חידות תורניות חידה לגברים

עוד שאלות:
האם התנאים והאמוראים הבאים היו עשירים או עניים ?
ר' אלעזר בן עזריה
רבי יהושע
רבה בר אבוה
רב פפא
היות שאני עורך את זה בע''פ ומזכרון בלבד - בע''ה אוסיף בהמשך עוד שמות,
כן מי שרוצה להוסיף - מוזמן בכבוד...

עוד שאלה:
על מי מעיד רש''י שהוא בקי בכל הש''ס ?

אני מחכה לתשובה ע''ז כי יש לי ע''ז המשך...
ר' זירא
רב הונא
רבי עקיבא
רב אשי

גם אני מזיכרון ראב"ע עשיר גמ' שבת על המשנה פרתו של ראב"ע רבי יהושע עני גמ' ריש אין עומדין
רב פפא עשיר מתעשית השכר זה באיזהו נשך ובעוד מקומות רבה בר אבוה לא זוכר

ר' זירא
רב הונא
רבי עקיבא
רב אשי

גם אני מזיכרון ראב"ע עשיר גמ' שבת על המשנה פרתו של ראב"ע רבי יהושע עני גמ' ריש אין עומדין
רב פפא עשיר מתעשית השכר זה באיזהו נשך ובעוד מקומות רבה בר אבוה לא זוכר
על 2 השמות הראשונים שאני רשמתי זכרתי את אחד מהמ''מ שציטטת,
אבל בעמוד א' בגמ' מובא תשובה על שניהם.

רבי קלונימוס
נכון,
וע''ז שמעתי פעם ווארט יפה ואני מקווה מאוד שחלק מהמגיבים כאן לא יקחו את זה כעלבון אישי,
רש''י מעיד על ת''ח אחד זקן מופלג שהגיע מרומי שהוא בקי בכל הש''ס,
וע''ז נשאלת השאלה בזמננו בדור יתום כ''כ יש בכל זאת הרבה יהודים הבקיאים בכל הש''ס, (ויש כאלו גם ברש''י ותוס') וחלקם גם עדיין יחסית בגיל צעיר,
האם רש''י בכל ארץ מגוריו לא היה אף אחד בקי בש''ס עד שמצא אחד שהגיע מרומי וגם הוא זקן מופלג ???
התשובה (בשנינות, לא על דרך האמת) מובא בעוד 2 מילים שרש''י כותב עליו: ''ויושב בישיבה'',
בשביל אלו שלומדים בקצב של הישיבות - גם מי שנהיה בקי בכל הש''ס כשהוא זקן מופלג זה חידוש עצום...

עוד שאלות:
האם התנאים והאמוראים הבאים היו עשירים או עניים ?
ר' אלעזר בן עזריה
רבי יהושע
רבה בר אבוה
רב פפא
היות שאני עורך את זה בע''פ ומזכרון בלבד - בע''ה אוסיף בהמשך עוד שמות,
כן מי שרוצה להוסיף - מוזמן בכבוד...

עוד שאלה:
על מי מעיד רש''י שהוא בקי בכל הש''ס ?

אני מחכה לתשובה ע''ז כי יש לי ע''ז המשך...
ראב"ע עשיר (מעשה דתפילת ערבית רשות)
רבי יהושע עני (כנ"ל)
רב פפא עשיר
רבי עקיבא עני והתעשר
רבי חנינא בן דוסא עני
רבי אלעזר (האמורא) עני (הקב"ה אמר לו אם תרצה אהפוך את העולם לתוהו ובוהו, וכן במעשה דלא הן ולא שכרן)
ר' אלעזר בן חרסום עשיר (מחייב את העשירים)
ר' טרפון עשיר
ר' יהודה עני (היו יושבים ששה בטלית אחת)
רבי, עשיר
כל זה אאל"ט

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה