דרוש מידע חוסר בחמצן במקומות סגורים - אנא אנא ואנא, למי שיש מידע בנושא

• הוסף לסימניות
מתוך מחקר:
.."בחדר סגור בו נמצאים אנשים רבים, ככל שהם נושמים שוב ושוב
את אותו אוויר לאורך זמן, עולה ריכוז הפחמן הדו-חמצני .

כשריכוז הפחמן הדו-חמצני באוויר עולה, יש תחושה של חוסר אויר (חוסר בחמצן), עייפות וכאבי ראש.
הפעלת מערכת איוורור ו/או פתיחת חלונות מזרימה אוויר מבחוץ,
ובכך מקטינה את ריכוז הפחמן הדו חמצני שבחדר"...

...כשחושבים על "בניין חולה" נהוג לחשוב בעיקר על עובשים, פטריות או חיידקים שצומחים היכן שהוא במערכת האוורור ומופצים ברחבי הבניין, לתוך הריאות של העובדים. זה יכול לקרות, אבל אלן מציין כמה מקורות זיהום נוספים כמשמעותיים יותר. אחד מהם הוא פשוט וקל - ריכוז הפחמן הדו חמצני באוויר. "מצאנו כי ריכוז הפחמן הדו חמצני ממש משפיע באופן דרמטי על היכולת הקוגניטיבית ועל התפקוד והתפוקה של העובדים במשימות שדורשות מחשבה", אומר אלן.....

ומה יכול האדם הפשוט לעשות?

"לפתוח חלון, אם אפשר, או לצאת מידי פעם לשאוף אוויר צח - ההימצאות בחוץ עושה דברים נהדרים לכל אדם - אבל בעיקר לדרוש מן המעסיק לשפר את תנאי העבודה".
ועוד:

חוסר באוויר והיעדר תנועה: שימו לב לזה​

• "הבעיה העיקרית בממ"ד האוויר הדליל שבו באופן טבעי מאחר ומדובר בחלל סגור, במיוחד במקרים בהם יש מספר אנשים בחדר ולאורך זמן.", מסבירה ד"ר ליאת ברזילי-יוסף, מומחית ברפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה ומנהלת השירות לטיפול בהשמנה במרכז רפואי מאיר מקבוצת כללית. "חשוב לזכור כי במקרים של שהייה מאוד ממושכת בממ"ד אנו חוששים מירידה משמעותית ביותר בריכוז החמצן הנקי שעלולה להוביל לסימפטומים שונים דוגמת ישנוניות, נמנום, בלבול, כאבי ראש. לצד זה, גם היעדר תנועה במשך זמן ממושך אינו מיטיב אתנו ויכול להשפיע על מערכות שונות בגוף שלנו. בדומה לטיסה ארוכה, ובמיוחד בקרב אנשים עם נטייה לקרישיות יתר, מומלץ לבצע הליכה איטית, תנועות שחרור קלות בחדר, אולם לא פעילות גופנית מאומצת שתוביל לעלייה נוספת בצריכת החמצן".

• הוסף לסימניות
בהחלט השערה הגיונית
יכולה לשתף מנסיוני-
אני לומדת במגדל חדשני ללא אפשרות לפתיחת חלונות- כי זה רק זכוכיות ענק לראווה.
מהר מאד נהייה לי קשה להתרכז ומסתובב לי הראש ובסיום יום הלימודים אני יוצאת משם עם כאבי ראש ועייפות מטורפים שמשתפרים גם ללא שינה לאחר פרק זמן. וזה באמת מרגיש כמו חוסר בחמצן
ממש בעייה המצבים האלו זה ככ לא בריא ולא נחמד
מקווה שתמצא פתרון שלא כלול בעזיבת ההיכל הגדול

• הוסף לסימניות
כמו שכבר כתבו-מאד פשוט לבדוק את נושא החמצן
תקנה מד סיטורציה
מניחים על האצבע וזה מכשיר קטן
בלי דקירה או משהו
אפשר לבדוק אם ליד שרה או עזר מציון יש כאלה בהשאלה
או אם אתה מכיר חובשים שיסכימו להשאיל לך לבוקר אחד
מניח על האצבע ובודק כמה בחוץ וכמה בפנים
פשוט וקל
כך תוכל לדעת אם הבעיה נעוצה בחמצן או משהו אחר

בכל מקרה לי אישית כשמשהו משעמם אותי אני ארדם גם אם ישנתי 9 שעות בלילה...
אולי כדאי להחליף חומר לימוד וכד
ממה שלי ידוע
מרוב המקומות נהוג ללמוד עיון וזה קשה להרבה אנשים, במיוחד התחושה שאין כ"כ הספק חומר
אפשר לעבור ללמוד יותר בקיאות או רק מפרשים בודדים
לשלב לימודי הלכה, ללמוד את הדף היומי בעיון
להכין תוכנית מסודרת של הספק לימודי לשנים הקרובות והרחוקות וכך קל יותר לחוש סיפוק ולהתקדם
בהצלחה

• הוסף לסימניות
בלתק
קשה מאד ללמוד במקום סגור במיוחד למי שזה עושה כאבי ראש
פתרון: לחפש מקום אחר וללכת יחד עם החברותא

• הוסף לסימניות
1. מבחינת המזג אוויר, נעים שם?
2. האם יש שם תחלופה של אוויר?

שואל מנסיון

• הוסף לסימניות
הבעיה מוכרת
מאבי שליט"א הלומד בכולל גדול חשוב בב"ב שמעתי ש:
שטיפת פנים עוזרת,
גם שתיית מים קרים,
(הוא עצמו שותה קפה שחור ואומר שזה מפיג את העייפות)

• הוסף לסימניות
מעבדת שינה

• הוסף לסימניות
מנסיון אישי - הייתי ממליצה לבדוק כיוון של אלרגיה.
כמו שזה עשוי להראות על מצוקת נשימה - זה יכול להיות לא פחות - סימן של אלרגיה למאכל (חיטה?) או משקה (חלב?) מסויים. מה שרשמתי בסוגריים - הם המאכלים הכי קלאסיים.

• הוסף לסימניות
1. מבחינת המזג אוויר, נעים שם?
כן.
2. האם יש שם תחלופה של אוויר?
בכלל לא (אין חלונות בכלל, רק 2 דלתות), וזו כנראה הבעיה.

שטיפת פנים עוזרת,
גם שתיית מים קרים,
מוכר לי. עוזר לדק' בודדות, לא פותר את הבעיה (לא שייך לקום כל 5 דקות).

הייתי ממליצה לבדוק כיוון של אלרגיה.
כמו שזה עשוי להראות על מצוקת נשימה - זה יכול להיות לא פחות - סימן של אלרגיה למאכל (חיטה?) או משקה (חלב?)
אין מצוקת נשימה, רק עייפות וכבדות נוראית, לא נראה לי שזה תסמיני אלרגיה.

• הוסף לסימניות
לי זה היה קורה לאחר אכילת ארוחת בוקר הכוללת קמח,
משהו כמו שלושת רבעי שעה עד שעה לאחר האוכל בבוקר הייתי נרדמת (בעבודה על המחשב) כאילו מישהו הזריק לי הרדמה...
לצערי הרב הפסקתי לאכול ארוחת בוקר ומאז הפסקתי להיות מעולפת בבוקר, אני מתפקדת מצויין בבוקר ברוך ה'
רק שבמקום הקמח אני אוכלת שטויות ושוקולדים זה אמנם לא מרדים אותי אבל הסוכר שלי לא משהו...
קמח לבן זה האויב בבוקר של הרבה אנשים רק שהם לא מודעים לכך.
תאכלי בבוקר סלט ירקות טרי עם ביצה. זה ישביע אותך לגמרי.

• הוסף לסימניות
אין מצוקת נשימה, רק עייפות וכבדות נוראית, לא נראה לי שזה תסמיני אלרגיה.
תתפלא, זה כן עלול להיות.
הגוף מאותת לך שמשהו לא טוב לו. מכל האנשים בחדר - רק אצלך יש מצוקת נשימה, איך אתה מסביר את זה? בהנחה שאין לך אסטמה, מה פתאום - מתוך כל כך הרבה אנשים - רק אצלך מופיעה מצוקה נשימתית, אבל חולפת?
דווקא זה שהמצוקה חולפת - מצביעה שזה לא מצוקה גופנית אמיתית, אלא הגוף מאותת וקורא לך שמשהו לא טוב לו.
מנסיון אישי, ביטויי אלרגיה מפתיעים מאד ולא תמיד קל לקשר בין מצוקה גופנית לבין האלרגיה, במיוחד ברפואה קונבנציונלית.

על ההתחלה - נסה להמנע ביוזמה עצמית (אפילו לשבוע) ממוצרי חלב, וממוצרים שמכילים חיטה - אבל בצורה מוחלטת (לא עוגות, לא פסטה, לא שניצל, לא קציצות, לא פלאפל וכו'. וכך גם בגזרת החלבי: לא קפה (יש מספיק תחליפי חלב), לא ממתקים חלביים, לא פיצה. זה עשוי לתת לך אינדיקציה מסויימת.) שני אלו הם אבי אבות האלרגנים השקופים. (לא צליאק, ולא אלרגיה מסכנת חיים.)

• הוסף לסימניות
מהבינה המלאכותית:
כאשר חדר מלא אנשים ואין בו אוורור מספיק, זה יכול לגרום למספר תופעות לא נעימות:
  1. חמצן נמוך – עם הזמן, יותר אנשים בחדר צורכים חמצן, והאוויר נשאר יותר דחוס בחומרים שמופרשים מהגוף כמו פחמן דו-חמצני. זה יכול להוביל לעייפות, חוסר ריכוז ותחושת מחנק.
  2. עלייה בחום – חום גוף של אנשים עשוי להחמם את החדר, ובאמצעות חוסר אוורור, הטמפרטורה יכולה לעלות ולגרום לחוסר נוחות, סחרחורות או חום מוגזם.
  3. תחושת מחנק או קוצר נשימה – אם אין אוורור טוב, הצפיפות עלולה לגרום לאי נוחות, מחסור באוויר, ותחושת חנק.
  4. פיתוח חיידקים או וירוסים – חדר סגור ללא אוורור יכול להאיץ את התפשטות חיידקים או וירוסים, כיוון שאין זרימה חופשית של אוויר שיכולה לעזור לפיזור מזהמים.
  5. ירידה בתפקוד הקוגניטיבי – חוסר חמצן עלול להוריד את יכולת הריכוז והחשיבה.
אם אין אפשרות לשפר את האוורור, כדאי לשקול לצאת לאוויר צח מדי פעם כדי להימנע מהתופעות האלו.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לבינה המלאכותית אין נסיון אישי... מה גם שהתופעות חולפות אח"כ, וזה סימן מובהק שאין פה מצוקת נשימה אמיתית.

• הוסף לסימניות
אני אברך כולל באחד מהכוללים הגדולים.
הצטרפתי לפני כשנה ומאז שמתי לב לתופעה מוזרה מאוד, במהלך סדר הלימוד נופלת עלי לפתע עייפות גדולה מאוד עד שאני פשוט לא מסוגל להמשיך בלי להניח את הראש כמה דקות וגם זה לא תמיד מועיל.
זה לא קשור כמה שעות ישנתי בלילה, וגם לא לשעת שינה וקימה.
המעניין הוא שכאשר (לפעמים) אני הולך לביכ"נ צדדי להניח שם את הראש (הליכה של כדקה), עד שאני מגיע לשם בדר"כ העייפות פגה ועוברת.
לאחר תקופה ארוכה של תופעה זו הגעתי להשערה מסתברת ביותר כי הדבר נובע מחוסר חמצן (חלל הכולל הינו גדול אבל יושבים שם כ 1200 עד 1700 נפש).

ומכאן בקשתי שטוחה לכל מי שיש לו איזה מידע בעניין או איזה רעיון לשפר את המצב, אנא ואנא יודיע כאן וזכות התורה תעמוד לו.
יישר כח.
אני גם סבלתי מזה בכמה מקומות.
נראה לי שההשערה נכונה. התחשיב מאוד פשוט.
להלן הנחות יסוד חשובות:
1. בכל דקה כל אחד מאיתנו שואף אוויר המכיל תרכובת שאמורה להכיל 21% חמצן והריאות אמורות לסנן את החמצן ולפלוט את כל השאר.
2. כל אחד מאיתנו {מבוגר} במצב מנוחה צורך בין 0.5 ל-1 ליטר חמצן. דהיינו שהאוויר נכנס לריאות ויוצא לאחר מיצוי החמצן כפד"ח. בשעת מאמץ מוחי גדול צריכת החמצן גודלת. {המוח הוא הצרכן הגדול של החמצן בגוף - זה כנראה גם מחמאה על עמל התורה המוחי}.
3. אם נחשב את נפח החדר ביחס לאנשים לדוגמא מאה מ"ר כפול 3 מטר יש לנו ס"ה 300,000 ליטר אוויר. לחלק {לדוגמא} ל100 לומדים. נשאר לכל יחיד 3000 ליטר אוויר. דהיינו 630 ליטר חמצן. דהיינו בכל דקה מופחת בין ליטר לחצי ליטר חמצן. ואחרי שעה {או חצי} אחוז החמצן כבר יירד ל20%.ואז ל19% ואז ל18% ואז ל17% כשכל ירידת אחוז מקשה על הריאות יותר.
4. כאמור המוח הוא השתיין הגדול בגוף של חמצן. וכשיש תחושת מחסור מכבים מערכות זללניות. והגוף מכוון אוטומטי את המוח להוריד פרופיל. עד למצב שינה מלאה.
5. בהרבה בתי מדרש התחשיב גרוע יותר מ3000 ליטר ליחיד. וההשפעה בהתאם!
אכן כנראה הפיתרון הוא אויר טרי מבחוץ.
אם אתה צריך פיתרון אישי. אולי כדאי לך לברר על מכשיר חמצן סינגלטי. ישנם טענות שהם הופכים את החמצן למזין הרבה יותר. ובעצם מגשרים על הפער ברווית החצן באוויר.

בהגיון הם נתמכים במחקרים וכו'. אבל אין לי עדות מהיכרות.

• הוסף לסימניות
קורה לי הרבה במקומות סגורים ולא מאווררים
עייפות כבדה לעיתים גם עם כאבי ראש חזקים
נראה שיש כאלה שמושפעים מאד, אבל לרוב האנשים פחות משפיע
במקומות עבודה (בעיקר כאלה ללא חלונות) בד"כ מה שעזר לי זה לפתוח מזגן על אורור לזמן קצר (גם בחורף)

• הוסף לסימניות
קורה גם לי במיוחד אחרי הקרונה .
באוטובוס לפעמים אני תמיד פותח חלון אני לא מבין איך נוסעים באוטובוס 60 איש ולאף אחד לא אכפת שכל החלונות באוטובוס סגורים לפחות חריץ ....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה