תודה. מעניין למה.אמר לי אחד הצ'ולקים, שגם חנניה צולק טוען שזה ממש מסוכן לתת חיסון למחלים.
בני פישר נתן לנו הוראה להתחסן מנה שניה אחרי הדבקה.אמר לי אחד הצ'ולקים, שגם חנניה צולק טוען שזה ממש מסוכן לתת חיסון למחלים.
אין לי מושג אמרתי מה ששמעתי.בני פישר נתן לנו הוראה להתחסן מנה שניה אחרי הדבקה.
וצ"ע, ודו"ק
אם זה היה כ"כ מסוכן איך מחסנים מאות אלפי איש שברור שחלקם חלו רק אינם מודעים לזה?אמר לי אחד הצ'ולקים, שגם חנניה צולק טוען שזה ממש מסוכן לתת חיסון למחלים.
למה?חיסון למחלים יכול להיות מסוכן
לאחר שבן 23 לקה באי ספיקת לב יממה לאחר שהתחסן הצעיר אושפז בטיפול נמרץ ב"הדסה עין כרם", מצבו יציב והוא מאושפז עתה במחלקה פנימית, פרופ' דרור מבורך: "המטופל שחוסן היה חולה קורונה בעבר - בשלב הזה לא הייתי ממליץ למחלימים להתחסן"למה?
ולעומת זה, אלפים רבים אם לא יותר התחסנו לאחר קורונה ולא קרה כלום, ומאלה שלא חלו והתחסנו גם היו תגובות חריגות.לאחר שבן 23 לקה באי ספיקת לב יממה לאחר שהתחסן הצעיר אושפז בטיפול נמרץ ב"הדסה עין כרם", מצבו יציב והוא מאושפז עתה במחלקה פנימית, פרופ' דרור מבורך: "המטופל שחוסן היה חולה קורונה בעבר - בשלב הזה לא הייתי ממליץ למחלימים להתחסן"
בן 23 מאזור ירושלים, שקיבל לאחרונה חיסון נגד נגיף הקורונה, לקה באי ספיקת לב יממה לאחר שהתחסן. ב"הדסה עין כרם" נמסר כי לא ידוע עדיין אם יש קשר בין המקרה לחיסון.
על פי הדיווח באתר doctorsonly הצעיר החל לסבול יממה לאחר שקיבל את החיסון מהקאות ומכאבי גרון. לאחר יומיים חש חולשה, פנה לרופא ולאחר מכן החל לחוש בחולשה קיצונית. הוא פנה לבית החולים הדסה הר הצופים ובהערכה ראשונית הסתבר שיש לו אי ספיקת לב. הבוקר הועבר להדסה עין כרם לטיפול נמרץ ולאחר שמצבו יוצב, הוא מאושפז עתה במחלקה פנימית.
פרופ' דרור מבורך, מנהל הפנימית ב"הדסה עין כרם", מסר: "יכול להיות שיש קשר לחיסון. אנחנו לא יודעים. החיסון יכול לעשות 'בוסטים' של המערכת החיסונית, במידה שהיתה מעורערת עוד קודם לכן. התגלו אצל אותו מתחסן נוגדנים, כלומר הוא היה חולה בקורונה בעבר, אך הוא לא ידע על מחלתו.
"יכול להיות שמתחסנים שחלו בעבר ויש להם נוגדנים, החיסון עלול לעורר אצלם תגובה מהסוג הזה. אני בשלב הזה לא הייתי ממליץ למחלימים להתחסן. העברנו את פרטי המקרה למשרד הבריאות ולארגון הבריאות העולמי. הנושא נבדק והם מתייחסים אליו מאוד ברצינות".
מאתר 'המחדש'.
ומה עם הוראת משרד הבריאות?בבתי אבות כן מחסנים חיסון שני אחרי קורונה!
הרי מלא יכולים להיות חולים בלי שהם מודעים לכך, ואפילו להיות חולה בזמן החיסון, לא אמרו לעשות בדיקה שלילית ורק אז להתחסן, אז מה ההגיון שזה מסוכן ולא עושים בשביל זה כלום?חיסון למחלים יכול להיות מסוכן
כך שחושבני שגם בזה כמו בשאר הדברים אף אחד לא יודע כלום
עד 4עוד שאלה: מי יודע עד איזה שעה מחסנים ביד שרה-לאומית?
בדיוקהרי מלא יכולים להיות חולים בלי שהם מודעים לכך, ואפילו להיות חולה בזמן החיסון, לא אמרו לעשות בדיקה שלילית ורק אז להתחסן, אז מה ההגיון שזה מסוכן ולא עושים בשביל זה כלום?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים