חידות מתמטיות חידות קשות, כאן נעשים חכמים

• הוסף לסימניות
אשכול רק לחידות קשות, מידי פעם נעלה חידה קשה (בין אם זה חידת 'מי אני' ובין אם זה סתם חידה) ועל תשכחו שזה רק מחדד לכם את הראש זה שמישהו ענה על תשובה במהירות, זה לא אומר שום דבר חוץ מזה שהוא חכם, וכאן נעלה חידות בלי פתרונות אלא ע"י משתמשים, מי שכבר מכיר את החידה אין לענות, תודה

נתחיל בחידה מספר אחת:
אני גר בביתי,
גנבים באו עלי,
הבית יצא מהחלונות,
ואני נשארתי לבדי, מי אני??

יורים בבול השני ואז בשלישי ואז ברביעי ואז שוב ברביעי ושוב בשלישי ושוב בשני

הסבר:
אם הקוף התחיל בבול 1
ירינו על בול 2 - הוא עבר ל-2 אחרי היריה
ירינו על בול 3 - הוא עבר ל-3 אחרי היריה או חזר ל-1
ירינו על בול 4 - הוא עבר ל-4 אחרי היריה או חזר ל-2 (מבול 3 או מבול 1 זה לא משנה אין עוד אופציה)
ירינו על בול 4 - אם הוא היה שם פגענו בו אם הוא היה על בול 2 הוא הולך ל1 או ל3
ירינו על בול 3 - אם הוא היה שם פגענו בו אם הוא היה על בול 1 הוא עובר ל-2
ירינו על בול 2 - פגענו בו

אם הקוף התחיל בבול 2

אם הקוף התחיל בבול 3
ירינו על בול 2 - הוא עבר ל-2 אחרי היריה או ל-4
ירינו על בול 3 - הוא חזר ל-3 אחרי היריה או עבר לבול 1 או 5
ירינו על בול 4 - הוא עבר ל-4 אחרי היריה (מבול 3 או 5) או עבר ל-2 (מבול 3 או מבול 1 - שוב אין עוד אופציות)

אם הקוף התחיל בבול 4
ירינו על בול 2 - הוא עבר ל-3 אחרי היריה או ל-5
ירינו על בול 3 - אם הוא היה שם פגענו בו אם הוא היה על בול 5 הוא הולך לבול 4
ירינו על בול 4 - פגענו בו

אם הקוף התחיל בבול 5
ירינו על בול 2 - הוא עבר ל-4 אחרי היריה
ירינו על בול 3 - הוא עבר ל-3 אחרי היריה או חזר ל-5
ירינו על בול 4 - הוא חזר ל-4 אחרי היריה (מבול 3 או מבול 5) או עבר ל-2 (מבול 3 ושוב אין עוד אופציה)

לי יש חידה דומה אך שונה!
חידת מאה אסירים והכובע:
יש מאה אסירים לכל אסיר יש כובע בצבע שחור או לבן הם עומדים בטור כך שכל אחד רואה את מי שלפניו אבל הוא לא רואה את מי שמאחוריו.
כל אחד יכול לנחש את צבע הכובע שעל ראשו, מותר להם לתכנן אסטרטגיה קודם אבל כשכולם כבר עם הכובעים אוסר להם לדבר חוץ מלנחש פעם אחת את צבע הכובע.
מתחילים לשאול מהאחרון כלומר מהאסיר 100 שרואה 99 אסירים.
המטרה להציל כמה שיותר אסירים, אסיר שמנחש נכון את צבעו יכול לצאת מהכלא.
בהצלחה!
לי יש חידה דומה על אותו עיקרון אבל קשה פי אלף
יש שבע אסירים וישנם שבע צבעים של כובעים
הם נמצאים ביחד בחדר לפני שחובשים להם את הכובע והם יכולים לתכנן איזה אסטרטגיה שהם רוצים
לאחר מכן מוציאים אותם לאולם מרכזי שם מלבישים לכל אחד כובע על הראש
כל אחד יכול לראות איזה כובע יש לכל אחד על הראש אבל הוא לא יכול לדבר בכלל
ואז מכניסים כל אחד לחדר סגור וכל אחד אומר איזה צבע כובע יש לו על הראש
האסירים לא יכולים לשמוע את התגובות של האסירים האחרים
אם יש לפחות אסיר אחד שידע לומר איזה צבע יש לו על הראש כולם משתחררים
מה האסטרטגיה שעל ידי זה הם יכולים לקבוע בוודאות שיהיה לפחות אסיר אחד שידע להגיד איזה צבע יש לו על הראש
תחשבו על 2 אסירים ו2 צבעי כובעים (שחור ולבן)
פתרון לרמז 1:
אסיר אחד אומר את הצבע שיש לאסיר השני על הראש והשני אומר את הצבע ההפוך ממה שיש לשני על הראש
לדוג' אם שניהם שחורים או שניהם לבנים אז זה שאמר את הצבע של השני ידע
ואם אחד שחור והשני לבן אז זה שאמר את הצבע ההפוך ידע

מקווה שזה מספיק קשה, אם יש אדם שצריך לדעת מה הדרך הנכונה ולפניו יש שני אנשים אחד דובר תמיד אמת והשני שקרן וכל אחד יודע מה השני וצריך לשאול אחד מהם שאלה אחת ועל פי זה לדעת מה הדרך הנכונה

מקווה שזה מספיק קשה, אם יש אדם שצריך לדעת מה הדרך הנכונה ולפניו יש שני אנשים אחד דובר תמיד אמת והשני שקרן וכל אחד יודע מה השני וצריך לשאול אחד מהם שאלה אחת ועל פי זה לדעת מה הדרך הנכונה
האמת שזה מוכר לי מספר חידות עתיק שהיה לי בילדות. לשאול: "אם אשאל את חברך מהי הדרך הנכונה - מה תהיה תשובתו".
השקרן - שיודע שחברו דובר אמת, ישקר ויראה את הדרך הלא נכונה.
דובר האמת - שיודע שחברו שקרן, יענה את האמת ויראה את הדרך הלא נכונה
וכך בכל מקרה ידע עובר האורח לפנות לדרך השניה.

יורים בבול השני ואז בשלישי ואז ברביעי ואז שוב ברביעי ושוב בשלישי ושוב בשני

הסבר:
אם הקוף התחיל בבול 1
ירינו על בול 2 - הוא עבר ל-2 אחרי היריה
ירינו על בול 3 - הוא עבר ל-3 אחרי היריה או חזר ל-1
ירינו על בול 4 - הוא עבר ל-4 אחרי היריה או חזר ל-2 (מבול 3 או מבול 1 זה לא משנה אין עוד אופציה)

אם הקוף התחיל בבול 2

אם הקוף התחיל בבול 3
ירינו על בול 2 - הוא עבר ל-2 אחרי היריה או ל-4
ירינו על בול 3 - הוא חזר ל-3 אחרי היריה או עבר לבול 1 או 5
ירינו על בול 4 - הוא עבר ל-4 אחרי היריה (מבול 3 או 5) או עבר ל-2 (מבול 3 או מבול 1 - שוב אין עוד אופציות)

אם הקוף התחיל בבול 4
ירינו על בול 2 - הוא עבר ל-3 אחרי היריה או ל-5
ירינו על בול 3 - אם הוא היה שם פגענו בו אם הוא היה על בול 5 הוא הולך לבול 4
ירינו על בול 4 - פגענו בו

אם הקוף התחיל בבול 5
ירינו על בול 2 - הוא עבר ל-4 אחרי היריה
ירינו על בול 3 - הוא עבר ל-3 אחרי היריה או חזר ל-5
ירינו על בול 4 - הוא חזר ל-4 אחרי היריה (מבול 3 או מבול 5) או עבר ל-2 (מבול 3 ושוב אין עוד אופציה)
בול! הרגת את הקוף בוודעות🙊

הם נמצאים ביחד בחדר לפני שחובשים להם את הכובע והם יכולים לתכנן איזה אסטרטגיה שהם רוצים
מה האסטרטגיה שעל ידי זה הם יכולים לקבוע בוודאות שיהיה לפחות אסיר אחד שידע להגיד איזה צבע יש לו על הראש
פתרון לרמז 1:
אסיר אחד אומר את הצבע שיש לאסיר השני על הראש והשני אומר את הצבע ההפוך ממה שיש לשני על הראש
רגע הם יכולים לדבר אחרי שמלבישים להם את הכובעים או לא? כי בחידה כתבת שלא, ובספוילר כתבת שכן,
אז כן או לא?

פתרון לרמז 1:
הם יכולים לתכנן ככה: כל אסיר יקבל מספר 1 2 3 וכ' אח"כ הם מחפשים צבע שחור בודקים על מי זה נמצא למשל זה נמצא על מספר 2 אז או שהם מסמנים 2 עם האצבעות או ששתים מהם הולכים הצידה מקווה זה הפתרון הנכון!

רגע הם יכולים לדבר אחרי שמלבישים להם את הכובעים או לא? כי בחידה כתבת שלא, ובספוילר כתבת שכן,
אז כן או לא?
כשכתבתי בספוילר אומרים התכוונתי אומרים בחדרים הסגורים, כשהשני לא שומע
הם יכולים לתכנן ככה: כל אסיר יקבל מספר 1 2 3 וכ' אח"כ הם מחפשים צבע שחור בודקים על מי זה נמצא למשל זה נמצא על מספר 2 אז או שהם מסמנים 2 עם האצבעות או ששתים מהם הולכים הצידה מקווה זה הפתרון הנכון!
ברור שהם לא יכולים לרמז בשעת מעשה כלום, כמו כן יכול להיות שלכולם יש כובע אדום או ירוק או ל3 כחול ל2 צהוב ול2שחור, יש שבע סוגי צבעים

ניסוח מדויק ומחודד של החידה באדיבות AI

🧢 חידת שבעת האסירים ושבעת צבעי הכובעים​

ישנם שבעה אסירים ושבעה צבעים שונים של כובעים.
בתחילה, כל האסירים נמצאים יחד באותו חדר, וניתנת להם אפשרות לתכנן ביניהם כל אסטרטגיה שירצו 🤝
לאחר מכן מוציאים אותם לאולם מרכזי, ושם מניחים על ראשו של כל אחד מהם כובע בצבע כלשהו מתוך שבעת הצבעים 🎨

📌 הבהרות חשובות:​

• אין חובה להשתמש בכל שבעת הצבעים.
  • ייתכן שחלק מהצבעים לא יופיעו כלל.
  • ייתכן שצבע מסוים יופיע יותר מפעם אחת.
  • כל חלוקה אפשרית של צבעים בין האסירים מותרת.
בשלב זה:
  • כל אסיר יכול לראות את צבעי הכובעים שעל ראשיהם של ששת האסירים האחרים 👀
  • אף אסיר אינו יכול לראות את צבע הכובע שעל ראשו שלו.
  • אסור להם לדבר, לרמוז או להעביר כל סימן לאחרים 🚫
לאחר מכן מכניסים כל אסיר בנפרד לחדר סגור, ושם עליו להכריז מהו צבע הכובע שעל ראשו 🗣️
האסירים אינם שומעים את תשובותיהם של האחרים 🔇

🎯 תנאי השחרור:​

אם לפחות אסיר אחד יידע בוודאות את צבע הכובע שעל ראשו ויאמר אותו נכון – כל האסירים משתחררים 🕊️
אם אף אחד לא ידע בוודאות – כולם נשארים בכלא 🔒

השאלה:
איזו אסטרטגיה יכולים האסירים לקבוע מראש, כך שבכל חלוקת צבעים אפשרית יהיה בוודאות לפחות אסיר אחד שיוכל לדעת את צבע כובעו? 🤔

יש לי נוסחה ממש מדויקת שתגיד לכולם מה הצבע שלהם, אבל הם חייבים מחשבון....
וגם - היא חורגת מכלל אחד שהוא שאסור להם לדבר.
וגם אם היא חורגת, היא עדיין יפה וגאונית.

זה הולך ככה, ראשית ממספרים כל צבע במספר כלשהו, לפי בדיקה שעשיתי, גם אם צבע אחד יש לו ערך של 6 ספרות, תמיד אני אקלע למספר מדויק.
משננים את זה טוב.
כאשר הם מוצאים לאולם המרכזי, הוא יראה שישה כובעים, ומכיון שלכל כובע יש מספר, עליו לחבר את ערכם של הכובעים, אם למשל הוא יראה 3 אדומים, שחור, ירוק וכחול, והוא יודע שאדום = 5, שחור = 2, ירוק = 9 וכחול = 6, אז עליו לחבר אותם והוא יקבל 15+2+9+6 שזה 32.

א. כל אחד מכריז את סך הספרות שיצאו לו, לאחד יצא 32, לשני יצא 30 וכו'
עכשיו בוא נגדיר כמה מספרים קבועים:
A = סך המספרים שיצא לי, לאחד A=32, לשני A=30 וכו'.
B = סך כל המספרים, 32+30 וכו'.
C = חילוק B ב-7, כלומר ממוצע של כל המספרים שיצאו לכולם, במקרה שאני ניסיתי (חיפשתי תוצאה עגולה אבל זה עובד בכל מצב), זה יוצא 30.
D = חיסור A-C, אם A = 32, ו-C = 30, אז D = 2, המספרים אחרי הנקודה שייצאו בחישוב זה יהיו שווים למספרים אחרי הנקודה שבחישוב C, כך שזה מתקזז בסוף.
E = חילוק C ב-6 כלומר, ממוצע של הכובעים מלבד הכובע שעל ראשו, במקרה שלנו 30 חלקי 6 = 5
F = חיסור E-D, אם D הוא מספר שלילי, אז בעצם עושים חיבור ככל מינוס מינוס, במקרה שלנו 5-2 = 3.

מכאן הוא יכול ללמוד שהצבע שעל ראשו הינו צבע מספר 3!

מספר האסיר:הצבע שעל ראשו:סך הצבעים מלבד שלו (A):חיסור הממוצע מסך הכובעים שלו (D):התוצאה (F):
133223
253005
353005
4926-49
523332
653005
7629-16
סך כל הצבעים (B):210
ממוצע הצבעים (C):30
חילוק ב-6 (E):5

דוגמא נוספת עם מספרים גבוהים יותר, שליליים, ולא עגולים!!!
מספר האסיר:הצבע שעל ראשו:סך הצבעים מלבד שלו (A):חיסור הממוצע מסך
הכובעים שלו (D):
התוצאה (F):
1-482617764390-4826
254-3104-49054
32-3052-4382
4246-3296-682246
534-3084-47034
61434-4484-18701434
76-3056-4426
סך כל הצבעים (B):-18300
ממוצע הצבעים (C):-2614.285714
חילוק ב-6 (E):-435.7142857

יש לי נוסחה ממש מדויקת שתגיד לכולם מה הצבע שלהם, אבל הם חייבים מחשבון....
וגם - היא חורגת מכלל אחד שהוא שאסור להם לדבר.
וגם אם היא חורגת, היא עדיין יפה וגאונית.

זה הולך ככה, ראשית ממספרים כל צבע במספר כלשהו, לפי בדיקה שעשיתי, גם אם צבע אחד יש לו ערך של 6 ספרות, תמיד אני אקלע למספר מדויק.
משננים את זה טוב.
כאשר הם מוצאים לאולם המרכזי, הוא יראה שישה כובעים, ומכיון שלכל כובע יש מספר, עליו לחבר את ערכם של הכובעים, אם למשל הוא יראה 3 אדומים, שחור, ירוק וכחול, והוא יודע שאדום = 5, שחור = 2, ירוק = 9 וכחול = 6, אז עליו לחבר אותם והוא יקבל 15+2+9+6 שזה 32.

א. כל אחד מכריז את סך הספרות שיצאו לו, לאחד יצא 32, לשני יצא 30 וכו'
עכשיו בוא נגדיר כמה מספרים קבועים:
A = סך המספרים שיצא לי, לאחד A=32, לשני A=30 וכו'.
B = סך כל המספרים, 32+30 וכו'.
C = חילוק B ב-7, כלומר ממוצע של כל המספרים שיצאו לכולם, במקרה שאני ניסיתי (חיפשתי תוצאה עגולה אבל זה עובד בכל מצב), זה יוצא 30.
D = חיסור A-C, אם A = 32, ו-C = 30, אז D = 2, המספרים אחרי הנקודה שייצאו בחישוב זה יהיו שווים למספרים אחרי הנקודה שבחישוב C, כך שזה מתקזז בסוף.
E = חילוק C ב-6 כלומר, ממוצע של הכובעים מלבד הכובע שעל ראשו, במקרה שלנו 30 חלקי 6 = 5
F = חיסור E-D, אם D הוא מספר שלילי, אז בעצם עושים חיבור ככל מינוס מינוס, במקרה שלנו 5-2 = 3.

מכאן הוא יכול ללמוד שהצבע שעל ראשו הינו צבע מספר 3!
יש לי פתרון בכוון הזה אבל בלי לשבור אף כלל: מחליטים מספר לכל אסיר ולכל צבע מ 0-6
כל אחד סוכם את מספרי הכובעים לפי הצבע שהוא רואה וצרחך להוסיף מספר של צבע שזה יהיה הצבע שהוא יאמר בחדר הסגור איך מוסיף את המספר? בנוסחה כזאת- סכום כל מספרי הצבעים שהוא רואה פלוס הצבע שניחש לחלק ל- 7 שזה מספר הכובעים וששרית מהחילוק תהיה שווה למספר האסיר שלו תמיד זה יעבוד כי יש סכום אחד של כל מספרי הצבעים האמתיים ושמחלקים ב- 7 ונשאר השארית תמיד השארית בין 0-6 והאסיר שיצדק זה האסיר שהתוצאה השארית שווה למספר האסיר שלו.
דוגמא:
יש שלוש שחורים=5 שתי ירוקים=3 כחול=1 ואדום=0
לפי המספרים זה כך: 5+5+5+3+3+1+0=22 לחלק שווה השארית 1
אסיר מספר 1 יצדק כי הוא רואה: 5 5 5 3 3 0 הוא מחשב כמה צריך להוסיף כדי שבחילוק 7 השארית תהיה שווה למספר האסיר שלו והוא בגלל שמהסכום האמיתי יוצא שארית 1 הוא ינחש צבע כחול=1 שזה הכובע שלו

שואלים אחד מהם : אם הייתי שואל את חברך באיזה כיוון הדרך, מה היה עונה?
מה שהוא ענה, הולכים לצד השני.
הסבר:
אם הוא שאל את הדובר אמת, הוא יגיד מה השקרן היה אומר, שזה לא הדרך הנכונה.
אם הוא שאל את השקרן, הוא ישקר ויגיד את הצד הלא נכון כי הדובר אמת היה אומר נכון.
בקיצור: מה שאומרים לו, ילך לצד השני.

שואלים אחד מהם : אם הייתי שואל את חברך באיזה כיוון הדרך, מה היה עונה?
מה שהוא ענה, הולכים לצד השני.
הסבר:
אם הוא שאל את הדובר אמת, הוא יגיד מה השקרן היה אומר, שזה לא הדרך הנכונה.
אם הוא שאל את השקרן, הוא ישקר ויגיד את הצד הלא נכון כי הדובר אמת היה אומר נכון.
בקיצור: מה שאומרים לו, ילך לצד השני.
או ביותר קצר, אם הייתי שואל את חברך מה הוא לא היה עונה, זה הכיוון...

יש לי פתרון בכוון הזה אבל בלי לשבור אף כלל: מחליטים מספר לכל אסיר ולכל צבע מ 0-6
כל אחד סוכם את מספרי הכובעים לפי הצבע שהוא רואה וצרחך להוסיף מספר של צבע שזה יהיה הצבע שהוא יאמר בחדר הסגור איך מוסיף את המספר? בנוסחה כזאת- סכום כל מספרי הצבעים שהוא רואה פלוס הצבע שניחש לחלק ל- 7 שזה מספר הכובעים וששרית מהחילוק תהיה שווה למספר האסיר שלו תמיד זה יעבוד כי יש סכום אחד של כל מספרי הצבעים האמתיים ושמחלקים ב- 7 ונשאר השארית תמיד השארית בין 0-6 והאסיר שיצדק זה האסיר שהתוצאה השארית שווה למספר האסיר שלו.
דוגמא:
יש שלוש שחורים=5 שתי ירוקים=3 כחול=1 ואדום=0
לפי המספרים זה כך: 5+5+5+3+3+1+0=22 לחלק שווה השארית 1
אסיר מספר 1 יצדק כי הוא רואה: 5 5 5 3 3 0 הוא מחשב כמה צריך להוסיף כדי שבחילוק 7 השארית תהיה שווה למספר האסיר שלו והוא בגלל שמהסכום האמיתי יוצא שארית 1 הוא ינחש צבע כחול=1 שזה הכובע שלו
זה הפתרון הנכון!!! כל הכבוד!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה