חידות תורניות חידה לגברים

• הוסף לסימניות
"טל".
תמיד מזכירים 'טל', או בקיץ ב'מוריד הטל' או בחורף ב'ותן טל ומטר לברכה'...
רק מיום שמיני עצרת עד ז' בחשון לא מזכירים טל מאחר ואומרים כבר משיב הרוח ועדיין אומרים ותן ברכה...
רק שלפי החשבון שלי זה 14 ימים (כג תשרי-ו חשון)...
צודק, זו טעות שלי...
אני כבר לא יכולה לערוך אכן שבועיים ברצף.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
איזו ברכה קצרה, הנוסח שלה משתנה בין אדם לאדם וזה לא נקרא שינוי ממטבע שטבעו חכמים
ברכת הניסים
"ברוך אתה ה' א-לקינו מלך העולם שעשה נס לפלוני במקום הזה"

• הוסף לסימניות
חידה:
בתורה, בנביאים ובכתובים. נאמר כל יום בתפילה ובנוסף - אחת לשבוע ובנוסף - לפחות פעם בחודש ובנוסף פעמיים בשנה נקרא בציבור.
נ.ב. אני חושבת שאחד הפרטים הוא לא לנוסח עדות המזרח.

• הוסף לסימניות
בתורה, בנביאים ובכתובים. נאמר כל יום בתפילה ובנוסף - אחת לשבוע ובנוסף - לפחות פעם בחודש ובנוסף פעמיים בשנה נקרא בציבור.
נ.ב. אני חושבת שאחד הפרטים הוא לא לנוסח עדות המזרח.
אכן. הפרט של אחד לשבוע

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
כיצד יתכן פרה שמותר לאכלה ואסור לשתות את חלבה (קל)
וכיצד יתכן פרה שאסור לאכלה ומותר לשתות את חלבה (קשה)
על החלק הראשון:
אולי מדובר בפרה לאחר שחיטתה,
שהיא מותרת באכילה, אבל החלב שעדיין לא יצא לחוץ אסור ?
על החלק השני:
אולי שנתערב ברוב, שהחלב מותר מחמת ביטול, והפרה בגלל שהיא בריה איננה מתבטלת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה