ברור שכך צריך להיות, אבל כמובן אין להשוות את זה לשאר דברים, הילדה בטוחה שהחוברות כבר שלה, ולא ממש מבינה למה האמא לא מרשה להשתמש.נכתב ע"י דסי;1401199:מה הבעיה לומר: איזה יופי! אנחנו לא קונים את זה. ?
ואם הילדה באה לספר שהשכנים קנו להם ארטיקים, תקנו? בגלל שכולם?
אף פעם לא נתקלתי בבעיה הזו, אני גם לא רואה צורך לתת פיצוי. אני מסבירה שהגנת שלחה בשביל להציע לנו, אני מדפדפת, מתייחסת, אומרת שזה נראה לי מאד יפה, והחלטתי שלא. אני לא קונה.
הזדמנות ללמד את הילדים להפעיל שיקול דעת. (דוג' שאני מספרת להם: כשאני הולכת לקניות לפעמים מתחשק לי שוקו או שוקולד ואני לא קונה, מתלבטת... משתפת בהתלבטויות בשביל הדוגמא)
זוכרת את עצמי בגיל בו למדתי לקרוא. ראיתי פרסומת לקלטות ילדים. היה כתוב שם: חובה בכל בית! היה לי קשה כל כך להבין למה אמא שלי לא רוצה לקנות, כתוב בפרוש בפרוש חובה!
אבל ככה בדיוק לומדים את החיים.
נכתב ע"י עפולה;1401203:ברור שכך צריך להיות, אבל כמובן אין להשוות את זה לשאר דברים, הילדה בטוחה שהחוברות כבר שלה, ולא ממש מבינה למה האמא לא מרשה להשתמש.
נכתב ע"י עפולה;1401203:ברור שכך צריך להיות, אבל כמובן אין להשוות את זה לשאר דברים, הילדה בטוחה שהחוברות כבר שלה, ולא ממש מבינה למה האמא לא מרשה להשתמש.
אתם רציניים?נכתב ע"י bracha;1401904:אני זוכרת שבזמנו, היה לי אותו דבר עם הבת שלי. ונורא כעסתי.
אני חוזרת מהעבודה אני רואה את הילדה יושבת וצובעת, אני שואלת מזה החוברת הזאת, הגננת חילקה, ומראה לי את הפתק.
לא נותר לי אלא להיפרד מ - 40 ש"ח ולשלוח לגננת.
אבל אני לא מאשימה את הגננות, זה מגיע בהוראה מגבוה.
היה פעם אחת שהם שלחו דרך הילדים דוגמית של מרכך כביסה.
מעבר לזה שהילדות נעבאך היו צריכות להיסחב הביתה עם חצי ליטר מרכך.
מה עם סכנה?
ילדה יכולה להחליט לטעום מזה, או לשחק עם זה ולהשפריץ על חברה.
ממתי נותנים חומרי ניקוי לילדים??
אפילו שזה 'רק' מרכך כביסה.
הבעיה בדברים האלו שגם אם ההורים צודקים- מוסרית, חוקית,הגיונית- לכו תריבו עם הגננת של הילדה שלכם.. מי יסבול בסוף?נכתב ע"י קקטוס;1401926:אתם רציניים?
שלחו את הילדות הביתה עם מרכך כביסה?
מה עובר על הגננת שהיא מאשרת דבר כזה - אין לי הגדרה לזעם שזה מעורר.
לענ"ד אפשר בקלות להחזיר את זה לגננת, כולל הצביעה של הילדים.
סיבות הלכתיות לא חסר: " המפקיד מעות אצל חברו--צררן והפשילן לאחריו, מסרן לבנו ולבתו הקטנים, ונעל בפניהם שלא כראוי--חייב, שלא שמר כדרך השומרים; ואם שמר כדרך השומרים, פטור"
כלומר, הגננת שקיבלה את החוברות מהסוכן, פשעה בשמירה, ונתנה לילד קטן את הממון של הבעלים, והתשלום חל עליה בלבד.
(ואל תפסקו מזה הלכה, רק להבין את הכיוון)
מלבד אי הצדק שבעניין, זאת בעיה הלכתית.
לא צריך לריב.נכתב ע"י פקאן;1401935:הבעיה בדברים האלו שגם אם ההורים צודקים- מוסרית, חוקית,הגיונית- לכו תריבו עם הגננת של הילדה שלכם.. מי יסבול בסוף?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים