חידות תורניות חידה לגברים

אחרי מעריב בלי אתה חוננתנו ולפני הבדלה
אבל לכוא' זה רק 20 ברכות 19 של שמונה עשרה ו1 ברכה אחרונה ברכה ראשונה לא, כי את התפוח הוא כבר אכל
תדייק בלשון השאלה...

לכאורה קונם לא שייך כי אין בו ממש.
ושבועה לא שייך כי הוא דבר מצוה.
התכוונתי קונם מפירוש רש"י ותוס, (לשון בני אדם, מה גם שתוס' זה לא אדם בהכרח שהתכוון לפירוש), למה זה דבר שאין בו ממש? (ולפחות מה שהודפס עד שנדר)
בכל אופן, אני מבין שלא לזה התכווונו....(:

למה גמרא כן ורש"י-תוס' לא?
ואם כבר אז גם גמרא לא אלא רק שו"ע.
א. רש"י ותוס מפרשים את טעם הדין וזה אסור לפני ברכות התורה, משא"כ עצם ידיעת הדין שמותרת.
ב . האמת שכשלי יש שאלה אני מסתכל בשו"ע ולא בגמרא אבל יש חכמים שיודעים לראות את הדין ישר מהגמרא
מה לעשות זה התשובה שאני יודע:rolleyes:

התכוונתי קונם מפירוש רש"י ותוס, (לשון בני אדם, מה גם שתוס' זה לא אדם בהכרח שהתכוון לפירוש), למה זה דבר שאין בו ממש? (ולפחות מה שהודפס עד שנדר)
בכל אופן, אני מבין שלא לזה התכווונו....(:
לכאורה יכול לאסור על עצמו רק כשאוסר הנאה מדפוסים מסויימים אבל עצם הפירוש הוא דבר מופשט ואין בו ממש.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה