חשבון די־פשוט: למד אצל רבי יהודא הנשיא בקטנותו ממש (עד שבמדה מסוימת נחשב לתלמיד־תלמידיו).
עיין חולין קלז: שישב י"ז שורות אחרי רב קמיה רביזאת מנין?
כתוב שהיה בשורה השלישית, לא כתוב לגבי הגיל שלו, זו רק השערה.
אם אני לא טועה, הסבר אחר בראשונים הוא שמימרא בשם תנא קאמר 'משום' דרך כבוד.רשב"ם ב"ב קיד:
משום רבי יהודה ברבי שמעון - משום דלא היה רבו מובהק קאמר משום שלא הורגל ר' יוחנן לומר דברים משמו של ר' יהודה בר' שמעון אבל מרבו יאמר אמר ר' יוחנן אמר ר' ינאי.
אגב, מפרשים שם שרבי יוחנן עצמו אחז שהוא כן תנא ופליג, וממילא חלק.וע"ע יומא מג: ור' יוחנן לא מיבעיא לתנא דלא ציית
חולין קיג, ב ד"ה הא דרבי'.אני חושב שזה רש"י איפשהו, אבל לא מוצא כרגע.
אינו ראיה שלא ראה אותו.קיבל דרך אחרים ולא ישירות שמע ממנו
אלא שא"כ צריך ביאור מדוע התוס' בכתובות הנ:ל לא הוכיח מכאןאגב, מפרשים שם שרבי יוחנן עצמו אחז שהוא כן תנא ופליג, וממילא חלק.
כבר ציינו לרש"י בחולין והרעק"א בגליון הש"ס שם מציין לרשב"ם ב"ב קיד: ד"ה משום שחולק על זהנראה לי שהתבלבלתי עם הרשב"ם המובא,
נראה מרש"י הוריות יד א שהוא סבר שמשום זה פחות מכובד.אם אני לא טועה, הסבר אחר בראשונים הוא שמימרא בשם תנא קאמר 'משום' דרך כבוד.
תלמודי?שמעתי פעם חידה ולא יודע את התשובה אולי מישהו יודע על זה
איזה עוד מילה יש לה 4 פירושים חוץ מהמילה הידועה "כי"
מה התשובה כאן? [כי כל שנה אני מגיע למסקנה אחרת...]כמה מתוכם ידעו לומר גם מה זה עתודים?
צעיר יותר.ומה זה שעיר?
כןתלמודי?
מש"כ הוא דעת רוב המפרשים (אאל"ט), וד' התרגום צ"ע.התרגום בעתודים מתרגם גדיי כך שאולי זה הפוך?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים