חורף- לא שייך בלי מרק חם....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tzivi;494560:
יש מרק קישואים
מרק עגבניות
מרק עדשים
מרק אפונה
מרק ירקות
מרק שעועית
מרק דלעת
מרק כתומים
מרק שומר ושמיר
מרק עוף צח
מרק סיני

מתכונים אביא בהמשך היום פשוט אין לי זמן
אתמול בערב השריתי שעועית למשך כל הלילה ועל הבוקר העמדתי מרק
אבל אין לי מתכון ברור רק בערך, אולי תוכלי להעלות עכשיו את המתכון שאני עוד יספיק לשנות/להוסיף למרק שלי הבוקר.
מאד אשמח

ובהמשך אעלה גם מרקים מצוינים ומגוונים

• הוסף לסימניות
נתתי כאן מתכון למרק שעועית (שתי הודעות לפנייך) - העניין עם מרק שעועית שהוא צריך להתבשל הרבה שעות וכמה שיותר יותר טוב...
אם העמדת את המרק על הבוקר עדיין תספיקו לאכול אותו בצהריים.
מה שכן - אל תשימי אותו על חום נמוך מאוד אלא על חום בינוני בסיר מכוסה - כדי שהוא יתבשל ויסמיך מהר יותר.
בהצלחה ובתאבון.

• הוסף לסימניות
טוב שאמרת לי אני רצה להגביה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;494598:
אם כבר מרק חלבי - אז עד הסוף:

מרק מרק אפונה
זול יותר וטעים יותר

לאדות בתחתית הסיר:
פרוסות בצל וטבעות גזר
לברור אפונה יבשה
ולהכניס לסיר להזהבה קלה.
להוסיף מים ותיבול (אבקת מרק למי שרוצה)
להוסיף כמה גזרים שלמים
ולבשל שעתים לפחות.
להוציא את הגזרים השלמים
לרסק את המרק (מה שעוד נשאר שלם)
לפרוס את הגזרים השלמים לפרוסות ולהחזירים לסיר.
וכמובן- המרק הוא רק תירוץ... (ראיתי שיש גם שקדי מרק צבעוניים)

)

איזה רעיון! תמיד היה חבל לי לרסק את המרק כי אז לא נשארות חתיכות הגזר שמוסיפות צבע וטעם.
אימצתי!

• הוסף לסימניות
מרק תפו"א
אני מכינה אותו בחורף לארוחת ערב דוקא

לאדות בשמן 2 בצלים גדולים קצוצים ושן שום מעוכה עד להזהבה
להוסיף 3 כפות קמח לטגן קלות ולהוסים מים בהדרגה (6 כוסות בערך)
להוסיף 3 תפו"א חתוכים לקוביות
מלח ופלפל
לבשל אחרי רתיחה 25 ד'

לגיוון אפשר להוסיף לקראת סוף הבישול אטריות דקיקות
ובהגשה לזרות שמיר קצוץ חי
טעים טעים!

מרק גריסים ופטריות
מרק מחמם וטעים ליום חורפי חורפי

לאדות בצל גדול עם עלה דפנה להוסיף 250גר' פטריות ולטגן עד שמזהיב
להוסיף 2 כפות קמח , לטגן קלות ולהוסיף מים בזרם איטי- מתקבל מרקם חלק (8-10 כוסות מים)
כעת להוסיף 2/3 כוס גריסי פנינה
גבעולי סלרי פרוס
גזר פרוס
מלח ופלפל לפי הטעם
אחרי רתיחה לבשל שעה וחצי- שעתיים
לגיוון
להוסיף קוביות בשר או חזה עוף

• הוסף לסימניות
עשיתי את המרק פטריות של כוכב 103

יצא טעים חבל"ז.

• הוסף לסימניות
והמתכון שלי - מרק לוף:
מטגנת פרוסות דקות של לוף (אני משתמשת בחלק הלבן וקצת ממש מהירוק) כמה דקות, כמו בצל.
מוסיפה קוביות תפוחי אדמה ביד נדיבה, מים בכמות הרצויה למרק, מתבלת במלח ופלפל שחור.
מביאה לרתיחה, וממשיכה בבישול על אש נמוכה, עד שהתפו"א רכים.
אח"כ אני מוציאה בערך חצי מהתפו"א, מרסקת עם בלנדר מקל את כל מה שבסיר, ומוסיפה חזרה את התפו"א.
אין מישהו שטעם ולא התמכר!

• הוסף לסימניות
הקפצתי לטובת האמהות נצורות השלג, וכל אלו שסתם קר להם :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה