חידות ברמה קלה בענינא דיומא
1.היכן מצינו איש שהלך עם מסיכה?
רבי קלונימוסעוד שאלה:
על מי מעיד רש''י שהוא בקי בכל הש''ס ?
ר' זיראעוד שאלות:
האם התנאים והאמוראים הבאים היו עשירים או עניים ?
ר' אלעזר בן עזריה
רבי יהושע
רבה בר אבוה
רב פפא
היות שאני עורך את זה בע''פ ומזכרון בלבד - בע''ה אוסיף בהמשך עוד שמות,
כן מי שרוצה להוסיף - מוזמן בכבוד...
עוד שאלה:
אני מחכה לתשובה ע''ז כי יש לי ע''ז המשך...
על 2 השמות הראשונים שאני רשמתי זכרתי את אחד מהמ''מ שציטטת,ר' זירא
רב הונא
רבי עקיבא
רב אשי
גם אני מזיכרון ראב"ע עשיר גמ' שבת על המשנה פרתו של ראב"ע רבי יהושע עני גמ' ריש אין עומדין
רב פפא עשיר מתעשית השכר זה באיזהו נשך ובעוד מקומות רבה בר אבוה לא זוכר
נכון,רבי קלונימוס
לא עונה על השאלהאתה מתכוון לבשר ויין בתשעת הימים
מצות חמץ מותר לאכול בערב פסח בבוקר כמדומני,אולי מצות חמץ ???
אולי בכור שלא עשה סיום מאכלי חמץ.מצות חמץ מותר לאכול בערב פסח בבוקר כמדומני,
אבל אתה קרוב ממש...
ראב"ע עשיר (מעשה דתפילת ערבית רשות)עוד שאלות:
האם התנאים והאמוראים הבאים היו עשירים או עניים ?
ר' אלעזר בן עזריה
רבי יהושע
רבה בר אבוה
רב פפא
היות שאני עורך את זה בע''פ ומזכרון בלבד - בע''ה אוסיף בהמשך עוד שמות,
כן מי שרוצה להוסיף - מוזמן בכבוד...
עוד שאלה:
אני מחכה לתשובה ע''ז כי יש לי ע''ז המשך...
ספק מצה ספק חמץ?מצות חמץ מותר לאכול בערב פסח בבוקר כמדומני,
אבל אתה קרוב ממש...
רעיון...אולי בכור שלא עשה סיום מאכלי חמץ.
התשובה היא מצה כפולה או נפוחהספק מצה ספק חמץ?
משה רבינו שהלך עם מסווהמלכים א יד ב
רב יוסף ורב ששת.אלו אמוראים היו עוורים ?
זה האבסורד, שהמילה 'מסכה' מוזכרת שם באותה פרשה (חטא העגל). וחומש שוטנשטיין מתרגם "מתכת".משה רבינו שהלך עם מסווה
נרב יוסף ורב ששת.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //