כללי חוות דעת (עסקית)

• הוסף לסימניות
כשאני נותן מחשב טוב לעובד שעובד מהבית בכדי לאפשר לו לעשות את עבודתו במהירות וביעילות,
האם יש לי את הזכות לקבוע לו איזה תוכנות מותר לו להתקין במחשב ואיזה להוציא ובאיזה אתרים מותר לו להיכנס ובאיזה לא

יצויין שאני לא התחייבתי לספק את כלי העבודה, המחשב הינו רכושי הפרטי ואמור לחזור אלי לאחר תקופת החוזה

• הוסף לסימניות
הגיונית לא רק שמותר אלא יתכן שאתה חייב כדי לשמור על המחשב

• הוסף לסימניות
ברור! מה זאת אומרת?? אתה משאיל לו ברב טובך את המחשב שלך. זכותך לקבוע את כללי השימוש.

• הוסף לסימניות
לשמור על המחשב?

לי נראה דוקא לשמור על העובד... ועל הזמן...

טיים איז מאני.

עבדתי במקום עבודה מסויים, שמנהל מחלקת המחשוב היה מוציא כל ערב פלט עם כל הדפים שכל עובד ועובד גלש בהם...

בהרבה מקומות עבודה יש מן מסנן שלא נותן לקבל קליפים במייל!

אם מדובר בעובד שמקבל משכורת (על מנת לעבוד) ומקבל גם מחשב, ברור שיש זכות לבוס לקבוע לפחות איזה תוכנות שיהיו מותקנות במחשב הזה. אין כאן שאלה בכלל לדעתי.

יש מעסיק גדול בארץ (בתחום ספרי הקודש) שמעסיק עובדים בכמה דירות שכורות במקומות שונים בארץ ומפעיל שם מצלמות און ליין שמשדרות לבוס מה עושים העובדים בכל רגע נתון....

נכון שזה כבר קצת מוגזם, אבל אף אחד לא מכריח את השני לעבוד אצלו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרף;52164:
עבדתי במקום עבודה מסויים, שמנהל מחלקת המחשוב היה מוציא כל ערב פלט עם כל הדפים שכל עובד ועובד גלש בהם...

יש מעסיק גדול בארץ (בתחום ספרי הקודש) שמעסיק עובדים בכמה דירות שכורות במקומות שונים בארץ ומפעיל שם מצלמות און ליין שמשדרות לבוס מה עושים העובדים בכל רגע נתון....

..
מזה? אני בשוק? איך אנשים מסוגלים לעבוד ככה.
צריך אמון בסיסי בעובד, לא?
וואו, אני ממש לא מעכלת את הענין.

בקשר למחשב, מוכרת לי התופעה שמביאים לעובד מחשב לבית, ואם הבאת לו כנראה שהעובד הזה שווה את ההשקעה, להגיד לו איזה תוכנות לא להתקין לא נראה לי. אלא אם כן זה קאזה או כאלה, שאתה מפחד על וירוסים במחשב שלך.

אגב, איך אתה משלם לו? לפי עבודה או לפי שעה או חודשית ?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tali25;52166:
מזה? אני בשוק? איך אנשים מסוגלים לעבוד ככה.
צריך אמון בסיסי בעובד, לא?
וואו, אני ממש לא מעכלת את הענין.

בקשר למחשב, מוכרת לי התופעה שמביאים לעובד מחשב לבית, ואם הבאת לו כנראה שהעובד הזה שווה את ההשקעה,

אגב, איך אתה משלם לו? לפי עבודה או לפי שעה או חודשית ?

שווה את ההשקעה? כן
אימון בסיסי? כן
אימון מוחלט? לא
משלם חודשית על שעות מסויימות ביום

אגב, יש לי עובד ממנו אני מקבל תמונת מסך מהמחשב שלו כל חמש דקות,
הודעתי לו ע"כ בעת ההתחלה שזה תנאי קודם למעשה, והתנאי הזה רק עוזר לו
אולי לא היה נעים בהתחלה אבל כל אחד מבין שזה לטובת שני הצדדים

• הוסף לסימניות
אני חושבת שהמבחן של העובד הוא האם הוא מספק את הסחורה.
כל עוד הוא עומד ביעדים ובהספקים שסוכמו בינכם. כל חדירה לפרטיותו נראית לי לא ראוייה בכלל. גם אם מדובר במחשב שאתה סיפקת.
ובאשר לאתרים ולתוכנות, הרי שרק תוכנות ואתרים שגורמים נזק למחשב, או שמוסרית לא מקובלים עליך כמעסיק, יש לאסור. וניתן לבדוק זאת מידי פעם.
אבל לעבוד בהרגשה כזו של עין פקוחה באופן תמידי, נראה לי לא נעים בכלל ופוגם באימון וברגשה.

• הוסף לסימניות
מצטרף לדברי הסתר פנים.

• הוסף לסימניות
אם אתה אומר את התנאים מראש,
אתה גם יכול לקבוע שאתה יושב לידו כל היום - - -

(אם העובד מוכן, שיתמודד עם זה - - -)

אבל מנהל עסקים למדת קצת?
אם לא, כדאי לפחות שתקרא מאמרים - - -

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הסתר_פנים;52178:
כל עוד הוא עומד ביעדים ובהספקים שסוכמו בינכם.

נשמע שהסיכום הינו לפי שעות ולא לפי כמות חומר.
איך אפשר לדעת אם הוא עומד ביעדים שסוכמו?

והלא אם היה לו משרד והם היו יושבים באותו מקום, היה מותר למנהל לבוא להציץ בכל שעות העבודה אם הוא עובד או עושה משהו אחר! אז הוא מאפשר לעבוד מהבית, אולם מקפיד לעקוב אחר שעות העבודה. לא נשמע לי לא בסדר.

• הוסף לסימניות
בגלל הסיבה הזאת אני שונאת לעבוד לפי שעות! לא יכולה שמישהו יעמוד לי על הראש לבדוק אם אני נושמת על חשבונו...

• הוסף לסימניות
בלה בלה
לא למדתי קצת, למדתי הרבה. לא קראתי רק כמה מאמרים.

עיקרון אחד מומלץ יצא לי גם מעיון וגם מנסיון די גדול,
אין כללים כוללים, יצירתיות נדרשת עבור כל עובד

השאילה היתה האם יש לי את הזכות, העובד טען שלא...
כאילו, אם אני נותן מחשב אני לא יכול לדרוש שאת עבודותי הוא יעשה על המחשב הטוב ואת עסוקיו יעשה במחשבו האישי... אמרתי, בוא נשאל בפרוג.

בכל אופן, שוכנעתי מ"הסתר פנים" להוסיף בחוזה שורה,
"ואם צד ב' אינו עומד במלוא בכל היעדים וההספקים אזי..."

תודה לתורמים מזמנם
<!-- / message --><!-- sig -->

• הוסף לסימניות
אני חושב שאין כזה דבר לסכם עם העובד כאלו דברים.

העובד הוא לא קניין של המעביד, נכון שלמעביד יש זכות לבקש דברים מסויימים מהעובד, אבל עליו לזכור שהוא לא בנו.

חוץ מזה, שזה לא שווה טכנית, בסוף העובד מתעצבן ועוזב, וראינו כמה קשה למצוא עובד דרך הפורום.

• הוסף לסימניות
אגב, בקשר למשרה שהצעתי
המשרה עדיין פנויה קילבתי מעל עשר הצעות ואני מתנצל מראש לתשע שלא יתאימו
אקווה לשלוח תשובה בעוד כמה ימים
תודה לכל מי שהציע ושלח את פרי יצירותיו
עדיין ניתן לשלוח...

(אביגדור, ממש לא קשה למצוא עובדים דרך הפורום, קיבלתי הצעות של מוכשרים ומקצוענים ביותר!)

אשכול זה לא קשור לנושא, השאילה היתה לגבי עובד אשר לי נסיון רב איתו..........!!!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י זעליג_GP;52196:
אשכול זה לא קשור לנושא, השאילה היתה לגבי עובד אשר לי נסיון רב איתו..........!!!!!

ו...? חתול שחור עבר ביניכם?:)

מצטרף לדברי אביגדור, גם לי היו מעבידים שחשבו שאני קניין שלהם, והראתי להם את מקומם... וברוך השם תמיד הרווחתי מזה, והאמת שגם המעבידים שסמכו עלי תמיד הרוויחו מזה.

אם היית מרוצה ממנו אז תמשיך איתו נורמלי בלי מעקבים ובילושים, ואם לא אז תזרוק אותו מהחלון...

ד"א אפשר עדיין להציע את עצמי?

• הוסף לסימניות
אם אתה הולך לפי חוק נטו - - -
אז מותר לך לעשות כל דבר שאינו נוגד לחוק עובד/מעביד

וכל היתר בטח למדת במנהל עסקים/מהנסיון - - -

• הוסף לסימניות
ירושלמי, לא הבנתי.

על מה אתה מדבר?
האם מדברי נראה שאני מתעסק בחתולים שחורים או משחקי כח עם עובדים???
גם לך היו מעבידים שחשבו... אני כמעט נפגע מזה שאתה מכליל אותי בקטגוריה זו בלי להכירני :(.

לעולם לא זורקים אנשים מהחלון, אם יש התאמה הנה מה טוב, אם אין התאמה מנסים לגרום להתאמה תוך עזרה הדדית,
ואם אין התאמה נפרדים בכבוד...

אפשר עדיין להציע (על איזה שם?)

• הוסף לסימניות
טלי, גם אני עבדתי עם בוס כזה, שהיתה לו אפשרות להתחבר בכל רגע נתון למסך לראות במה העובדים עסוקים. ולאחרונה הועלתה אפשרות שהוא לוחץ על לחצן המיקרופון של הדלת בין משרדו למשרד שאר העובדים כדי לשמוע על מה מדברים.

ב"ה שאני כבר לא שם

• הוסף לסימניות
לא התכוונתי לפתח שיחה בנושא יחסי עובד מעביד
אבל היות ואני את תשובתי קיבלתי, לא איכפת לי להמשיך בנידון...

מעל שלושים וחמש אחוז מהזמן עליו משלמים המנהלים מבוזבז על ידי העובדים
כך אומר המחקר העולמי

כל מנהל מנוסה יודע שלכל עובד יש מגרעות ויתרונות
ביתרונות הוא צריך מפתח אימון בהדרגה, במגרעות הוא צריך ללחום בחכמה

חבל שיש עובדים שלוקחים זאת אישית, כנראה מנהליהם אינם עושים את זה טוב

כפי שהזכרתי לעיל יש עובדים אשר מותקנת במחשב שלהם תוכנה המאפשרת לי לראות צילומי מסך תכופים,
אך אני והם יודעים שאני מעולם לא משתמש בזה, זה נמצא שם כי לעובד צריך לשכון בתת מודע העובדה
שהוא לא עובד מרצונו הטוב, הוא עובד כי משלמים לו. נקודה.
רק אחרי זה, יש תוכניות להגברת מוטיבציה, יש רעיונות לשפר את ביצועי העובדים, יש סדרה של עשה ולא תעשה בעניני העסקת עובדים.

אבל מעבר לזאת, יש את הסיבה העיקרית למה עובד דורך על מפתן הדלת בכל בוקר, הסיבה למה הוא חייב
לבצע את עבודתו בשלימות ולנצל כל דקה, והיא, כי משלמים לו, לא אמרתי שזה מה שגורם לו להפיק את המיטב מכוחותיו גם לא שזה מה שנותן לו סיפוק.

אך זה בסיס שאם עובד אינו מוכן להכיר בו, חזקה עליו שיחליף מקום עבודה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה