חוזה ידידותי למי שרוצה..

• הוסף לסימניות
לא עבדתי כל כך קשה, אתה יכול להרגיש בנוח.
המטרה שלי - אם זה לא היה ברור - לא היתה ליצור עוד חוזה נוסח חוזה שכירות וכדומה. ישנם הרבה גרפיקאים שמשתמשים בחוזה רשמי "ומקובל משפטית" - וזה אכן דבר מצוין - אני לא מאלו וב"ה מעולם לא נזקקתי לכך.
הקובץ הזה נוצר בסך הכל על מנת לספר ללקוח מה העבודה כוללת, ומה לא. ועל כך קיבלתי דווקא פידבקים מצוינים מהלקוחות.
כך שאין לי כל כוונה לשנות אותו, ובוודאי שלא לחוזה "רשמי" - לא חיפשתי אחד כזה וב"ה עוד לא נתקלתי, במשך 9 שנות עבודתי, בבעיה חמורה כל כך שדרשה אמצעי ביטוח שכזה (למרות שזה נוגד את כל הכללים של הפוליטיקלי קורקט כאן בפרוג..).
אם תשווה את מה שכתבתי לחוזה מקצועי - בוודאי שתגיע לכל הרשימה המרשימה של הטענות, אבל מי ביקש להשוות סוס לרכב???
שם יש חוזה, כאן יש מכתב בו אני מספרת ללקוח מה הכללים שעליו לדעת לפני שהוא מתחיל.
כפי שכתבתי כבר בפוסט הראשון - זה בהחלט לא מתאים לכל אחד.
אני לא רשמית, והיחסים שלי עם לקוחותי (ב"ה!) אינם רשמיים יתר על המידה.
אולי פשוט זכיתי בלקוחות טובים מהרגיל (ו..אהם.. כאן יש בהחלט הבדל בין חוצניקים לישראלים אבל לא ניכנס לזה). הבעיה שלי מעולם לא היתה הפרת כללים. הבעיות היחידות שנוצרו במהלך שנות עבודתי היו עקב אי הבהרה של ה"כללים" מראש. את זה בא העמוד הזה לפתור וב"ה הוא אכן עושה זאת בהצלחה.
מי שמחפש את זה - מוזמן להשתמש בשלי בשמחה.
מי שמחפש חוזה - יש כאן כמה אשכולות מצוינים בנושא. מנוסחים בצורה הטובה ביותר שיכול להיות וחסינים משפטית...

*נ.ב. החוזה שלי הוא באנגלית, לא בעברית. תרגמתי אותו לתועלת חברי פרוג כך שיתכן בהחלט ויהיו בו טעויות לשוניות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טורקיז;647017:
ההתחלה לא נראית מחמירה מדי? את ההמשך דוקא אהבתי, אפשר לאמץ את הרעיון?

קיבלתי.
כנ"ל עם מי שציין את ההוספה של זכויות הלקוח בהתחלה. האמת היא שבתחילה היתה לי רשימה קצרה של "התחייבויות" שלי, אבל זה תקע אותי בכמה מקרים וסיבך את העניינים (לדוגמא: אם אני מבטיחה את העבודה בתוך שבועיים [שזה כמובן משתנה מעבודה לעבודה] - אח"כ קשה מאד להתווכח ולהסביר ללקוח שאם לקח לו שבוע רק להגיב לסקיצה הראשונה שלי, הוא לא כל כך יכול לבוא אלי בטענות..).
זה התחיל להיות מסורבל והורדתי את זה.
אבל הרעיון של כמה שורות חביבות בהתחלה הוא נכון ואני מאמצת אותו (...כשיהיה לי זמן..)

• הוסף לסימניות
מהמם. לא נכנסתי אתמול לעול ם הגרפיקה, רק לפני 15 שנה, אב ל בחוזה כל כך ברור לא נקתלתי. אפשר להשתמש ברעיונות?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה