אז זה לא נקרא ניתוח חירום...לגבי אחוז לידות בניתוח. יש בתי חולים שמי שצריכה ללדת בניתוח מלכתחילה לא מגיעה לשם. או נשים שיש להם סיבוכים ויודעות שעלולות ללדת בניתוח הולכות מלכתחילה לבתי חולים מנוסים יותר. אז זה לא תמיד אומר..
דווקא זה ממש טוב, במקום לטרוח להתקשר אפשר לשאול אותם פה...למה מעצבן אותי שנכנסות פרסומות לאשכול עינייני?
באופן אישי שונאת טרנדים.סתם מעניין אותי על כל הנושא של אפס הפרדה וביות.
אני לפני לידה שביעית בעז"ה. לא רואה את עצמי בכלל כיולדת נמצאת עם התינוק כל הזמן.
אני עייפה, רוצה רק לנוח לפני שאני חוזרת לכולם.
לא לדבר על סימפי' שעדיין נוראי בימים הראשונים ככה שלא יכולה להחזיק תינוק בעמידה. אבל גם בלי זה.
איך מסתדרים עם זה?
בעיניי ביות זה חיוני לתינוק (בריא) אבל באמת לא תמיד זה מתאים לתנאים הקיימיםסתם מעניין אותי על כל הנושא של אפס הפרדה וביות.
אני לפני לידה שביעית בעז"ה. לא רואה את עצמי בכלל כיולדת נמצאת עם התינוק כל הזמן.
אני עייפה, רוצה רק לנוח לפני שאני חוזרת לכולם.
לא לדבר על סימפי' שעדיין נוראי בימים הראשונים ככה שלא יכולה להחזיק תינוק בעמידה. אבל גם בלי זה.
איך מסתדרים עם זה?
בלניאדו אפס הפרדה וביות זה היינו אך (שמעתי ממשהי שיש אפשרות של ביות חלקי במחלקה הרגילה)מה זה אומר אפס הפרדה ומה ההבדל מביות?
איך המחלקה?
ומה עושים בזמן של מקלחת לדוג'?
אה וגם איך האוכל / חדר האוכל?
מהניסיון שלי זה לא היינו הך,בלניאדו אפס הפרדה וביות זה היינו אך (שמעתי ממשהי שיש אפשרות של ביות חלקי במחלקה הרגילה)
באפס הפרדה לוקחים את התינוק יחד איתך למחלקה בלניאדו זה יולדות ב' שם מגיע אלייך רופא לבדוק את התינוק, אחות לעשות חיסון וכו' המחלקה ישנה אבל ממש מתוחזקת עם מיטות חשמליות. חדר אוכל ממש חמוד ואפשר לאכול שם עם מלווה בעל אמא וכו' (גם להם מותר לאכול) והאוכל ממש טוב בשביל בית חולים פנקייקס וכדו'
מקלחת עושים בחדר שנקרא תינוקיה יחד עם האמא שם גם אפשר לשים את התינוק אם רוצים לצאת לחנות או להתקלח. האחיות מקסימות.
ואגב מלידה מסוימת הם נותנים לילה או שתיים בבית החלמה.
לא יכלתי לשבת על המיטה כשהעריסה ליד המיטה ולהוציא אותה ולהניח על המיטה. התנועה הסיבובית של האגן כדי להניח את התינוקת גרמה שכמעט התעלפתי מכאב (ויש לי יכולת סבל די גבוהה).מבחינת הסימפי' לי זה דווקא היה קל יותר כי לא צריך ללכת לשום מקום והכל אפשר מהמיטה
הכאבים עם סימפי'...לא יכלתי לשבת על המיטה כשהעריסה ליד המיטה ולהוציא אותה ולהניח על המיטה. התנועה הסיבובית של האגן כדי להניח את התינוקת גרמה שכמעט התעלפתי מכאב (ויש לי יכולת סבל די גבוהה).
ובתנאים המשפחתיים שלנו בעלי יכול להגיע רק לקפיצה מידי יום. לא משהו שאני יכולה לבנות עליו לעזרה/ לנוח/ להתקלח וכו'
התחלתי לסבול רק בהריון של הקטנה שלי- הריון שישי. אחרי הלידה האחרונה- שבוע אחרי הלידה בערך הייתה הטבה משמעותית והצלחתי ללכת אבל עם גלים כל מאמץ שלא הכי מסתדר לסימפי' החמיר שוב לכמה ימים (בישולים לשבת, סגירת מיטה עם הרגל, ישיבה על שרפרף נמוך וכו') אחרי 10 חודשים החלטתי שזה לא עסק ונרשמתי להתעמלות מותאמת- תוך 3 שבועות ראיתי שיפור ניכר ואז הגיעה החמרה פתאום שאחרי שבועיים התגלתה כבשורות טובות... אבל עם סיבוך מסוים מה שהצריך מנוחה. עדיין לא קיבלתי אישור לחזור להתעמל. מקווה בהקדם לחזור להתעמל ושאחרי הלידה הזו יהיה יותר טובהכאבים עם סימפי'...
כל כך קשה לטפל בתינוק, הכל דורש תנועות מורכבות...
זה עובר אצלך אחרי כמה שבועות, או ממשיך גם אח"כ?
מקווה בעז"ה שהכל יסתדר בקלות. שווה להתייעץ עם מומחית בנושא מה ואיך אפשר לעשות כדי לשפר את המצב גם במנוחה, ולפחות לא להחמיר. (יש אפילו תרגיל איך להתהפך במיטה בלי כאבים)התחלתי לסבול רק בהריון של הקטנה שלי- הריון שישי. אחרי הלידה האחרונה- שבוע אחרי הלידה בערך הייתה הטבה משמעותית והצלחתי ללכת אבל עם גלים כל מאמץ שלא הכי מסתדר לסימפי' החמיר שוב לכמה ימים (בישולים לשבת, סגירת מיטה עם הרגל, ישיבה על שרפרף נמוך וכו') אחרי 10 חודשים החלטתי שזה לא עסק ונרשמתי להתעמלות מותאמת- תוך 3 שבועות ראיתי שיפור ניכר ואז הגיעה החמרה פתאום שאחרי שבועיים התגלתה כבשורות טובות... אבל עם סיבוך מסוים מה שהצריך מנוחה. עדיין לא קיבלתי אישור לחזור להתעמל. מקווה בהקדם לחזור להתעמל ושאחרי הלידה הזו יהיה יותר טוב
מכירה הכל. בהריון הקודם הייתי עם צירים מוקדמים ככה שלא יכלתי לעשות תרגילים. רק בתשיעי. מקווה שהפעם יהיה יותר טוב בעז"ה.מקווה בעז"ה שהכל יסתדר בקלות. שווה להתייעץ עם מומחית בנושא מה ואיך אפשר לעשות כדי לשפר את המצב גם במנוחה, ולפחות לא להחמיר. (יש אפילו תרגיל איך להתהפך במיטה בלי כאבים)
סליחה אם כבר חפרתי עם זה, אבל אם את עדיין לא מכירה את הקבוצה של הסימפיות, ממש ממליצה: simfi.help בג'ימייל.
מעלה גם כאן חוברת מידע בנושא.
במייל הנ"ל אפשר לקבל מידע נוסף, עדכונים על חידושים בתחום, ומי שמעוניינת יכולה להצטרף גם לקבוצת גוגלגרופ של דיונים ושיתופים.
יש אתר מקסים ומומלץ בשם "אפס הפרדה"מה זה אומר אפס הפרדה ומה ההבדל מביות?
איך המחלקה?
ומה עושים בזמן של מקלחת לדוג'?
אה וגם איך האוכל / חדר האוכל?
לי היה יותר קשה שאחרי הסיבוב במיטה אני צריכה עוד ללכת עד התינוקיה... ככה רוב הזמן בכלל לא הייתי צריכה לזוז.לא יכלתי לשבת על המיטה כשהעריסה ליד המיטה ולהוציא אותה ולהניח על המיטה. התנועה הסיבובית של האגן כדי להניח את התינוקת גרמה שכמעט התעלפתי מכאב (ויש לי יכולת סבל די גבוהה).
ובתנאים המשפחתיים שלנו בעלי יכול להגיע רק לקפיצה מידי יום. לא משהו שאני יכולה לבנות עליו לעזרה/ לנוח/ להתקלח וכו'
הפחד שלי היה שמרוב כאב כשאני יניח אותה על המיטה היא תיפול.לי היה יותר קשה שאחרי הסיבוב במיטה אני צריכה עוד ללכת עד התינוקיה... ככה רוב הזמן בכלל לא הייתי צריכה לזוז.
אבל כמו שאמרתי, למרות שזה אידיאלי לתינוק, האמא לדעתי צריכה לבדוק שיש לה אפשרות לעשות את זה.
כנראה שצריך לשם ברכה מיוחדת...היה רב גדול [אני לא זוכרת מי] שבירך שכל הנשים שילדו שם יצאו משם בשלום
כן. בחדר אוכל חצי מהשולחנות זה נשים חרדיות.מישהי הייתה לאחרונה בשיבא ויודעת להגיד אם יש שם הרבה חרדיות?
את בוחרת מה שאת רוצה ותמיד יש אופציה לשנות. את יכולה להניח את התינוק בתינוקיה ויכולה בכלל לא להגיע לשם.מישהי יודעת מהתקופה האחרונה איך הולך בשיבא?
ביות מלא?חלקי?יש אופציה לבחור?
גם אני הייתי, לפני שישה שבועות בביות, והיה מעולה, כפי שכבר ציינתי.אני הייתי לפני כחודש וחצי באפס הפרדה בלניאדו היה מושלם!
גם התינוק שלי בכה כל הלילה בביות, זה פעם ראשונה שהיה לי כך, בדכ' בלילה הראשון הם היו רגועים, חיכיתי כבר לציוץ, נגשתי בסופו של דבר לתינוקייה- לפנות בוקר, אמרתי שהתינוק בסה"כ ביממה הראשונה שלו, כל הזמן בוכה,נתנו לי בקבוק והנחו אותי בדיוק כמה להביא לו, ואז הוא נרגע וישנו כמה שעות טובות.לא לכל אחת מתאים ביות מלא!!
אני ילדתי בתחילת הקורונה- כך שלא היה בכלל אפשרות לתינוקיה והתינוק היה איתי כל הזמן. ובלילה הראשון אחרי הלידה הוא בכה כלללללללל הלילה (האחות אמרה שככה רוב התינוקות בלילה הראשון) ואני הייתי גמורה מאחרי הלידה
ולא יכלתי להתאושש נורמלי... (וגם ככה עד שהוא נולד שרפתי עוד קודם 2 לילות ערים...)
בקיצור שכל אחת תעשה את השיקולים שלה
(ולא רואה שלילד הזה זה השפיע שונה שהייתי איתו כל הזמן עם 0 הפרדה מאשר 2 האחרים ששלחתי לתינוקיה וישנתי והתאוששתי טוב )
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים