חומרות? כל הכבוד! אבל לא על חשבוני!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1240512:
היום בצהריים דפקה לי שכנתי בדלת וביקשה להכניס משהו למקרר עד סעודה שלישית כי היא לא משתמשת בחשמל בשבת ולא במקרר [אין גנרטור] לקחתי את זה כשבליבי התקוממתי למה אני צריכה לשמש לה כגוי של שבת.

למה את רואה זאת כ"גוי של שבת"? היא מחמירה, ומקשה ממך טובה. לא מתאים- עונים בנימוס לשלילה וחסל סדר.

נכתב ע"י חנון;1240512:
ישנתי אחה"צ ויצאתי לסעודה שלישית ורק אחר צאת השבת נזכרתי שהיא לא לקחה את זה כששמחתי שלא הצליח לה...

היא כנראה דפקה ולא היית. נו, מה משנה אם "הצליח לה" או לא? אם זה חסד - זכית בו, ואל תהי כתוהה על הראשונות.

נכתב ע"י חנון;1240512:
כשהיא דפקה לי הערב אמרתי לה במפורש בשיא הרצינות שנפגעתי מאוד שלקחה אותי בתור גוי של שבת! והיא? צחקה לי בפרצוף כשהיא נהנית מהבדיחה...
אחד המרבה ואחד הממעיט ורק שיכוון לבו לשמים אבל אם אתם מקפידים/רוצים לקחת לעצמכם חומרה מסויימת, בידקו קודם אם תוכלו לעמוד בה!!!
אשמח לשמוע את דעתכם

אולי כשהיא צחקה על רגשותייך, אז נעור בך המשפט האחרון.

אבל בינינו, לא החומרה היא זו שהפריעה לך!

• הוסף לסימניות
אולי כשהיא צחקה על רגשותייך, אז נעור בך המשפט האחרון.
חזרתי שוב על דברי והיא הבינה

אבל בינינו, לא החומרה היא זו שהפריעה לך!
שתחמיר מהיום עד מחר על מה שהיא רק רוצה, אני לא גוי של שבת!!!

• הוסף לסימניות
אני חיה בקהילה של ליטאים וחיים בכייף וברוגע , אין לי דבר נגד אף אחד , כל אחד ינהג לפי רבותיו , אני עובדת בקהילה שהולכת לפי נוהג ליטאי , מתפללת עם הילדים בהברה... רק אמרתי עובדה בלי להתכוון , ואם יש אנשים שמביאים לי דברים שאצלם לא נוהגים לאכול בגלל שזה הכשר לא מקובל אצלם, אז בכייף , שימחו אותנו , למה לא?

• הוסף לסימניות
מאד צורם לי צורת ההתבטאויות פה. גם לי יש שכנה שלא משתמשת בחשמל בשבת ואם היא תרצה להשאיר במקרר שלי מוצרי מזון אעשה זאת בכיף! לעשות חסד בכזו קלות?! (וכבר היו דברים ולא חשבתי שזה משהו יוצא דופן...), כ"כ יש לי אינטרנט חסום ברמה הכי גבוהה של חסימה וכששכנה אמרה לי על בגד כלשהו בנקסט אמרתי לה שאני בכל מקרה לא יכולה להכנס לאתר אז לא יעזור לי שיש להם בגדים יפים ובזול, ואז בלי להסס ובלי להרגיש מנוצלת היא הודיע לי שמתי שאני רוצה להזמין משהו אני יכולה לבוא לעשות את זה אצלה בלי להתלבט בכלל!!! (בינתיים לא השתמשתי בהצעה הנדיבה הזו אבל מאד הערכתי אותה), אז בבקשה שימו דברים בפרופורציה ואל תרגישו מנוצלים איפה שאתם לא!(ובענין להכנס לאתרים בעיתיים זה כבר דבר אחר!)

• הוסף לסימניות
לקראת שבת בר המצווה של אחי שהתקיימה בשבת קייצית חמה מאד, חפשה אימי דירה ללינה עבור אורחת מבוגרת.
שכנים נחמדים אמרו לה שאין להם בעיה לתת, אך הם לא מרשים להשתמש במזגן כי אין להם גינרטור, והם לא מוכנים שישתמשו בשבת בדירתם בלי גינרטור.
זה לא גובל בטמטום לדעתכם ??????
אנשים שמעדיפים שאורחת תשהה בשבת בצהריים קייצית וחמה בעיירה דרומית ללא מזגן!!!
העיקר- שבדירתם לא ישתמשו בחשמל בשבת!!!
(יש לציין שהאורחת לא מקפידה על גינרטור כלל)
אבל מה הוא חסד עם אנשים לעומת החומרה המהודרת שלהם.......
ותרנו על החסד העצום שלהם כמובן...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י efrat1;1240577:
לקראת שבת בר המצווה של אחי שהתקיימה בשבת קייצית חמה מאד, חפשה אימי דירה ללינה עבור אורחת מבוגרת.
משפחה אחת אמרה לה שאין להם בעיה לתת, אך הם לא מרשים להשתמש במזגן כי אין להם גינרטור, והם לא מוכנים שישתמשו בשבת בדירתם בלי גינרטור.
זה לא גובל בטמטום לדעתכם ??????
אנשים שמעדיפים שאורחת תשהה בשבת בצהריים קייצית וחמה בעיירה דרומית ללא מזגן!!!
העיקר- שבדירתם לא ישתמשו בחשמל בשבת!!!
(יש לציין שהאורחת לא מקפידה על גינרטור כלל)
אבל מה הוא חסד עם אנשים לעומת החומרה המהודרת שלהם.......
ותרנו על החסד העצום שלהם כמובן...
זה תואר ראשון בטמטום!
icon7.gif

• הוסף לסימניות
אחד המרבה ואחד הממעיט ורק שיכוון לבו לשמים אבל אם אתם מקפידים/רוצים לקחת לעצמכם חומרה מסויימת, בידקו קודם אם תוכלו לעמוד בה!!!
אשמח לשמוע את דעתכם[/QUOTE]
כל המחמיר הרי זה משובח
מה הבעיה שלכם אם מישהו מחמיר משהו שאתם לא מחמירים?
יש תופעה מוזרה לאנשים שמה שהם עושים זה נורמלי
מי שקצת מחמיר יותר הוא מטומטם ומגזים
קצת סובלנות....

• הוסף לסימניות
אני בעד גנרטור
אבל העניין לתת לשכנים עם חשמל זה מגוחך...
כי אם את לא משתמשת בחשמל, החשמל של השכנה כן טוב?
תשאירי חשמל אצלך וזהו.
עד כמה שידוע לי אנשים שמחמירים באמת, לא מביאים לשום שכנה ולא משתמשים בשום צורה בחשמל.
זה כמו משפחות שלא מטלטלות, אבל נותנים למישהו אחר לטלטל להם, זה בדיוק כמו שהם בעצמם יטלטלו.
אם אתם לוקחים על עצמכם חומרות תעמדו בהם כמו שצריך.

ולגבי ההכשרים,
תחשבו על עצמכם אם יביאו לכם הכשר שאתם ממש לא אוכלים, רבנות/מהדרין או פחות מזה, כל אחד והקו האדום שלו, האם תאכלו את זה או לא ?
גם אז יגידו לכם אחרים (שכן אוכלים) איזה מחמירים אתם... בל תשחית...
לכל אחד יש את הגבולות שהוא שם לעצמו, אצל כל אחד זה במקום אחר.

• הוסף לסימניות
היו תקופות שהיינו צריכים לעמוד ולגהץ בשביל שכנים שלא הספיקו ואסור להם לגהץ בחול המועד, בזמן שאנחנו בכל מקרה השתדלנו שכל הגיהוץ יהיה מוכן כדי שנוכל להינות מחול המועד רגוע למרות שלפי ההלכה אצלנו מותר לגהץ.

_______
אני לא חושבת שכל הדברים שהעלו כאן הם פרובקטיבים.
יש דברים שפשוט צריכים רגישות ושימת לב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימול;1240594:
היו תקופות שהיינו צריכים לעמוד ולגהץ בשביל שכנים שלא הספיקו ואסור להם לגהץ בחול המועד, בזמן שאנחנו בכל מקרה השתדלנו שכל הגיהוץ יהיה מוכן כדי שנוכל להינות מחול המועד רגוע למרות שלפי ההלכה אצלנו מותר לגהץ.

_______
אני לא חושבת שכל הדברים שהעלו כאן הם פרובקטיבים.
יש דברים שפשוט צריכים רגישות ושימת לב.

:confused::confused::eek::eek:

זה כבר באמת הזוי!!

• הוסף לסימניות
אחד הדברים היפים שיש בין שכנים, זה האפשרות לעזור כ"כ הרבה!!
ד"ש לשכנותי שקוראות את התגובה, וצל"ש על עזרתן!

• הוסף לסימניות
אני מארחת נשואים כמעט כל שבת. והחתנים, כל אחד יש לו את החומרות שלו. יש לנו חתן שמחמיר על פי שיטת החזו"א. אני פותחת לו בקבוקים בשבת בשמחה. זה נהנה וזה לא חסר. למה לא לעשות חסד עם הזולת? זה לא הופך אותך לגוי של שבת, זה הופך אותך לבעלת חסד.

• הוסף לסימניות
לא מבינה מה כואב לך.
יש הרבה אנשים שמחמירים על משהו מסוים אבל לא במקום של הפסד. וזה בסדר גמור.
השכנה שלך לא משתמשת בחשמל בשבת, אין לה גנרטור אבל יש לה איזשהו הסדר אחר - קרח/מצבר/בטריה/לו'ידעת מה (עובדה שהיא לא מאפסנת אצלך כל שבוע את המוצרים שלה). השבוע קרתה לה תקלה מסוימת והיא נשארה בלי מקרר, אז היא נאלצה לבקש את עזרתך. לא יכולה? רוצה לנוח/לצאת מהבית? תסרבי ודי, הפסדת חסד ואת באמת לא חייבת. אבל להסכים ואחר כך להתרעם, ועוד לשמוח שדפקת אותה בלי המוצרים שלה? לא יפה:(
וד"ש לשכנתי שלקחה ממני את המוצרים שלי מהמקרר כשהגנרטור נפל, ולא פתחה עלי אשכול בפרוג:rolleyes:

• הוסף לסימניות
אהבת ישראל מקרבת את הגאולה.
שמתם לב שיותר קל לאהוב מי שאנחנו מרגישים שהוא פחות מאתנו?

נ.ב. עם כל זה אני מזדהה עם התחושה המעצבנת במפגש עם אלה שמנופפים בחומרותיהם.
אבל האמת? הם זקוקים לחמלה ועל זה אנחנו מתפללים עלינו ועל ילדנו שנזכה לעבוד את ה' ביראה פנימית ולא ביראה חיצונית.
הצעתי היא במקום להתעצבן במפגש עם אנשים מהסוג הזה -לחמול, פשוט לחמול.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1240624:
אהבת ישראל מקרבת את הגאולה.
שמתם לב שיותר קל לאהוב מי שאנחנו מרגישים שהוא פחות מאתנו?

נ.ב. עם כל זה אני מזדהה עם התחושה המעצבנת במפגש עם אלה שמנופפים בחומרותיהם.
אבל האמת? הם זקוקים לחמלה ועל זה אנחנו מתפללים עלינו ועל ילדנו שנזכה לעבוד את ה' ביראה פנימית ולא ביראה חיצונית.
הצעתי היא במקום להתעצבן במפגש עם אנשים מהסוג הזה -לחמול, פשוט לחמול.

לא הבנתי מה קשור חומרות ליראה חיצונית?
גם שאת מתלבשת יותר בצניעות (כן קצת מחמירה יותר מאחרות) זה גם נקרא יראה חיצונית ?
מי שמסוגל, אשריו! ואשרי חלקו!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חויד;1240635:
לא הבנתי מה קשור חומרות ליראה חיצונית?
גם שאת מתלבשת יותר בצניעות (כן קצת מחמירה יותר מאחרות) זה גם נקרא יראה חיצונית ?
מי שמסוגל, אשריו! ואשרי חלקו!
לכן הדגשתי את המילה "מנופפים"
וליתר פרוט: מי שאכפת לו מריבונו של עולם ורוצה להתקדם ולתת יותר ויותר מעצמו בעניינים של בין אדם למקום, מחמיר לעצמו בלי קשר לזולת.
לצערנו יש תופעה רווחת מאוד של אנשים שצועקים בקולי קולות על מה שהם מקפידים (בלי לדבר על המבטים האלכסוניים שהם נותנים בכל מי שלא) ואז השאלה היא מה המניע לחומרה שלהם, והאם היא דוחה מצוות עשה דאורייתא של "ואהבת לרעך כמוך".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1240640:
וליתר פרוט: מי שאכפת לו מריבונו של עולם ורוצה להתקדם ולתת יותר ויותר מעצמו בעניינים של בין אדם למקום, מחמיר לעצמו בלי קשר לזולת.
לצערנו יש תופעה רווחת מאוד של אנשים שצועקים בקולי קולות על מה שהם מקפידים (בלי לדבר על המבטים האלכסוניים שהם נותנים בכל מי שלא) ואז השאלה השאלה היא מה המניע לחומרה שלהם, והאם היא דוחה מצוות עשה דאורייתא של "ואהבת לרעך כמוך".

טוב, עם זה אני ודאי מסכימה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1240640:
לצערנו יש תופעה רווחת מאוד של אנשים שצועקים בקולי קולות על מה שהם מקפידים (בלי לדבר על המבטים האלכסוניים שהם נותנים בכל מי שלא) ואז השאלה השאלה היא מה המניע לחומרה שלהם, והאם היא דוחה מצוות עשה דאורייתא של "ואהבת לרעך כמוך".

אוהה, מילה בסלע!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה