חוזה ידידותי למי שרוצה..

• הוסף לסימניות
ראיתי כמה אשכולות בנושא.
הנה החוזה שלי - כחוצניקית, אני לא ממש מתחברת לרשמיות הישראלית... אני רוצה שהלקוח יקרא את מה שכתבתי, אולי אפילו יהנה, יבין היטב, ויחתום.
(אגב, הומור גם מביא לקוחות - ידעתם?)

אז הנה החוזה שלי - בהחלט לא מתאים לכל אחד.

בהצלחה לכולנו.

[FONT=&quot]לקוח יקר![/FONT]
[FONT=&quot]אני מודה לך על שנתת בי אמון, ומקוה שנהנה משיתוף פעולה פורה ועבודה שתשביע את רצונך.[/FONT]
[FONT=&quot]להלן כמה כללים חשובים. חשוב לקרוא אותם לפני תחילת העבודה, על מנת למנוע בעיות ואי-הבנות מאוחר יותר. בסוף העמוד תתבקש לחתום על המסמך. בחתימתך הינך מאשר כי קראת והסכמת לכללים אלו.[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
1. [FONT=&quot]המחיר אינו כולל מע"מ[/FONT]
[FONT=&quot]במידה והנך לקוח מחו"ל, בעל עסק רשום בחו"ל, והשימוש בעבודה יהיה בחו"ל בלבד, העבודה תהיה פטורה ממע"מ. [/FONT]

2. [FONT=&quot]מה כוללת העבודה?[/FONT]
[FONT=&quot]במידה וסיכמנו על עבודה בתשלום גלובאלי, העבודה כוללת סקיצה ראשונית, ובמידה ואינך מרוצה, עד שתי סקיצות נוספות. לאחר מכן, כל סקיצה נוספת תתבצע בתשלום, לפי המחיר הקבוע לשעה.[/FONT]
[FONT=&quot]לאחר שסיכמנו על הסקיצה עימה נעבוד, תוכל לבצע שינויים עד פעמיים. במידה ותרצה שינויים נוספים גם אחרי אותן פעמיים, העבודה תתבצע בתשלום לפי המחיר הקבוע לשעה.[/FONT]

3. [FONT=&quot]מתי אני משלם?[/FONT]
[FONT=&quot]את התשלום יש לבצע לפני קבלת העבודה המוגמרת והמוכנה לדפוס. חשוב שתהיו מודעים לכך, כי במקרים רבים, ובעיקר בעבודת עיצוב, העבודה נעשית בלחץ של זמן וצריכה להגיע לדפוס תחת מגבלת זמן צפופה למדי. לכן, חשוב שתכינו את התשלום מראש על מנת למנוע עיכובים מצערים לאחר מכן. עבודה שלא תשולם במלואה – לא תוגש לדפוס!! (כמובן, ובמידה ומדובר בעבודה מסוג שונה, כגון אתר מקוון או דיסק לצפיה, התוצר הסופי לא יוגש עד לאחר התשלום).[/FONT]
[FONT=&quot]אני ממליצה לקרוא את הסעיף הזה פעם שניה, על מנת למנוע עוגמת נפש מאוחר יותר..[/FONT]

[FONT=&quot]עבודות שמחירן עולה על $300 – ישולם חצי לפני תחילת העבודה, וחצי בסופה. שוב, לפני קבלת התשלום הראשון, לא אוכל להתחיל בעבודה, ולפני קבלת התשלום השני, לא אוכל להגיש את העבודה המוגמרת.[/FONT]

4. [FONT=&quot]ואם התחרטתי?[/FONT]
[FONT=&quot]מצטערת, אין כל אפשרות לבטל את העיסקה לאחר שסיכמנו. במקרים רבים אני מבטלת עבודות אחרות כדי לפנות את הזמן המתאים לעבודה שלכם, חשוב שתהיו שלמים עם ההחלטה שלכם כאשר הנכם מסכמים על העבודה. עבודה מבוטלת תחוייב בתשלום של 10% ממחיר העבודה. (לא חבל?)[/FONT]

5. [FONT=&quot]האם אוכל לקבל את הקובץ הפתוח?[/FONT]
[FONT=&quot]ברוב המקרים, העבודה אינה כוללת את הקובץ הפתוח. ניתן לקבל את הקובץ הפתוח בתשלום נוסף.[/FONT]

6. [FONT=&quot]איזה סוג טקסטים לשלוח?[/FONT]
[FONT=&quot]כאשר אני נאלצת לעבוד עם טקסטים מוכנים, חשוב שהטקסטים יהיו קריאים, ברורים, וסופיים. תיקונים ושינויים לטקסט לאחר תחילת העבודה יחוייבו בתשלום, משום שדבר זה מעכב ומאריך מאד את העבודה. לכן חשוב שתוודאו שהטקסט ששלחתם הינו הטקסט הסופי. כמובן שיש להעביר את הטקסט על קובץ וורד, ולא בכתב יד...[/FONT]

7. [FONT=&quot]מה אני יכול לדחוף לתוך אותה עבודה?[/FONT]
[FONT=&quot]ובכן, לא לוגו... במידה ואני מעצבת לכם פרסומת, לדוגמא, הפרסומת בהחלט אינה כוללת את עיצוב הלוגו. תוכלו לשלוח לוגו מוכן, לשלם לי על עיצוב לוגו (וזה בהחלט פרוייקט בפני עצמו), או לחילופין – להתפשר על מודעה ללא לוגו. בכל מקרה, חשוב לדעת כי הלוגו הינו פרוייקט מורכב ונפרד לחלוטין.[/FONT]

8. [FONT=&quot]ומה עם לוח זמנים?[/FONT]
[FONT=&quot]ובכן, החלק הבא נכתב בעיקר לטובתכם. לעתים עבודות[/FONT] "[FONT=&quot]נסחבות" עד אין קץ, והעבודה נמאסת על כל הצדדים. אני מצידי משתדלת מאד לסיים את העבודות במשך זמן סביר מרגע קבלתן. השתדלו גם אתם לעשות את חלקכם (לשלוח קבצים חסרים, להגיב על מיילים, לאשר וכו') על מנת שהעבודה תסתיים במהירות ובנינוחות עבור כולנו.[/FONT]
[FONT=&quot]לא אוכל להתחיל בעבודה לפני שאקבל מכם את כל הקבצים הדרושים.[/FONT]

9. [FONT=&quot]סיכמנו על מחיר – למה העלית?[/FONT]
[FONT=&quot]אנא זכור – סיכמנו על מחיר מסוים לעבודה מסויימת וספציפית מאד. באם הדרישה (שלך..) השתנתה במהלך העבודה (החלטת על גודל אחר, על שינוי בסוג העבודה, נוספו דרישות וכו') – גם המחיר ישתנה בהתאם. אנחנו נעמוד בקשר במשך כל הזמן, ואני אסביר לך במידה ומה שביקשת לשנות אינו תואם את ההסכם שלנו.[/FONT]

10. [FONT=&quot]אני רוצה את אותו הקובץ כמה פעמים, רק עם שינויים קלים...[/FONT]
[FONT=&quot]אין בעיה, אבל זו כבר עבודה נפרדת. תידרש לשלם על הקבצים הנוספים (כמובן שהמחיר לא יהיה גבוה כמו הראשון. אבל על המחיר נדבר כבר בנפרד..)[/FONT]

11. [FONT=&quot]המחיר כולל את ההדפסה?[/FONT]
[FONT=&quot]אז זהו, שממש לא. [/FONT]
[FONT=&quot]אני הגרפיקאית והמעצבת. יש בעל מקצוע אחר ששמו דפס, ועבודתו נפרדת לחלוטין מעבודתי. במידה ותרצה, אוכל גם לקחת את הפרוייקט של ההדפסה על עצמי ולשחרר אותך מעולו, כמובן בתשלום נפרד (אחוזים ממחיר ההדפסה). [/FONT]

12. [FONT=&quot]מה נעשה במידה והתגלעה אי הסכמה בינינו?[/FONT]
[FONT=&quot]בוא נקוה שזה לא יקרה. אבל במידה ולא נגיע לעמק השווה בנוגע למשהו, יקבע הרב ישראל ברזובסקי בביתר עילית את הפסק.[/FONT]

13. [FONT=&quot]מה זה הסימן הזה בצד המודעה?[/FONT]
[FONT=&quot]זה הסמל שלי, "פפריקה", המופיע על (כמעט) כל עבודותי.[/FONT]
[FONT=&quot]אל דאגה – זה רק מוסיף למראה המקצועי שלך.[/FONT]

14. [FONT=&quot]למה יש כאן תוספת של $10 על המחיר שסיכמנו?[/FONT]
[FONT=&quot]טוב, אז זה לא ממש אמור להגיע אליך בהפתעה. במקרים רבים במהלך העבודה אני קונה תמונה מחברות תמונות מקצועיות (את המקצועיות תראה בתמונה) על מנת להשביח את הפרסומת או העבודה שלך. המחיר משתנה, אך באופן כללי הינו כ-$10 לתמונה קנויה. אני לא אקנה את התמונה עד שאקבל ממך אישור, אך התשלום על התמונה יתוסף למחיר העבודה.[/FONT]

15. [FONT=&quot]על מה לא תקחי אחריות?[/FONT]
[FONT=&quot]ישנם כמה דברים שאינם תחת אחריותי.[/FONT]
[FONT=&quot]אני עושה כמיטב יכולתי להגיש עבודה מוגמרת ויפה. אולם האחריות לבדיקה אחרונה ואישור העבודה הוא על הלקוח בלבד!! במידה ונמצאה טעות לאחר ההדפסה – לא אוכל לקחת אחריות על כך![/FONT]
[FONT=&quot]גם את הסעיף הזה כדאי לקרוא פעמיים..[/FONT]
[FONT=&quot]בנוסף, מכיון והדבר אינו בידי, לא אוכל לקחת אחריות על התוצאה המודפסת. ישנם הבדלים גדולים בין בתי הדפוס ואיכויות ההדפסה שלהם. אני אוכל להמליץ על בתי דפוס שהיה לי איתם נסיון טוב בעבר, אך לא אוכל לקחת אחריות על עבודתם. בכל מקרה אני ממליצה על שני דברים:[/FONT]
[FONT=&quot]- [/FONT][FONT=&quot]לדרוש סקיצה אחת מודפסת לפני תחילת הדפסת כל הכמות.[/FONT]
[FONT=&quot]- [/FONT][FONT=&quot]"לעמוד להם על הראש". אכן, הלקוח ה"נודניק" יקבל את העבודה הטובה יותר שם...[/FONT]
[FONT=&quot]נקודה נוספת שכדאי לזכור: מן הסתם המסך שלכם אינו מסך מקצועי, ולכן הצבעים שהנכם רואים במהלך העבודה על המסך שלכם, אינם הצבעים המדויקים שאני עובדת עמם (ולעתים ההבדל ממש עצום). גם לכן חשוב לראות סקיצה אחת מודפסת לפני שמאשרים לדפס להדפיס את כל הכמות.[/FONT]

[FONT=&quot]ועכשיו שהבנו במה מדובר, אנא חתום שהבנת והסכמת, ואז קדימה – לעבודה![/FONT]

[FONT=&quot]על החתום:[/FONT]

• הוסף לסימניות
נראה לי שבתור לקוח הייתי נלחצת עד מוות ובורחת לגרפיקאי פחות קפדני.
-מצד שני אם הייתי בלחץ שהעבודה תצא מוקפדת וטובה ככל האפשר הייתי מתרשמת מריבוי הפרטים בידיעה שמדובר במי שיודע מה שהוא עושה.

• הוסף לסימניות
ההתחלה לא נראית מחמירה מדי? את ההמשך דוקא אהבתי, אפשר לאמץ את הרעיון?

• הוסף לסימניות
נהנתי מאד! לדעתי זה עושה חשק ללקוח לעבוד איתך.

• הוסף לסימניות
יפה מאוד, חוזה שלא משאיר שום חור.

• הוסף לסימניות
אפשר - העליתי על מנת לשתף ושתוכלו גם אתם להשתמש בזה.

בקשר למה שכתב/ה "נוי" - אולי. שווה לי לקחת את הסיכון ולא להתקע עם לקוחות שלא משלמים או שמשלמים מעט מידי על עבודה מתסכלת שסיכמנו משהו אחד והם "לא הבינו" וכו' וכו'.
החוזה הזה הוא עוד אחרי שקיצצתי ממה שכותבים אחרים, בעיות שאני לא ממש נתקלתי בהן לא הכנסתי.

סתם כך, אני מאמינה מאד בחביבות ללקוח. כבר כשאני שולחת את החוזה אני "מרגיעה" אותו ואומרת שאני שולחת לו חוזה גנרי "שאני שולחת לכולם" (משום מה זה משפט מרגיע..) - ואומרת לו שהרוב ברור מאליו אבל במהלך עבודתי ראיתי שכדאי שהכל יהיה כתוב וברור מההתחלה אז זה ליתר ביטחון. לקוחות מקבלים את זה ברוח טובה בד"כ.
כמו"כ אני מוסיפה ואומרת שאם יש להם משהו להוסיף אשמח לשמוע. בד"כ אין אבל כבר קרה שלקוח רצה להוסיף סעיף לטובתו ועשיתי זאת בשמחה (כשמדובר במשהו סביר). למה לא - זה גם נותן הרגשה טובה.

• הוסף לסימניות
מפחיד אבל משכנע(מצד הלקוח כמובן)...
יישר כוח!

• הוסף לסימניות
מה שיפה בסגנון הזה שהוא מסביר במילים פשוטות עד שגם הלקוח הכי פחות אינטליגנטי מבין היטב את התנאים, אבל דווקא בזה יש גם צד לשלילה,

קראתי את החוזה מילה במילה. בתור בעלת העסק נהנתי מאוד שנגעת בכל הנקודות הבעיתיות עם לקוחות, אך מתוך כניסה לראש הלקוח הרגשתי שאת רק מגבילה ומגבילה ו"המחיר לא כולל כלום", טוב הגזמתי אבל שוב זה מצד התחושה שמתקבלת כאשר אני יודעת שאני משלמת על משהו אבל ואבל ואבל... לעומת החוזה הישן והטוב (בסגנון שהעלו כאן בעבר) בו עם כל שורה שהוא קורא מרגיש הלקוח יותר ויותר הערכה יש לו תחושה שהוא חותם על חוזה מול אדם מקצועי, שלא עושה עסק מכל סעיף אלא רק כעניין טכני. מקווה שהובנתי.

יתכן שע"מ להקהות את התחושה הלא נעימה הזו יעזור לך להוסיף עוד מספר שורות בהתחלה על טיב העבודה שהלקוח יקבל, על מה שכן כלול בתשלום (יחס, שירות, רמת גימור, וכו')

נ.ב. לא הבנתי היכן הכנסת הומור? או שזה ההומור בשבילנו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אייטש די;647035:
נ.ב. לא הבנתי היכן הכנסת הומור? או שזה ההומור בשבילנו?

מעניין שגם אני מנסה לחפש פה את ההומור...

נראה לי שזה מדי ארוך ומתיש וגם קצת מאיים לקרוא אל כל המגילה הזאת...
אבל כנראה לכל גרפיקאי מתאים סגנון אחר של חוזה אז טוב שיש גם את זה פה אבל אני יותר התחברתי לחוזים אחרים שהעלו פה בעבר.

• הוסף לסימניות
קניתי את הרעיון. תודה לך!

• הוסף לסימניות
לדעתי בחתימה על חוזה אין מנוס מרשמיות. חוזה הוא חוזה, נקודה. מרוב מלל את עלולה לגרום ללקוח לחשוב שאולי מישהי "מסדרת" אותו ומחתימה אותו על סעיפים דרקוניים שמוגשים במילים נחמדות. אותי זה השאיר עם תחושה של משהו מתנצל: כאילו את אומרת לו: בבקשה תבין אותי אני לא רוצה להיות קשוחה איתך אבל אלה הם הכללים שלי ואתה חייב לחתום עליהם. אל תשכחי: כשהוא קורא את זה הוא עדין לא בידים שלך... והוא עלול להתחיל להסס: היא נורא נחמדה, הגרפיקאית הזו, אבל לא בא לי לחתום על החוזה הנחמד שלה...
לי יש חוזה הכי רשמי שיכול להיות ומעולם לא קרה שהגענו לשלב של החתימה והלקוח נסוג...

• הוסף לסימניות
יפה שהתאמצת להעלות את כל הנקודות
אך עם כל זה נראה שה'חוזה' הזה מתאים יותר לאתר אינטרנט בסגנון השאלות תשובות מאשר לחוזה מקצועי.

כדי לא להפחיד את הלקוח מריבוי פרטים, אני חילקתי את החוזה שלי ל2 חלקים:
חוזה עליו הלקוח חותם, המציין את פרטי הלקוח, שכה"ט, תנאי התשלום ופירוט מה הלקוח מקבל ומה אינו כלול בשכה"ט (למשל הדפסות, תשלומים לספקים וכד') (בחוזה שלך יש יותר הדגשה על מה הוא לא מקבל וזה לדעתי מרתיע)

בדף נפרד הלקוח מקבל מידע כללי, סדר העבודה , טלפונים נחוצים, מחירים משוערים של ההוצאות הנוספות שיהיו לו חוץ ממני, פירוט על שינוי בתנאי התשלום במקרים מסויימים, שעות מענה טלפוני וכו'.
הלקוח מודע שמסמך זה מחייב אותו, אם כי אינו חותם עליו
(וא"א לבוא אח"כ ולטעון 'לא ידעתי'-כי אז אני יכולה לטעון בעייתך שלא קראת!)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ניקול;647159:
כדי לא להפחיד את הלקוח מריבוי פרטים, אני חילקתי את החוזה שלי ל2 חלקים:
חוזה עליו הלקוח חותם, המציין את פרטי הלקוח, שכה"ט, תנאי התשלום ופירוט מה הלקוח מקבל ומה אינו כלול בשכה"ט (למשל הדפסות, תשלומים לספקים וכד') (בחוזה שלך יש יותר הדגשה על מה הוא לא מקבל וזה לדעתי מרתיע)

בדף נפרד הלקוח מקבל מידע כללי, סדר העבודה , טלפונים נחוצים, מחירים משוערים של ההוצאות הנוספות שיהיו לו חוץ ממני, פירוט על שינוי בתנאי התשלום במקרים מסויימים, שעות מענה טלפוני וכו'.
הלקוח מודע שמסמך זה מחייב אותו, אם כי אינו חותם עליו
(וא"א לבוא אח"כ ולטעון 'לא ידעתי'-כי אז אני יכולה לטעון בעייתך שלא קראת!)

נשמע אולטימטיבי. מותר לבקש לראות אותו? (אפילו שהוא קשור לעיצוב פנים...)

• הוסף לסימניות
אהבתי ממש. לא משאיר שום חור ושום פינה, עם זאת לא טרחני ומאיים. דווקא הקלילות שבה הוא נכתב, נותן לי הרגשה בתור לקוח שאנחנו חברים...

• הוסף לסימניות
התלבטתי אם להגיב או לא, קיוויתי שמישהו יעיר לפני, אבל אני רואה שאנשים מאוד אוהבים את החוזה הזה, ואני, במחילה, חושב שזה פשוט מסמך גרוע.

הבעיה המרכזית היא שהוא לא יעיל מבחינה משפטית ועלול לגרום לבעיות במקרים שיתעוררו מחלוקות.
דבר שני, הוא מנוסח בצורה בוטה ואישית- זה לא מקצועי. מעבר לחוסר הטעם הטוב שיש בחלק מהניסוחים, הסגנון הזה גם גורם לבעיות לשוניות בחלק מהניסוחים ומחזיר אותנו שוב לבעיה הראשונה..
יש סעיפים שאין להם תוקף משפטי בכלל מכיוון שהם נכתבו בצורה מליצית ושנונה במקום בבהירות ובאופן חד-משמעי.

לדוגמה:
סעיף 7 שואל: "מה אני יכול לדחוף לתוך אותה עבודה?" - שאלה משונה כשלעצמה, כלקוח, לא מחמיא לי שיתיחסו אלי כאחד שמנסה "לדחוף" דברים...
אבל התשובה, עוד יותר משונה: בתמצית, התשובה אומרת: "אם הזמנת פרסומת, לא תקבל לוגו חינם." (שכוייח)
מה למען השם הסעיף הזה תורם להסכם שלנו? כלום.

סעיף 8 שמדבר על לוחות זמנים, לא מחייב אותך או את הלקוח לשום דבר חוץ מ"השתדלות".
"אני מצידי משתדלת מאד לסיים את העבודות במשך זמן סביר"
"השתדלו גם אתם לעשות את חלקכם"
מה זה להשתדל? מה זה זמן סביר? בשביל מה אנחנו כותבים חוזה? זה לא מסמך הצהרת כוונות, זה חוזה למען השם.

ברוב המקרים, העבודה אינה כוללת את הקובץ הפתוח.
ברוב המקרים? מה זה אומר? אולי אני המקרה היוצא דופן?
ניתן לקבל את הקובץ הפתוח בתשלום נוסף.
האם זה אומר שאת חייבת למכור את הקובץ הפתוח במידה והלקוח מבקש?

ועוד ועוד דוגמאות שלא היה לי כוח להתחיל לפרק, אבל כמעט כל סעיף משאיר אחריו איזשהו ערפל ושאלות פתוחות. גם איפה שיש התייחסות היא כתובה בנוסח לא מחייב כנ"ל...

חוץ מזה, השפה מאוד לא מקצועית.
לא כותבים בחוזה דברים כמו:
"לעתים עבודות "נסחבות" עד אין קץ, והעבודה נמאסת על כל הצדדים."
"מה אני יכול לדחוף לתוך אותה עבודה?"
"אז זהו, שממש לא"
"טוב, אז זה לא ממש אמור להגיע אליך בהפתעה"
"אנחנו נעמוד בקשר במשך כל הזמן, ואני אסביר לך במידה ומה שביקשת לשנות אינו תואם את ההסכם שלנו."
"לא חבל?"
"בכל מקרה אני ממליצה על שני דברים..."
(פינת הטיפ ללקוח? -לא בחוזה.)

וזה לא קשור לחוצניקים וישראלים, גם באמריקה בפורטוגל ובטורקיה, מנסחים הסכם עסקי באופן מקצועי, תוך שימוש במונחים מקצועיים והגדרות מדוייקות של תחומי האחריות וגבולותיהם הברורים והחד-משמעיים.
את ההומור והסחבקיות - שבהחלט יכולים לתרום לשיפור מערכת היחסים עם הלקוח - משאירים לסיטואציות לא-פורמליות.

אני מנסה לדמיין חוזה שכירות עם סעיפים כמו:
למה בסוף השנה פרעת את הצ'ק פיקדון שלי?
טוב, אז זהו, שזה לא ממש אמור להגיע אליך בהפתעה, אם לא תשלם את חשבונות המים והארנונה, אני איאלץ לפדות את הצ'ק ביטחון שלך (לא חבל?)

אני בטוח שעבדת קשה להכין את המסמך הזה אבל חבל להטעות אנשים (ואת עצמך) שעלולים להשתמש במסמך שאינו נותן מענה הולם לצורך שלשמו הוא נכתב ואף עלול להזיק.

• הוסף לסימניות
אני מנסה לדמיין חוזה שכירות עם סעיפים כמו:
למה בסוף השנה פרעת את הצ'ק פיקדון שלי?
טוב, אז זהו, שזה לא ממש אמור להגיע אליך בהפתעה, אם לא תשלם את חשבונות המים והארנונה, אני איאלץ לפדות את הצ'ק ביטחון שלך (לא חבל?)

להצליח להכניס את כל המילים הלא-רשמיות והטעויות הדקדוקית במשפט אחד, זה גם כישרון לא רע! :)

• הוסף לסימניות
קראתי את דברי SHIA, שאני מאוד מכבדת את דעתו (באופן כללי, וגם הפעם).
בכל אופן, אהבתי את הצורה של הסכם העבודה (האמת, שבכלל לא התעמקתי תוכן ולא קראתי אותי). המבנה של שאלות ותשובות, ולא של סעיפים ותתי תתים של סעיפים, מאיר פנים ללקוח המצוי יותר מאשר הסכם רשמי ומאיים.
שלחתי פעם ללקוח הסכם עבודה. עבדתי עליו זמן רב והוא היה מגובש היטב, אבל הלקוח נרתע. אמנם לא נפרדו דרכנו, אבל שינינו את צורניות החוזה לידידותי יותר, וכך היה לו טוב יותר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה