חיסון ויטמין k וצהבת b לתינוקות.

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע את דעתכם ולקבל קישורים למאמרים.
האם החיסונים שנותנים לתינוקות בבית רפואה הם נצרכים? מיותרים?
במיוחד על חיסון ויטמין k וצהבת b.
תודה!

• הוסף לסימניות
אפשר להביא מאמרים ומה שאת רוצה, אבל ויטמין K מחייבים לתת וצהבת B חותמים שלא מעונינים לתת, אבל אם אחרי הלידה את הולכת לטיפת חלב משלימים את זה שם ממילא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;1153979:
אפשר להביא מאמרים ומה שאת רוצה, אבל ויטמין K מחייבים לתת וצהבת B חותמים שלא מעונינים לתת, אבל אם אחרי הלידה את הולכת לטיפת חלב משלימים את זה שם ממילא.

לא ידוע לי שמחייבים לתת ויטמין K,
למיטב ידיעתי זה ניתן כדי למנוע דימומים.
זה חלק ממה שאת חותמת על טיפול בתינוק (כולל אם ירחצו אותו ומתי),
ואת יכולה לסייג שם כל דבר.

• הוסף לסימניות
נכון, אם מבקשים לא לתת את הנ"ל הם לא נותנים,
השאלה אם לתת או לא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;1154011:
לא ידוע לי שמחייבים לתת ויטמין K,
למיטב ידיעתי זה ניתן כדי למנוע דימומים.
זה חלק ממה שאת חותמת על טיפול בתינוק (כולל אם ירחצו אותו ומתי),
ואת יכולה לסייג שם כל דבר.

נכתב ע"י שיר770;1154088:
נכון, אם מבקשים לא לתת את הנ"ל הם לא נותנים,
השאלה אם לתת או לא.

ניסיתן או שאת כותבות משמועות??
אני ניסיתי ומה שכתבתי זה מנסיון, אולי רק בביה"ח שבו ילדתי;)

• הוסף לסימניות
אני יכולה רק להגיד לגבי הצהבת B
אם את לא מעוניינת אפשר לוותר עליו בקלות, זהו חיסון שאם בכלל יש לו תועלת זה רק לגילאים הרבה הרבה יותר מאוחרים, גם מבחינת דרך ההדבקות בנגיף את יכולה להיות רגועה בתור שומתומ"צ.
הסיבה שהם נותנים אותו מיד לאחר הלידה היא בגלל נוחות, ומכיוון שאין לו תופעות לוואי.
את יכולה בהחלט גם להחליט להשלים אותו מאוחר יותר ולא מיד לדקור את העולל הרך עוד לפני שהספיק להכיר את עולמו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;1154093:
ניסיתן או שאת כותבות משמועות??
אני ניסיתי ומה שכתבתי זה מנסיון, אולי רק בביה"ח שבו ילדתי;)

שום דבר לא מחייבים אם את חותמת.
ואם צריך- אז קצת אסרטיביות לא תזיק..

• הוסף לסימניות
אכן, מה שכתב אבש.
אין שום סיבה בעולם להעמיס על כבד של תינוק שרק נולד את חיסון הצהבת, שאין לו שום סיכוי להידבק בו אלא אם כן אמא שלו חולה בזה ח"ו.
וב"ה בתוך אנ"ש - אין שום סיבה לחסן בזה גם אח"כ, כי סיכויי ההידבקות לא קיימים.

לגבי ויטמין K - בתור "מוקצנת" בנושא -
אני כן נותנת ויטמין K, פוליו וטטנוס בלבד.
ויטמין K קשור לקרישת הדם.

מה שעוד תשימי לב זה טיפות אנטיביוטיות לעיניים, שנוהגים לטפטף לכ-ו-ל-ם. אם את מתעקשת - ימנעו מזה. זה גם תלוי באיזה בי"ר. יש מקומות גמישים יותר ויש מקומות ישעקמו את האף.

רק לזכור שאת האמא (האמנם? בשעה טובה!!!!!!!!!!!!!!) ואת עומדת להיות אחראית עליו בעז"ה עד החתונה, אז בהחלט מותר לך להחליט בנושא, גם אם רופא או אחות לוחצים ההיפך. הם בסה"כ נציגים של המערכת, ועושים את עבודתם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1154136:
אכן, מה שכתב אבש.
אין שום סיבה בעולם להעמיס על כבד של תינוק שרק נולד את חיסון הצהבת, שאין לו שום סיכוי להידבק בו אלא אם כן אמא שלו חולה בזה ח"ו.
וב"ה בתוך אנ"ש - אין שום סיבה לחסן בזה גם אח"כ, כי סיכויי ההידבקות לא קיימים.

לגבי ויטמין K - בתור "מוקצנת" בנושא -
אני כן נותנת ויטמין K, פוליו וטטנוס בלבד.
ויטמין K קשור לקרישת הדם.

מה שעוד תשימי לב זה טיפות אנטיביוטיות לעיניים, שנוהגים לטפטף לכ-ו-ל-ם. אם את מתעקשת - ימנעו מזה. זה גם תלוי באיזה בי"ר. יש מקומות גמישים יותר ויש מקומות ישעקמו את האף.

רק לזכור שאת האמא (האמנם? בשעה טובה!!!!!!!!!!!!!!) ואת עומדת להיות אחראית עליו בעז"ה עד החתונה, אז בהחלט מותר לך להחליט בנושא, גם אם רופא או אחות לוחצים ההיפך. הם בסה"כ נציגים של המערכת, ועושים את עבודתם.

הבן שלי צא עם דלקת עייניים מהתינוקיה,
למה לוותר על הטיפות?

• הוסף לסימניות
כי לרוב התינוקות אין דלקת עיניים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודנטית;1154143:
הבן שלי צא עם דלקת עייניים מהתינוקיה,
למה לוותר על הטיפות?

אולי הוא יצא עם דלקת בגלל הטיפות??

בכל מקרה אני ניסיתי בלידה האחרונה לבקש שלא יתנו והסכימו לוותר רק על הצהבת B וכשהגעתי לטיפת חלב היא אמרה שתשלים לה את זה בהמשך, אז אולי עדיף לתת בגיל יותר גדול, אבל מי שמתכננת ללכת לטיפת חלב באיזשהו שלב יקבלו את זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;1154299:
אבל מי שמתכננת ללכת לטיפת חלב באיזשהו שלב יקבלו את זה.
גם בטיפת חלב את יכולה לבחור אילו חיסונים לתת!

• הוסף לסימניות
אני לא נותנת את החיסון של צהבת b, לא בבית החולים ולא בטיפת חלב. מעולם לא חייבו אותי לקבל את זה.
קראתי הרבה מאוד מחקרים ושמעתי אנשים מקצועיים, לא הסתמכתי על דעתי, ולאור כל זאת הבנתי שבישראל נותנים את ההפיטיטיס b מטעמי נוחות בלבד, במקום לבצע בדיקה על האמא האם היא נשאית של המחלה (ובקרב נשים שומרות מצוות זה לא מצוי, כמו שאיידס לא קיים אצלינו..) נותנים את זה לכל התנוקות בכמה מנות. זה טראמותי מאוד לתינוק שזה עתה הגיח לעולם.
גם בהמשך החיים זה מיותר לחלוטין, כי החיסון הזה יעיל ל-5 שנים, ובחמשת השנים שאחרי מתן החיסון גם ילד חילוני לא יכול להיחשף למחלה הזו בגלל אופן ההדבקה שלו.
כל אחת תעשה את הבירור שלה ותיקח את האחריות שלה, זה הילד שלה ולא של משרד הבריאות עם ההוראות הגורפות שלו.

• הוסף לסימניות
מעניין שאף עם לא שאלו אותי ואף פעם לא החתימו אותי על שום דבר
(בית חולים חרדי)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י poto12;1154361:
(בית חולים חרדי)

אף אחד לא ישאל אותך. הנהלים הם לחסן, אלא אם כן יש התנגדות מצד ההורים. לא התנגדת - יחסנו.
ואגב, דווקא בבתי חולים חרדיים מחסנים יותר, כי יש פחות מודעות לנושא. במגזר הכללי יש הרבה פורומים שדנים סביב זה, ויש הרבה מידע באינטנרט שלא תמיד זמין לחרדים שלא בסביבת אינטרנט.

• הוסף לסימניות
האמת שתמיד החיסונים האלו הפחידו אותי (למה לדקור כזה ילד פיצי?) אבל יש חוסר מודעות האם זה באמת נצרך ובבתי החולים אני מאמינה לא ישושו לוותר
כמו שרופא הילדים התורן שכנע אותי לחסן את כל הילדים נגד שפעת ואני לא רואה שום צורך בזה והוא התחיל להלחיץ אותי כמה זה מסוכן בלי ו ש 100 ילדים כל שנה מתים מזה בארה"ב (עניתי לו בארה"ב הגדולה!? מה זה 100 ילדים כמו שתי ילדים בארץ עם מערכת חיסונית חלשה )
אבל באמת לא היה לי הרבה מה לענות לו חוץ מתחושת בטן שזה מיותר והוא סתם מנסה ללחוץ עלי מסיבה עלומה כלשהיא
אגב הילדים ב"ה עוברים חורפים שלמים בסדר גמור ב"ה בלע"הר פה ושם צינונים אבל לא יותר מזה
ואגב אם אני נותנת אנטביוטיקה הילד מתחיל להכנס לסוג של מעגל קסמים עדיף לי לתפוס את הנזלת בהתחלה ולנקות היטב עם מי מלח כל הזמן שלא יצטבר לכלוך שגורם לדלקת וב"ה זה עוזר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י poto12;1154361:
(בית חולים חרדי)

כנראה שהחתימו את בעלך,
אין מצב שהם לא החתימו אותך או אותו בלידה על הכמה דפים האלו.

• הוסף לסימניות
בתל השומר החתימו בבי"ח השני לא זכור לי וגם לבעלי לא

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה