קורונה חיסון שני למחלים קורונה

• הוסף לסימניות
בלאומית לא הסכימו לתת את החיסון השני כי חליתי בקורונה אחרי החיסון הראשון. הם טענו שכך משרד הבריאות הורה ואסרו עליהם. מישהו יודע אחרת?

• הוסף לסימניות
אמר לי אחד הצ'ולקים, שגם חנניה צולק טוען שזה ממש מסוכן לתת חיסון למחלים.
אם זה היה כ"כ מסוכן איך מחסנים מאות אלפי איש שברור שחלקם חלו רק אינם מודעים לזה?
אני יודע על מחלים שנמצא בקבוצת סיכון קלה שאמר לו רופא גדול שאני יודע שלא יתנו לך חיסון כי אתה מחלים אבל אם תצליח להשיג באיזה שהוא דרך תרוץ ותתחסן,
כך שחושבני שגם בזה כמו בשאר הדברים אף אחד לא יודע כלום וכל אחד אומר מה שנראה לו,
ואין לנו על מי להישען...

• הוסף לסימניות
לאחר שבן 23 לקה באי ספיקת לב יממה לאחר שהתחסן הצעיר אושפז בטיפול נמרץ ב"הדסה עין כרם", מצבו יציב והוא מאושפז עתה במחלקה פנימית, פרופ' דרור מבורך: "המטופל שחוסן היה חולה קורונה בעבר - בשלב הזה לא הייתי ממליץ למחלימים להתחסן"

בן 23 מאזור ירושלים, שקיבל לאחרונה חיסון נגד נגיף הקורונה, לקה באי ספיקת לב יממה לאחר שהתחסן. ב"הדסה עין כרם" נמסר כי לא ידוע עדיין אם יש קשר בין המקרה לחיסון.
על פי הדיווח באתר doctorsonly הצעיר החל לסבול יממה לאחר שקיבל את החיסון מהקאות ומכאבי גרון. לאחר יומיים חש חולשה, פנה לרופא ולאחר מכן החל לחוש בחולשה קיצונית. הוא פנה לבית החולים הדסה הר הצופים ובהערכה ראשונית הסתבר שיש לו אי ספיקת לב. הבוקר הועבר להדסה עין כרם לטיפול נמרץ ולאחר שמצבו יוצב, הוא מאושפז עתה במחלקה פנימית.
פרופ' דרור מבורך, מנהל הפנימית ב"הדסה עין כרם", מסר: "יכול להיות שיש קשר לחיסון. אנחנו לא יודעים. החיסון יכול לעשות 'בוסטים' של המערכת החיסונית, במידה שהיתה מעורערת עוד קודם לכן. התגלו אצל אותו מתחסן נוגדנים, כלומר הוא היה חולה בקורונה בעבר, אך הוא לא ידע על מחלתו.
"יכול להיות שמתחסנים שחלו בעבר ויש להם נוגדנים, החיסון עלול לעורר אצלם תגובה מהסוג הזה. אני בשלב הזה לא הייתי ממליץ למחלימים להתחסן. העברנו את פרטי המקרה למשרד הבריאות ולארגון הבריאות העולמי. הנושא נבדק והם מתייחסים אליו מאוד ברצינות".
מאתר 'המחדש'.

• הוסף לסימניות
לאחר שבן 23 לקה באי ספיקת לב יממה לאחר שהתחסן הצעיר אושפז בטיפול נמרץ ב"הדסה עין כרם", מצבו יציב והוא מאושפז עתה במחלקה פנימית, פרופ' דרור מבורך: "המטופל שחוסן היה חולה קורונה בעבר - בשלב הזה לא הייתי ממליץ למחלימים להתחסן"

בן 23 מאזור ירושלים, שקיבל לאחרונה חיסון נגד נגיף הקורונה, לקה באי ספיקת לב יממה לאחר שהתחסן. ב"הדסה עין כרם" נמסר כי לא ידוע עדיין אם יש קשר בין המקרה לחיסון.
על פי הדיווח באתר doctorsonly הצעיר החל לסבול יממה לאחר שקיבל את החיסון מהקאות ומכאבי גרון. לאחר יומיים חש חולשה, פנה לרופא ולאחר מכן החל לחוש בחולשה קיצונית. הוא פנה לבית החולים הדסה הר הצופים ובהערכה ראשונית הסתבר שיש לו אי ספיקת לב. הבוקר הועבר להדסה עין כרם לטיפול נמרץ ולאחר שמצבו יוצב, הוא מאושפז עתה במחלקה פנימית.
פרופ' דרור מבורך, מנהל הפנימית ב"הדסה עין כרם", מסר: "יכול להיות שיש קשר לחיסון. אנחנו לא יודעים. החיסון יכול לעשות 'בוסטים' של המערכת החיסונית, במידה שהיתה מעורערת עוד קודם לכן. התגלו אצל אותו מתחסן נוגדנים, כלומר הוא היה חולה בקורונה בעבר, אך הוא לא ידע על מחלתו.
"יכול להיות שמתחסנים שחלו בעבר ויש להם נוגדנים, החיסון עלול לעורר אצלם תגובה מהסוג הזה. אני בשלב הזה לא הייתי ממליץ למחלימים להתחסן. העברנו את פרטי המקרה למשרד הבריאות ולארגון הבריאות העולמי. הנושא נבדק והם מתייחסים אליו מאוד ברצינות".
מאתר 'המחדש'.
ולעומת זה, אלפים רבים אם לא יותר התחסנו לאחר קורונה ולא קרה כלום, ומאלה שלא חלו והתחסנו גם היו תגובות חריגות.

• הוסף לסימניות
עוד שאלה: מי יודע עד איזה שעה מחסנים ביד שרה-לאומית?

• הוסף לסימניות
מתוך אתר משרד הבריאות:
לא יחוסנו בשלב זה:  מחלימים - לא דווח בעולם על אירועי הדבקה חוזרת משמעותיים, למרות חלוף שנה מתחילת המגיפה. מכאן ההנחה כי בשלב זה החיסון הטבעי לאחר מחלה מקנה הגנה מפני הדבקה חוזרת. - אין מידע התומך בתוספת הגנה שמקנה החיסון למחלימים מפני הדבקה. - מרכיבים מדידים של חיסוניות במחלימים, כפי שנמדדו בעבודות מחקר, כולל רמות נוגדנים מנטרלים, רמות של תאי B memory ותגובות תאי T ,לרוב יציבים גם חודשים לאחר ההחלמה. - בשלב זה מומלץ לא לבצע בדיקות סרולוגיות למחלימים על מנת להעריך את מידת ההגנה מהדבקה חוזרת, אלא כחלק ממחקר. מחלים נחשב מחוסן בלי קשר לרמת הנוגדנים. - מחלימים במסגרת "מגן אבות": אין כל הוכחה לנזק מחיסון מטופל שהוגדר כמחלים. לאור היארעות משוערת גבוהה יותר באוכלוסיית "מגן אבות" של אבחנות חיוביות מוטעות בעקבות ביצוע סקרים בקרב אנשים ללא תסמינים ומשיקולים לוגיסטיים אין מניעה כהחרגה לחסן מחלימים בבתי אבות, למעט בזמן מחלה פעילה. למי שחלה לאחר קבלת מנה ראשונה של חיסון מתן המנה השנייה ידחה למועד מאוחר יותר ויושלם בהתייעצות עם הרופא המטפל. לפני מתן חיסון במוסדות הנמצאים במהלך התפרצות – מומלץ לקיים התייעצות פרטנית בין הרופא המטפל במוסד לבין צוות לשכת הבריאות לגבי עיתוי מתן החיסון.
ההדגשה לא במקור.

• הוסף לסימניות
חיסון למחלים יכול להיות מסוכן
הרי מלא יכולים להיות חולים בלי שהם מודעים לכך, ואפילו להיות חולה בזמן החיסון, לא אמרו לעשות בדיקה שלילית ורק אז להתחסן, אז מה ההגיון שזה מסוכן ולא עושים בשביל זה כלום?

• הוסף לסימניות
[/QUOTE]
?
איך נדע , כל אחד יכול להיות חולה קורונה לשעבר שלא פיתח תסמינים
וכבר גלוי וידוע שהבדיקות הסרולוגיות לא אמינות כלל וכלל
:confused:

• הוסף לסימניות
הרי מלא יכולים להיות חולים בלי שהם מודעים לכך, ואפילו להיות חולה בזמן החיסון, לא אמרו לעשות בדיקה שלילית ורק אז להתחסן, אז מה ההגיון שזה מסוכן ולא עושים בשביל זה כלום?
בדיוק
זה מה שקרה לסבא שלי.

הוא התחסן חיסון ראשון
ושבוע לפני החיסון השני הוא נדבק אבל לא ידע (בהתחלה הוא קיבל את זה בצורת צינון וחשב שהוא רק הצטנן...)
ומדובר על אדם מבוגר עם מספר מחלות רקע לא פשוטות
והוא שאל את הרופא אם מותר לו לעשות את החיסון השני אפילו שהוא מצונן (בשלב זה הוא לא ידע שזה קורונה)
והרופא אמר שכן
סבא שלי התחסן חיסון שני
ורק אחרי שבוע נוסף כשהופיעו עוד תסמינים, הוא עשה בדיקה והתברר שיש לו קורונה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה