חוצפה ! !

• הוסף לסימניות
ושוב ביתי חוזרת מהגן עם חבילת חוברות עבודה, שרק אם רוצים ניתן להיפרד מארבעים שקל ולרכשם!
הילדה כמובן רוצה, והגננת כנראה עוברת על החוק וסומכת שלאף אחד לא יהיה נעים להעיר לה.
מה עושים בכדי שתופעה זו תיפסק :eek: :confused:

• הוסף לסימניות
קונים לילדה סוכריה על מקל ושולחים את החוברת חזרה בחשאי

• הוסף לסימניות
נראה לי שהפתרון המקומי הוא להגיד לילדה ש״אנחנו לא קונים את זה,
אבל אמא תקנה לה חוברת אחרת הרבה יותר יפה...״
תלכי איתה לחנות, ותבחרו חוברת עבודה חמודה בתקציב שלכם,
(יש החל מ-5 ש״ח, אני קניתי חוברת מקצועית ממש עם מגוון של מיומנויות ומשימות בדיוק כמו בחוברות של ״הגננות״ ;) לגילאי 4-5 ב-15 ש״ח)
וכולם יצאו מרוצים.
(זה פתרון יותר טוב מסוכריה, מהסיבה הפשוטה שהילדה גם הרוויחה חוברת עבודה ופיתוח הכישורים והיכולות שלה... ואם זה בא מרצון אז למה לא?)

עד כאן הפיתרון ה״מקומי״...

הפתרון ה״נרחב״ ז״א: שהתופעה תיפסק...
ככל הנראה לא נראה באופק עד שלא יקומו מאות אמהות ויתלננו במשרד החינוך, וזה ככל הנראה לא יקרה (גם מסיבות מעשיות ויכול להיות שגם הלכתיות) כך שכדאי לנסות להשתמש ב״פתרון המקומי״ ולהבליג...

אה, ואפשר גם להעיר בעדינות לגננת שזה לא תמיד מתאים לכל אחד, ולהאיר את תשומת ליבה, אני מאמינה שרב הגננות הן נשים נחמדות עדינות ומתחשבות, ומסוגלות להפנים את העניין רק יכול להיות שעד היום אף אחת לא מצאה פשוט את האומץ להגיד לה, ולעורר את תשומת ליבה לדבר...

• הוסף לסימניות
אני הייתי מעירה בנחמדות אך בתקיפות ! ובמקרה שזה היה חוזר שוב היתי רומזת משו על משרד החינוך.

• הוסף לסימניות
מה הבעיה לומר: איזה יופי! אנחנו לא קונים את זה. ?
ואם הילדה באה לספר שהשכנים קנו להם ארטיקים, תקנו? בגלל שכולם?

אף פעם לא נתקלתי בבעיה הזו, אני גם לא רואה צורך לתת פיצוי. אני מסבירה שהגנת שלחה בשביל להציע לנו, אני מדפדפת, מתייחסת, אומרת שזה נראה לי מאד יפה, והחלטתי שלא. אני לא קונה.

הזדמנות ללמד את הילדים להפעיל שיקול דעת. (דוג' שאני מספרת להם: כשאני הולכת לקניות לפעמים מתחשק לי שוקו או שוקולד ואני לא קונה, מתלבטת... משתפת בהתלבטויות בשביל הדוגמא)
זוכרת את עצמי בגיל בו למדתי לקרוא. ראיתי פרסומת לקלטות ילדים. היה כתוב שם: חובה בכל בית! היה לי קשה כל כך להבין למה אמא שלי לא רוצה לקנות, כתוב בפרוש בפרוש חובה!

אבל ככה בדיוק לומדים את החיים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דסי;1401199:
מה הבעיה לומר: איזה יופי! אנחנו לא קונים את זה. ?
ואם הילדה באה לספר שהשכנים קנו להם ארטיקים, תקנו? בגלל שכולם?

אף פעם לא נתקלתי בבעיה הזו, אני גם לא רואה צורך לתת פיצוי. אני מסבירה שהגנת שלחה בשביל להציע לנו, אני מדפדפת, מתייחסת, אומרת שזה נראה לי מאד יפה, והחלטתי שלא. אני לא קונה.

הזדמנות ללמד את הילדים להפעיל שיקול דעת. (דוג' שאני מספרת להם: כשאני הולכת לקניות לפעמים מתחשק לי שוקו או שוקולד ואני לא קונה, מתלבטת... משתפת בהתלבטויות בשביל הדוגמא)
זוכרת את עצמי בגיל בו למדתי לקרוא. ראיתי פרסומת לקלטות ילדים. היה כתוב שם: חובה בכל בית! היה לי קשה כל כך להבין למה אמא שלי לא רוצה לקנות, כתוב בפרוש בפרוש חובה!

אבל ככה בדיוק לומדים את החיים.
ברור שכך צריך להיות, אבל כמובן אין להשוות את זה לשאר דברים, הילדה בטוחה שהחוברות כבר שלה, ולא ממש מבינה למה האמא לא מרשה להשתמש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפולה;1401203:
ברור שכך צריך להיות, אבל כמובן אין להשוות את זה לשאר דברים, הילדה בטוחה שהחוברות כבר שלה, ולא ממש מבינה למה האמא לא מרשה להשתמש.

נכון מאד, כשהגננת מחלקת את זה הילדה לא מבינה שזה רק אם אמא קונה ואם לא מחזירים... ברור לה שמה שהגננת מחלקת זה שלה...

• הוסף לסימניות
החוצפה הגדולה פה היא בפרוש הענין שהגננת שלחה עם הילדה כדי שתרגישו לא נעים מהגננת וקצת מצפון מהילדה אם לא תרכשו.
אני הייתי אומרת לילדה שאני צריכה לחשוב עד מחר, במקביל שולחת לגננת מעטפה ובה פתק עם הסבר עדין שלא נח לנו עם שיטת השיווק הכפויה הזו, ושבבקשה תסביר לילדות שלא חייבים לקנות. אני מניחה שהגננת תגיד משהו לילדות, ואז כבר בצהריים תוכלו להחליט ברוגע מה אתם עושים. רוכשים או לא.
הגננת כבר תדע איך לעשות את זה ביתר התחשבות בפעם הבאה.

• הוסף לסימניות
נראה לכם שהגננת מקבלת אחוזים על מכירת החוברות?

פשוט, סוכן הגיע אליה אמר לה להעביר לילדות ואחר כך הוא מגיע ואוסף את הכסף
האם זה ראוי או נכון לחלק חומר שלא שייך לרשת?- תלוי ברשת, בפיקוח, עד כמה עומדים על העניין

• הוסף לסימניות
אצלי זה גם קרה, אמרתי לביתי: חמודה את לומדת מספיק בגן לא צריך גם בבית:)
ויום למחרת הספרים הוחזרו לגן,
אה אצל ביתי השנייה כשבאתי לקחת אותה מהגן קלטתי את הספרים בידיה, בזריזות לקחתי אותם ושמתי אותם בגן, שלא יהיה ספק לאף אחד שאני קונה אותם.
בהצלחה!!

• הוסף לסימניות
התופעה המצוינת בנ''ל היא לא רק בגנים היא מצויה גם בביה'ס ,
ולא ,לא התכוונתי לחוברות מילוי שא''א אחרת וא''א להעביר לשני
כי הם מלאות ולכו תתחילו למחוק....
אלה שברוב בתיה''ס כל כיתה בכל שנה מכניסים איזה ספר שלא היה
שנה שעברה , ולמה?? כי גב' או מר איקס הוציאו ספר חדש וצריך הרי לשווק
את זה (אפילו שברוב הפעמים הספר החדש דומה ברובו לספר שהיה בדר''כ
אלה שזה יותר חדש..יותר עם ציורים...יותר מושך...:( (והמחיר בהתאם ...)

שוב אני לא מכלילה יש ספרים שיוצאים והם עוזרים ללמוד או לשיטת לימוד
או שעד היום לא היה ספר כזה אז רוצים להכניס את זה לשוק , שזה יקל על הלימוד
אבל יש המון ספרים שכל שנה הורים מוציאים מאות כספים בשביל
ששנה הבאה ממילא יוצא ספר חדש והכסף הולך לפח....

מה אתן אומרות??
הרי ברור שא''א להפסיק להוציא ספרים , אבל שיהיה בגבול
הטעם הטוב...
ולא כל שנה שיצא ספר חשבון חדש ואז שנה הבאה איקס רוצה
להעביר את הספר לבאה בתור אבל אז היא שמה לב שצריך לקנות חדש....
לא חבל??
למה הורים שותקים ע''ז??

• הוסף לסימניות
בבית ספר יש לנו את פרויקט סלסלה ולכן ספרים שכותבים בהם וממילא צריך לקנות אז אין מה לעשות גם אם הם בגירסא חדשה
ספרים שלא כותבים בהם עולים 5 שח גם אם הם חדשים וגם אם לא

ולכן נראה לי שבגלל זה יש יותר שתיקה בציבור

יעל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפולה;1401203:

אני זוכרת שבזמנו, היה לי אותו דבר עם הבת שלי. ונורא כעסתי.

אני חוזרת מהעבודה אני רואה את הילדה יושבת וצובעת, אני שואלת מזה החוברת הזאת, הגננת חילקה, ומראה לי את הפתק.

לא נותר לי אלא להיפרד מ - 40 ש"ח ולשלוח לגננת.

אבל אני לא מאשימה את הגננות, זה מגיע בהוראה מגבוה.

היה פעם אחת שהם שלחו דרך הילדים דוגמית של מרכך כביסה.
מעבר לזה שהילדות נעבאך היו צריכות להיסחב הביתה עם חצי ליטר מרכך.
מה עם סכנה?
ילדה יכולה להחליט לטעום מזה, או לשחק עם זה ולהשפריץ על חברה.
ממתי נותנים חומרי ניקוי לילדים??
אפילו שזה 'רק' מרכך כביסה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bracha;1401904:
אני זוכרת שבזמנו, היה לי אותו דבר עם הבת שלי. ונורא כעסתי.

אני חוזרת מהעבודה אני רואה את הילדה יושבת וצובעת, אני שואלת מזה החוברת הזאת, הגננת חילקה, ומראה לי את הפתק.

לא נותר לי אלא להיפרד מ - 40 ש"ח ולשלוח לגננת.

אבל אני לא מאשימה את הגננות, זה מגיע בהוראה מגבוה.

היה פעם אחת שהם שלחו דרך הילדים דוגמית של מרכך כביסה.
מעבר לזה שהילדות נעבאך היו צריכות להיסחב הביתה עם חצי ליטר מרכך.
מה עם סכנה?
ילדה יכולה להחליט לטעום מזה, או לשחק עם זה ולהשפריץ על חברה.
ממתי נותנים חומרי ניקוי לילדים??
אפילו שזה 'רק' מרכך כביסה.
אתם רציניים?
שלחו את הילדות הביתה עם מרכך כביסה?
מה עובר על הגננת שהיא מאשרת דבר כזה - אין לי הגדרה לזעם שזה מעורר.

לענ"ד אפשר בקלות להחזיר את זה לגננת, כולל הצביעה של הילדים.
סיבות הלכתיות לא חסר: " המפקיד מעות אצל חברו--צררן והפשילן לאחריו, מסרן לבנו ולבתו הקטנים, ונעל בפניהם שלא כראוי--חייב, שלא שמר כדרך השומרים; ואם שמר כדרך השומרים, פטור"
כלומר, הגננת שקיבלה את החוברות מהסוכן, פשעה בשמירה, ונתנה לילד קטן את הממון של הבעלים, והתשלום חל עליה בלבד.
(ואל תפסקו מזה הלכה, רק להבין את הכיוון)
מלבד אי הצדק שבעניין, זאת בעיה הלכתית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1401926:
אתם רציניים?
שלחו את הילדות הביתה עם מרכך כביסה?
מה עובר על הגננת שהיא מאשרת דבר כזה - אין לי הגדרה לזעם שזה מעורר.

לענ"ד אפשר בקלות להחזיר את זה לגננת, כולל הצביעה של הילדים.
סיבות הלכתיות לא חסר: " המפקיד מעות אצל חברו--צררן והפשילן לאחריו, מסרן לבנו ולבתו הקטנים, ונעל בפניהם שלא כראוי--חייב, שלא שמר כדרך השומרים; ואם שמר כדרך השומרים, פטור"
כלומר, הגננת שקיבלה את החוברות מהסוכן, פשעה בשמירה, ונתנה לילד קטן את הממון של הבעלים, והתשלום חל עליה בלבד.
(ואל תפסקו מזה הלכה, רק להבין את הכיוון)
מלבד אי הצדק שבעניין, זאת בעיה הלכתית.
הבעיה בדברים האלו שגם אם ההורים צודקים- מוסרית, חוקית,הגיונית- לכו תריבו עם הגננת של הילדה שלכם.. מי יסבול בסוף?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פקאן;1401935:
הבעיה בדברים האלו שגם אם ההורים צודקים- מוסרית, חוקית,הגיונית- לכו תריבו עם הגננת של הילדה שלכם.. מי יסבול בסוף?
לא צריך לריב.
צריך פשוט להחזיר - יש לגננת טענות? שתתמודד איתן.

• הוסף לסימניות
איזה נס שאצלנו לא הגיעו שיטות השיווק האלה... :eek:

(כן יש משהו אחר, חוברות עבודה לחופש בתשלום שהמורה בבית הספר כמובן מאוד ממליצה לרכוש וכו', אבל לפחות לא בשיטה בה מביאים לילדה כבר את החוברת עוד לפני התשלום...)

• הוסף לסימניות
אני לא חושבת שזה קשור לגננות.
ברור לי שההנהלה מעורבת בזה.

• הוסף לסימניות
אני פשוט בהלם משיטות השיווק האגרסיביות!
חוצפה ישראלית!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה