נכתב ע"י bbr;1153979:אפשר להביא מאמרים ומה שאת רוצה, אבל ויטמין K מחייבים לתת וצהבת B חותמים שלא מעונינים לתת, אבל אם אחרי הלידה את הולכת לטיפת חלב משלימים את זה שם ממילא.
נכתב ע"י יונה יונה;1154011:לא ידוע לי שמחייבים לתת ויטמין K,
למיטב ידיעתי זה ניתן כדי למנוע דימומים.
זה חלק ממה שאת חותמת על טיפול בתינוק (כולל אם ירחצו אותו ומתי),
ואת יכולה לסייג שם כל דבר.
נכתב ע"י שיר770;1154088:נכון, אם מבקשים לא לתת את הנ"ל הם לא נותנים,
השאלה אם לתת או לא.
נכתב ע"י bbr;1154093:ניסיתן או שאת כותבות משמועות??
אני ניסיתי ומה שכתבתי זה מנסיון, אולי רק בביה"ח שבו ילדתי![]()
נכתב ע"י ariels;1154136:אכן, מה שכתב אבש.
אין שום סיבה בעולם להעמיס על כבד של תינוק שרק נולד את חיסון הצהבת, שאין לו שום סיכוי להידבק בו אלא אם כן אמא שלו חולה בזה ח"ו.
וב"ה בתוך אנ"ש - אין שום סיבה לחסן בזה גם אח"כ, כי סיכויי ההידבקות לא קיימים.
לגבי ויטמין K - בתור "מוקצנת" בנושא -
אני כן נותנת ויטמין K, פוליו וטטנוס בלבד.
ויטמין K קשור לקרישת הדם.
מה שעוד תשימי לב זה טיפות אנטיביוטיות לעיניים, שנוהגים לטפטף לכ-ו-ל-ם. אם את מתעקשת - ימנעו מזה. זה גם תלוי באיזה בי"ר. יש מקומות גמישים יותר ויש מקומות ישעקמו את האף.
רק לזכור שאת האמא (האמנם? בשעה טובה!!!!!!!!!!!!!!) ואת עומדת להיות אחראית עליו בעז"ה עד החתונה, אז בהחלט מותר לך להחליט בנושא, גם אם רופא או אחות לוחצים ההיפך. הם בסה"כ נציגים של המערכת, ועושים את עבודתם.
נכתב ע"י סטודנטית;1154143:הבן שלי צא עם דלקת עייניים מהתינוקיה,
למה לוותר על הטיפות?
גם בטיפת חלב את יכולה לבחור אילו חיסונים לתת!נכתב ע"י bbr;1154299:אבל מי שמתכננת ללכת לטיפת חלב באיזשהו שלב יקבלו את זה.
נכתב ע"י poto12;1154361:מעניין שאף עם לא שאלו אותי ואף פעם לא החתימו אותי על שום דבר
(בית חולים חרדי)
נכתב ע"י poto12;1154361:מעניין שאף עם לא שאלו אותי ואף פעם לא החתימו אותי על שום דבר
(בית חולים חרדי)
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים