- הוסף לסימניות
זה בדיוק כמו הסיפור עם האינטרנט.............
נכתב ע"י eden7115;1240526:אם את חושבת שזה אסור האם מותר לך "להכשיל" אותי בעוד אכילת "טרפות" שכאלה?
ואם את חושבת שזה מותר אז למה את לא אוכלת בעצמך?
נכתב ע"י חנון;1240512:כששמחתי שלא הצליח לה...
אשמח לשמוע את דעתכם
נכתב ע"י eden7115;1240541:אחלה הודעה כדי לקבל את התודות של כל החסומים![]()
נכתב ע"י שריתאליז;1240552:מה הבעיה? אם משפחה לא אוכלת הכשר מסוים, מה הבעיה לתת למישהו שכן אוכל, זה לא טריפה .
ולענין של גוי שבת , זה באמת מעצבן , אבל התרגלנו ואני לא לוקחת את זה קשה, בעיה שלהם , אני לא חושבת שאני עוברת עבירה . כשיש הפסקת מים בישוב , באים אלינו אשכנזים עם מי עדן שנפתח להם את הבקבוקים , הילדים שלי לא מסכימים עם זה , כאן מרגישים "גוי של שבת"..
אני לא נגד אשכנזים , רק סיפרתי עובדה . חוץ מזה יש לי גם חתן אשכנזינכתב ע"י wald;1240553:מה ההכללה?
יש מספיק אשכנזים שכן פותחים בשבת.
לא ברור לי למה הודעתי צורמת לך.נכתב ע"י קימל;1240530:דעתי היא שהודעתך צורמת מאד.
בדיוק את זה כתבתי:אם זה יפקח את עיניהם של אלו החמירים למרות שלא יכולים לעמוד בכך - והיה זה שכרנו...
נכתב ע"י חנון;1240512:אחד המרבה ואחד הממעיט ורק שיכוון לבו לשמים אבל אם אתם מקפידים/רוצים לקחת לעצמכם חומרה מסויימת, בידקו קודם אם תוכלו לעמוד בה!!!
אשמח לשמוע את דעתכם
לזה התכוונתיאם אתם יכולים לעמוד בהחמרה שלכם - הנה מה טוב.
אם לא, אל תחמירו בה מלכתחילה...
אני גם אשכנזיה ומאותו סגנון של השכנה אלא מחסידות אחרת.שריתאליז;מה הבעיה? אם משפחה לא אוכלת הכשר מסוים, מה הבעיה לתת למישהו שכן אוכל, זה לא טריפה .
ולענין של גוי שבת , זה באמת מעצבן , אבל התרגלנו ואני לא לוקחת את זה קשה, בעיה שלהם , אני לא חושבת שאני עוברת עבירה . כשיש הפסקת מים בישוב , באים אלינו אשכנזים עם מי עדן שנפתח להם את הבקבוקים , הילדים שלי לא מסכימים עם זה , כאן מרגישים "גוי של שבת"...
לא פתחתי את האשכול ליצור פרובוקציה אלא לעורר אתכם לא להחמיר בדברים שאתם לא יכולים לעמוד בהם.נכתב ע"י מוריה ח;1240557:אני מרגישה שכל האשכול הזה נועד ליצור פרובוקציה ובלאגן.
וסתם כדי לדון לכף זכות, אולי המנורה במקרר שלה לא היתה מנותקת בשבת.??????????
נכון מאוד!נכתב ע"י studio dv.d;1240520:זה בדיוק כמו הסיפור עם האינטרנט.............
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים