אולי ברכה אחרי קריאת המגילה בלילה?ברכת אילנות, אכילת מצה, מרור, בדיקת חמץ, הדלקת נר של יום כיפור, נחם בת"ב, מה אחרון?
'אשר גאלנו' בהגדש''פברכת אילנות, אכילת מצה, מרור, בדיקת חמץ, הדלקת נר של יום כיפור, נחם בת"ב, מה אחרון?
ספק אם נתערב תרומה בצלחת זו וספק בצלחת זו, והדין הוא שיכול לאכול רק אחת דנקטינן שנפל בשני, אולם אם יאכל את שנייהם נמצא שודאי אכל תרומה.איך יתכן שיש לי שני מאכלים בצלחת אחת, ואני יכול לאכול רק אחד מהם (איזה שארצה)?
אציג את השאלה בצורה קשה יותר:ספק אם נתערב תרומה בצלחת זו וספק בצלחת זו, והדין הוא שיכול לאכול רק אחת דנקטינן שנפל בשני, אולם אם יאכל את שנייהם נמצא שודאי אכל תרומה.
מישהו?איזה פסוק מופיע גם בתורה גם בנביאים וגם בכתובים,
ואומרים אותו כל יום, ובנוסף כל שבוע ובנוסף כל חודש ועוד מספר פעמים בשנה?
נשאל כבר כאןאיזה פסוק מופיע גם בתורה גם בנביאים וגם בכתובים,
ואומרים אותו כל יום, ובנוסף כל שבוע ובנוסף כל חודש ועוד מספר פעמים בשנה?
אציג את השאלה בצורה קשה יותר:
יש לי בצלחת חביתה* וקציצה, ומותר לי לאכול או את החביתה או את הקציצה.
*חביתה רגילה, לא אומלט ירקות....
בסעודה המפסקת שמותר רק תבשיל אחד?
פתח בחביב וסיים ברגיל????הכוונה הייתה לדבר יותר מופלא.
בב"ב קסא: רב צייר כוורא פרשב"ם לפי שהיה רגיל לאכול דגים.
כתבו כאן 7 אבל יש עוד,איזה 7 ברכות מברכים פ''א בשנה בלבד ?
אם מדובר על ברכות קצרות או חתימת הברכה אז יש 6 ברכותכתבו כאן 7 אבל יש עוד,
מוסף של יוה"כ, מוסף של שבועות בא"י, קידוש של שבועות בא"י, נעילה.
גאל ישראל אומרים בכל יום פעמיים...אם מדובר על ברכות קצרות או חתימת הברכה אז יש 6 ברכות
כתובות צו.היכן בש"ס חכם בשם נפתלי?
איך יתכן שאדם אוכל גזר או סלק כשהם שלמים ולא מרוסקים,
וצריך לברך עליהם שהכל נהיה בדברו?
בדף כג: תלת מילי רבנן משנו במיילהו בפוריא לפי' המהרש"אבב"מ איפה מוזכר פורים?
אף אם כנים דבריך בסלק (כמבואר בסימן רה ס"ק ד ובשע"צ ס"ק ה)דעת השו"ע סי' ר"ה דירקות שהן טובים מבושלים יותר מחיין, כשאוכלן חיין מברך שהכל.
יעויי"ש במשנ"ב דלהלכה אם רוב בני אדם אוכלים אותם גם כשהן חיין מברך בורא פרי האדמה.
מלבד זאת, מצינו דעת ר' יונה בברכות (כז: בדפי הרי"ף) דכשואכל פרי פחות מכזית מברך שהכל.
ז"ל השו"ע סי' רב סעיף ב' הבוסר וכו' 'בורא פרי האדמה'בוסר.
אכן, אך יש להביא את מש"כ הרמב"ם (פ"ח מהל' ברכות ה"ח) דעל פגין מברכין שהכל, והנשמ"א (נ"א סק"ה) כתב דלשיטתו ה"ה אף בבוסר.ז"ל השו"ע סי' רב סעיף ב' הבוסר וכו' 'בורא פרי האדמה'
כוונתי למשהו יותר מפורש.בדף כג: תלת מילי רבנן משנו במיילהו בפוריא לפי' המהרש"א
במסכת זבחים פרק טבול יום נראה לי לא זוכר בדיוק כעת אבל שם יש כמה אופניםאיך יתכן חפץ שנטמא מן התורה, ונטהר ע"י דיבור בעלמא?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //