חוות דעת על משכנתא חדשה

• הוסף לסימניות
שלום לחברי הפורום ותודה על תרומתם הנאמנה להמלצות פה.
עבור דירה חדשה שאני רוכש קיבלתי הצעה למשכנתא חדשה מהבנק שלי לאחר שיפור (הצעה שנייה, אוצר החייל).
בגדול צפוי להיות לי סכום כסף משמעותי שאקבל בשנה שנתיים הקרובות כדי לסגור חלק מאחד המסלולים.
מה דעתכם מבחינת תמהיל וריביות?
1722945797485.png

• הוסף לסימניות
עבור דירה חדשה שאני רוכש קיבלתי הצעה למשכנתא חדשה מהבנק שלי לאחר שיפור (הצעה שנייה, אוצר החייל).
בגדול צפוי להיות לי סכום כסף משמעותי שאקבל בשנה שנתיים הקרובות כדי לסגור חלק מאחד המסלולים.
צפה בקובץ המצורף 1731615
בסדר גמור

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
צפה בקובץ המצורף 1731615
אם ההחזר החודשי לא יכול לעלות, זו הצעה יפה למרות שאת המ"צ אפשר גם לשפר וגם לבדוק החלפה למשתנה כל שנה ואז לא יהיו לך עמלות פירעון מוקדם בכלל (משתנה פחות משנה - אין עמלות היוון).
לעומת זאת, אם ניתן להעלות קצת את ההחזר, הייתי משפר את המל"צ על חשבון המ"צ.
אבל כמובן שבלי קשר, צריך לבדוק התאמה ספציפית (כמו לדוגמא, נושא הפירעון בעוד שנה או שנתיים).

• הוסף לסימניות
המקסימום הוא 0.43 .

ועדיף שיקח את מה שיש לפני שהבנק מתחרט

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני למשל הייתי ממיר את המ"צ שלדעתי יסתכם ב6 אחוז .

למל"צ עם מרווח של עד 1 אחוז . בדומה למרוווח של המ"צ

• הוסף לסימניות
לא קצה של יונתן.
יונתן אלוף.. מגיע למקומות הזויים.
גילוי נאות. מכירים מאוד טוב.
אישית?? חושב שהוא מהטובים ביותר
ייתכן והוא אלוף , אבל יש לדעת שהיום הבנקים מאוד קשוחים במשכנתאות גם לאלופים .

• הוסף לסימניות
כך שלפעמים קח מה שנותנים לך , ומקסימום יבוא יום שהבנקים ירדפו בחזרה אחרי אנשים ואז ללכת לאלופים שימחזרו

• הוסף לסימניות
כך שלפעמים קח מה שנותנים לך , ומקסימום יבוא יום שהבנקים ירדפו בחזרה אחרי אנשים ואז ללכת לאלופים שימחזרו
חולק עליך. לך עכשיו על הכי טוב. בהמשך ?? אם וכשיהיה ירידות??? הבנקים יקחו מרווחים יותר גדולים.
אבל כל אחד והמחשבה שלו

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
יש לי אישור הרבה יותר נמוך משמעותי.

ברור שאפשר פחות
אם אפשר לשאול, כמה המרווח(בערך)? ומה הוא המרווח האטרקטיבי היום?
[בלי פיתויים למיניהם ושהקל"צ יהיה כמובן נורמלי.]
ועוד משהו- שהמשכנתא תהיה בסכום קלאסי שלא עולה על מיליון ש"ח, שמבחינתי יותר מזה זה עוד נקודת זכות להשיג ריביות יותר טובות]

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אם אפשר לשאול, כמה המרווח(בערך)? ומה הוא המרווח האטרקטיבי היום?
אם הגעת ל0.4 מרווח אתה יכול להתרווח
(אפי' שמישהו יגיד שקיבל 0.35 זה ברוב המקרים יגרום עלייה במסלולים האחרים)

ועדיין הכל תלוי במזל היום קיבלתי הצעה למיחזור פנימי של פריים -5 למל"צ עם מרווח 0.4 וזה בהצעה ראשונית ובלי מו"מ...
1722971924098.png

• הוסף לסימניות
אם הגעת ל0.4 מרווח אתה יכול להתרווח
(אפי' שמישהו יגיד שקיבל 0.35 זה ברוב המקרים יגרום עלייה במסלולים האחרים)

ועדיין הכל תלוי במזל היום קיבלתי הצעה למיחזור פנימי של פריים -5 למל"צ עם מרווח 0.4 וזה בהצעה ראשונית ובלי מו"מ...צפה בקובץ המצורף 1732211
ממש יפה!

• הוסף לסימניות
תודה למי שהגיב.
אחת ההערות הייתה שהמשתנה צמודה היא על סכום גבוה מדי / סיכון גבוה מדי.
למעשה להבנתי במקרה הגרוע שהריביות של המסלול הזה תופח עם הזמן, יש לי תחנת יציאה עוד שנתיים, ואז אוכל למחזר את המסלול למסלול אחר שיהיה יותר אטרקטיבי באותה העת או לפרוע חלק מהסכום ללא קנס. נניח מספיק שהמדד עלה תוך שנתיים ב 2 אחוז, כנראה כבר עדיף יהיה למחזר אותו.

• הוסף לסימניות
ההצעה יפה מבחינת הל"צים
יש לכם משתנה צמודה על סכום מאד גדול כך שהמסלולים האחרים יכולים לרדת עוד ובהנחה שתפרעו את הצמוד בהזדמנות הראשונה אם לא למה מלכתחילה ללכת על כל כך הרבה צמוד (אם אין בעיית החזר)
אם תקחו במקום זה משתנה כל שנה לא יהיה בכלל קנס באף שלב
סכום גבוה מדי / סיכון גבוה מדי.
אכן אך אם הוא מיועד לפירעון כנ"ל ומיועד רק להוזיל ריביות אז יש עוד בהחלט מה להוזיל
לדעתי לא זה הבנק המנצח בתיק קלאסי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה