בית חולים חורף תשפ"ה - לידה ראשונה היכן ללדת ? איכילוב מעייני הישועה או תה"ש

מצב
הנושא נעול.
במעייני מאפשרים ללדת במים בפועל (או שרק מצהירים...)
וודאי. יש לנו חדר לידה ללידה במים חדש ויפה
כמובן שצריך לראות לפני זה שהיולדת לא בסיכון,
והנתונים תקינים.
תוכלי לשמוע פרטים,
מול מתאמת השירות שלנו 0546601993

ילדתי תמיד בלילה 12+ והעלו אותי למחלקה לאחר שעתיים שלוש ז"א 2:00 ו3:00 לפנות בוקר וכו'.
וגם לא העיפו אותי אף פעם לחדר התאוששות, הייתי שעה + בחדר לידה ורק אח"כ העבירו אותי להתאוששות בשביל ניקיון וכו' ואח"כ מיד למחלקה.
ממליצה מאוד על מעייני הישועה.
תודה יקרה,
כמה חשוב לשמוע מילים טובות. ברשותך, מעבירה גם לצוותים. ושיהיה תמיד בבריאות ובשמחה.

במעייני אין אפס הפרדה מלא, אפילו שהם מצהירים שכן
במעבר לחדר התאוששות (סמוך מאוד ללידה) לוקחים את התינוק לכשעה לבדיקת רופא, האבא יכול להצטרף.
מי שחשוב לה אפס הפרדה, חדר ההתאוששות פוגע מאוד בחוויה ובחיבור הראשוני...
היי יקרה,

אין קשר בין חדר התאוששות לחדר הלידה.

ציינו בעבר, וחשוב שנציין שוב. את צודקת. בבדיקת התינוק הילד הולך עם הורה מלווה לחדר הרופא כי על פי ההמלצה של משרד הבריאות והמחקרים הרפואיים, האופן הבטוח ביותר לבדיקת התינוק, הוא בחדר רופא.

האם זה מונע אפס הפרדה? לא. אפס הפרדה פירושו שאחד ההורים מלווה תמיד את הבייבי.

האם נרצה להשתפר? תמיד!! ואנחנו שומעות ומקשיבות למה שאת אומרת פה וגם נעביר את זה הלאה לגורמים המתכננים.

אבל אפס הפרדה קיים, שאר הבדיקות, החיסונים וכו נעשים לידך.

בנוסף, מחלקת ביות מלא היא מהטובות בארץ. יש שם צוות מדהים, מכיל, מחבק.

ובכל מקרה, כל אישה רצונה הוא כבודה.

ולכן מה שטוב לך, הוא שתעשי❤️

אבל אפס הפרדה קיים, שאר הבדיקות, החיסונים וכו נעשים לידך.
מה שכתבו פה, שזה לא נכון לפחות לגבי המחלקה הקודמת, נשמח לשמוע מה קורה במחלקת הביות.
במחלקה הרגילה הנשים שהיו בחדרי ביות נאלצו להגיע בכוחות עצמן ולחכות בעמידה/ כסא מזדמן בתינוקיה עד שהואילו לעשות את הבדיקה. ולא תמיד הצוות הרפואי היה שבע רצון מנוכחות האמהות.

זה לא 'מרגישות צורך להישאר',
זו חוויה אחרת לגמרי.
המעבר המהיר והלחוץ לחדר התאוששות במעייני הישועה זכור לי כסיוט,
בקושי עברו כמה דקות מהלידה וכבר מטיסים אותי למיטה אחרת (ספציפית גם האחות שעשתה את זה היתה מאד מאד לא נעימה... אבל זה כבר לא קשור ישירות לעניין), ומעבירים למרחב צר בין וילונות כשבחדר עוד 3 נשים מלבדי.
לא ממש הצלחתי ליהנות מהזמן הפרטי עם התינוק ובעלי כשאנחנו מצטופפים בחדר העמוס הזה...
לעומת החוויה בלניאדו-
שם נשארתי שעתיים באותו חדר מרווח (ויפהפה אגב), בשקט וברוגע, בלי כל הפרוצדורה של המעבר.
הנוכחות היחידה של הצוות היתה כשהמיילדת המקסימה הגיעה להביא לי מים לנטילת ידיים וכוס שתיה, מעבר לזה היינו שם לבד.
היי יקרה,

נשמח להסביר את הרציונל.

אישה צריכה להישאר מבחינת פרוטוקול רפואי בחדר הלידה. אין אפשרות לעלות מיד.

אני קוראת את מה שאת כותבת על חדר ההתאוששות. חשוב לי לחדד כמה דברים.

1. כמה כיף שנהנית בלניאדו. מקום מקסים.

2. לעניין עצמו, אם העבירו מיד להתאוששות כנראה שהיו זקוקים לחדר הלידה. דבר שיכול לקרות וגם קורה בכל מקום (נתונים שמפורסמים לכל לגבי זמן האישה בתוך חדר לידה). לא מעבירים אישה סתם כי ״מתחשק״.

3. חשוב לכן להישאר עוד קצת? תבקשו. ממש לא להתפדח. רצונך הוא כבודך❤️

4. אנחנו כאן כדי לשמוע ולשפר לכן את החוויה וחדר ההתאוששות יעבור בקרוב שיפוץ כדי לאפשר יותר מרחב בזמן עומס.

5. לכל בית חולים ישנם יתרונות וחסרונות. ואם חווית חוויה טובה במחלקה אחת, לא בטוח שהחוויה הזו תמשיך לאחרת. ואני חושבת שאת מבינה את כוונתי. למשל אצלנו המחלקות כמו מלון, אבל יש צורך לשפר את אזור ההתאוששות. ככה כולם. וזה בסדר, כל עוד המקום בהתפתחות! עם זאת, נהנית במקום מסוים? מדהים! מאחלת לך תמיד להנות מהחוויה והכי חשוב בבריאות!

@תמר מעיני הישועה אם עדיין יש את המיילדת מרינה אז גם לה את יכולה להעביר תודותי, היא הצילה לי את הילד בס"ד!
לא איבדה אשתונות ומפתיחה 5 עם מצוקה מטורפת לא הגעתי לניתוח בזכותה ב"ה!
מחמם את הלב שחשוב לך להעביר פידבקים. הם נותנים הרבה כח להמשיך.
ווודאי אעביר לה
תודה לך💕

בי"ח בירושלים רק שערי צדק
שמעתי מהרבה שלאחרונה הן הלכו לבתי חולים אחרים בירושלים וממש חזרו במבואסות
לא סתם בשערי צדק יש עומס, הם הכי טובים באחריות!
ילדנו שם שני לידות, הראשונה היתה מהממת, (חוץ מהצעקות על היולדת שתפנה את החדר במחלקה, כשמגיע זמן השחרור)
השניה פשוט מזעזעת, צעקות על היולדת שניה אחרי הלידה, שעות עד שמקבלים אפידורל, חוסר התחשבות בבקשות של היולדת תוכ"ד הלידה, לא נחזור לשם בחיים. (אם כי ראוי לציין שחלק גדול מהטראומה נזקפת ל'זכות' מיילדת אחת, שאין לי מושג למה לא נעמדנו על הרגלים האחוריות ופשוט היינו מעיפים אותה מהחדר לידה)

היי יקרה,

נשמח להסביר את הרציונל.

אישה צריכה להישאר מבחינת פרוטוקול רפואי בחדר הלידה. אין אפשרות לעלות מיד.

אני קוראת את מה שאת כותבת על חדר ההתאוששות. חשוב לי לחדד כמה דברים.

1. כמה כיף שנהנית בלניאדו. מקום מקסים.

2. לעניין עצמו, אם העבירו מיד להתאוששות כנראה שהיו זקוקים לחדר הלידה. דבר שיכול לקרות וגם קורה בכל מקום (נתונים שמפורסמים לכל לגבי זמן האישה בתוך חדר לידה). לא מעבירים אישה סתם כי ״מתחשק״.

3. חשוב לכן להישאר עוד קצת? תבקשו. ממש לא להתפדח. רצונך הוא כבודך❤️

4. אנחנו כאן כדי לשמוע ולשפר לכן את החוויה וחדר ההתאוששות יעבור בקרוב שיפוץ כדי לאפשר יותר מרחב בזמן עומס.

5. לכל בית חולים ישנם יתרונות וחסרונות. ואם חווית חוויה טובה במחלקה אחת, לא בטוח שהחוויה הזו תמשיך לאחרת. ואני חושבת שאת מבינה את כוונתי. למשל אצלנו המחלקות כמו מלון, אבל יש צורך לשפר את אזור ההתאוששות. ככה כולם. וזה בסדר, כל עוד המקום בהתפתחות! עם זאת, נהנית במקום מסוים? מדהים! מאחלת לך תמיד להנות מהחוויה והכי חשוב בבריאות!
שמחה לדעת שמשפצים את החדר התאוששות
כי חוץ מזה הכל טוב

המלצה של משרד הבריאות והמחקרים הרפואיים, האופן הבטוח ביותר לבדיקת התינוק, הוא בחדר רופא
לדבריך בתי החולים הגדולים והמקצועיים פועלים בניגוד להמלצות משרד הבריאות?
אפס הפרדה פירושו שאחד ההורים מלווה תמיד את הבייבי.
לא. אפס הפרדה פירושו שהתינוק נשאר צמוד לאמא שילדה אותו.
זה שיש לתינוק זכות למלווה מטעמו בקבלת טיפול רפואי זה משהו אחר ובסיסי.

מה שכתבו פה, שזה לא נכון לפחות לגבי המחלקה הקודמת, נשמח לשמוע מה קורה במחלקת הביות.
במחלקה הרגילה הנשים שהיו בחדרי ביות נאלצו להגיע בכוחות עצמן ולחכות בעמידה/ כסא מזדמן בתינוקיה עד שהואילו לעשות את הבדיקה. ולא תמיד הצוות הרפואי היה שבע רצון מנוכחות האמהות.
יקרה,

לא הבנתי מה לא נכון ✌️❤️

ובכל מקרה, המחלקה החדשה בוטיקית ומרווחת .

כך שביות מלא ואפס הפרדה מאד אפשרי.

ב"ה עברתי לידה, ילד בריא, את אחרי, שיא ההיי, אז מה קרה להיות קצת בחדר התאוששות?
אם על זה ההלהום אז ממש בראבו למעייני הישועה...
קודם כל תודה לך(:
אנחנו רואים את זה בעין טובה❤️ נשים מרגישות כלכך בבית שהן מרשות לעצמן לדבר פתוח. אין מדהים מזה.
מעבר לזה, המספרים לשמחתנו לא משקרים, מעל ל80% חוזרות.
חשוב לנו לשמוע, ללמוד ולשפר.
רק ככה מתקדמים ונעשים טובים יותר.
הרבה הרבה בריאות.

לדבריך בתי החולים הגדולים והמקצועיים פועלים בניגוד להמלצות משרד הבריאות?

לא. אפס הפרדה פירושו שהתינוק נשאר צמוד לאמא שילדה אותו.
זה שיש לתינוק זכות למלווה מטעמו בקבלת טיפול רפואי זה משהו אחר ובסיסי.
אפס הפרדה פירושו באפס הפרדה מההורים.
לדברי, ההמלצה הגורפת היא בתנאים מסוימים.
כל בית חולים פועל על פי ההחלטה המקצועית שלו.
יש טיעונים לכאן ולכאן.

לא הבנתי מה לא נכון ✌️❤️
לא נכון- שבית החולים לא הבין מה זה "אפס הפרדה" או מאיפה המינוח נלקח ומתייחסים אליו כמונח עסקי. המונח "אפס הפרדה" אינו
אפס הפרדה פירושו באפס הפרדה מההורים.
אלא שהות צמודה של התינוק בסמוך לאם. מתוך הבנה שכל הפרדה של התינוק מהאם גורמת להשפעה שלילית על האם והתינוק וכן להפך.
השיטה כרגע במעייני הישועה היא שחלק מהצוותות לא מכבדים בכלל את המונח אפס הפרדה כי לא מבינים את המשמעות שלו או למה אמהות עושות אותו- היו לי הרבה שיחות עם הצוותות שם אחרי הלידות, וחלקן טענו שאנחנו כמבייתות רק מכבידות עליהן.

בנוסף אם צוין פה שאבות יכולים להיות בשטח החיול, כפי שכתבת פה זה כולל גרילרים וממש לא "עור לעור" עם האבא, מה שמעקר את המונח "אפס הפרדה" מתוכן.

לכן בדיקות רופאים או בדיקות כמו סקר ילודים- רק בתינוקיה, ולא בחדר האם כמו שמקובל בבתי חולים אחרים. האמא צריכה לקחת אחריות על כל הבדיקות. ללכת עם התינוק לתינוקיה, לאתר אחות, לבקש ממנה לקרוא לרופא או לבצע בדיקה. כשכל הזמן הזה אין לה לפעמים כסא לשבת כמו שציינו פה, ולפעמים מבקשים ממנה להשאיר את התינוק בתינוקיה ולחזור אחרי הבדיקה.

אציין שהדברים נכתבים מתוך כבוד ואהדה לבית החולים שילדתי בו והייתי מרוצה מאד מכל ההבטים. פשוט המונח אפס הפרדה לא מובן ולא ברור לצוות בכלל, חלקו מתנגד ובוודאי שהגישה היא חסרת הבנה בסיסית לערך של אפס הפרדה מהיסוד אלא גישה מסחרית- רוצות את זה? תקבלו. אז כשהתחלנו לעשות אפס הפרדה, קיבלנו הענות לדרישות כמו חיסונים על האם, אבל היום לצוותות כבר נמאס וברגע שאין הבנה של מה שאנחנו כמבייתות עושות ומה התפיסה שלנו- אין גם כבוד והענות.

רק לי זה מרגיש דקדוקי עניות כל הדיון על חדר התאוששות וכו?
אף פעם לא חשבתי לשים על זה דגש או שימת לב,
ב"ה עברתי לידה, ילד בריא, את אחרי, שיא ההיי, אז מה קרה להיות קצת בחדר התאוששות?
אם על זה ההלהום אז ממש בראבו למעייני הישועה...
כאחת שלא ילדה בחדרי לידה והיתה בחדר התאוששות ובאמת מרגישה שהעיקר התינוק בריא והלידה עברה בשלום
אני מאוד מבינה את התחושה כלפי חדר התאוששות והעליהום, כי צריך להיות סיבה מאוד טובה לטובת היולדת למה היא צריכה להיות בחדר התאוששות ולא להתאפס קצת בחדר לידה וללכת מיד לחדרים במחלקה,
ואם אין את הסיבה הזו, להרבה נשים זה יהיה החותמת להרגשה שלא קשובים לצרכים שלי כיולדת ושל התינוק/העובר שלי כיילוד.

כאחת שלא ילדה בחדרי לידה והיתה בחדר התאוששות ובאמת מרגישה שהעיקר התינוק בריא והלידה עברה בשלום
אני מאוד מבינה את התחושה כלפי חדר התאוששות והעליהום, כי צריך להיות סיבה מאוד טובה לטובת היולדת למה היא צריכה להיות בחדר התאוששות ולא להתאפס קצת בחדר לידה וללכת מיד לחדרים במחלקה,
ואם אין את הסיבה הזו, להרבה נשים זה יהיה החותמת להרגשה שלא קשובים לצרכים שלי כיולדת ושל התינוק/העובר שלי כיילוד.
אני הרגשתי שלוקחים לי את התינוק שהרגע ילדתי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה