גם וגם.עוד שאלה:
הוא עובד עם מתווכים או שמפרסם בעצמו?
כי אם הוא מפרסם בעצמו ושולח לקוחות הגיוני לבקש שיבוא להראות להם את הדירה, אולי זה יגרום לו לרצות לצמצם ולרכז את הביקורים.
ככה גם לא תצטרכו להסתובב עם כל אחד ולהראות/להסביר וכו'.
כשמגיע מתווך הוא מראה בעצמו ומקסימום שואלים אתכם כמה שאלות.
זה הבעיה שלפי חוזה חייבים.... הלכתי לקרוא בעיון את החוזה... כנראה לא קראתי אותו מספיק שחתמתי.מה מזיק?
זו הדירה שלה כעת והיא לא חיבת להכניס אליה שום אורח!
אלי לאה יקרהשלום לכולם,
שכרנו דירה עם חוזה לשנה וחמישה חודשים (כבקשת בה"ב). לא ידענו שבעל הבית קיבל מפתח מהקבלן לדירה שניה שקנה כמה ימים לפני החתימה שלנו, ונראה שתכנן למכור את הדירה ששכרנו בתוך שנה וחצי (כדי לחסוך במס רכישה ושבח) אבל לא עדכן אותנו על כך בחוזה. אנחנו חשבנו לגור כאן לטווח ארוך, כי הדירה שלנו - בדירה בהנחה תהיה מוכנה עוד 5–6 שנים ובשביל זה שכרנו דירה גדולה ויקרה יותר - לחסוך מעברים...
לאחרונה הודיע לנו שהוא מתכנן למכור את הדירה ובתוך שנה בלבד בגלל שינוי בחוק לגבי מס שבח.
מגיעים הרבה אנשים לראות את הדירה – בערך שלוש פעמים בשבוע, עם תיאומים ושיחות רבות – מה שמפריע מאוד, במיוחד שאני בהריון מתקדם ושפעת.
אנחנו מתוסכלים מאד מהמצב ומרגישים מרומים (כלפי חוץ אנחנו מחייכים אליו עדיין....) למרות שהחוזה ימשך גם עם הקונה החדש אך לא ברור אם הוא יתן לנו להאריך/יעלה את שכר הדירה או שיבוא לגור פה בעצמו, ולא תכננו את הבלאגן הזה, וכן אנחנו לא בנויים למעבר נוסף כרגע מה שכרוך בכאב ראש גדול באזור מגורינו.
שאלותיי:
- האם זה התנהלות לא הוגנת כלפינו?
- האם מקובל לבקש הנחה בשכירות בגלל הביקורים הרבים וההפרעה?
תודה רבה שהקשבתם לתיסכול שלי עד כאן----
100% אנחנו צעירים, וזה אחד המסקנות שאנחנו לוקחים מהסיפורלכתחילה כשרוצים לשכור דירה לטווח ארוך צריך להעמיד את הדברים על השולחן, ולא לשכור דירה יותר גדולה ויותר יקרה בלי שהמשכיר מודע לרצונות שלכם.
זה לא הפרת חוזה מצידנו?חבל שכל הזמן אתם דואגים לבעיה שלו והצורך שלו
הוא דואג לעצמו מצוין
אתם תדאגו רק לעצמכם
כדאי לשאול רב מוכר בשכונה אם זה בסדר
אני בטוח שכן אבל אני לא רב
ואז תגידו יפה למשכיר בחודש הקרוב אין שום אפשרות להגיע הביתה
ואין מה להתקשר בשום אופן
אם תתעקשו על הצורך שלכם בפרטיות ובשפיות הוא יבין אתכם ויתגמש לקראתכם
חשוב מאוד לקרוא חוזה לפני חתימה, לפחות תלמדו לדירה הבאה.זה הבעיה שלפי חוזה חייבים.... הלכתי לקרוא בעיון את החוזה... כנראה לא קראתי אותו מספיק שחתמתי.
איזה חוצפן, [ואני לא יודע בכלל אם מותר לכם להגיד רק יתרונות ולהטעות את הקונים].אגב קיבלנו ממנו מייל עם גערה שאחד מהאנשים שהיה פה אמר למתווך חיסרון שהוא עובדתי על הדירה ולא ניתן להתווכח וכל אחד שבא יודע ממנו או עושה בירור קטן ומתוודע לעניין.
בא אלינו טענה כאילו אנחנו לכלכנו על הדירה... וביקש מאיתנו לומר רק את היתרונות.
לכן שאלתי אם מותר לבקש "דמי שיווק", קשה לי לעשות מעבר למה שאני צריכה שאני מרגישה שהוא לא היה הוגן איתנו....בתור מחפש דירה שרואה המון דירות.
יש הבדל עצום, בין אם בעלי הדירה עצמם גרים ומראים את הדירה. או שזה שוכרים.
פשוט עולם אחר, כשזה המוכר עצמו תמיד הדירה מצוחצחת נקייה ומזמינה,
ואצל המון שוכרים המצב מזעזע ומעורר בחילה.
[בלי הגזמה, לא חשבתי שאנשים יכולים לחיות כך, היו דירות שהמתווך אמר לנו בחיוך לשים מסכה].
לדעתי משכיר שרוצה למכור את הדירה במהירות ומחיר טוב, שייתן תמריץ לשוכרים עבור שהדירה תהיה נקיה ומסודרת. נגיד 10,000, תאמינו לי זה יחזיר את עצמו במכירה.
נכון. שני הדברים נכונים. זה לא סתירה כלל.והוא צריך להודות לנו שאנחנו מוכנים לגור בדירתו ולשלם לו על כך.
ואנחנו שוכרים טובים, שומרים על הדירה ואמינים.
א. צריך להיות אסרטיביים לסכם מראש על יום בשבוע בלבד שאפשר לבוא לראות.מגיעים הרבה אנשים לראות את הדירה – בערך שלוש פעמים בשבוע, עם תיאומים ושיחות רבות – מה שמפריע מאוד, במיוחד שאני בהריון מתקדם ושפעת.
קשה לקרוא כ"כ הרבה שטויות בתגובה אחת.א. צריך להיות אסרטיביים לסכם מראש על יום בשבוע בלבד שאפשר לבוא לראות.
ב. מה בדיוק כתוב בחוזה- שאת צריכה כל יום לאפשר לראות? נשמע לא הגיוני.
ג. האם כתוב שהוא יכול להפר את החוזה, כי ברגע שהוא מוכר את הדירה למישהו אחר לכאורה הוא הפר את החוזה.
ומי אמר שאת לא יכולה להפר חוזה?
ד. תעלי את הפיסקה של החוזה..
אתה כנראה רק מהצד של המשכיר והמוכר...קשה לקרוא כ"כ הרבה שטויות בתגובה אחת.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים