- הוסף לסימניות
סטאז זה במקביל לעבודה.למה לא לחייב שנה-שנתיים סטאז'?
(אם אני לא טועה בציבור הכללי כך זה עובד)
לא במקום. והוא חצי שנה.
סטאז זה במקביל לעבודה.למה לא לחייב שנה-שנתיים סטאז'?
זה ודאי מקביל לעבודה,סטאז זה במקביל לעבודה.
לא במקום. והוא חצי שנה.
לקבל תקן של מ״מ זה לא אמור להיות בעייה בכלל,הרעיון נשמע מעולה
אבל הבעיה הגדולה היא שזה יכול לדפוק את המערכת
והתלמידות הראשונות להדפק.
בשונה מגרפיקאית ומתכנתת ועוד כל מיני מקצועות - בהם אפשר להוכיח את רמת הנסיון והמקצועיות מראש
מורה זה לא התעודה שלה...
מורה נמדדת לפי הדינמיקה שלה עם הבנות, יכולת השלטת משמעת בריאה,
מסירת חומר והבדיקה אח"כ אם העבירה לבנות בצורה טובה, אנושיות וכו'
ככה
שאם מורה תקבל תקן ולאחר מעשה יתברר שהיא ממש לא טובה ולא משנה הסיבה
כבר לא יוכלו לפטר אותה בקלות.
זו בהחלט בעיה, בכל מקצוע נורמלי עובד יודע שהוא צריך להוכיח את עצמו ולא הוא יפוטר.שאם מורה תקבל תקן ולאחר מעשה יתברר שהיא ממש לא טובה ולא משנה הסיבה
וזה באג שקיים במערכת החינוכית, והלוואי שהיה אפשר לטפל בו.
אבל כל עוד זה ככה
יש מספיק מורות שהיינו רוצים לראות אותם מחוץ למערכת וזה לא קורה...
אז לפחות לא להכניס בעיות חדשות.
ראיתי בית ספר שחיפש אחת כזו והבטיח משכורת קבועה.אם המצב המתואר הוא כזה שכל יום צריך כ2 מ״מ בכ״מ,
למה לא להעסיק על בסיס משכורת קבועה כאלה שעוד לא קיבלו תקן קבוע, כמשרת מ״מ בשכר קבוע?
{השכר יוכל להיות קצת נמוך כמובן, כי גם המ״מ תהיה מעונינת להיות בתור לתקן, ומאידך תקבל משכורת קבועה!}
רק אם את ממש ממש ממש... לא מתאימהזה ודאי מקביל לעבודה,
אבל זה לא תקן.
אם את לא מוצלחת את יוצאת מהמערכת.
בכל עבודה זה ככה...הרעיון נשמע מעולה
אבל הבעיה הגדולה היא שזה יכול לדפוק את המערכת
והתלמידות הראשונות להדפק.
בשונה מגרפיקאית ומתכנתת ועוד כל מיני מקצועות - בהם אפשר להוכיח את רמת הנסיון והמקצועיות מראש
מורה זה לא התעודה שלה...
מורה נמדדת לפי הדינמיקה שלה עם הבנות, יכולת השלטת משמעת בריאה,
מסירת חומר והבדיקה אח"כ אם העבירה לבנות בצורה טובה, אנושיות וכו'
ככה
שאם מורה תקבל תקן ולאחר מעשה יתברר שהיא ממש לא טובה ולא משנה הסיבה
וזה באג שקיים במערכת החינוכית, והלוואי שהיה אפשר לטפל בו.
אבל כל עוד זה ככה
יש מספיק מורות שהיינו רוצים לראות אותם מחוץ למערכת וזה לא קורה...
אז לפחות לא להכניס בעיות חדשות.
נכון.זו בהחלט בעיה, בכל מקצוע נורמלי עובד יודע שהוא צריך להוכיח את עצמו ולא הוא יפוטר.
אבל את מצליחה בסוף.בכל עבודה זה ככה...
אם אני קיבלתי מישהו לעבודה ומתברר שהוא גרוע ממש...
אני סופגת הפסדים עד שאני מצליחה לפטר אותו...
תתפלאי לשמוע אבל שבוע שעבר באתי גם אני עם הילדה שלי החולה בת השנתיים לבית הספר כי לא היה מי שישמור עליה ומ"מ לא היה.ויש עבודות קריטיות שיודיעו לך לבוא חולה...
עבדתי פעם במקום שהכריחו עובדת לבוא עם הפעוטה החולה (!!) לעבודה, הבוסית שמרה על בת השנתיים עם החום והאמא עשתה את עבודה הדחופה, אמיתי!! ראיתי במו עיני!!!
וגם אני (מורה בחינוך העצמאי)תתפלאי לשמוע אבל שבוע שעבר באתי גם אני עם הילדה שלי החולה בת השנתיים לבית הספר כי לא היה מי שישמור עליה ומ"מ לא היה.
וביום למחרת בעלי שגם הוא מורה לקח אותה איתו לכתה לשלו מאותה הסיבה.
כל איש הוראה מחוייב בביצוע סטאז' במשך 6 חודשים, ואחר כך הוא מקבל רישיון הוראה, הוא מקבל קביעות לאחר 3 שנים - רובם של המורים עוברים את הסטאז' (הוא לא כזה מסובך.. לעומת העבודה שבדרך כלל מתישה מאוד.) ועקב המחסור במורים אין סיבה להעיף אותו אלא אם יש סיבה דרמטית, והשנים הראשונות בהוראה הן בדרך כלל קשות מאוד ורוב המורים שעוזבים את המקצוע עוזבים בשנים הראשונות ולכן משרד החינוך משקיע הרבה בלשמר את המורים בתוך המערכת,למה לא לחייב שנה-שנתיים סטאז'?
מורות וגננות הן לא עם מבריזן פשוט כשהן לא מגיעות זה מאוד דרמטי
זה גם התחושה שלי...העניין שבאופן קבוע המורות מכניסות לנו בכוח לפה את התלונות
חחחפששששייייייייייי רגע רגע...
עכשיו אני מחברת עוד כמה תגובות שלך ביחד עם המסר הבעייתי במיוחד
כנראה את איזה ניקית תלמידה עדיין
מסתובבות כאן כאלה
כבר חשבתי שאלו פני ההורים
מתנצלת !
תקראי שוב את מה שכתבת:@חנילוש,
כל מה שכתבת נכון. העניין שבאופן קבוע המורות מכניסות לנו בכוח לפה את התלונות ואז זה כנראה משמח אותן מאד ויש הרבה אקשן והן מקבלות המון עידודים למסכנות.
מותר לנו ההורים להתלונן על ימי החופשה הרבים שמאד מקשים עלינו,
מותר גם למורות להתלונן אבל חבל וטיפשיא.
הבעיה כמו שכתבו זה שעל החופשים לא מקבלים...אז ככה,
גם לחל"ד מכניסים מורות מכל הבא ליד....
ולא רוצה להתבטא בצורה לא יפה אבל יש לי איך לתאר פה מורות מסוימות שאין ברירה והן נכנסות.
בד"כ לא מגיעים למצב שמורה נשואה עושה מ"מ יומי.
היא נכנסת ישר לשעות של מקצועיות....
במצב הנוכחי בחורה שבאה למ"מ יומי יש לה עבודה קבועה.
יום יום צריך מ"מ יומי.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים