כללי חוו"ד על תיק העבודות שלי

• הוסף לסימניות
שלום חברים !
חנוכה שמח!​

השבוע סימתי בהצלחה את לימודי הגרפיקה בביה"ס מנוטר בת"א, ורציתי לקבל חוו"ד והערות בונות לגבי העבודות והיצירות שלי .​

מצורף בזה מגזין שהוגש כפרוייקט סיום.​

בהזדמנות זו רציתי לכתוב תודה לנקי_כפיים שאישר אותי לכתיבה בפורום​

בברכה מסביב_לעולם​

קבצים מצורפים

• 83769.pdf
    1.5 MB · צפיות: 61
  • 83769.pdf
    1.1 MB · צפיות: 56
  • הוסף לסימניות
סליחה שאני לא מגיב

זה נראה יפה אבל עוד לא הספקתי להתעמק בזה, תגובות יבואו

• הוסף לסימניות
עדיין יש עוד הרבה במה להשתפר במיוחד בתחום הטיפוגרפי והעיצוב הכולל של הדף.
הרבה הצלחה בהמשך!

• הוסף לסימניות
בתור פרויקט סיום ללימודי גרפיקה- זה טוב מאד

אני מאמינה שכשתפתח את זה בעוד כמה שנים
תהיה מופתע איזה קפיצה עושים עם רכישת הניסיון ומהעבודה בשטח

הרבה הצלחה בהמשך!

• הוסף לסימניות
חוסר הנסיון ניכר בעיקר בטיפוגרפיה.
כמורה לעיצוב ולגרפיקה, שליוותה פרויקטי סיום בכמה קורסים, הבחנתי שהבעיה הכי קשה של הבוגרות היא שאין להן את המיומנות לזהות מהו פונט טוב. פשוט אין להן. ואי אפשר להסביר להן למה הפונט הזה "טוב" ולמה ההוא לא...
זה בא עם הזמן.
(לא אצל כולם כמובן, יש כאלו שלא רוכשים את המיומנות אף פעם...)
המון הצלחה בעולם המרתק הזה, וש"זה יבוא לך" בגדול...

• הוסף לסימניות
עבודות יפות.

טפטפת, תיארת בדיוק נמרץ הבעיה שלי. אני לא יודעת איזה פונט מקובל, איזה מודרני, איזה לא וממה להזהר.

לכן לאחרונה התחלתי לשאול גרפיקאים [לא במסגרת הפורום] כדי להמעיט טעויות

• הוסף לסימניות
נראה שיש לך רעיונות מעניינים לעיצוב, וגיוון יפה.

• הוסף לסימניות
שלום וברוך בואכם.
רואים על העיצוב שזה טרי. ואם אתה באמת מבין כ"כ טוב בצילום, אז אני מאמין שתצליח לכנס בזה ובגדול.
ואולי להרוויח על"ז יותר מצילום :)

נ.ב. אולי לכבוד ההתחלה תהנה אותנו תמלא לנו את המאגר בפוטופרוג;)

• הוסף לסימניות
יש לך התחלה טובה אבל יש לך המון מה ללמוד בהצלחה בהמשך בע"ה.

יש אנשים שחייבים להרוס...

• הוסף לסימניות
ראיתי את התגובות שכתבו לך וקצת התעצבנתי למה לא מפרגנים לך...
נכנתי לראות את תיק העבודות והבנתי למה הם הגיבו כך, אבל אל תביני אותי לא נכון! העבודות יפות ומושקעות, אבל כפי שאמרת בעצמך, עדיין אינך יודעת מה הולך יותר ופחות, אז תני לי לתת לך כמה עצות בסיס:
1. לעולם, ואני חוזרת: לעולם, אל תמתחי תמונה או טקסט מכיוון אחד בלבד. לא מקצועי. נקודה.
2. סוגי טקסט - ישנם פונטים שמיועדים לכותרות ופונטים שמיועדים לטקסט שוטף. באופן כללי, אם הפונט לא אמור לשדר את הכותרת (פונט שמשדר את הכותרת: לדוגמא - פונט דימדומים למילה דימדומים וכדו') יש לבחור פונט עבה ומלא ולא מצועצע. את המשחקים עם הטקסט להשאיר ללוגו. לטקסט שוטף, יש לבחור פונט דק, קריא מאוד גם באותיות קטנות, שניתן לעבות אותו לעוביים שונים כדי לסמן הבלטות וכדו'. כתבי יד מתאימים למודעות בנושאים חופשיים כמו קייט או לברכות אישיות וכדו', הכל לפי העיניין. את כתבי היד יש לבחור ראשית לפי הקריאות שלהם. הרבה מכתבי היד אינם קריאים. שנית - יש לראות את יופי כתבי היד ואת העובי שלהם - יש כתבי יד דקיקים שאינם קריאים מספיק. יוצאים מן הכלל זה אם הפונט משרת את מטרת הטקסט, כמו "שלום כיתה א'" שניתן ואף רצוי יהיה לכתוב בכתב לא כ"כ קריא כיאה לילד בכיתה א'.
3. הנחת הטקט - כל הצורות הנחמדות שאת מכירה מהWORDART בוורד - פסה (לא הולך). קשתות ישרות - כמעט רק במודעות חסידיות. קשתות מסובבות - נדיר. אלכסון וישר - in. אבל זהירות - לא להיסחף עם האלכסון יותר מידי ללמטה כמו בוורד (out) אלא אלכסון עדין. טקסט שוטף לכתוב בקטן. כמה קטן יותר טוב (כמובן שלא מוותרים על סעיף מס' 1: הוא חייב להישאר קריא). טקסט קטן משווה לדף מראה מכובד ונקי.
4. ערבוב - לא לערבב בעמוד אחד יותר מידי גופנים וצבעים. רק מה שחייב. גופן כותרת, גופן טקסט ואם יש צורך בעוד אחד וזהו. צבעים - צריכים להשתלב יפה ברעיון ובעין ולהבליט מה שרוצים. לדוגמא: יכול להיות שזום שחור בלוגו של צילום דיגיטלי במקום הירוק, היה יפה יותר ובולט יותר. הסתכלתי על הלוגו וחשבתי איזה לוגו יפה אבל מה זה הירוק הזה? יותר מידי צבעים מבלבלים את העין. נכון שיש התלהבות לנסות את כל הצבעים בעמוד אחד או במילה אחת כמו מעבר הצבעים בוורד (שאם יורשה לי להגיד, הרס כמעט כל חלקת חשיבה עיצובית אצל בני אנוש).

ועוד טיפ אם לא יהיה לך כוח לזכור הכל: מינימום.
מינימום גופנים, מינימום צבעים, מינימום משחקים. בקיצור: קלאסה. ותאמיני לי, לפי העבודה שלך, רואים שיש לך קלאסה...

וטיפ אחרון.
בהחלט אחרון.
כשאת מעצבת משהו, תחשבי על איזה חברה גדולה ותדמייני, האם הם היו מעצבים עם הצבעים האלה? עם הגופן הזה? זה עוזר לשלב ההתחלתי עד שמבינים לבד מה טוב ומה לא...

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
עדן, את מורה לגרפיקה? נשמע כך
יש לך כללים ברורים ונכונים
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
לא כותבים בשבוע הבאה, אלא בשבוע הבא.
שגיאות כתיב זה א' ב' להפחיד בוסים. תזהרי.
ע"ע מנדלסון מנלדסון

• הוסף לסימניות
מסביב, אתה עדין מסביב אבל יש לך את זה ובגדול.

גינגית אל דאגה, זה מגיע עם הזמן.
העיקר שיש לך מודעות (מלשון מודע) לזה.

• הוסף לסימניות
היות וביקשת הערות בונות
והיות וחבריי המלומדים כבר אמרו והעירו על כל מה ששלילי ולא נכון בעבודות שלך (הכל ברוח חיובית ולמטרה טובה כמובן - והכל נכון וצריך להפנים.)
אי לכך אני שמח לקחת את תפקיד ה"בונה" ולהגיב על כל מספר דברים יפים וחיוביים בתיק העבודות שלך.
ראשית המודעות שלך נקיות ומסודרת (בזק , כסא בר וכו...) מה שהופך אותם לנעימות לעיין אמנם נכון שדרוש שיפור ... אבל הקוצנפט טוב ונכון, הם מרוכזות ומעבירות מסר חד וברור שזה נהדר לראות, מרבית המפרסמים הקטנים מנסים "לדחוף" כמה שיותר אינפורמציה במודעה וזה הרבה פעמים יוצא מזעזע, אתה לעומת זאת לא נפלת בפח הזה והשארת מודעות רגועות וענייניות.
עמודי הכתבות שראיתי יפים מאוד(עמוד 8 ,7,11). הם רגועים ומסודרים והתמונות בהם מונחות בצורה מושכת ומעניינת.
הכותרת היא פשוטה מאוד ובאמת מתאימה לעלון (שוב.. דרוש שיפור אבל זה בכיוון הנכון)
מעבר לכל זה הסגנון שלך נעים וטוב - קצת שיפורים וקצת ניסיון ואתה שם .

המון הצלחה - מכולנו.

• הוסף לסימניות
קחו בחשבון גם ש'מסביב לעולם' לא רכש פונטים משובחים עבור עבודת הגמר שלו...
זה ודאי משפיע על המראה הכללי.

• הוסף לסימניות
תודה רבה על כל ההערות הבונות

לפניכם תיק העבודות שלי כפי שאני רוצה\ עומד להציג לאנשים ....אשמח לשמוע את חוות דעתכם המלומדת (אם למישהו יש הצעת עבודה מענינת באזור המרכז אשמח לשמוע)

קבצים מצורפים

• 83769.pdf
    1 MB · צפיות: 23
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י מסביב_לעולם;50802:
שלום חברים !

חנוכה שמח!​

השבוע סימתי בהצלחה את לימודי הגרפיקה בביה"ס מנוטר בת"א, ורציתי לקבל חוו"ד והערות בונות לגבי העבודות והיצירות שלי .​

מצורף בזה מגזין שהוגש כפרוייקט סיום.​

בהזדמנות זו רציתי לכתוב תודה לנקי_כפיים שאישר אותי לכתיבה בפורום​

בברכה מסביב_לעולם​
בס"ד
מה זה Absolut Camera? אם הכוונה לאבסולוטי - מוחלט, אז הכתיב שלו הוא - Absolute, ומה שייך מצלמה מוחלטת - אם מישהו יודע? או שיש לזה משמעות אחרת, נא ללמדני!

• הוסף לסימניות
הערה בונה:
במודעה של בזק, מתחת את המטבע בלא פרופורציה.
אין איזון בין הגובה לרוחב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה