בית חולים חורף תשפ"ה - לידה ראשונה היכן ללדת ? איכילוב מעייני הישועה או תה"ש

מצב
הנושא נעול.
סתם מעניין אותי על כל הנושא של אפס הפרדה וביות.
אני לפני לידה שביעית בעז"ה. לא רואה את עצמי בכלל כיולדת נמצאת עם התינוק כל הזמן.
אני עייפה, רוצה רק לנוח לפני שאני חוזרת לכולם.
לא לדבר על סימפי' שעדיין נוראי בימים הראשונים ככה שלא יכולה להחזיק תינוק בעמידה. אבל גם בלי זה.
איך מסתדרים עם זה?

לאורך האשכול בולט ההבדל בין התפיסות השונות:
בבתי החולים בירושלים התפיסה הרבה יותר מתקדמת, הן בהדסה עין כרם והן בשערי צדק, יש יותר ויותר תמיכה בלידות טבעיות, לידות מים, אפס הפרדה.
לעומת זאת, בתי החולים במרכז, נראה שמתחילים לגלות את הגישות המתקדמות, אבל עדיין לא ממש הפנימו, ונראה שמעייני הישועה ממש הרחק מאחור.
התיאור כאן על "אפס הפרדה" רחוק מאד מהמצופה.
וזה תלוי בעיקר בצרכנים, קרי- היולדות.
ככל שאנחנו נדרוש ונעמוד על זכויותנו, בתי החולים, שמתחרים על כל יולדת (ומשקיעים לשם כך בפרסום גם כאן), יכוונו את עצמם לפי הדרישות.

בסוגריים, בואו לבקר בשתי המחלקות החדשות בירושלים- מחלקות ביות מלא בהדסה עין כרם ובשערי צדק,
ותגלו חדרים מרווחים, מיטות רחבות מתכווננות, פרטיות ומרחב לכל יולדת- שתיים בחדר וכורסאות הנקה מפנקות.
זה פשוט מדהים שהחלטת מה זה נקרא מתקדם
מבחינתי לידה עם אפידורל מלא זה הכי אידיאלי שיש,
למה החלטת שביות מלא זה הקידמה?
אני אחרי הלידה לפחות בלילות צריכה התאוששות ומנוחה
וזה מאוד עוזר לי שהתינוק בתינוקיה בידיים בטוחות

אני לפני לידה שביעית בעז"ה. לא רואה את עצמי בכלל כיולדת נמצאת עם התינוק כל הזמן.
לא לדבר על סימפי' שעדיין נוראי בימים הראשונים ככה שלא יכולה להחזיק תינוק בעמידה. אבל גם בלי זה.
איך מסתדרים עם זה?
ברור שאת צריכה לשקול את זה לפי הנתונים האישיים שלך.
חלק מהאימהות מרגישות שהקרבה לתינוק עוזרת גם להן:
אם הן מעונינות בהנקה בלעדית- הן לא צריכות ללכת לתינוקיה באמצע הלילה, והן יכולות להיענות לתינוק מיד כשהוא מתחיל להראות סימני רעב, ועוד לא מגיע לבכי סוער. זה מקל על החיבור ומאפשר הנקה טובה יותר.
יש אימהות שמרגישות רגועות יותר כשהתינוק קרוב, והן יכולות להיענות אליו מיד.
יש הרבה תינוקות שבוכים פחות ורגועים יותר כשהם ליד אמא, ואמא לומדת אותו יותר מהר, כך שכשהן חוזרות הביתה, הן מרגישות בטוחות יותר.

ויש גם אימהות שזקוקות לזמן לבד, למנוחה בלי טיפול בתינוק, לשינה רציפה בלי להניק באמצע... ולדעתי, בית חולים אמור לאפשר גמישות (ברמה סבירה) לפי הצורך.

לגבי כאבים בגלל סימפיזיוליזיס לאחר הלידה:
א. האם את מכירה את ההנחיות ללידה עם סימפיזיוליזס?
ב. בבי"ח "שערי צדק" (אם רלוונטי) יש פיזיותרפיסטית ודיקור סיני במחלקה לאחר הלידה. יש נשים שזה ממש עוזר להן.
ג. ברור שהקשבה לגוף שלך ולמאמץ המתאים לך בשלב זה יעזור לך ולתינוק בטווח הארוך, יותר מכל דבר אחר. (וגם בזה, כדאי לבדוק מראש עם בי"ח כיצד אפשר להקל ולעזור. למשל, אם את מעוניינת לביית, אך צריכה שיקלחו את התינוק, אני בטוחה שגם בשע"צ וגם בהדסה יעזרו לך)

איך מסתדרים עם זה?
אני גם מעדיפה לא לעשות אפס הפרדה בגלל זה.
זה לא מתאים לכולן- יש לזה הרבה מעלות- אבל אני לא מעונינת-ןלא עושה.

האם את מכירה את ההנחיות ללידה עם סימפיזיוליזס?
מכירה אבל בלידה האחרונה שהייתה נוראית (אפידורל שהשפיע רק על צד שמאל עם פיטוצין בכמות היסטרית) לא היה שייך בכלל לחשוב מה ואיך רק לגמור עם הדבר הזה.
. בבי"ח "שערי צדק" (אם רלוונטי) יש פיזיותרפיסטית ודיקור סיני במחלקה לאחר הלידה. יש נשים שזה ממש עוזר להן.
פחות רלוונטי לי אזור ירושלים

זה פשוט מדהים שהחלטת מה זה נקרא מתקדם
מבחינתי לידה עם אפידורל מלא זה הכי אידיאלי שיש,
למה החלטת שביות מלא זה הקידמה?
אני אחרי הלידה לפחות בלילות צריכה התאוששות ומנוחה
וזה מאוד עוזר לי שהתינוק בתינוקיה בידיים בטוחות
מה שמתקדם זו הגישה: היולדת במרכז.
מה שקובע זה לא הנוחות של הצוות הרפואי, לא הרצון לסיים במהירות ולפנות את השטח, לא ההרגלים הישנים, אלא הצורך והרצון של היולדת.
אם היולדת רוצה אפידורל- זמינות גבוהה של מרדימים, אם היולדת רוצה טבעי- לאפשר לה כמה שיותר.

לגבי שערי צדק דיברתי עם חברה שילדה שם לפני שבעה שבועות
הם לא מכניסים לחדר לידה לפני שבודאות יולדים תוך שעתיים שלוש לידה פעילה ממש ואם לא יולדים עדיין הם נותנים זרוז כי יש להם עומס מטורף לי למשל זה היה ממש שיקול לא ללכת לכזה מקום זרוז ללא סיבה מהותית זה ממש התערבות ואם אישה רוצה אפידורל לפני שהיא מגיעה ללידה פעילה אין לה אפשרות לקבל אותו אלא אם כן היא מסכימה לקבל זרוז במידה והיא לא יולדת תוך 3 שעות.

איך מסתדרים עם זה?
תלוי יולדת.
לי באופן אישי חשוב מאד מאד הנושא של אפס הפרדה. קראתי הרבה מחקרים בנושא ולא מתפשרת.
וגם ברמה הפרקטית קל לי יותר להתאושש כשהתינוק לידי כל הזמן. אני רגועה יותר, ישנה הרבה יותר טוב וגם חוזרת יותר מאוששת לילדים שבבית כשלא הייתי צריכה לרוץ מהחדר לתינוקיה וחוזר חלילה.

אבל אציין שאני מרגישה אחרי לידה טוב מאד, ב"ה. לפני שבועיים היתה לי שפעת והרגשתי ממש גרוע, אמרתי לעצמי, אולי יש נשים שמרגישות כך אחרי לידה. אם אני הייתי מרגישה ככה, אין סיכוי שהייתי מבייתת.

הם לא מכניסים לחדר לידה לפני שבודאות יולדים תוך שעתיים שלוש לידה פעילה ממש ואם לא יולדים עדיין הם נותנים זרוז כי יש להם עומס מטורף לי למשל זה היה ממש שיקול לא ללכת לכזה מקום זרוז ללא סיבה מהותית זה ממש התערבות ואם אישה רוצה אפידורל לפני שהיא מגיעה ללידה פעילה אין לה אפשרות לקבל אותו אלא אם כן היא מסכימה לקבל זרוז במידה והיא לא יולדת תוך 3 שעות.
עוד מישהי חוותה שם כזה דבר בתקופה הממש אחרונה?

ילדתי שם לפני שנתיים וזה ממש לא הרגיש לי לחוץ בלידה עצמה (למרות שכשהגעתי בהריון ראיתי שיש עומס ולחץ),
נכנסתי לחדר לידה ברגע שהיה צריך וילדתי אחרי 9 שעות בלי הרגשת לחץ,
גם אחרי הלידה הייתי יותר משעתיים ברוגע בחדר לידה והעבירו אותי בלי שהרגשתי שזה בגלל שצריך לפנות את החדר.
גם בקשר לאפידורל לא מרחו אותי. (לא ניסיתי לבקש לפני חדר לידה, אז לא יודעת איך זה)

גם גיסה שלי וגם שכנה שלי קיבלו זירוז בלניאדו ישר כשהיו צריכות ממש בלי שכנוע להמתין
וגם לי כשהגעתי לביקורת אחרי התאריך אמרו שאם אני מעוניינת בזרוז אפשר אבל לא חייב
כשהגעתי ללדת בלניאדו רצו מייד להביא לי זרוז, אני זו שהתנגדתי, אגב מושלם שם, אני הכי נהנית שם.

איך מסתדרים עם זה?
לגבי ביות- אין משהו חד משמעי לכאן או לכאן תלוי ביולדת ובתינוק.
מניסיוני האישי- (7 לידות) כאשר עשיתי ביות- נחתי יותר!!
אני ילדתי את כל הלידות בלניאדו- ונהנתי מאדדד אגב,
ואסביר- אני לא אוהבת להשאיר תינוק לא רגוע בתינוקייה ומחכה שיירדם, הייתי יושבת בחדר הנקה חלק מהלילה, למרות שהצוות שם מדהים ומגוייס לחלוטין, כאשר עשיתי ביות, התינוק היה איתי בלילה בחדר האכלתי כשבכה, ישנתי כשישן והיה מעולה!!
בלניאדו- מחלקה א', ישנה תינוקייה (בשונה מב' ששם זה אפס הפרדה) ואת יכולה להחליט על ביות, אך כאשר רציתי להתקלח, לאכול, לסדר משהו או אפילו סתם לנוח יכולתי בכיף לשים בתינוקייה למרות שהייתי בביות.
דבר נוסף= אחות מהתינוקייה עוברת בין המבייתות ומחליפה לתינוק בחדרך בהתאם לבקשתך.

איך מסתדרים עם זה?
@Ruty Kepler
@לבן
מנסיון, הייתי רגועה, בטוחה ושמחה הרבה יותר כשבייתתי.
שתי הניקיות שתייגתי כתבו בפורום הרבה על ביות ובזכותן פתחתי את העיניים.
ההשפעה החיובית היא גם על התינוק.
כמובן כשתנאי הביות ואפס ההפרדה הם בבית חולים שמאמין ותומך בזה בפועל ולא רק משווק מהשפה אל החוץ.

איך מסתדרים עם זה?
לא לכל אחת מתאים ביות מלא!!
אני ילדתי בתחילת הקורונה- כך שלא היה בכלל אפשרות לתינוקיה והתינוק היה איתי כל הזמן. ובלילה הראשון אחרי הלידה הוא בכה כלללללללל הלילה (האחות אמרה שככה רוב התינוקות בלילה הראשון) ואני הייתי גמורה מאחרי הלידה
ולא יכלתי להתאושש נורמלי... (וגם ככה עד שהוא נולד שרפתי עוד קודם 2 לילות ערים...:rolleyes:)
בקיצור שכל אחת תעשה את השיקולים שלה
(ולא רואה שלילד הזה זה השפיע שונה שהייתי איתו כל הזמן עם 0 הפרדה מאשר 2 האחרים ששלחתי לתינוקיה וישנתי והתאוששתי טוב )

לגבי ביות- אין משהו חד משמעי לכאן או לכאן תלוי ביולדת ובתינוק.
לחלוטין כך.
תלוי גם באמא, במחלקה ובתינוק
יש כאלו שרצות כל הזמן לחדר תינוקות לבדוק מה עם הבייבי
וזה חוסך.
תלוי כמה בכיין התינוק
והיה לי פעם ביות במקום שלא היתה בכלל תינוקיה
ויכולתי להתקלח רק כשהגיעו אורחים (וכמעט לא הגיעו)
לא התאים לי להכניס תינוק בן יום למקלחת (כלומר לשירותים) לא מאוורר
והאחיות תמיד היו עמוסות ולא יכלו לשמור על התינוק...

אשמח לשמוע מנסיון של משהיא מהתקופה האחרונה פרטים על אפס הפרדה וביות מלא בלניאדו.
תודה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה