דרוש מידע חייבת לשתף - בנס נמנע אסון!! לדעת ולהזהר!! עגלה זה לא משחק ילדים!!!

• הוסף לסימניות
מצד שני- ה"טנקים" מתפרקים פחות מהר,
לי יש עגלת מוצי, לא מצליחה לדמיין אותה מתפרקת פתאום,
היא מדי מסיבית בשביל שהידית פתאום תישלף או שהילד יתעופף.
(ואני לא מדברת אם לא מחברים את האמבטיה/טיולון טוב לשלד)
ספציפית על המוצי..
פעם אחת התנתקה לי השכיבה מהשלד..
והילד נפל על הריצפה (תינוקת בת 3 חודשים!!)
לאחר בדיקה, היה בעיה בעגלה , כשמחברים את השכיבה לשלד, נוצר סימן אדום בשלד.. ואצלי בעגלה זה היה קורה רק בצד אחד ולא בשני הצדדים,(בעלות המוצי יבינו על מה אני מדברת..)
כך ששמעתי את הקלילק של החיבור וגם ראיתי את הסימן שהכל בסדר...
אבל שום דבר לא היה בסדר..
בסיעתא דישמיא עצומה, זה היה על ריצפה של חניה יחסית חלקה ...
לא רוצה לדמיין מה היה קורה אם זה היה בגרם המדרגות.......

• הוסף לסימניות
לתועלת הציבור חייבת לשתף:
חברה מספרת לי על קרובת משפחה שלה שנולדה להם תינוק בשעטו"מ,
היתה להם עגלה של חברה מאוד מאוד מפורסמת וטובה שלא התקפלה בעלה הלך למתקן עגלות בירושלים והוא סידר להם את הקיפול, ואמר שהכל בסדר, ואכן העגלה התקפלה,
אחרי כמה ימים הם יורדים עם הבייבי בגיל חודש וחצי גרם של כ10 מדרגות ומה שקרה זה שהידית נשארה בידו של האב והעגלת אמבטיה עפה עם הבייבי קדימה בתנופה על הראש של הילדה, ההורים טסו לביה"ח ולאחר בדיקת סיטי התברר שיש לבייבי שבר בגולגולת עם דימום רציני במוח, היא מכירה את ההורים והם עברו את הסיוט של החיים עם הסיפור הזה אישפוז ארוך שהבייבי צרח וצרח ללא הפסקה ומלבד זאת הוא הפסיק לתקשר [היה עוקב והפסיק] בקיצור סיוט לא נורמלי.
אני שומעת מהחברה שהמשפחה הזאת עברה חיים לא פשוטים,
המסר שהם מבקשים להעביר לכולם עגלה זה לא משחק ילדים!! לא מתקנים עגלות אצל חאפר!! לא שוה 100 ואפילו לא 1000 ש"ח חסכון בשביל חיים של תינוק!
בשורות טובות!
שמעתי כמה סיפורים כאלו, כל המקרים ששמעתי קרו בעגלת בייבי ג'וגר של דגם מסוים (לא זוכרת איזה אמרו לי)

שיהיו בשורות טובות.

• הוסף לסימניות
בלת"ק

לעבור כביש במעבר חציה יותר מסוכן מאשר לשלוח עגלה לתיקון

ההיסטריה וקמפיין ההפחדה מכל דבר גם לא בריא

ונשמרתם. נכון
אבל יש גבולות

ה' ירחם

• הוסף לסימניות
מצד שני- ה"טנקים" מתפרקים פחות מהר,
לי יש עגלת מוצי, לא מצליחה לדמיין אותה מתפרקת פתאום,
היא מדי מסיבית בשביל שהידית פתאום תישלף או שהילד יתעופף.
(ואני לא מדברת אם לא מחברים את האמבטיה/טיולון טוב לשלד)
גם לעניין המוצי.
הייתה לי כזו עגלה שהידית מתכווננת.
יום אחד באמצע שעליתי את המדרגות הידית השתחררה ואני עפתי אחורה.
ב"ה נפלתי ככה שפשוט התיישבתי על המדרגה והנס הנוסף שהיה שיומיים קודם החלפתי מהאמבטיה לחלק של הטיולון וככה התינוק היה קשור...

• הוסף לסימניות
לא בא חלילה להרפות את ידיהם של כל אלו שמתכוונים מהיום לא לעלות/לרדת עם עגלה עם תינוק במדרגות וכו'
אבל מי שבכ"ז לא מתכוון לעשות את זה מכמה וכמה טעמים אני רוצה להרגיע אותו
שכל זמן שהעגלה נראית תקינה ולא עברה שיפוץ לאחרונה שידע שבכל יום מאות אלפי תינוקות עולים ויורדים בעגלה ע"י הוריהם המסורים וב"ה לא קורה כלום
הסיפורים המתפרסמים הם 1 ל.... וכואב לנו מאוד ע"כ
אבל לא נראה לי שצריך בגלל זה להשתגע ודאי שזה צריך להיות במודעות ולהזהר
אבל ודאי שזה לא נחשב כסכנה
דבר כזה נדיר שזה קורה ההסתכלות שלי ע"ז כפורענות משמים ויותר להתעורר מכך בקטע הרוחני מאשר הגשמי
שלא נדע צער ומחלה
ולא ישמע שוד ושבר בגבולינו

• הוסף לסימניות
זה באמת מאוד מפחיד
הבעיה בעגלות אמבטיה שפשוט אין קשירה
ובאמת הילד חשוף

זה ממש מפחיד
נגיד כשעולים לאוטובוס והמדרגה כ"כ גבוהה
הילד פשוט נופל למטה.....

• הוסף לסימניות
אפשר לראות על חוזק החיבור בין הידית לשאר העגלה. בעגלות בוגבו זה מתבטא בידית עולה ויורדת חופשי (כי כשהעלו אותה במדרגות כל כובד העגלה היה על צ'ופציק קטן! בטיולונים אפשר לזהות חיבורים רופפים. כל מדרגות זה טראומה לעגלה. שווה את המאמץ לעלות פעמיים או לעלות עם הילד ביד אחת והעגלה בלי הילד מאחורה (יד אחת עם העגלה אם הבנתם נכון) זה הרבה פחות הורס והרבה יותר בטיחותי!
ובטיולון יו-יו שהידית קצת "מתנדנדת",
איך אפשר לדעת שהעגלה בטיחותית?
או לחילופין - איך אפשר לחזק את הידית?

להרים במדרגות אני לא מסוגלת,
פעוט שמנמן + הריון מתקדם ב"ה.

• הוסף לסימניות
זה באמת מאוד מפחיד
הבעיה בעגלות אמבטיה שפשוט אין קשירה
ובאמת הילד חשוף

זה ממש מפחיד
נגיד כשעולים לאוטובוס והמדרגה כ"כ גבוהה
הילד פשוט נופל למטה.....
כשקנינו את העגלה הראשונה שלנו הייתי בשוק שאין קשירה באמבטיה
והמוכר לא גמר לצחוק וללגלג על השאלה שלי
למעשה אנחנו מעולם (!) לא ”מקפיצים” עגלות כשמעלים/מורידים מאוטובוס וכו’
ועושים כך גם במדרגות, פשוט מניפים את העגלה באויר
משבר את הגוף בהחלט
אבל לא מסוגלים אחרת

• הוסף לסימניות
בלת"ק
צריך וחייבים לקשור תינוק תמיד אבל תמיד ולא להשאיר את התינוק אפי' לרגע בעגלה בלי לקשור אותו, הוא מתקדם עם הרגליים במהירות ונופל עם העורף על הריצפה וה' ירחם מה יכול לקרות, אפשר להישאר עם פגיעה מוחית לכל החיים רח"ל...וכמובן לא להסתובב ברחוב עם העגלה בלי קשירה.

ומעשה בסיפור שראיתי ולא יוצא לי מהראש, אברך שטס עם העגלה כדי להספיק אוטבוס והתינוק לא היה קשור וכשהוא הגיע לאוטבוס הוא כיפף את הידיות של העגלה כדי לעלות על האוטובוס והתינוק פשוט התגלץ מהעגלה ונפל בדיוק אל מתחת האוטבוס ובנס האוטבוס לא התקדם בסנטימטר ולא ריסק אותו ברגע אחד,
והפנ'ץ בסיפור שהאבא שמח שהספיק את האוטבוס ולא שם לב לעגלה הריקה ולתינוק שנמצא בדיוק מתחת לגלגל האוטובס... אברך זריז שעמד איתי בתחנה קפץ לכביש ושלף את התינוק ברגע האחרון לפני שהאוטבוס התחיל לזוז ונתן לאביו שהיה ממש בהלם וממש לא הבין את הסיטואציה...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
כשקנינו את העגלה הראשונה שלנו הייתי בשוק שאין קשירה באמבטיה
והמוכר לא גמר לצחוק וללגלג על השאלה שלי

ממש לא מצחיק.
פעם פעם בטיפת חלב אמרה לי האחות שעגלות אמבטיה הן לא בטיחותיות בגלל זה. אם אין קשירה- עדיף באמת לוותר על התענוג.

• הוסף לסימניות
מעשה בסיפור שראיתי ולא יוצא לי מהראש, אברך שטס עם העגלה כדי להספיק אוטבוס והתינוק לא היה קשור וכשהוא הגיע לאוטבוס הוא כיפף את הידיות של העגלה כדי לעלות על האוטובוס והתינוק פשוט התגלץ מהעגלה ונפל בדיוק אל מתחת האוטבוס ובנס האוטבוס לא התקדם בסנטימטר ולא ריסק אותו ברגע אחד,
והפנ'ץ בסיפור שהאבא שמח שהספיק את האוטבוס ולא שם לב לעגלה הריקה ולתינוק שנמצא בדיוק מתחת לגלגל האוטובס... אברך זריז שעמד איתי בתחנה קפץ ושלף את התינוק ונתן לאביו שהיה ממש בהלם וממש לא הבין את הסיטואציה...
אני מכירה סיפור הפוך, על ילד קטן שהוריד את אחיו במדרגות, פתאום העגלה עפה לו מהידיים והתגלגלה במורד המדרגות.... הנס שלהם היה שהתינוק לא היה קשור וככה הוא נפל פעם אחת ולא התגלגל עם העגלה...
בכל מקרה צריך לזכור שאנחנו עושים השתדלות ו"אם ה' לא ישמור עיר שוא שקד שומר"

• הוסף לסימניות
באמת יש עגלות טיולון שמאימות מגיל אפס
לי יש מקלרן והמוכר אמר לי שהיא מתאימה מגיל לידה
ויש אפילו כרית כזו חצי עיגול שמתאימה לראש הקטן...

• הוסף לסימניות
בלת"ק
צריך וחייבים לקשור תינוק תמיד אבל תמיד ולא להשאיר את התינוק אפי' לרגע בעגלה בלי לקשור אותו, הוא מתקדם עם הרגליים במהירות ונופל עם העורף על הריצפה וה' ירחם מה יכול לקרות, אפשר להישאר עם פגיעה מוחית לכל החיים רח"ל...וכמובן לא להסתובב ברחוב עם העגלה בלי קשירה.

ומעשה בסיפור שראיתי ולא יוצא לי מהראש, אברך שטס עם העגלה כדי להספיק אוטבוס והתינוק לא היה קשור וכשהוא הגיע לאוטבוס הוא כיפף את הידיות של העגלה כדי לעלות על האוטובוס והתינוק פשוט התגלץ מהעגלה ונפל בדיוק אל מתחת האוטבוס ובנס האוטבוס לא התקדם בסנטימטר ולא ריסק אותו ברגע אחד,
והפנ'ץ בסיפור שהאבא שמח שהספיק את האוטבוס ולא שם לב לעגלה הריקה ולתינוק שנמצא בדיוק מתחת לגלגל האוטובס... אברך זריז שעמד איתי בתחנה קפץ לכביש ושלף את התינוק ברגע האחרון לפני שהאוטבוס התחיל לזוז ונתן לאביו שהיה ממש בהלם וממש לא הבין את הסיטואציה...
כל הענין הזה שלתפוס את האוטובוס זה ממש הזוי!!
אנשים מוכנים לאבד חיים בשביל להספיק אוטובוס
מקרה אישי שחויתי
חיכיתי בתחנת אוטובוס בבית שמש וראית שאוטובוס הולך ומיקרב אז פשוט התחלתי להיתקרב והיה איזה גלישה כזאת בתחנה שאני לא שמתי לב(לא מבינה איך עשו את זה כי זה ממש מסוכן!!!) ואז נתתי החלקה רצינית שממש נישכבתי מתחת לאוטובוס שבמזל הוא עצר באותם רגעים.....

• הוסף לסימניות
מזעזע ממש.
אני פשוט בהלם :(
לא להעלות במדרגות עגלה עם תינוק.

אין לעלות/לרדת במדרגות עם עגלה פתוחה ובתוכה ילד

לשים לב להימנע מהורדת עגלה במדרגות

לא עולים/יורדים עם תינוק בעגלה.

מאז - לא מעלים / מורידים עגלה במדרגות עם ילד בתוכה.
אז מה אני אמורה לעשות? אני עם עגלת תאומים ויש לי מדרגות מהבית לתחנה :(

כמה מדרגות - יחד עם התינוק
ומה עושים עם עגלת תאומים? תינוק מכל צד ועגלה על הגב?;)

• הוסף לסימניות
מזעזע ממש.
אני פשוט בהלם :(

אז מה אני אמורה לעשות? אני עם עגלת תאומים ויש לי מדרגות מהבית לתחנה :(

ומה עושים עם עגלת תאומים? תינוק מכל צד ועגלה על הגב?;)
קושרים היטב ועולים במדרגות
אלא אם כן את גם מתחילה לא להשכיב בעריסה
ולא לעשות אמבטיה
ולא לשלוח למטפלת
וכו' וכו'

• הוסף לסימניות
מה זה כל הסיפורים על הידיות שמתפרקות? באלו עגלות מדובר?

• הוסף לסימניות
מה זה כל הסיפורים על הידיות שמתפרקות? באלו עגלות מדובר?

אצלי הידית לא התפרקה.
אני ינסה להסביר.
אפשר לכוונן את הידיות בגובה שלהן.
אחרי תקופה כנראה שהתופסן הפנימי שתופס את הידית בגובה הרצוי התרופף ואז ברגע שמשכתי את הידית כדי לעלות במדרגות הוא השתחרר והידית התארכה אבל אני לא התכוננתי לזה ונפלתי

• הוסף לסימניות
וגם... לבעל יש כוחות מוגבלים ולצפות ממנו להרים את הסילבר קרוס סרף עם תינוק בפנים זה התעללות
כנראה שגם הבעל הוא "שום בעל"...
ההיגיון עומד למד ההיגיון, ולכל מי שיש בינה בקדקדו מבין שא"א לחיות בצורה לא נורמלית שכזו, וכמו שאמר מי שאמר שטיפש מי שחוצה את הכביש לקנות כרטיס פיס כי יש יותר סיכויים להידרס מאשר לזכות.
החיים שלנו לא נמדדים באחוזים ובסיפור ועוד סיפור, כי על כל כזה סיפור יש עוד מאה אלף סיפורים יומיומיים של אנשים שעולים ויורדים עם עגלות במדרגות והכל בסדר.
לא אומר להתעלם מסימני חולשה בעגלה וכדומה, אבל בעגלה חזקה וטובה אפשר בעדינות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה