חידות תורניות חידה לגברים

רבותי--
לכבוד הילולת רשב"י זיע"א
כתבו מימרות וכד' העוסקות בשבחי רשב"י [כגון מלומד בניסים - מעילה יז:] שמובאים בגמרא
בהצלחה

המימרא הידועה "כדאי הוא ר"ש לסמוך עליו בשעת הדחק" -ברכות ט. לכא' הוצאה מהקשרה דנאמרה לענין פסק הלכה

רבותי--
לכבוד הילולת רשב"י זיע"א
כתבו מימרות וכד' העוסקות בשבחי רשב"י [כגון מלומד בניסים - מעילה יז:] שמובאים בגמרא
בהצלחה
1. ראיתי בני עליה
2. יכולני לפטור (יחד עם יותם ואברהם)
3. כדון רשב"י שתורתן אומנותן
4. כ"ד פירוקי

המימרא הידועה "כדאי הוא ר"ש לסמוך עליו בשעת הדחק" -ברכות ט. לכא' הוצאה מהקשרה דנאמרה לענין פסק הלכה
יש המשך ממש אקטואלי
כדאי הוא ר' שמעון לסמוך עליו בשעת הדחק בין בפניו ובין שלא בפניו

כעי"ז המימרא 'כל הפושט יד נותנים לו' שמקורה בירושלמי דמגילה שגדרה ההלכתי הוא שאת שיעור הנתינה האמור יכול ליתן לכל הפושט יד ול"צ לדקדק אחריו, ואילו העולם מפרשים שצריך ליתן לכל מי שפושט ידו אפי' יותר משיעור הנתינה...

כי זה דבר פלא שמשמע שהם בדווקא עניים במקומן, ועשירים במקום אחר
מדוע הוצרכו לכך הד"ת להיות עניים במקומן, ושיצטרך האדם לחפש במקום אחר למצא העושר?
כך גם הקשו על חסורי מיחסרא שבש"ס, וכי מה רע לרבי לכתוב הכל כמו שצריך? מבארים שתושבע"פ אי אתה רשאי לכתוב ורק מפני עת לעשות לה', ולכן כתב באופן שעדיין יהיה מושתת על תושבע"פ ולא רק על הכתב. ואולי גם כאן.

יש המשך ממש אקטואלי
כדאי הוא ר' שמעון לסמוך עליו בשעת הדחק בין בפניו ובין שלא בפניו
נראה לי טעות.
המקור הידוע לי בפסחים נא: לעניין ספיחים ולא מוזכר כלל שעת הדחק.
לסמוך בשעת הדחק מובא גם בשבת מה. לעניין מוקצה ולא מוזכר בפניו או שלא בפניו.

נראה לי טעות.
המקור הידוע לי בפסחים נא: לעניין ספיחים ולא מוזכר כלל שעת הדחק.
לסמוך בשעת הדחק מובא גם בשבת מה. לעניין מוקצה ולא מוזכר בפניו או שלא בפניו.
שעת הדחק לא מוזכר אבל בפניו ושלא בפניו מוזכר כן

שמש בגבעון דום וירח בעמק אילון
מי הם אלו אשר עצרו את השמש משקוע ? ומהו מקורם ?
בלווית רבי יהודה הנשיא שהיתה בע"ש --- זכור לי שכ"כ בירושלמי אלא שאין הספר תחת ידי לבודקו

בלווית רבי יהודה הנשיא שהיתה בע"ש --- זכור לי שכ"כ בירושלמי אלא שאין הספר תחת ידי לבודקו
צודק והמקור במקביל לבבלי בכתובות פי"ב ה"ג

אמרתי שאלה זו לפני שכני שהינו אמון על תנועת החסידות ותגובתו היתה
"אוי ליטאי שכמותך, אתה לא מבין"......
והמבין יבין

רבותי--
לכבוד הילולת רשב"י זיע"א
בהצלחה

גיטין סז. ר''ש טוחן הרבה ומוציא קמעא וכו'
וכן אמר להו ר''ש לתלמידיו
בניי שנו מידותי (רש''י - למדו תורתי)
וכו'

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה