנת הסוגיא: בטקסט של מסקנה (עמוד יד) יש 2 בעיות דחופות מאד: 1. כתב מודגש ושחור קשה לקריאה בטקסט רץ ומעייף מהר. 2. שורות ארוכות מעייפות ומבלבלות את הקורא. ולכן זה צריך לבא ב2 טורים (אפשר כתב שונה מכל הטקסט, אך לא מודגש. מקסימום להדגיש את המילים 'על כן האמור באנו למסקנא:').​

14. שים לב בעמוד ט"ו יש אות ה' בסוף שורה, צריך להניח רווח קשיח בין האות למילה שאחריה כדי למנוע בעיות מסוג זה.

נ.ב. לגבי בחירת הפונטים , תנסי אולי לשלב גם פונטים מעודכנים יותר, זה הולך היום.​

בהצלחה רבה
שבת שלום
אשמח לראות כאן את המוצר לאחר השיפורים.
חיים דיקמן​

• הוסף לסימניות
לאחר כל ההערות אין לי מה להוסיף...

רק נראה במבט שטחי שאת עובדת קשה מידי :)
יש שני סקריפטים שיכולים לעזור לך
1, להכנסת שורה ראשונה מודגשת + חלון
2, לאוטומטיזציה בשורות השלמות שלא בטורים

לגבי 1 תעשי חיפוש, לגבי 2 תפני להרבס

בהצלחה רבה
ותודה לדיקמן, נהנתי.

• הוסף לסימניות
ורד, תודה
יש לי את שני הסקריפטים של הארבס.
לגבי חלון הוא עובד בצורה אוטומטית, את מחכה 5 דקות והסקריפט מובנה לכל הספר.
לגבי אוטומטיזציה יש לי את הסקריפט ועדיין התהליך ידני ודי איטי.

חיים,
אין לי מילים להודות על ההשקעה העצומה,
הארת את עיני
בהמשך אעלה עבודה מתוקנת
(את העימוד של הספר עשיתי כמו העימוד של הספר הקודם)
אני מקווה שאצליח לשנות משהו

2 סעיפים לא הבנתי
א. סעיף 7 , למה התכוונת
ב. איך עושים רווח קשיח, אף פעם לא שמעתי על המושג הזה.

תודה רבה

• הוסף לסימניות
הנה המוצר לאחר ההערות
עדיין לפני אישור הלקוח

צפה בקובץ המצורף 36288

מחכה לחוות דעתכם
והערותיכם,
זה פשוט מקדם אותי בהמון

חיים לגבי המסקנא, נראה לי שהיא לא מספיק מודגשת
כמו שהלקוח רוצה
מה אתה מציע?

קבצים מצורפים

• 83769.pdf
    KB 438.1 · צפיות: 29
  • הוסף לסימניות
שלחתי לך הודעה באישי

• הוסף לסימניות
יפה מאוד.

ובכל אופן כמה הערות
א. האם זה בכוונה שכל העמודים המספור הוא בצד שמאל?
ב. אני הייתי עושה רווח יותר גדול בין 'על כן האמור באנו למסקנה' שלא יראה המשך של 2 הטורים למעלה.
ג. בעמ' טו הגופן מתחלף לשמן באמצע הפיסקה.

• הוסף לסימניות
את בכיוון טוב, והערות של חיים דיקמן מצוינות.
הערות לאחר התיקון:
1. יש פיסקאות ללא כניסה בשורה השניה, שמת לב?
2. יש פסקאות שהשורה האחרונה משום מה לא ממורכזת.
3. במספור, נסי את עמוד ימין למספר בצד ימין - תשני בדף המסטר הימני. ואת שמאל בשמאל- (איך שהוא עכשיו) כך יותר נח לראות את המספור
4. נראה לי שהשוליים למטה צרים מידי ביחס לשוליים העליונים והצדדיים. וכדאי לך מאוד לברר בדפוס ששם רוצים להדפיס את הספר לגבי השוליים, לפני שאת ממשיכה, כי כל שינוי קטן שלהם ישנה לך את העימוד.
בהצלחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה