חומרות? כל הכבוד! אבל לא על חשבוני!!!

• הוסף לסימניות
זה בדיוק כמו הסיפור עם האינטרנט.............

• הוסף לסימניות
יש לי שכנה שאני מקבלת ממנה כל פסח וראש השנה "משלוח מזון" - של דברים שהיא מקבלת מארגון חסד אבל הם לא אוכלים את ההכשר (הם אוכלים 2 סוגי בד"צים - כל השאר מגיע אלי).

חג אחד קיבלתי ממנה ארגז עופות!!!
היה נראה לי מופרך משפחה קשת יום עמוסה בחובות שמחמירה על עצמה כזו חומרה אבל אפשר עוד לדון לכף זכות, אנשים שלמרות הקושי מעדיפים להסתפק במועט ולא לאכול חלילה "טרף" של בד"ץ אחר...

מה שהכי לא הבנתי זה שיום אחד מגיעים אלי "משלוחים" ממנה: של פטל, שמן וכו' - ואז פתאום, גזר!!!
כן, כן, אתם קוראים נכון - גזר!!!

הלכתי אליה עם שקית הגזר בידי ושאלתי אותה איזו בעיית כשרות יש בגזר שהיא שולחת אותו אלי...
היא טענה שהגזר ארוז באריזה עם כיתוב באנגלית וללא הכשר - והם לא אוכלים דברים בלי הכשר (ואני כן???)
שאלתי אותה מה הבעיות שיכולות להיות עם גזר. מקסימום תעשרי אותו כי את לא יודעת אם עבר תרומות ומעשרות - אבל לסמן גזר כ"לא כשר"???
הלו!!! תתעוררו!!! אתם מחמירים הרבה מעבר למה שצריך!!!

בסופו של דבר קראתי את מה שכתוב על האריזה. זו סחורה איכותית של ייצוא - רצו לתת להם את ההכי טוב ולא סתם גזר בשוק, כי יודעים שהמצב הכלכלי שלהם בכי רע - ובסוף שלושת רבעי מהארגז שנתנו לה הגיע אלי - לא חבל?!

וכן, זה מעליב לקבל מהשכנה המחמירה שלך דברים ש"אנחנו לא אוכלים את ההכשר" אפילו שאני כן אוכלת. ומה אני?
אם את חושבת שזה אסור האם מותר לך "להכשיל" אותי בעוד אכילת "טרפות" שכאלה?
ואם את חושבת שזה מותר אז למה את לא אוכלת בעצמך?

(ובפרט במצב כלכלי קשה, מה יותר חשוב לה', הילדים שלך או ההחמרות שלך?)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1240526:
אם את חושבת שזה אסור האם מותר לך "להכשיל" אותי בעוד אכילת "טרפות" שכאלה?
ואם את חושבת שזה מותר אז למה את לא אוכלת בעצמך?

שאלה הלכתית ידועה. הבנתי שהתשובה זה שמי שלא אוכל משהו בגלל שהוא סובר שיש בזה איסור, אסור לו להעביר את זה הלאה ליהודי אחר. אבל אם הוא נמנע מלאכול לא בגלל שיש בזה איסור אלא משום שהוא רוצה להחמיר על עצמו, אז מותר להעביר הלאה.

• הוסף לסימניות
ומזה מגיעים להחמיר באכילת גזר...

• הוסף לסימניות
יש לי הרגשה שהאשכול הזה הולך לעלות על פסים מיותרים לחלוטין.
מה יצא מזה?
עזבו את הנושא, שכל אחד יחמיר ויקל כראות עיניו,
ואם מאד חורה לו על סביבתו או שמאד מאד אכפת לו אז שישמור בבקשה את רגשותיו בלבו.

• הוסף לסימניות
אם זה יפקח את עיניהם של אלו החמירים למרות שלא יכולים לעמוד בכך - והיה זה שכרנו...

כלולים:
שכנים שמלא משתמשים בחשמל אבל רוצים שהשכנים ישתמשו בו בשבילם,
גרפיקאיות המסתמכות על חברותיהן עם האינטרנט הפתוח,
אנשים שלמרות שאין ידם משגת מחמירים בהכשרים שונים והשכנים הם "פח בל תשחית" שלהם,
וכן על זה הדרך...

אם אתם יכולים לעמוד בהחמרה שלכם - הנה מה טוב.
אם לא, אל תחמירו בה מלכתחילה...

• הוסף לסימניות
נצלנים יש בכל מקום, אם זה לקוחות\בוסים ועוד. בלי שום קשר לחומרות.

ממוצע מס' פעמים בשבוע מגיעים בשביל שירותי פקס-מייל-אינטרנט- יש מקום להרגיש מנוצל?
ממש לא.
אדרבא, אתם לא מחזיקים בבית אשריכם! תמשיכו כך, הלוואי עלי.
אם ביכולתי וברצוני לסייע להם בחומרותיהם, למה לא?

• הוסף לסימניות
אחלה הודעה כדי לקבל את התודות של כל החסומים ;)

כל הכבוד לאלו שמחליטים לעשות אינטרנט חסום לחלוטין!!!
אשריהם ואשרי חלקם! אבל אם אינכם יכולים לעמוד בכך וצריכים באופן תדיר את עזרתם "הלא חסומים" - חישבו על כך שאתם מחמירים על חשבון אחרים והופכים אותם "לגוי של אינטרנט" שלכם!!!

(וכמשבקשים "דחוף דחוף" באמצע המקלחות של הילדים וכו', לא כ"כ פשוט לעזור)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1240541:
אחלה הודעה כדי לקבל את התודות של כל החסומים ;)

אני פוחד לתת לך לייק שלא תביני מזה שיש לי אינטרנט פרוץ..

• הוסף לסימניות
אני ממש לא בעד לבקש מאחרים שיכנסו בשבילי לאתרים בעייתיים, זה כבר לא חומרה אלא כרוך באיסור ממש.

• הוסף לסימניות
אני לא מבינה דבר אחד, אם היא לא משתמש בחשמל ובמקרר? איך בחשמל שלך היא כן יכולה להשתמש??? מה ההבדל????

• הוסף לסימניות
מה הבעיה? אם משפחה לא אוכלת הכשר מסוים, מה הבעיה לתת למישהו שכן אוכל, זה לא טריפה .
ולענין של גוי שבת , זה באמת מעצבן , אבל התרגלנו ואני לא לוקחת את זה קשה, בעיה שלהם , אני לא חושבת שאני עוברת עבירה . כשיש הפסקת מים בישוב , באים אלינו אשכנזים עם מי עדן שנפתח להם את הבקבוקים , הילדים שלי לא מסכימים עם זה , כאן מרגישים "גוי של שבת"..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שריתאליז;1240552:
מה הבעיה? אם משפחה לא אוכלת הכשר מסוים, מה הבעיה לתת למישהו שכן אוכל, זה לא טריפה .
ולענין של גוי שבת , זה באמת מעצבן , אבל התרגלנו ואני לא לוקחת את זה קשה, בעיה שלהם , אני לא חושבת שאני עוברת עבירה . כשיש הפסקת מים בישוב , באים אלינו אשכנזים עם מי עדן שנפתח להם את הבקבוקים , הילדים שלי לא מסכימים עם זה , כאן מרגישים "גוי של שבת"..

מה ההכללה?
יש מספיק אשכנזים שכן פותחים בשבת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י wald;1240553:
מה ההכללה?
יש מספיק אשכנזים שכן פותחים בשבת.
אני לא נגד אשכנזים , רק סיפרתי עובדה . חוץ מזה יש לי גם חתן אשכנזי

• הוסף לסימניות
אני מרגישה שכל האשכול הזה נועד ליצור פרובוקציה ובלאגן.
בנ"א מבקש עזרה, זה לא משנה מה הסיבה.
רוצה? תעזור!
לא רוצה? אפשר תמיד בעדינות להגיד שאי אפשר עכשיו.

משום מה, תחושה שלי, כשניראה לנו שמדובר בחומרה, אנחנו קופצים.
כאילו נשכו אותנו.
אולי כאן מתאים להגיד שבעקבתא דמשיחא יראי חטא ימאסו....

וסתם כדי לדון לכף זכות, אולי המנורה במקרר שלה לא היתה מנותקת בשבת.??????????

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קימל;1240530:
דעתי היא שהודעתך צורמת מאד.
לא ברור לי למה הודעתי צורמת לך.
אם זה יפקח את עיניהם של אלו החמירים למרות שלא יכולים לעמוד בכך - והיה זה שכרנו...
בדיוק את זה כתבתי:

נכתב ע"י חנון;1240512:
אחד המרבה ואחד הממעיט ורק שיכוון לבו לשמים אבל אם אתם מקפידים/רוצים לקחת לעצמכם חומרה מסויימת, בידקו קודם אם תוכלו לעמוד בה!!!
אשמח לשמוע את דעתכם
אם אתם יכולים לעמוד בהחמרה שלכם - הנה מה טוב.
אם לא, אל תחמירו בה מלכתחילה...
לזה התכוונתי
שריתאליז;מה הבעיה? אם משפחה לא אוכלת הכשר מסוים, מה הבעיה לתת למישהו שכן אוכל, זה לא טריפה .
ולענין של גוי שבת , זה באמת מעצבן , אבל התרגלנו ואני לא לוקחת את זה קשה, בעיה שלהם , אני לא חושבת שאני עוברת עבירה . כשיש הפסקת מים בישוב , באים אלינו אשכנזים עם מי עדן שנפתח להם את הבקבוקים , הילדים שלי לא מסכימים עם זה , כאן מרגישים "גוי של שבת"...
אני גם אשכנזיה ומאותו סגנון של השכנה אלא מחסידות אחרת.
נכתב ע"י מוריה ח;1240557:
אני מרגישה שכל האשכול הזה נועד ליצור פרובוקציה ובלאגן.
וסתם כדי לדון לכף זכות, אולי המנורה במקרר שלה לא היתה מנותקת בשבת.??????????
לא פתחתי את האשכול ליצור פרובוקציה אלא לעורר אתכם לא להחמיר בדברים שאתם לא יכולים לעמוד בהם.
היא אמרה לי שהיא לא משתמשת בחשמל ולא במקרר לכן היא רוצה את עזרתי, אם היא היתה שוכחת לכבות את המנורה הייתי עוזרת לה בשמחה.
לגבי הכשרים, אם אני מקבלת ממישהו מהכשרים שהם לא משתמשים אני שמחה עם המתנה...
מעצבן אותי את ההחמרות המיותרות על חשבוני ואת העליונות שהמחמירים משדרים!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י studio dv.d;1240520:
זה בדיוק כמו הסיפור עם האינטרנט.............
נכון מאוד!
בתחילת דרכי בפרוג הייתי תמיד מהכותבות על קישורים חסום עד שהחלטתי שאם זה חסום סימן שאני לא צריכה לראות את זה והאחרות אינן גוייות של שבת לפתוח לי!

• הוסף לסימניות
לי זה לא מפריע.
כשאני בטוחה שאני עושה נכון, לפי ההלכה, מה אכפת לי לעשות טובה למישהו על הדרך,
לא מרגישה גוי של שבת, אני בטוחה ברבנים שלנו ובדרך שלנו.
אם מישהו מבקש, בכיף. את החשבון אם זה מותר מבחינתו שיעשה לעצמו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה