בית חולים חורף תשפ"ה - לידה ראשונה היכן ללדת ? איכילוב מעייני הישועה או תה"ש

מצב
הנושא נעול.
את חלוקה כרגע עם מציאות מוכחת. עם ניסיון וקבלות.
בדיוק כמו שיועצת ההנקה אמרה -
אחרי שחזרנו הביתה ועברנו ל"ביות חלקי".(קרי: סבתא על הלילה) הכל השתנה מקצה לקצה.
לא, אני לא חלוקה עם מציאות אני חלוקה עם נקודת ההסתכלות שלך.

ולמען ההגינות כשאת מגדירה את התינוקיה כטובה מאוד לתינוק, תקחי בחשבון את זה שבמקרים רבים התינוקיה - היא- הגורם לאיבוד חלב האם, ואז כדברייך על הביות היא גרועה מאוד לתינוק.
(שמעתי את זה במו אזני מלפחות 6 יועצות הנקה כהסבר למה אין לי חלב ומספר גדול של חברות ובנות משפחה שמעו כנ"ל)

כל לידה שונה מהלידה הקודמת,
אישה לא צריכה להגיע עם החלטות מקובעות מה היה או מה שמעה,
יש לידות שהתינוקות בכייניים יותר- ואז הגיוני שקשה יותר בביות מלא ללא עזרה
(למרות שגם בתינוקיה תינוק שצורח מידי הרבה מועבר לאמא..)
יש לידות עם ילדים מלאכיים- ואז פשוט יותר הביות

רק לא הבנתי @קצרה מה את כ"כ "נגד" הביות,
ותכלס "עשית" את זה כבר מס' פעמים-
אז הגיוני שהוא לא מתאים לכל אישה
ולא- אני לא ניסיתי, טוב לי עם התינוקיה,
והתינוק נמצא לידי בכל השעות שאני מסוגלת.

שכל אחת תעשה כפי שטוב לה באותו הזמן והשעה.
עשיתי את זה מספר פעמים
חלקם מאילוץ
ובכל הפעמים לא יצאתי עם המלצה שזה ממש דבר חשוב שאיך אפשר בלעדיו.

אני לא נגד ביות - אני בעד שכל אחת תעשה מה שטוב לה באותו רגע.
אני רק נגד הפיכתו לנורמה הבסיסית כשההגיון שבו לקוי (מרבע את העיגול) ולכן הוא לא מתאים לרוב הנשים והתינוקות.
ובמקביל הפיכת מי שלא מבייתת או לא ניסתה ביות -
לאמא פחות טובה.

כל הנשים שאינן בביות מלא - משאירות שעות רבות את התינוקים לידם. מניקות אותם.
רק כשהן זקוקות לעזרה או שינה רציפה (קרי בלילה) - הן מעבירות לשמירה בתינוקיה.
יש כאן מישהי שחשבה אחרת? אז היא הבעיה.....

ושינה רצופה בלילה זה כולה מ-23:00-5:00, כן? נותנים פעם אחת בקבוק במהלך הלילה למי שאישרה וככה גם התינוק רגוע.

לא קראתי ממש את כל התגובות
אבל בכל מקרה נראה לי שהקצנה לשום כיון היא לא נכונה
ברור שבאופן טבעי הכי טוב לתינוק להיות עם אמא כל הזמן והנקה מלאה.
אבל!
ברור גם שללילה או שתיים בתינוקיה אין כזאת השפעה דרמטית...
יועצות הנקה בד"כ נוטות לקיצוניות בכל מה שנוגע להנקה.
אני בלילות הראשונים וגם אח"כ תמיד שלבתי בקבוקים, ואף פעם לא היה חסר לי חלב ב"ה.
ובקשר לביות (וכל מה שקשור לטיפול בילדים:)
הדבר הכי חשוב זה שכל אחת תהיה קשובה ומודעת לכוחות שלה ולצרכים שלה ושל התינוק
ותדע לשלב ביניהם בצורה המתאימה ביותר עבורה.
יש אמא שבשבילה ביות זה הדבר הכי טוב
ויש אחרת שמבחינתה זה הכי גרוע ואסור לה לעשות את זה.
ולאף אישה אין זכות להביע ביקורת או לתת הרגשה רעה לאמא שמתנהגת אחרת ממנה...

כן בטח.

לאורך כל הדורות - יולדת קיבלה הרבה עזרה בטיפול בתינוק.
והיא לא עשתה עוד הרבה דברים. לא קיבלה טלפונים. לא דאגה לעצמה לארוחות.
שינה מספקת במיוחד רציפה של כמה שעות - היא האלף בית של כמות החלב.
כמו כן כשתינוק צורח בלי הפסקה ובלי הסבר. למרות שאכל כמות מספקת. את חייבת כאן ועכשיו מישהו שיקח וירחיק אותו לפרק זמן ממך.

בחווית הסיוט מלא שלי - היה בכלל שבת.
אף אחד לא ביקר אותי הייתי מחוץ לעיר. אין טלפונים. בערך משעה אחרי כניסת שבת עד מוצאי שבת - החזקתי ביד תינוק צורח. והוא לא היה הילד הראשון שלי. ובכלל גם לא היה בהמשך תינוק צרחן באופן כללי.
יועצת ההנקה שפגשתי למחרת טענה שחוסר הרוגע שלי כתוצאה מהבכי הרציף + חוסר השינה שלי - הביא לסחרחרה הזו.

נשמע שבכללי התינוק שלך לא הביא אותך למצבי קיצון כאלו והיה מזן רגוע בעליל.

אני לא מבינה, איפה ילדת?!
איך לא קיבלת עזרה מהאחיות שאחראיות עלייך?!
איך התינוק לא קיבל טיפול מהאחיות האחראיות עליו?!
מצטערת, אבל לא נשמע שהיית במקום שמאפשר ביות מלא, אלא ביעות מלא.
בית חולים רציני לא זורק את היולדת עם התינוק-תסתדרו לבד, בעייתך שבחרת לביית,
אלא מציב צוות רחב ואחראי שתפקידו לעזור לך בביות המלא.
הצוות גם לוקח אחריות על התינוק ועוקב אחריו שהוא מקבל כל מה שצריך,
הצוות גם מציע לך עזרה, אחיות שנכנסות בתדירות קבועה לחדר ושואלות איך ובמה לעזור לך, כולל לקחת את התינוק לכמה שעות אליהן כדי שתוכלי לישון ולהתמלא בחלב!
אחיות שעוזרות לך ברחצה של התינוק, וכל מה שאת רק מנסה לבקש כבר את נענית על ידן בחיבה ובנעימות.

זה הביות המלא המדובר.
אותו חוויתי בהדסה עין כרם.

עכשיו אני מבינה שיש פער עצום בנתוני הביות שמושווים כאן באשכול;
מצד אחד את מציגה "ביות" של היעדר עזרה ותמיכה ליולדת ולתינוק,
מצד שני אני מכירה ביות כפשוטו כולל כל מה שצריך.

ולכן הפתרון שהצעת, תינוקייה, לא חייב להיות כזה, אלא פשוט(?) לעזור בכל מה שנצרך ליולדת ולתינוק אצלה בחדר.

נערך לאחרונה ב:
כל הנשים שאינן בביות מלא - משאירות שעות רבות את התינוקים לידם. מניקות אותם.
רק כשהן זקוקות לעזרה או שינה רציפה (קרי בלילה) - הן מעבירות לשמירה בתינוקיה.
אגב - גם הדבר הזה מתאפשר רק בגלל"טרנד הביות" כלשונך.. עד לפני לא הרבה שנים ההנחה של רב הבתי חולים היתה שהתינוק נמצא כל הזמן בתינוקיה חוץ מזמני האכלה. המבקרים יכלו לראות אותו דרך החלון.. אודות למחקרים ולמודעות שעלתה בנושא, היום מאפשרים לתינוק להיות כמה שיותר ליד אמא שלו.
אין מה להתווכח בנושא הזה.. כל המחקרים והמציאות מראים שלתינוק יותר טוב לשהות עם אמא שלו! לא מתאים לך - זכותך. אבל אין מה לייאש נשים שכן רוצות את זה! ומוכנות לדחות את המנוחה המושלמת שלהן ביומיים בשביל זה!
אנחנו מוותרות על דברים הרבה יותר גדולים בשביל הילדים שלנו!
בחודש תשיעי אני לגמרי מעדיפה לשבת ולנוח ולאגור כוחות אבל יש לי ילדים לטפל בהם אז למרות הקושי אני ממשיכה לתפקד וכנ"ל אחרי לידה.
ורוב מוחלט של המבייתות פחות סובלות מגודש בתחילת ההנקה כי לא מבלבלים את הגוף עם תוספת מטרנה זה משהו שתשמעי אותו מרוב יועצות ההנקה!! ונכון שיכול להיות לילה מאתגר, אז מה!

לא, אני לא חלוקה עם מציאות אני חלוקה עם נקודת ההסתכלות שלך.

ולמען ההגינות כשאת מגדירה את התינוקיה כטובה מאוד לתינוק, תקחי בחשבון את זה שבמקרים רבים התינוקיה - היא- הגורם לאיבוד חלב האם, ואז כדברייך על הביות היא גרועה מאוד לתינוק.
(שמעתי את זה במו אזני מלפחות 6 יועצות הנקה כהסבר למה אין לי חלב ומספר גדול של חברות ובנות משפחה שמעו כנ"ל)
זאת אומרת?
במציאות - כל עוד לא ישנתי בלילות לא היה לי חלב וההנקה התמעטה.

ונקודת ההסתכלות שלי היתה הבעיה. כי כאמור הטרנד הטרנדי טוען שתינוקיה היא רע - והיא היא הגורם לאיבוד חלב. אז לא הסתכלתי נכון . יש נכון שהחליטו עליו.
מי את שהמציאות שלך תערער את הנכון שכתוב בדף של יועצות טרנדיות ?
את לא מסתכלת נכון. יש לך בעיה עם "נקודת ההסתכלות".

נגיד מי שחושב שעכשיו חודש טבת. יש לו בעיה עם נקודת ההסתכלות שלו.
אם הוא יחליף את נקודת ההסתכלות הוא ממש יראה שעכשיו חודש אדר.....

נס שהיה לי שכל לדעת שמה שאני זקוקה לו הוא שינה מרובה - ולתינוק היתה הרווחה. במפתיע. כי הרי "נקודת ההסתכלות" שלי היתה שגויה והייתי אמורה להמשיך כמובן לא לישון בלילות לתת לו בקבוקים אינסוף מרוב ייאוש ולחסל אותה....

ליועצות הנקה מהזן שחושב שתינוקיות הן מקום אכזרי ומרושע - יש אכן תיאוריות שהתינוקיה מחסלת הנקה.
בדיוק כמו שיש נשים כאלו בפרוג
יש גם יועצות עם כזו אג'נדה. בממוצע זו העזרת הנקה היחידה שהן יודעות לנפק- הכל בגלל התינוקיה.
יועצות הנקה שמתנגדות לכל תוספת בקבוק גם כשאין חלב בימים הראשונים - אכן טוענות שתינוקיה אינה עידוד להנקה - כי נותנים שם בקבוקים.
יועצות הנקה שהמשיכו עוד שלב יודעות שגלגל של אי שינה - מזיק יותר מבקבוק ביום הרעב.

בגדול את יועצות ההנקה אני חילקתי בחיים לשתיים- אלו שקראו בספר הכי טרנדי עצות לא מעשיות ואוסרות בשום אופן להעזר בבקבוק . לרוב הן גן לא יודעות לעזור בבעיות טכניות שצריכות עזרה. ויודעות רק לומר וואי ובתינוקיה יש תאורה....
ואלו שריאליות עם המציאות. ושיודעות לעזור בבעיות טכניות.
אותן שריאליות עם המציאות טוענות לרוב שתוספת בקבוק פה ושם לא מזיקה.
ושמנוחה טובה ושינה רציפה מגבירה חלב....

אגב - גם הדבר הזה מתאפשר רק בגלל"טרנד הביות" כלשונך.. עד לפני לא הרבה שנים ההנחה של רב הבתי חולים היתה שהתינוק נמצא כל הזמן בתינוקיה חוץ מזמני האכלה. המבקרים יכלו לראות אותו דרך החלון.. אודות למחקרים ולמודעות שעלתה בנושא, היום מאפשרים לתינוק להיות כמה שיותר ליד אמא שלו.
אין מה להתווכח בנושא הזה.. כל המחקרים והמציאות מראים שלתינוק יותר טוב לשהות עם אמא שלו! לא מתאים לך - זכותך. אבל אין מה לייאש נשים שכן רוצות את זה! ומוכנות לדחות את המנוחה המושלמת שלהן ביומיים בשביל זה!
אנחנו מוותרות על דברים הרבה יותר גדולים בשביל הילדים שלנו!
בחודש תשיעי אני לגמרי מעדיפה לשבת ולנוח ולאגור כוחות אבל יש לי ילדים לטפל בהם אז למרות הקושי אני ממשיכה לתפקד וכנ"ל אחרי לידה.
ורוב מוחלט של המבייתות פחות סובלות מגודש בתחילת ההנקה כי לא מבלבלים את הגוף עם תוספת מטרנה זה משהו שתשמעי אותו מרוב יועצות ההנקה!! ונכון שיכול להיות לילה מאתגר, אז מה!
הגודש בתחילת ההנקה לא יכול להיות קיים - כי אין בימים הללו חלב כלל.
לכן כל יועצת הנקה שבלבלה את המוח על גודש בימי בית החולים - שצלך דחוף לבדיקה מקצועית.

אני בלבלתי תמיד את הגוף של התינוקים עם תוספת מטרנה.
כי הילדים שלי לא יהיו רעבים בשביל שום אידיאל. ואם התינוק עירני ביום השני לפני שיש חלב. ורעב.
אני אתן לו תוספת מטרנה.
לא בשביל הלילה המאתגר שלי- אלא בשבילו . לא קביל עלי תינוק רעב.

ואני שמעתי כמעט מכל יועצות ההנקה שלקחתי בתשלום או המאסטריות - שאין שום בעיה בתוספת מטרנה פה ושם במיוחד ביום השני שאין חלב. בעיה.

בנוגע ל"טרנד הביות" - שבגללו מתאפשר להיות עם התינוק.
מתחיל להזכיר את הפמיניסטיות הקיצוניות שרק בזכותן מותר לך לחיות בעולם כאישה.
כמישהי שילדה בתקופות שהיה מקובל שהתינוקיה סגורה. אין קשר בין טרנד הביות לפתיחת התינוקיה.
הסיבה היא השינוי שחל ברפואה בכללי בכל המחלקות - שבו הרופא הוא יועץ שמותר גם לחשוב אחרת ממנו ולא פוקד פקודות ללא הסברים----

זאת אומרת?

ונקודת ההסתכלות שלי היתה הבעיה. כי כאמור הטרנד הטרנדי טוען שתינוקיה היא רע - והיא היא הגורם לאיבוד חלב. אז לא הסתכלתי נכון . יש נכון שהחליטו עליו.

נס שהיה לי שכל לדעת שמה שאני זקוקה לו הוא שינה מרובה - ולתינוק היתה הרווחה. במפתיע. כי הרי "נקודת ההסתכלות" שלי היתה שגויה והייתי אמורה להמשיך כמובן לא לישון בלילות לתת לו בקבוקים אינסוף מרוב ייאוש ולחסל אותה....

ליועצות הנקה מהזן שחושב שתינוקיות הן מקום אכזרי ומרושע - יש אכן תיאוריות שהתינוקיה מחסלת הנקה.
יש גם יועצות עם כזו אג'נדה. בממוצע זו העזרת הנקה היחידה שהן יודעות לנפק- הכל בגלל התינוקיה.
יועצות הנקה שמתנגדות לכל תוספת בקבוק גם כשאין חלב בימים הראשונים - אכן טוענות שתינוקיה אינה עידוד להנקה - כי נותנים שם בקבוקים.
יועצות הנקה שהמשיכו עוד שלב יודעות שגלגל של אי שינה - מזיק יותר מבקבוק ביום הרעב.

בגדול את יועצות ההנקה אני חילקתי בחיים לשתיים- אלו שקראו בספר הכי טרנדי עצות לא מעשיות ואוסרות בשום אופן להעזר בבקבוק . לרוב הן גן לא יודעות לעזור בבעיות טכניות שצריכות עזרה. ויודעות רק לומר וואי ובתינוקיה יש תאורה....
העניין הוא שגם את מציגה דעה נחרצת שתואמת למקרה ספציפי.
אצלך הביות המלא וההימנעות מבקבוק בימים הראשונים פגעו בהנקה.
אבל מכאן ועד לטעון ש
יועצות הנקה שהמשיכו עוד שלב יודעות שגלגל של אי שינה - מזיק יותר מבקבוק ביום הרעב
הדרך רחוקה.

אין המלצה גורפת לכולם
לי למשל היה בדיוק הפוך ממה שאת מתארת בנוגע לבקבוק ולביות.

יועצות הנקה רציניות אמורות להכיר את המחקרים בנוגע למה שעדיף לרוב הנשים, ועם זה להתחיל כהמלצה,
ולשנות אותה במקרה הצורך בהתאם ליולדת הספציפית.
ואם מחקרים אומרים שבד"כ לתינוק עדיף להיות צמוד לאמא, אז אני חושבת שעדיף להתחיל כך, עם מקסימום עזרה ליולדת המבייתת
תוך מתן אפשרות למי שצריכה לשלוח לתינוקיה.

נערך לאחרונה ב:
שימי לב שאת מלגלגת על כאלה שהולכות בעיניים עצומות אחרי שיטה מסויימת.. ואת בדיוק אותו דבר רק לכיוון השני!!
הבנו שלך לא מתאים ביות מלא, אבל ראיית השחור לבן שלך בתחום לא משנה את המציאות! כשאני הולכת ללידה אני לא מחליטה מראש מה אני אעשה. אני מחליטה את זה אחרי הלידה בהתאם למציאות! ברור למשל שיולדת אחרי ניתוח לא יכולה לביית! אבל גם אם אני אאלץ לוותר על זה אני אצטער על כך! ולא ארגיע את המצפון שלי בכך שזה הדבר הכי טוב שאני יכולה לתת לתינוק שלי!
יש עוד הרבה דברים בחיים שאני נאלצת לוותר עליהם למרות שאני יודעת שהם הכי טובים שיש כי המשאבים שלי מוגבלים.. אבל אני לא מנסה בגלל זה לשכנע שהם לא טובים!

זאת אומרת?

את מסיקה הסקות שגויות בהקשר ליועצות הנקה שדיברתי איתן :)
ואגב, שיקמתי הנקה גם בגיל שנה (אחרי כמעט שנה ללא הנקה) בלי יועצות הנקה, לא טרנדיות ולא 'לא טרנדיות'

אבל את מאוד בעד להוכיח שהתינוקיה היא טובה מאוד לתינוק והביות עלול להיות גרוע אז למה לי להתווכח איתך?

ועל זה אני חלוקה איתך, האם במקרה שהביות המלא הוא גרוע לתינוק מכל סיבה שהיא (אמא שלא יכולה לטפל בתינוק זה גרוע לתינוק, ויש יותר גרוע מזה שנגמר החלב לאמא) זה הופך את התינוקיה לטובה מאוד או הופך לאילוץ הכי פחות רע.

נערך לאחרונה ב:
העניין הוא שגם את מציגה דעה נחרצת שתואמת למקרה ספציפי.
אצלך הביות המלא וההימנעות מבקבוק בימים הראשונים פגעו ההנקה.
אבל מכאן ועד לטעון ש

הדרך רחוקה.

אין המלצה גורפת לכולם
לי למשל היה בדיוק הפוך ממה שאת מתארת בנוגע לבקבוק ולביות.

יועצות הנקה רציניות אמורות להכיר את המחקרים בנוגע למה שעדיף לרוב הנשים, ועם זה להתחיל כהמלצה,
ולשנות אותה במקרה הצורך בהתאם ליולדת הספציפית.
ואם מחקרים אומרים שבד"כ לתינוק עדיף להיות צמוד לאמא, אז אני חושבת שעדיף להתחיל כך, עם מקסימום עזרה ליולדת המבייתת
תוך מתן אפשרות למי שצריכה לשלוח לתינוקיה.
התקשרתי לאחת מיועצות ההנקה הגדולות בארץ
עם קבלות.

היא אמרה לי את זה באופן גורף.
חוסר שינה מספק גורם להעידר חלב.
אם את בביות מלא - לכי מיד הביתה
קחי בבית מישהו שישמור על הילד ויתן לו בקבוק ולכי לישון בדחיפות 6 שעות ברצף לפחות יומיים.

אז כן. לכן אני אומרת את זה באופן גורף. ולא כמקרה ספיציפי.
כי היא אמרה לי את זה בצורה של באופן גורף. הדגישה שזה קורה להרבה נשים.

@קצרה יקרה
נראה שהחוויות שלך היו ממש טראומטיות, אבל ככל הנראה לא שמת לב שהתגובות שלך לא תמיד נחמדות לקריאה.
בעיני - אישה שהביאה ילד לעולם, אחרי 9 חודשי הריון + לידה, ראויה לכל ההכרה והכבוד שיש בעולם.
ללא שום קשר לטרנד כזה או אחר.
בא נעזוב רגע טרנדים ומחקרים.
אישה שמהניסיון שלה לא טוב לה ביות מלא, מכל סיבה שהיא - והיא בוחרת להניח בתינוקיה - היא האמא הכי טובה בעולם.
אף אחד לא אמר דברים אחרים!!!! החוויה שלך היא שמזלזלים בנשים כאלה, אבל זו חוויה שלך.
מה שבאו להגיד כאן, נשים שעדיין לא ניסו ביות מלא - אולי כדאי שינסו ויראו שזה דווקא טוב להן? לא בגלל שזה טרנדי ועכשווי, אלא בגלל שמניסיון אישי של מאות נשים - זה הפך את חווית הלידה שלהן לטובה יותר, מהרבה מאוד סיבות חוץ מהנקה. (שהיא בכלל לא חזות הכל באשפוז אחרי הלידה).
בדיוק כמו שאמליץ לחברותי על מתכון טוב שהכנתי לדוגמא, רק כי אני רוצה שיהיה להן טוב.
לכן כתבתי את הודעתי על אחותי - נראה לכן שביות יהיה סיוט בשבילכן? מי אמר? אולי זה דווקא יהיה טוב יותר?
אולי ככה דווקא תצליחי לנוח יותר? אולי ככה פחות תכנסי לדכדוך בימים הראשונים אחרי לידה? אולי תסבלי פחות מגודש? אולי תהני מכך שהרמקולים המעצבנים של 5 בבוקר - לא יושמעו במחלקה שלך?

שווה ניסיון? מאוד!!!
לא מתאים - אל תלכי על זה.

זה הכל.

בלילה השני
התינוק לא צורח בתינוקיה בדרך כלל.
יודעת למה? כי הוא מקבל בקבוק.

בלידה האחרונה שלי. יועצת הנקה נכנסה לחדר (הייתי בביות לשם הגיוון) וראתה אותי נותנת בקבוק.
היא שאלה אותי למה בקבוק. אמרתי לה ככה. כי זה היום השני ואין לי עדיין חלב הוא מגיע ביום השלישי והתינוק רעב.
אז היא צחקה.
ואמרה לי נכון שאין חלב ביום השני ותינוקות עירניים יותר ממש רעבים בגלל זה. ההמלצה הרשמית היא בכל זאת להניק אותו שוב ושוב... כי ככה החלב עשוי אולי להקדים בכמה שעות.
אבל את אמא שלו וכבר ילדת הרבה ילדים והנקת אותם עד גיל שנה לפחות - אז תעשי כהבנתך.

אז זו הבנתי מנסיוני - לא משאירה את הילדים שלי רעבים בשביל שום תאוריות של מגע גוף בגוף או הקדמת החלב בכמה שעות.
החלב מגיע רק ביום השלישי או הרביעי. זה מדעי.
אין בעיה לתת בקבוק בימים שאין חלב. לא יכול להווצר גודש כשאין חלב. והוא גם מגיע בכמות גדולה גם למי שלא מניקה.
ברגע שהחלב מגיע התינוק מפסיק לצרוח.
לכן הם עושים את זה בעיקר בלילה השני - אין חלב לאמא והם כבר עירניים יותר.

להנקות שלי ברוך השם - שלום.
מעריכה אותך שהשתמשת בחושייך האימהיים
והתאמת את הצורך למציאות, הפעלת שיקול דעת נכון ולקחת אחריות עליך ועל התינוק!

התקשרתי לאחת מיועצות ההנקה הגדולות בארץ
עם קבלות.

היא אמרה לי את זה באופן גורף.
חוסר שינה מספק גורם להעידר חלב.
אם את בביות מלא - לכי מיד הביתה
קחי בבית מישהו שישמור על הילד ויתן לו בקבוק ולכי לישון בדחיפות 6 שעות ברצף לפחות יומיים.

אז כן. לכן אני אומרת את זה באופן גורף. ולא כמקרה ספיציפי.
כי היא אמרה לי את זה בצורה של באופן גורף. הדגישה שזה קורה להרבה נשים.
צודקת 100% שהיעדר שינה מספקת גורם ישירות להיעדר חלב.
אבל שואלת שוב, למה לא היתה לך עזרה ותמיכה מצד הצוות במחלקת הביות המלא?
איפה ילדת?
למה היית צריכה לנוס משם הביתה כדי להצליח לישון?

בבית חולים עם ביות נורמלי, האחיות ישמרו לך על התינוק במשך הזמן שתצטרכי לישון,
וגם יתנו לו בקבוק (בהדסה עין כרם נתנו סימילאק מהדרין בלילה השני כשביקשתי לישון והן שמרו עליו והוא היה רעב).

הביות הוא לא רק שאלה של הנקה כן או לא, צוות מספיק בתינוקיה הוא לא. הוא בעיקר פשוט להיות עם הילד שהיה איתי 24/7 במשך תשעה חודשים. פשוט להיות שם בשבילו. להיות זו שקמה אליו כשהוא מתעורר בלילה, להניח לו יד של אמא ששום יד אוהבת בתינוקיה לא תדמה לה.
אין ספק שגם אמהות שלא מבייתות נותנות לתינוק הנולד לאורך היום בבית החולים הרבה הרבה אמא ולב וגם בלילה כשהוא בתינוקייה מכינות לו כוח של אמא ליום הבא. וזה מה שהכי חשוב!!!

לגבי הנקה וביות - זה מאוד משתנה מאמא לאמא. יש נשים שהחלב מגיע להן יותר בפחות עבודה וגם בקבוק שנים בימים הראשונים לא פוגע בהן. יש נשים שהיעדר שינה רצופה פוגע בחלב שלהן. כל אישה צריכה להכיר את עצמה. אני צריכה הנקה צפופה בימים הראשונים כדי שהחלב יגיע עוד יותר ממנוחה וכל בקבוק מסבך אותי. כך שמילא גם אם הילד שלי יהיה בלילה בתינוקיה אני אצטרך לקום כל הזמן מהמיטה ולהניק אותו בחדר הנקה. ככזו ביות מספק לי הרבה יותר נוחות ומנוחה.
גם כשהתינוק שלי הוכנס לפגיה להשגחה ולא יכולתי לביית, הלכתי כל שעה וחצי לתינוקייה בערך להניק ובכל מקרה לא ישנתי ברצף, למרות שיכולתי להיות רגועה לגמרי מצד היכולת של הצוות לתת טיפול מיידי.
ענין נוסף - אני חושבת שהעלאת המודעות לחשיבות הביות חשובה גם מצד הנכונות של המשפחה מסביב להושיט עזרה גם לזה. כמו מאמץ לבוא/לשחרר את הבעל להיות עם התינוק שנולד כדי שאמא שלו תוכל להניח ראש בלב שקט אחרי לילה ללא שינה.

הנקה אמורה לספק את צרכיו של התינוק. מה עשו אימותינו "בלילה השני" כפי שהוגדר כאן?
התינוק עוד לא רעב בד"כ בגיל הזה. הוא מחפש הנקה לצורך הקשר. הקולסטרום אמור להספיק לו כל עוד אין חלב.
אם התינוק נראה ממש רעב אולי כן היייתי נותנת בקבוק אבל לא קרה לי.

הנקה אמורה לספק את צרכיו של התינוק. מה עשו אימותינו "בלילה השני" כפי שהוגדר כאן?
התינוק עוד לא רעב בד"כ בגיל הזה. הוא מחפש הנקה לצורך הקשר. הקולסטרום אמור להספיק לו כל עוד אין חלב.
אם התינוק נראה ממש רעב אולי כן היייתי נותנת בקבוק אבל לא קרה לי.
לא יודעת איך אצלך. אצלי ביום הראשון אחרי כמה שעות הם ישנים וישנים וישנים. מהלילה השני במשך כמה ימים הם רוצים לאכול כל שעה וחצי כמעט. ככה מתבססת אצלי ההנקה, ואחרי כמה וכמה ילדים למדתי איך אני צריכה להתנהל עם זה כי אחר כך זה מסתדר והם יונקים בצורה מסודרת יותר. אין באמת כללים אחידים לכולן להנקה בימים הראשונים. זה משתנה מאמא לאמא ולפעמים גם מילד לילד.
בלידה האחרונה רופא שראה אותי מגיעה לפגיה שוב להניק כיווץ גבות באי שביעות רצון ואמר שצריך להניק כל שלוש שעות, וכל האחיות החרדיות, אמהות מנוסות, צחקו יחד איתי...

לא יודעת איך אצלך. אצלי ביום הראשון אחרי כמה שעות הם ישנים וישנים וישנים. מהלילה השני במשך כמה ימים הם רוצים לאכול כל שעה וחצי כמעט. ככה מתבססת אצלי ההנקה, ואחרי כמה וכמה ילדים למדתי איך אני צריכה להתנהל עם זה כי אחר כך זה מסתדר והם יונקים בצורה מסודרת יותר. אין באמת כללים אחידים לכולן להנקה בימים הראשונים. זה משתנה מאמא לאמא ולפעמים גם מילד לילד.
בלידה האחרונה רופא שראה אותי מגיעה לפגיה שוב להניק כיווץ גבות באי שביעות רצון ואמר שצריך להניק כל שלוש שעות, וכל האחיות החרדיות, אמהות מנוסות, צחקו יחד איתי...
אכן. אני גם בעד הנקה לפי דריישה ולא לפי שעון... אבל כל עוד לא היית צריכה לשלב בקבוק סימן שהחלב הספיק...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה