דרוש מידע חייבת לשתף - בנס נמנע אסון!! לדעת ולהזהר!! עגלה זה לא משחק ילדים!!!

• הוסף לסימניות
אז זהו לכל אלו שכתבו לא לעלות או לרדת מדרגות, זה לא מחייב בכלל.
במקרה שלנו, עלינו במדרגות כי מעלית לסופר לא עבדה, צד אחד בעלי החזיק צד שני אני, הענין שהחיבור לא היה מחובר מספיק חזק, ועל זה הדגש, לשים לב כל פעם שמחברים את האמבטיה לפני ששמים תינוק למשוך חזק ולבדוק שמחובר היטב.
נכון שמדרגות יותר מסוכן בנפילה חלילה, אבל מאמינה שהאמבטיה יכלה ליפול גם לא במדרגות פשוט בגלל העובדה שלא חובר מספיק חזק ושוב אפילו שהיה נראה שכן התחבר...

• הוסף לסימניות
תעלי את התינוק ואז את העגלה
או -- יש עגלות שאפשר לפרק לשתיים תעלי חלק אחד עם התינוק ותרדי לקחת את החלק השני
ואם אני גרה בקומה שלישית??
(ולבעלי אין כח לעלות את העגלה...:confused:)
אז כל יציאה מהבית צריך לחשוב 1000 פעמים...

• הוסף לסימניות
תיהיו ריאליים. משפחה שגרה קומה שניה ומעלה או מינוס. עם ילדים מה אתם רוצים שלא יצאו אף פעם מהבית? זה לא פתרון להגיד אל תעלו מדרגות עם עגלות. יש משפחות עם 3 ילדים שהגדול בן 3 האמא הולכת לגינה אחה"צ. איך בדיוק תחזור הביתה?
נראה לי יותר מסוכן להשאיר 2 קטנטנים לבד כי צריך להעלות עגלה

• הוסף לסימניות
האסון לא נמנע. לצערנו הוא קרה. שה' ישלח לה בקרוב רפואה שלמה.
לגמרי.
איזה פחד!!
סיפור טרי מאתמול.
אמי נסעה עם האוטו ורואה זוג הורים עם תינוק בת שנה בתוך עגלה פתאום העגלה נתקעה כנראה באיזה אבן והתינוקת שלא הייתה ק-ש-ו-ר-ה עפה לכביש כמו בובת סמרטוטים אין לי מושג מה איתה אבל זה היה נראה ז-ו-ו-ע-ה
תבינו ילדים זה לא צעצוע ,צריך לחגור אותם כל מטר שהולכים איתם, אי אפשר לדעת מה יקרה ברגע הבא...
בשורות טובות.
הייתה לי מורה פעם שבנה נהרג ככה...ה''י.

• הוסף לסימניות
האסון היה יכול להיגמר אחרת לגמרי, העוצמה של החבטה הייתה מאוד חזקה, הנס היה שהיא היתה עטופה בשמירה מרופדת על הראש,
ההורים שלה אמרו שאילולי זה היא הייתה במקום אחר לגמרי השם ירחם,
אכן האסון לא נמנע אבל בנס הוא נהיה 'רק' כך ולא יותר גרוע..
על ניסך שבכל יום.. גם בתוך האסון...

• הוסף לסימניות
אשכול חשוב מאוד.
הילדים זה הנכס הכי יקר שלנו, ואנו צריכים לעשות כל מאמץ כדי לשמור עליהם מכל משמר.
אבל אני מרגיש צורך להעלות בזהירות מבט מעט שונה על הנושא, למען ההורים היקרים.
אי אפשר לחיות בחרדות, ואי אפשר פיזית - לשמור על הילדים 24/7.
יש דברים שחייבים לעשות. כגון - לחגור ילדים יושבים בעגלה, לרדת מדרגות בזהירות, לקנות מוצרים בעלי תו תקן, וכו' וכו'.
מכאן ועד הכרזות בומבסטיות משוללות הגיון - הדרך רחוקה. ועל דברים כגון אלו נאמר - 'שומר פתאים ד''.
כגון:
'אסור להוריד עגלה במדרגות' - דבר שלא שייך להרבה הורים בדירות גבוהות בלי מעלית, כשאין אפשרות של השארת עגלה למטה, ואין בכל פעם היתכנות למישהו נוסף או ירידה נוספת עם עגלה ריקה...
'אסור לעשות סורגים אצל בני דודים' - כן, גם בבניה אסור לסמוך עליהם, וגם לא לקנות ירקות שהם סידרו על המדף... צריך לברר, צריך לעקוב, אך לא להיכנס לחרדות!
'לחגור תינוקות בעגלת אמבטיה' - תינוקות שאינם נעמדים או מתיישבים או מתרוממים, יכולים לשכב בעגלה גבוהה ללא חגורה, ויש הרבה עגלות בעיקר ישנות ללא אפשרות לחגור. הולכים בזהירות, והכל בסדר.
אי אפשר לשמור על ילדים בעריסה כל הזמן, אפשר לדאוג לקנות משהו תקני.

בפרט כשהילדים מגיעים לגיל שנה - שנה וחצי, ומטפסים על כל דבר, נופלים כל רגע, נחבטים מכל פינה, אי אפשר לשמור מזה. אפשר וצריך להתפלל, וחלילה מלהזניח.

• הוסף לסימניות
איך את יכולה לדעת את זה?
זה לא רכב שסופר לך קילומטרים...
אפשר לראות על חוזק החיבור בין הידית לשאר העגלה. בעגלות בוגבו זה מתבטא בידית עולה ויורדת חופשי (כי כשהעלו אותה במדרגות כל כובד העגלה היה על צ'ופציק קטן! בטיולונים אפשר לזהות חיבורים רופפים. כל מדרגות זה טראומה לעגלה. שווה את המאמץ לעלות פעמיים או לעלות עם הילד ביד אחת והעגלה בלי הילד מאחורה (יד אחת עם העגלה אם הבנתם נכון) זה הרבה פחות הורס והרבה יותר בטיחותי!

• הוסף לסימניות
ואולי גם ללמוד מזה לא להעלות במדרגות עגלה עם תינוק.
לא אומרת בתור מטיפת מוסר אלא מסר לכולנו לעתיד.
נראה שזה רעיון מסוכן ממש.
מה את עושה במקרה ואין לך אופציה אחרת?

בעבר התעסקתי עם עגלות יד שניה וחלק מהבדיקה שלי היה כמה מדרגות העגלה גמאה...
שימו לב לחיבור הידית עם העגלה ברב העגלות זה ממש מינימלי (בוגבו במיוחד...)

לי אישית כמעט לא יוצא להעלות במדרגות עגלות וגם אם כן הילד לא בתוכו
וזאת הסיבה! שמעתי לא מעט פעמים על מצב שההורה נשאר עם ידית ביד וילד מתגלגל
אם זה בשלב הטיולון בד"כ הילד קשור. ובשלב האמבטיה...שומר פתאים ה'
ממש חשוב לקחת לתשומת לב!! לא להעלות עגלה עם ילד. תשאירו למטה ותשלחו ילד/בעל להעלות רק את העגלה.
אתן ממש מלחיצות אותי
אני עולה יום יום עם תינוק בעגלה
ברוך ה לא קרה כלום אבל ממש מפחדת שיקרה
אני גרה בבנין שאת המדרגות שאני צריכה לעלות זה מדרגות מהרחוב לבנין
ככה שאין לי איפה להשאיר את העגלה ולקחת את הילד בידיים
ומה עושים במקרה שאת לבד ואין לך מי שיקח את העגלה או את התינוק?

• הוסף לסימניות
'אסור להוריד עגלה במדרגות' - דבר שלא שייך להרבה הורים בדירות גבוהות בלי מעלית, כשאין אפשרות של השארת עגלה למטה, ואין בכל פעם היתכנות למישהו נוסף או ירידה נוספת עם עגלה ריקה...

• הוסף לסימניות
מה את עושה במקרה ואין לך אופציה אחרת?

אתן ממש מלחיצות אותי
אני עולה יום יום עם תינוק בעגלה
ברוך ה לא קרה כלום אבל ממש מפחדת שיקרה
אני גרה בבנין שאת המדרגות שאני צריכה לעלות זה מדרגות מהרחוב לבנין
ככה שאין לי איפה להשאיר את העגלה ולקחת את הילד בידיים
כתבתי מקודם-
להחזיק את התינוק ביד אחת ולגרור מאחורה עגלה ריקה

• הוסף לסימניות
אשכול חשוב מאוד.
הילדים זה הנכס הכי יקר שלנו, ואנו צריכים לעשות כל מאמץ כדי לשמור עליהם מכל משמר.
אבל אני מרגיש צורך להעלות בזהירות מבט מעט שונה על הנושא, למען ההורים היקרים.
אי אפשר לחיות בחרדות, ואי אפשר פיזית - לשמור על הילדים 24/7.
יש דברים שחייבים לעשות. כגון - לחגור ילדים יושבים בעגלה, לרדת מדרגות בזהירות, לקנות מוצרים בעלי תו תקן, וכו' וכו'.
מכאן ועד הכרזות בומבסטיות משוללות הגיון - הדרך רחוקה. ועל דברים כגון אלו נאמר - 'שומר פתאים ד''.
כגון:
'אסור לעשות סורגים אצל בני דודים' - כן, גם בבניה אסור לסמוך עליהם, וגם לא לקנות ירקות שהם סידרו על המדף... צריך לברר, צריך לעקוב, אך לא להיכנס לחרדות!
'לחגור תינוקות בעגלת אמבטיה' - תינוקות שאינם נעמדים או מתיישבים או מתרוממים, יכולים לשכב בעגלה גבוהה ללא חגורה, ויש הרבה עגלות בעיקר ישנות ללא אפשרות לחגור. הולכים בזהירות, והכל בסדר.
אי אפשר לשמור על ילדים בעריסה כל הזמן, אפשר לדאוג לקנות משהו תקני.

בפרט כשהילדים מגיעים לגיל שנה - שנה וחצי, ומטפסים על כל דבר, נופלים כל רגע, נחבטים מכל פינה, אי אפשר לשמור מזה. אפשר וצריך להתפלל, וחלילה מלהזניח.
כל מילה.
שומר פתאים ה'
אנחנו עושים השתדלות, הכי שאפשר
אבל אם הקב"ה הכין מנת צער למישהו... זה יגיע מכיון אחר...
אז לדעת ולהבין שהקב"ה מוביל את החיים... ולא צריך להאשים את ההורים (עצמנו) בכל מה שקורה בעולם.
שוב, השתדלות בגדר ההגיון הבריא כן. להשתגע - לא!

• הוסף לסימניות
לא הבנתי...
ואם אני הולכת למקום שיש בדרך מדרגות
אז אני צריכה לשחרר את הילד מהחגורות
לתפוס אותו ביד
להרים ביד אחת עגלה וביד השניה תינוק
ולתפוס חזק חזק את שיווי המשקל שלי בעצמי כדי לא ליפול???
ואם אני עם עוד 3 ילדים שנאחזים בי מתרוצצים מסביב?
נשמע לי יותר מסוכן.
ואח"כ הילד גם לא מוכן לחזור לעגלה ברוב המקרים...

אבל לגבי האמבטיה וגם סלקל שמתחברים לשילדה-
חובה לפני ששמים את התינוק לנסות לנתק אותם ע"י משיכה ולוודא שזה מחובר.

• הוסף לסימניות
לפני שקונים עגלה צריך לחשוב אם עדיף לקנות טנק מרכבה יפיפה או עגלה פרקטית וקומפקטית
למפרע אשתי הודתה לי ששיכנעתי אותה לקנות עגלת יו יו
מרימים עם התינוק עגלה שבס"ה שוקלת פחות מ-5 קילו
מצד שני- ה"טנקים" מתפרקים פחות מהר,
לי יש עגלת מוצי, לא מצליחה לדמיין אותה מתפרקת פתאום,
היא מדי מסיבית בשביל שהידית פתאום תישלף או שהילד יתעופף.
(ואני לא מדברת אם לא מחברים את האמבטיה/טיולון טוב לשלד)

• הוסף לסימניות
לפני שקונים עגלה צריך לחשוב אם עדיף לקנות טנק מרכבה יפיפה או עגלה פרקטית וקומפקטית
למפרע אשתי הודתה לי ששיכנעתי אותה לקנות עגלת יו יו
מרימים עם התינוק עגלה שבס"ה שוקלת פחות מ-5 קילו
זה דיון שלם בפני עצמו אם עגלת יו יו בכלל בריאה לתינוק או שהיא גורמת נזקים עקיפים בטווח הרחוק-קרוב.
ולעניין הנ''ל-
גם עגלת יו יו שום אישה לא תרים אותה יחד עם תינוק, ולא תמיד הבעל זמין להרים.
קצת היגיון.

• הוסף לסימניות
גם עגלת יו יו שום אישה לא תרים אותה יחד עם תינוק, ולא תמיד הבעל זמין להרים.
קצת היגיון.
אשתי היא שום אישה כנראה...
דבר נוסף היא מתקפלת בקלות לגודל של תיק ותלויה על הכתף כך שנשאר מקום ביד להרים תינוק
וגם... לבעל יש כוחות מוגבלים ולצפות ממנו להרים את הסילבר קרוס סרף עם תינוק בפנים זה התעללות

• הוסף לסימניות
אשתי היא שום אישה כנראה...
דבר נוסף היא מתקפלת בקלות לגודל של תיק ותלויה על הכתף כך שנשאר מקום ביד להרים תינוק
וגם... לבעל יש כוחות מוגבלים ולצפות ממנו להרים את הסילבר קרוס סרף עם תינוק בפנים זה התעללות
אז היא מרימה את התינוק ותולה את העגלה על הכתף?
או מרימה את העגלה יחד עם התינוק??

אם מצפים מאישה להרים יויו עם תינוק
מה זה סילבר קרוס בשביל גבר??

• הוסף לסימניות
אז היא מרימה את התינוק ותולה את העגלה על הכתף?
או מרימה את העגלה יחד עם התינוק??
כמה מדרגות - יחד עם התינוק
כמה קומות - העגלה על הכתף
אם מצפים מאישה להרים יויו עם תינוק
מה זה סילבר קרוס בשביל גבר??
זה לא המשקל זה הסרבול

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה