חומרות? כל הכבוד! אבל לא על חשבוני!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חויד;1240635:
לא הבנתי מה קשור חומרות ליראה חיצונית?

"יראה חיצונית" זו הגדרה שהשל"ה משתמש בה כדי לתאר סוג של יראת שמים שאיננו רצוי. "ויעבדוך באהבה וביראה פנימית, לא יראה חיצונית".
והקשר לחומרות?
נוי כבר הסבירה...

• הוסף לסימניות
ברור שלא אכפת לי להיות 'גוי של שבת' אם אני לא מרגישה שהמעשה שלי גורם לי להקרא 'גוי'. (שאני אוכלת שארית והם לא..). הבעיה מתחילה כש'הצדיק' נותן ל'גוי' את ההרגשה שהוא יותר צדיק ממנו, ואז ההתנגדות של הגוי מתעוררת.

לגבי מה שהזכירו כאן על מצב כלכלי ירוד, וחומרות, זה באמת עניין שיש לעורר אותו. יש לזכור שחומרות זה לא מנהג ולא הלכה, ואם יעשו חומרות על חשבון האוכל של הילדים, אזי יש סיכוי גבוה מאד שהילדים לא רק שלא ינהגו בחומרות אלא עלולים לכפור בהלכה עצמה, כיון שהניסיון שלהם עם היהדות מביא להם קונוטציה של רעב.

• הוסף לסימניות
רק שאלה...

ולמה לדעתכם אמור הגוי של שבת האמיתי לבוא ולהרים לכם את השאלטר או לכבות את הנורה במקרר כשנתקעתם והתירו לקרוא לגוי?
אם הערבי פה לידינו מוכן לבוא והאישה היהודיה לא מוכנה לעזור למישהי אחרת- אנחנו במצב עצוב מאוד....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1240661:
רק שאלה...

ולמה לדעתכם אמור הגוי של שבת האמיתי לבוא ולהרים לכם את השאלטר או לכבות את הנורה במקרר כשנתקעתם והתירו לקרוא לגוי?
אם הערבי פה לידינו מוכן לבוא והאישה היהודיה לא מוכנה לעזור למישהי אחרת- אנחנו במצב עצוב מאוד....
אמרתי שאני לא מוכנה לעזור??? חבל שככה הבנת אותי!
אני אוהבת לעזור ובכיף אבל לא לשמש כגוי של שבת!!!
כמו שכתבו כאן שהמחמירים באמת עושים את זה בצנעא ולא מבקשים בקשות מהסוג הזה ועומדים ומספרים בראש כל חוצות על "חומרותיהם".
לידיעתך הגוי לוקח 50 ש"ח על כל קריאה כך שזה "פרנסתו" בשבתות.
היו לי כמה וכמה שכנים כאלה שלא טלטלו/לא השתמשו בחשמל/לא הובילו עגלת תינוקות/ומעולם לא ביקשו ממני בקשות מהסוג הזה ואף פעם לא סיפרו לי על חומרותיהם אלא כשראיתי בעיני את שכנתי מחזיקה את תינוקה על הידיים הבנתי שהיא לא מובילה עגלה.
האמת היא ששכנה זו מעצבנת אותי בעוד דברים שיתכן שלכן זה קומם אותי:
אנחנו גרים בחדר מדרגות פתוח עם חצר שמחיצה מפרידה בינינו חוץ מהמעבר לבית שלי, היא יכולה להשאיר את תינוקה קשור בעגלה בחוץ עם דלת סגורה ולשטוף בינתיים את הבית.
או להשאיר את הילדים שלה בחוץ לבד כשהם בינתיים מבלגנים דברים שעומדים לי בחוץ/קורעים יצירות על מה שילדי עמלו, בחצר זה עומדת הסוכה שלי ובערב סוכות כשהסוכה שלי היתה עם נעצים/שאריות סכך וכו' הילד שלה זחל לנו בין הרגליים כשהיא עושה בינתיים את עבודות הבית שלה וכל הזמן עקבתי אם הוא לא מכניס משהו לפה! ממש התפוצצתי!!!
היא ילדה פחות משנה מהחתונה את הראשון וכעבור שנה את השני ופשוט לא מעריכה את המתנות שה' נתן לה ולא שומרת עליהם!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1240671:
אמרתי שאני לא מוכנה לעזור??? חבל שככה הבנת אותי!
אני אוהבת לעזור ובכיף אבל לא לשמש כגוי של שבת!!!
כמו שכתבו כאן שהמחמירים באמת עושים את זה בצנעא ולא מבקשים בקשות מהסוג הזה ועומדים ומספרים בראש כל חוצות על "חומרותיהם".
לידיעתך הגוי לוקח 50 ש"ח על כל קריאה כך שזה "פרנסתו" בשבתות.
היו לי כמה וכמה שכנים כאלה שלא טלטלו/לא השתמשו בחשמל/לא הובילו עגלת תינוקות/ומעולם לא ביקשו ממני בקשות מהסוג הזה ואף פעם לא סיפרו לי על חומרותיהם אלא כשראיתי בעיני את שכנתי מחזיקה את תינוקה על הידיים הבנתי שהיא לא מובילה עגלה.
האמת היא ששכנה זו מעצבנת אותי בעוד דברים שיתכן שלכן זה קומם אותי:
אנחנו גרים בחדר מדרגות פתוח עם חצר שמחיצה מפרידה בינינו חוץ מהמעבר לבית שלי, היא יכולה להשאיר את תינוקה קשור בעגלה בחוץ עם דלת סגורה ולשטוף בינתיים את הבית.
או להשאיר את הילדים שלה בחוץ לבד כשהם בינתיים מבלגנים דברים שעומדים לי בחוץ/קורעים יצירות על מה שילדי עמלו, בחצר זה עומדת הסוכה שלי ובערב סוכות כשהסוכה שלי היתה עם נעצים/שאריות סכך וכו' הילד שלה זחל לנו בין הרגליים כשהיא עושה בינתיים את עבודות הבית שלה וכל הזמן עקבתי אם הוא לא מכניס משהו לפה! ממש התפוצצתי!!!
היא ילדה פחות משנה מהחתונה את הראשון וכעבור שנה את השני ופשוט לא מעריכה את המתנות שה' נתן לה ולא שומרת עליהם!!!
סליחה?????????

מה כל זה קשור אלינו??
למחוק, כן, עכשיו!!

• הוסף לסימניות
הופה, פה כבר יש משהו אחר.. זה כנראה הקש ששבר את גב הגמל...
זה מצבור של תקלות עם שכנתך.
המקרה הספציפי שעליו פתחת את האשכול לא כזה נורא ואם הוא היה המקרה הראשון
אני מאמינה שהיית מסתדרת איתו.
פה את כבר מספרת על דברים נוספים שהשכנה מעצבנת אותך.
וכל מעשה שלה זה סיפור בנפרד.
מה שאני הייתי עושה במקומך זה נגשת אליה בצורה יפה בואי ניקח את הדוגמא של סוכות
מחזירה לה את הילד בידים ומסבירה לה שהכל אצלך מלא במסמרים וכו.. והוא יכול להכניס לפה ואין אצלך מישהו שישגחי עליו וכו... אני בטוחה שהיא הייתה מודה לך והייתה מכניסה אותו בחזרה בהיתה והשקט היה חוזר..
בקיצור במקום לשמור אצלך קיטון של כעס עליה תדברי איתה בצורה גלויה ותנסי להסתדר אחרת
כל דבר יעצבן אותך בין אם הוא מצדיק כעס ובין אם לא.
שכנים זה דבר מאד טוב! רק צריך לדעת איך להסתדר איתם.
בהצלחה !!!

• הוסף לסימניות
ראי חנון, לפי ההודעה האחרונה נראה שיש לך משהו נגדה, משהו אישי לגמרי.
זה שאת מנסה להדביק לדיון זה לא יותר מידי עוזר.
תנסי, לטובתך, להירגע או לחילופין לחשוב איך תפתרי את הבעיה האישית שלך מולה.
אין טעם לפתוח דיונים כשהמקור לכאב הוא יחסי שכנות לא בריאים, חבל על ההכפשות וחבל הפרובקציות שזה מעורר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה